Legalizeaza Marijuana in Romania!

Ca peste tot în lume, şi în România s-a pus problema la un moment dat ca marijuana să fie legalizată. Unii au pus dezbaterea pe tapet în scop electoral, alţii în scop recreaţional, medical, pe motiv de lipsă de creativitate, cert este că până acum „iarba“ a rămas sub incidenţa legii.

Iată zece motive, de la care se poate pleca pentru o nouă discuţie publică serioasă.

 

1. „IARBA“, DE 114 ORI MAI SIGURĂ DECÂT ALCOOLUL

La ora actuală cannabisul este cel mai sigur drog disponibil, după ce concluziile unui studiu au demonstrat că este de 114 ori mai puţin periculos decât alcoolul, potrivit publicaţie „Scientific Reports“. În calcul au fost luate alcoolul, heroina, cocaina, tutunul, ecstasy, metamfetamina şi cannabisul.

2. LEGALIZAREA MARIJUANEI NU PRODUCE CRIME EPIDEMICE

În Colorado, Statele Unite, după legalizarea marijuanei, numărul infracţiunilor cu violenţă a scăzut cu peste 15%, iar cel al crimelor cu aproape 50%.

3. „IARBA” UCIDE CELULELE CANCEROASE DIN CORP

Guvernul Statelor Unite a confirmat un studiu ştiinţific. „Marfa“ ucide celulele canceroase şi reduce semnificativ apariţia tumorilor pe creier. Cercetările au fost făcute de „National Institute on Drug Abuse“.

4. MARIJUANA DĂ MAI PUŢINĂ DEPENDENŢĂ DECÂT CAFEAUA

Efectele dependenţei de cafea s-au dovedit mult mai periculoase decât cele ale consumului de marijuana, asta fiind concluzia lui Matthew Lazenka, cercetător la „Virginia Commonwealth University Health System“. El a mai adăugat că reacţiile secundare provocate de cofeină sunt mult mai dure pentru organism decât THC-ul, ingredientul activ din cannabis

5. LEGALIZAREA „IERBII“ AR PUTEA AVEA EFECTE BENEFICE ASUPRA ECONOMIEI

Englezii au făcut un calcul şi au stabilit că legalizarea marijuanei ar putea duce la bugetul public nu mai puţin de 900 milioane de lire sterline anual, potrivit „Institute for Economic Research“.

6. MAJORITATEA OAMENILOR S-AU CONVINS CĂ FUMATUL DE MARIJUANA ESTE SIGUR

Foarte mulţi oameni au ajuns la concluzia că fumatul de „iarbă“ este sigur. Nu mai există griji de genul că aceasta te poate ucide sau că ai putea deveni un criminal psihopat. Până în 2002, lumea credea că fumatul marijuanei de două ori pe săptămână e dăunător. În State, procentul a scăzut, de atunci până acum, în rândul scepticilor, de la 51% la 40%, conform „National Survey on Drug Use and Health“.

7.LEGALIZAREA STUPEFIANTULUI CREEAZĂ LOCURI DE MUNCĂ

În statul Colorado, unde tot mai mulţi americani se mută sau optează pentru un city break, după legalizarea stupefiantului s-au creat peste 10.000 de locuri de muncă în industria cannabisului.

8. LEGALIZAREA „IERBII“ NU ÎNCURAJEAZĂ TINERII SĂ FUMEZE

Tot în Colorado s-a observat un lucru incredibil după ce marijuana se vinde la liber. Numărul tinerilor care se apucă de fumat a scăzut foarte mult.

9. MAJORITATEA BRITANICILOR ŞI AMERICANILOR SUSŢIN LEGALIZAREA CANNABISULUI

În statele din America unde marijuana a fost legalizată s-a observat că atitudinea oamenilor a devenit una mult mai tolerantă, iar ei mai puţin violenţi. În ultimele sondaje privind legalizarea „ierbii“ în Marea Britanie şi Statele Unite, majoritatea respondenţilor au spus că sunt de acord ca aceasta să fie comercializată la liber.

10. UNII CRED CĂ ULEIUL DIN CANNABIS POATE VINDECA MAI MULTE FORME DE CANCER

Mai mulţi pacienţi bolnavi de cancer au raportat că s-au vindecat după mai multe cure cu cannabis. David Hibbitt a povestit că medicii i-au mai dat de trăit 18 luni, aşa că a zis să nu rateze plăcerile vieţii şi s-a pus pe fumat. După un an şi jumătate, el afirmă că s-a vindecat complet de cancer. Un alt tânăr de 33 de ani din Stoke-on-Trent, Staffordshire, afirmă că uleiul de cannabis a avut efecte miraculoase asupra sănătăţii sale, chiar dacă a plătit 50 de lire sterline pentru 10 ml.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Razvan Andrei să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...