Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#298

2012-03-16 17:44

Amfost 20 de ani medic primar chirurg la Spitalul judetean Arad,unde am reusit in trei limbi (románá,maghiará,germaná)sá am o comunicare perffectá cu pacientii.Universitetea am terminat in limba maghiará si dupá cumse vede am ajuns la virfurile medicinii.In concluzie lásati pe cei care au lima materná maghiara sá invete in limba ei materná,mult mai rapid si mult mai aaprofundat vor insusi medicina.Bineinteles trebuie sá sibá si o bazá puternicá de cunoastere a limbii románá,si nu de neglijat si o altá limbá.

Raspunsuri


Musafir

#300 Re:

2012-03-16 17:46:58

#298: - acea baza nu exista...va garantez eu , ca fac facultatea la umf mures!!! colegii mei abia rup 2 cuvinte in romana ..si alea dezarticulate..iar la patul bolnavului eu fac pe transaltorul intre pacienti si acesti viitori medici ce NU stiu romaneste!! considerati ca e normal??? ei bine..NU E!! lasati UMF-ul cum e!!! cerem respect pt autonomia universitara!!

 


Musafir

#304 Re:

2012-03-16 17:54:53

#298: -

Felicitari ,atat pentru mesaj cat si pentru probitatea dumneavoastra profesionala. Mesajul dumneavoastra este cel mai viu exemplu ca in Romania este invatamant in limba maghiara care permite absolventilor sa ajunga pe cele mai inalte culmi profesionale Deci nu trebuie schimbat nimic ,doar ei sa vrea sa invete. Nu trebuie sa infiintam o alta universitate cu mari eforturi financiare  ( pe care chiar nu cred ca este cel mai bun moment sa ni le permitem ) atat timp cat la UMF Tg. Mures exista cursuri in limba maghiara ,iar cunoasterea limbii romane este obligatorie.