Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#1921

2014-12-03 18:41

Aveti dreptate. Nu strica sa faci religie, dar nici nu te ajuta prea mult. As fi preferat ca in loc de religie sa facem ore de dezvoltare personala care ar ajuta mai mult in alegerea unei facultati viitoare si apoi a unei cariere.

Copii celor religiosi vor face religie pentru ca este dreptul lor, la fel cum cei nereligiosi au tot dreptul sa nu participe la aceste ore.

Am facut 12 ani religia si va zic ca am avut fel de fel de profi la aceasta materie. Unii erau foarte deschisi la minte si nu judecau oamenii cu alte viziuni, altii iti puneau o nota mai mica doar daca puneai o intrebare incomoda.

Nu religia te face mai bun. Doar tu te poti face mai bun si conteaza si in ce mediu ai fost crescut.

Raspunsuri


Musafir

#1924 Re:

2014-12-03 20:03:01

#1921: -  

 Ba da, religia te face mai bun. Dar numai daca nu o iei cu titlu de inventar. De ceva care se adaugă la numărul materiilor pe care le faci. Dacă înveți doar ceva, cu mare greutate, ca profesorii să-ți dea o notă satisfăcătoare sau dacă,  și mai rău,  ești între ciocan și nicovala, adică dacă familia, prietenii, anturajul tău au o altă opinie-atee, agnostica, sau permanent critica la adresa lui Dumnezeu sau Biserică,  va fi aproape imposibil sa te implici și să ai folos din religie.  Când mintea și inima ta devin una, când absolut totul se deschide pentru tine, abia atunci religia incepe să te facă bun. Și asta înseamnă nu numai moral, ci mult mai mult. 

Eu nu am făcut religie.  Din contră,  am făcut lecții de ateism când eram în stagiatura. Eram pasionată in școală si la facultate de filosofie, dar in același timp de literatura si cinematografia SF. Îmi plăcea sa citesc, sa știu.  Așa am ales in tinerețea mea să fiu atee. Aveam toate dovezile.  Un om luminat, pe atunci studenta. Nu aveam prea multe repere ca să pot alege credința.  Nimic in lumea aceea, in afară ds familie, nu-mi vorbeau despre bunul Dumnezeu.

Abia după 1990 L-am descoperit pas cu pas pe Dumnezeu. 

Iar voi Îl aveți la școală și la biserică in egală măsură. 

Dar cu greu il aflați si va bucurați de El. Dar când Il găsești,  te schimbi cu totul. Te deschizi spre multe lucruri.  Nu numai că devii mai bun, mai moral, mai atent cu semenii tăi. Devii altul.