Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#1812

2014-11-28 09:54

Petitia asta nu are obiect.

Decizia CC nu elimina orele de religie din scoli, ci doar schimba modul de inscriere la aceste ore din "opt-out" in "opt-in", adica cine vrea religie trebuie sa completeze o cerere.

Deci nu va mai agitati, cine vrea religie va face in continuare exact ca si pana acum. Chiar nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Raspunsuri

Luciditate

#1816 Re:

2014-11-28 12:15:33

#1812: -  

 S-a înțeles foarte clar asta, de către cei mai mulți.

Problema care deranjeaza este că cei care vor să facă religie, și care în paranteză sunt mult mai mulți decât ceilalți, trebuie să facă cerere. De mâine hai să facă cerere și cei care vor să studieye limba română sau istoria românilor, pentru că există o minoritate, poate chiar mult mai consistentă, care nu vrea să facă aceste materii, poate chiar din cauza unei probleme de conștiință.

Sau mâine 0,0005 % populație să zicem chineză, care are cetățenie în țara noastră, consideră că îi discriminăm punându-i să învețe istoria românilor să zicem.

Și de când pentru un drept trebuie să fac cerere?

Poate mâine voi face cerere să mi se dea dreptul să respir...

Și așa sunt directori de școli care îi îndemnau pe părinți să nu opteze pt.religie!

Ce va mai fi? Cum se va începe anul viitor de exemplu, cu câți profesori...

Sunt multe intrebări de pus, multe interese de cercetat...

Oricum, dacă îi întrebi pe elevi, ei n-ar mai vrea să facă aproape nimic, dar să treacă școala, să aibe diplome, și să se angajeze din prima cu salarii mari. ( nu vorbim că nu sunt locuri de muncă...)