Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#34856 ASTIA CARE TACETI,DE CE VA E FRICA NU SCAPATI....IA SUNA TI LA 3482.

2015-03-01 17:54

#34854: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! 

 PAI DACA OMUL E FRICOS SI LASI CE PUTEM SA I FACEM?      IA SA PUNA MINA SI SA GINDEASCA UN PIC, PT.CA OLTCHIMUL NU I AL LOR[E DE STAT]SI CA TOTI VREM SA MINCAM O PAINE MUNCITA,NU CA TRINTORI SI LINGAI DE LA VICTORIA[ASA I GAOAZA?]. CINE SE SIMTE SAU E AMENINTAT DE CE NU VORBESTE SI NU SE DUCE LA CONDUCEREA SOCIETATI?            SI DACA TOTUSI NU SE IAU MASURI,ATUNCI NU NE RAMINE DECIT SA I VINAM,CA ASTA CRED CA SE DORESTE DE FAPT.

Raspunsuri


Musafir

#34881 Re: ASTIA CARE TACETI,DE CE VA E FRICA NU SCAPATI....IA SUNA TI LA 3482.

2015-03-02 14:35:55

#34856: - ASTIA CARE TACETI,DE CE VA E FRICA NU SCAPATI....IA SUNA TI LA 3482. 

 PRELUARE "VIATA VALCII"

 

Joi, 28 Martie 2013
Scris de Redactia "VIATA VALCII" (N.A.: EXCELENTA PRELUCRARE!)

"Stimaţi reprezentanţi ai presei,

Apelăm la dumneavoastră pentru a reflecta starea de fapt instaurată la Oltchim de circa o lună de zile, INTOLERABILĂ DE ALTFEL!!!! Pentru noi, angajaţii neplătiţi de trei luni de zile, situaţia devine dramatică, motiv pentru care am decis să apelăm la suportul dumneavoastră în a semnala abuzurile la care suntem supuşi şi la presiunile de a nu divulga realităţile. Din cauza neplăţii salariilor şi trăind sub spectrul şomajului iminent, ca urmare a neaplicării nici uneia dintre măsurile promise de circa 6 luni de zile de redresare a combinatului, am ajuns la prezenta stare de fapt intolerabilă. Cum vă spuneam la Oltchim s-a instaurat teroarea. 

Sindicatul Victoria ameninţă angajaţii !

Este practicată politica “pumnilor în gură” sub diverse ameninţări: desfacerea contractelor individuale de muncă, diminuarea salariilor, retrogradarea în funcţii etc. Salariaţii sunt în permanenţă monitorizaţi şi urmăriţi. Secretul corespondenţei electronice este violat în mod barbar pentru a evita transmiterea nemulţumirilor salariaţilor în exteriorul combinatului.

De ce se doreşte ascunderea realităţii şi a stării de fapt actuale????

Promotorii acestor acţiuni sunt: administratorii judiciari şi conducerea actuală de la Oltchim (familia Spiru, Tălpăşanu, Popescu, Pârvu). De ce se aplică aceste măsuri detaliem imediat: semnalăm că liderii “braţului armat” al conducerii Oltchim - aşa zisul Sindicat Victoria - au început să facă uz de ameninţarea opozanţilor stării actuale de nefuncţionare a combinatului şi de restanţe salariale de 3 luni, fiind ameninţaţi chiar cu acţiuni asupra integrităţii corporale, situaţie care presupune nerespectarea dreptului la liber protest şi exprimare a opiniei publice colective legat de situaţia iminentă de faliment a combinatului Oltchim - situaţie generată de neaplicarea unui plan coerent de redresare în ultimele luni de zile.

Suplimentar, noi salariaţii am constatat lipsa de dialog cu administratorii Oltchim în vederea transparenţei aplicării planului de salvare a combinatului. Constatăm şi semnalăm presei următoarele stări de fapt neacceptabile care ar trebui să fie cunoscute şi investigate şi de către instituţiile abilitate ale statului SRI, SIE, ANI, DNA pentru a stabili dacă neaplicarea unui plan real de salvare a combinatului este subiectul incompetenţei, neputinţei, a rea voinţei sau este un blat clar între administraţie şi acţionarul minoritar al Oltchim, firma PCC, care doreşte încă din toamna anului trecut preluarea combinatului pe o sumă derizorie.