Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#2

2012-03-15 10:18

Am speranţa că scandalul se va termina în curând, şi începând de anul universitar următor, sub noua conducere a UMF Tîrgu Mureş, voi putea preda în linişte şi pace în cadrul liniei maghiare, care de fapt trebuia de mult înfiinţată. Predarea lucrărilor practice în limba maternă, cu explicarea paralelă a terminologiei româneşti este varianta optimă pentru acumularea cunoştinţelor, şi va îmbunătăţi foarte mult rezultatele studenţilor noştri, va facilita înţelegerea proceselor de bază şi va da un real sprijin pentru formarea gândirii lor medicale.

Raspunsuri

anonim

#73 Re:

2012-03-15 21:13:02

#2: -

Serios?????In momentul de fata exista studenti la SECTIA maghiara unde se fac doar cursurile in limba maghiara,ceea ce e si normal de altfel,si nu stiu lega doua cuvinte!!!abia se exprima iar dumnevoastra stimate cadru universitar va doriti sa ii invatati limba romana si chiar mai mult "terminologia medicala"???ar trebui sa va para bine ca altaturi de cei de la sectia romana au ocazia sa invete limba oficiala a acestei tari care este LIMBA ROMANA!si asta nu ar fi tot ce as avea de reprosat!!!MEDICINA TREBUIE INVATATA IN LIMBA ROMANA PENTRU A TRATA PACIENTI ROMANI!!!!


Musafir

#149 Re:

2012-03-16 10:01:53

#2: -

totul frumos ,am o propunele predati-le in maghiara si rezidentiatul si examenul sa fie in romana  ca doar suntem in ROMANIA!


Musafir

#988 Re:

2012-03-20 11:34:30

Sa invete pacientii limba maghiara? Asta vreti? Colonizati cumva Romania? Investim in voi numai ca sa va folositi gandirea medicala in Ungaria?

Pana la studiile universitare trebuia sa avetio decenta sa cunosteti limba romana, nu sa vi se traduca termenii din maghiara in romana. Rusinos mod de gandire. Traiti in Romania. Daca vreti studii universitare in limba maghiara puteti infiinta o universitate pe banii vostri sau bani din bugetul "oatriei mume". Eu roman nu sunt de acord din banii publici ai acestei tari, buget la care contribuie mai mult romanii decat maghiarii, sa va suportam studiile in limba maghiara. Vreau sa vorbiti in limba romana si sa puteti profesa in orice colt al Romaniei, nu in Ungaria sau nu numai pentru cetatenii care cunosc limba maghiara.

In SUA nu ati fi gandit asa ceva pentru ca nu ati fi avut voie sa vorbiti in cabinet in alta limba decat in limba engleza. Chiar daca ati fi avut in cabinet un vorbitor de limba maghiara. Asta e repsect pentru tara in care traiesti. Nu dati acestei tari pe cat pretindeti.

 

Nationalismul nu are ce cauta la UMF Tg.Mures

#1299 Corecta viziune

2012-03-23 10:13:56

#2: -  

 Tocmai acuma am vazut la RTV ca studentii romani protesteaza in continuare. Este o rusine ca studentii sunt folositi atat de conducerea UMF, cat si de dascali, instrumentalizati in interesele proprii. Xenofobia nu are ce cauta in salile de curs, mai putin la o facultate de medicina. Exista organizatie numita "medicina fara frontiera", in care medicii sunt chemati sa ajuta bolnavii,  nu sa faca o politica iredentista.  Daca studentii maghiari doresc sa invete in limba maghiara medicina, este timpul sa aiba acest drept. Asa cum 10000 de medici, care au parasit tara, s-au descurcat foarte bine si peste hotare, la fel de bine (poate mai bine, de ce nu?) se vor descurca cei care studiaza intr-o alta limba aceasta frumoasa profesiune. Normal ca daca sunt 20% dascali maghiari si 80% dascali romani, majoritarii cu dintii doresc sa-si pastreze scaunelul cel caldutz. Transilvania este a tuturor, nu numai a romanilor. Astept si ziua in care apare o catedra si in limba germana. Daca nu in Tg. Mures, cel putin in Timisoara, capitala svabilor din Banat.


Musafir

#1849 Re:

2013-12-11 13:46:00

#2: -

De ce "trebuia" infiintata de mult linia de predare in limba maghiara? Pregatiti medici care sa profeseze exclusiv in Ungaria?