Impotriva mutilarii fatadelor Monumenteleor Istorice

Dupa ce au ocupat metru cu metru strazile Centrului Istoric, terasele multor stabilimente ajungand pana in mijlcul drumului, stanjenind circulatia pietonala intr-o arie destinata tocmai circulatiei pietonale, proprietarii si locatarii spatiilor comerciale din zona istorica a Capitalei, au inceput, incetul cu incetul, sa contruiasca monstruzitati care schimba fata cladirilor istorice. Pe strada Stavropoleos se afla un Monument Istoric cu o veche si bogata traditie in istoria Bucurestiului. Deschis pentru prima data in 1879 in vechiul han Zlatari Carul cu Bere s-a mutat, dupa 20 de ani,  in Strada Stavropoleos, unde il putem intalni si astazi. Il putem intalni, doar teoretic, incepand cu luna aprilie 2013! Pentru ca, practic, fatada cladirii a fost acoperita cu o structura metalica ce va sustine, probabil, un imnes parasolar, acoperind fatada acestei cladiri istorice si obturand perspectiva uneia dintre cele mai discrete si frumoase strazi a Centrului Istoric.

Militam pentru demolarea acestei structuri si redarea frumusetii fatadei vizitatorilor Centrului Vechi si cerem Primariei Capitalei sa faca publica motivarea autorizatiei pentru aceasta oroare si publicarea numelui persoanei sau a persoanelor care au aprobat actul care marcheaza, probabil, un lung sir de abuzuri care se pun la cale pentru distrugerea patrimoniului istoric al orasului.

Dan Manusaride    Contactați autorul petiției