Legalizarea prestării serviciilor sexuale
Sexul este o nevoie fiziologică, iar prostituția este o meserie din cele mai vechi timpuri pe când femeia ademenea sexual bărbatul pentru obținerea protecției, a hranei etc. iar această meserie va fi mereu practicată în toate țările lumii legal sau ilegal. Aceste aspecte se pot regăsi argumentate mai pe larg și în studiul psihologiei sexuale.
1. Dacă ea se practică oricum ilegal, ar fi mai bine legalizarea ei pentru un control a bolilor cu transmitere sexuală, pentru un venit substanțial la venitul de stat și pentru combaterea violenței, a constrângerii forțate a femeilor și nu în ultimul rând combaterea fenomenului de migrație în alte țări unde această meserie este permisă.
2. Legalizarea prestării de servicii sexuale ar putea avea un rol terapeutic pentru persoanele cu probleme psiho - emoționale care nu reușesc să-și facă o relație sau pentru persoanele cu handicap fizic cu șanse mai mici în găsirea unui partener de viață, care ar putea apela la servicii sexuale plătite.
3. Apelarea la servicii sexuale plătite poate avea un rol pur și simplu de relaxare sau de satisfacere a nevoilor fiziologice evitând astfel afecțiuni psihice sau infracțiuni precum violul.
Toate acestea pot fi bine dezvoltate și argumente științific și medical.
Apropo de taxe și un venit substanțial, în continuare câteva date statistice:
"Aproape 180 de milioane de lei, adica 40 de milioane de euro, au cheltuit anul trecut romanii si turistii straini pe prostituate. Suma este în scădere față de anii anteriori, semn că cea mai veche meserie din lume a fost afectată de criza economica.
Institutul de Statistica spune că nu poate divulga numărul total de prostituate. Însă un raport al Comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale citează Organizația Mondială a Sănătății potrivit căreia, în 2003, în România, erau între 23 și 47.000 de prostituate. Dacă cifrele sunt corecte fenomenul prostituției s-ar situa intre 1,8 si 3,7 miliarde de lei pe an, nu 179 de milioane, cât a anunțat statistica azi.
Dintre cele 32.800 de femei care s-au înregistrat în 2018 în baza Legii pentru Protecția Prostituatelor, 26.600 aveau cetățenie străină, clasamentul fiind condus de românce cu 35% (11.400), potrivit Oficiului Federal de Statistică," scrie ziarulromanesc.de
Numai 19% (6.200) aveau cetățenie germană. Conaționalele noastre sunt urmate de bulgăroaice cu 10% (3.200) și de unguroaice cu 7% (2.400).
- Țara noastră este principala sursă de proxeneți și prostituate a Europei: „74% provin din România. România este pe locul 1 în Europa la export privind traficul de carne vie.
prof. Christian Hermann Hirsch
psiholog / sociopsihopedagog
Christian Hermann Hirsch Contactați autorul petiției