Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#1888 Re:

2014-12-01 18:06

#1885: -  

 Chiar ai copii şi te preocupă atât de tare libertatea lor de conştiinţă?

Nu cumva eşti dintre cei care au „alergie” la religie?

Fii pe pace. Creierele nu se spală printr-o materie la care li se spune copiilor să fie morali, să fie buni, să-şi respecte părinţii şi pe ceilalţi oameni. După religie nu devin oamenii zombi. Dar cu siguranţă capătă nobleţe sau cel puţin o vor, alături de demnitate şi respect.

Nicăieri în Biblie nu scrie: „Crede şi nu cerceta!”, ci „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbei.”

Un om care face religie, va fi un om cult, cu deschidere şi profunzime.

99% dintre ateii, agnosticii, anti-religioşii care se exprimă pe net dau dovadă de o incultură crasă şi de un limbaj şi o gândire suburbană. CINE este spălat pe creier?

Mai uşor cu catalogările, pentru că s-ar putea să constaţi că de fapt te lupţi cu oameni cu mai multă cultură decât îţi închipui tu.

Pe lângă faptul că te lupţi în primul rând cu Dumnezeu. Mai încearcă să vezi dincolo de aparenţe. Ştiu că este greu. 

 

Raspunsuri


Musafir

#1889 Re: Re:

2014-12-01 18:42:37

#1888: - Re:  

 99% din crestinii ce au comentat aici sunt analfabeti. Unii chiar s-au exprimat la fel de vulgar si agresiv ca  alergicii la religie. 

Sa nu te intereseze pe tine de copii altora. Nu o sa reusiti sa bagati religia pe gatul tuturor.

Daca sunteti asa credinciosi atunci nu ar trebui sa fie asa complicat sa semnati o cerere pentru ca ai vostri copii sa studieze religia.

Am studiat 12 ani in scoala religia, obligat-fortat. Faptul ca eram amenintati ca orice greseala e pedepsita si ca eram obligati sa spunem rugaciunea si sa pupam icoane nu m-a facut decat sa ma indepartez si mai mult de religie. 

Religia e ceva personal. Este decizia ficaruia daca vrea sau nu sa o studieze. Copii NU sunt obligati sa renunte la religie, dar NU sunt nici obligati sa studieze religia daca nu o vor.

Religia nu te face mai cult. Dovada sunt multi credinciosi de aici. Voi, credinciosii, care postiti cu mancarea, dar continuati sa urati si sa barfiti.