Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#3001

2015-02-01 14:10

decizia ccr nu a schimbat nimic . decât că nu se mai fac cereri pentru a nu mai face religia. citiți decizia nu paragrafele de dinaintea deciziei. acolo sunt trecute constatările , motivația, opinarea. la sfârșit spune ccr decide samd. nu spune nimic de cerere la partea deciziei. deci este o eroare a presei. scandal provocat de media.  presa vrea să influențeze opinia publică mentalul colectiv al României  în direcția asta că le convine lor celor ce îi finanțează cu bani pentru că religia le este o mare piedică în planurile lor de distrugere a României.

Raspunsuri


Musafir

#3003 Re:

2015-02-01 20:52:45

#3001: -  

Din Paragraful 19 din decizie:

„Sub acest aspect, manifestarea libera a optiunilor implica in mod necesar initiativa proprie a persoanei in sensul frecventarii disciplinei Religie, iar nu consimtirea tacita sau refuzul expres. Exprimarea unei opinii din perspectiva prevederilor constitutionale referitoare la libertatea constiintei si a religiei aplicabile in domeniul invatamantului religios trebuie sa aiba intotdeauna un sens pozitiv (persoana alege sa studieze religia), iar nu un sens negativ (persoana alege sa nu studieze religia), intrucat in cea de-a doua ipoteza persoana este prezumata ca manifestand deja optiunea de a studia(?????????????), fiind nevoita sa actioneze ulterior pentru excluderea sa din grupul de studiu.”

Din Paragraful 21 din decizie:

„Aceasta obligatie este realizata in situatia in care statul vegheaza la respectarea acestor libertati, consacrand posibilitatea parintilor, reprezentantilor legali ai elevilor minori, respectiv posibilitatea elevilor majori, de a solicita participarea la orele de religie.”