Noul spital al Brasovului

Quoted post


Musafir

#48 Re:

2015-09-28 10:07

#47: -  

 Aţi perceput corect un lucru foarte important, acela că un spital nou, bine dotat, modern, nu va avea deficit de cadre medicale, pentru simplul motiv că mulţi medici de valoare (tineri sau mai experimentaţi) vor veni să lucreze în acest spital. Ca să nu mai vorbim că un spital nou construit va face o concurenţă reală şi serioasă spitalelor private, care va fi efectiv doar pe criterii de profesionalism, nu doar pe criterii de condiţii diferite de cazare şi îngrijire primară. Să fie şi acesta un motiv de lipsă a susţinerii construirii spitalului regional la Braşov?

Mulţumesc pentru susţinere, 

D.G.

Raspunsuri


Musafir

#52 Re: Re:

2015-09-28 14:35:10

#48: - Re:  

 Nu consider că acest spital va face competiție spitalelor private în Brașov , Pentru simplul motiv pentru care, cel puțin la secțiile unde am avut nevoie, cu greu am găsit un doctor disponibil, fie el de la privat sau de la stat. Sunt mult prea mulți pacienți comparativ cu cât de mult pot lucra acei doctori!  ( care sunt și ei oameni până la urmă)

Mi se par mult prea solicitați acești doctori ca să poată fi vorba de o concurență.

Poate și din acest motiv consutațiile la privat costă dublu față de București. Sunt atât de solicitați încât, ori profită de acest lucru ( directorii, patronii spitalelor) fiindcă știu că orice ar fi, omul are nevoie de doctor și nu are unde să se ducă, ori acesta e un criteriu de selecție : ai sau nu ai 150 de lei pentru 5 minute de consultație.

A cam devenit un lux în Brașov să beneficiezi de un doctor, de o consultație de calitate. Și nu sunt  de părere că cei de la stat nu sunt doctori buni. Dar au și ei atâția pacienți de văzut, încât nu au timp efectiv să stea de vorbă suficient cu fiecare pacient.