Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

/ #988 Re:

2012-03-20 11:34

Sa invete pacientii limba maghiara? Asta vreti? Colonizati cumva Romania? Investim in voi numai ca sa va folositi gandirea medicala in Ungaria?

Pana la studiile universitare trebuia sa avetio decenta sa cunosteti limba romana, nu sa vi se traduca termenii din maghiara in romana. Rusinos mod de gandire. Traiti in Romania. Daca vreti studii universitare in limba maghiara puteti infiinta o universitate pe banii vostri sau bani din bugetul "oatriei mume". Eu roman nu sunt de acord din banii publici ai acestei tari, buget la care contribuie mai mult romanii decat maghiarii, sa va suportam studiile in limba maghiara. Vreau sa vorbiti in limba romana si sa puteti profesa in orice colt al Romaniei, nu in Ungaria sau nu numai pentru cetatenii care cunosc limba maghiara.

In SUA nu ati fi gandit asa ceva pentru ca nu ati fi avut voie sa vorbiti in cabinet in alta limba decat in limba engleza. Chiar daca ati fi avut in cabinet un vorbitor de limba maghiara. Asta e repsect pentru tara in care traiesti. Nu dati acestei tari pe cat pretindeti.