Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#1517

2014-11-23 19:22

„Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Nu poate și nu vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce îl numim Dumnezeu?”

Raspunsuri


Musafir

#1520 Re:

2014-11-23 19:37:02

#1517: -  

 Dude!! Daca ti-ai punea mintea la contributie si ai studia un pic de teologie si un pic de filosofie crestina ai intelege cum stau lucrurile.

 

Dumnezeu este atotputernic dar Dumnezeu este si liber arbitru. Daca Dumnezeu dorea sa scrie pe Luna, EXIST ce rost ar mai avea viata. Toti am fi fost niste sclavi controlati de un jandarm suprem.

Dar nu este asa. Totul se leaga, nimic nu este intampaltor. Incercari au fost, de la primi crestini ucisi in arenele romane pana la crestinii din Siria si Irak de astazi. Daca tu iei o arma ma vei ucide. Nimeni nu poate impiedica. Pedeapsa ta este pe lumea cealalta, iar cununa mea tot acolo.Uita-te la Rusia Sovietica ateista cum a vrut sa distruga credinta si acum Rusia renaste in Ortodoxie.

Mai mult decat atat cum poti fi ateu?? Inseamna ca esti atotcunoscator in toate stiintele. Ce a facut umanitatea in ultimele secole. Abia a sters praful stiintei. Si totusi aceasi stiinta este interpretata de toti si credinciosi si atei. Personal, ateismul mi se pare o prostie pentru ca tocmai stiinta deschide ochiii asupra lui Dumnezeu. Pe langa stiinta, experienta proprie, pustnicii cu har imbunatatiti.

Un ateu intr-o tara ortodoxa este un non-sens. Am fost agnostic o buna parte a vietii, acum ma declar crestin ortodox devotat avand sansa sa cunosc un pustnic care mi-a schimbat viata.

PS:Acum 2 zile oamenii de stiinta .."Astronomers have discovered that the black holes at the center of some galaxies are strangely aligned with other black holes across billions of light years in distance. The remarkable discovery implies the makings of an interstellar cosmic web."

 

religia ne formeaza ca oameni

#1525 Re:

2014-11-23 20:46:20

#1517: -  

 Daca doriti sa va informati un pic puteti citi la Apocalipsa dupa Ioan (capitolul 3 versetul 20) "Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu  Mine".

 Din versetul de mai sus aflam ca Dumnezeu intra in sulfetul nostru numai daca il primim. El ne iubeste si nu ne obliga sa l primim. Daca Dumnezeu ar opri raul din lume  noi nu am mai avea libertate (deoarece in om regasim atat lucruri bune cat si rele, iar eliminarea lucrurilor rele din noi de catre Dumnezeu ar fi incalcarea libertatii pe care El ne-a dat-o.) Existenta raului este o dovada a libertatii noastre, prin faptul ca noi suntem cei care am ales raul inca de la inceput.

Dumnezeu poate sa opreasca raul dar nu o face pentru ca vrea sa ne lase pe noi sa alegem si sa invatam. Raul poate fi definit ca absenta binelui iar Dumnezeu este binele suprem. El nu intra cu forta in inima noastra. 

Dumnezeu este atotputernic si ,dupa cum ne invata si Sf Ioan Damaschin, "El poate cate vrea,dar nu vrea catepoate caci poate pierde lumea, ar nu vrea."  

El ne iubeste si ne lasa pe noi sa alegem. Raul exista in lume, dar noi trebuie sa alegem ceea ce este bine. 

"Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de fofos. Toate imi sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa biruit de ceva" (Tesaloniceni 6,12).