Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#1501 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-23 16:54

#1500: - Re: Re: Re: Re:  

 cineva diferit???

voi aruncati cu pietre.

DOVADA

 

Un topic crestin, si veniti sa ne injurati si sa postati comentarii rautacioase si tot voi pozati pe victimele. Copii imaturi si spalati pe creier.


Musafir

#1502

2014-11-23 16:54

Nu toti ateii hulesc persoanele credincioase, mai sunt si unii care incearca sa vorbeasca cat de cat respectuos. Nu ne puneti in aceeasi cu oala cu cei care vin aici sa faca misto.

Am prieteni care sunt deosebit de religiosi. Atata timp cat ei nu imi impun nimic, nici eu nu le impun nimic. Este vorba de respect mutual, adica venit din ambele parti.


Musafir

#1503 Re:

2014-11-23 16:57

#1502: -  

 Nu toti ateii dar majoritatea ateilor sunt vulgari, agresivi, hulitori, imorali, rai si lista continua. Din pacate raul este facut. Aceste jigniri si hule ale ateilor schimba perceptia despre voi.


Musafir

#1504 Re:

2014-11-23 16:57

#1499: -  

 Greselile gramaticale sunt greseli. Atata timp cat tu te iei de altii pentru 1-2 greseli, am si eu dreptul sa ma iau de greselile tale, care sunt mai multe din punct de vedere numeric.

Tu ai fost cel care a numit pe acea persoana agramata, desi nici tu nu esti prea stralucit. Se numeste ipocrizie.


Musafir

#1505

2014-11-23 17:05

Se poate numi ipocrizie, dar nu ipocrizie crestina. Important este, ca punctele mele expuse sunt valide. Daca nu sunt valide argumenteaza.

 


Musafir

#1506

2014-11-23 17:07

Este necesara!!!

Musafir

#1507

2014-11-23 17:49

VREM CA RELIGIA SA RAMANA IN SCOALA ROMANEASCA CA DISCIPLINA IN TRUNCHIUL COMUN!

Musafir

#1508 Re:

2014-11-23 17:57

#1489: -  

 religia are ce cauta in scoala ,mai ales pentruca copii pot invata lucruri bune.Istoria religiilor invata in Liceu!Fara credinta in ziua de aztazi nu se poate trai!


Musafir

#1509

2014-11-23 18:09

Fără Dumnezeu , omul ajunge o leguma, fără speranța, fără ajutor in necazuri, fără liniște si siguranță, fără biruință in încercări si fără Mântuire, pe care numai El le da.

Musafir

#1510

2014-11-23 18:11

De ceva timp încoace sub pretextul democrației ne-am obișnuit să dăm dracu' toate lucrurile bune din țara asta, iar acum a venit rândul școlilor și a Bisericii. Cât de imbecil a ajuns românul să pună botu' la toate ideile ciocoilor de la guvernare care pretind că cel mai mare dușman al țării este Dumnezeu și că trebuie cumva să scape de El. Fraților vă deranjează ora de religie? Mai știu eu pe unul care îl deranjează tămâia și agheasma. ... Cum nu știți de cine e vorba? E vorba de dracu', prietenul și patronul vostru celor care nu suportați ora de religie.

Apelez la cei care nu au alergie la cele sfinte și care rămân fideli credinței și spiritualității ortodoxe și îi rog cu toată bărbăția și maturitatea să susțină cum pot continuarea săvârșirii orei de religie în școlile românești. Au fost multe "fiare" care au încercat să distrugă Biserica și nu au reuşit timp de 2000 de ani. Nici acum nu vor reuşi. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom mânca parastasul și după "fiarele" care luptă în zilele astea împotriva Bisericii. Curaj! Cu noi este Dumnezeu.

Musafir

#1511

2014-11-23 18:13

Normalitate este atunci cand cei care nu doresc sa participe la ora de religie scriu o cerere si nu mai participa. Dar nu cand 95% din populatie trebuie sa scrie astfel de cereri.

Musafir

#1512

2014-11-23 18:40

Fara religia in scoala ne intoarcem in "epoca de aur".

Musafir

#1513

2014-11-23 18:56

 Oameni buni, trebuie  sa iesim in strada pentru acest drept, de a fi cunoscuta de catre copiii nostri credinta stramoseasca. Acest drept este precizat in Constitutie, copiii nostri au dreptul la invatamant religios! Este dreptul castigat dupa Revolutia din 89', cu sangele martirilor nostri. Nu putem renunta acum! Sa luam aminte la celelalte tari din Uniunea Europeana. Sa nu ne lasam inselati, este un atac dur la identitatea noastra de NEAM CRESTIN!

Indemnati rudele, prietenii sa semneze aceasta petitie, acum avem ocazia de a dovedi ca suntem crestini, nu doar cu numele, ci si cu fapta! 

Sa luam aminte la celelalte tari din Uniunea Europeana:

Luxemburg. Proteste pro-religie

 Copiii între 6 și 11 ani pot urma o oră pe săptămână, la alegere, fie de educație morală și socială (unde învață despre drepturile omului, de exemplu), fie de instruire religioasă (ore de religie catolică, pentru că nu sunt destule cereri pentru alte religii). Anul trecut guvernul a vrut să scoată religia complet din școală, dar au fost proteste de stradă împotriva acestei decizii. S-ar fi dorit introducerea unui curs care să se intituleze „de valori“. Conform statisticilor, 60 % din copii sunt înscriși la orele de religie catolică și doar 30% la morală laică.

In Germania, Constituţia ţării menţionează religia ca obiect care face parte din trunchiul comun în cadrul învăţământului primar şi secundar, care trebuie predată în acord cu principiile comunităţilor religioase. În consecinţă, responsabilitatea organizării orelor de religie în şcolile publice aparţine în egală măsură Statului şi cultelor. Alcătuirea programei analitice şi a manualelor şcolare se face la nivel de Stat federal şi cade în sarcina unor comitete mixte în care sunt reprezentate autorităţile de Stat şi cele bisericeşti din landul respectiv.

Curriculumul şcolar prevede două ore săptămânal, excepţie făcând şcolile private, unde religia ocupă un loc mai important decât în şcolile de stat. În Germania, religia se poate număra între disciplinele de examen la încheierea ciclului de studii.

Informati-va, doar in Franta nu se face religie in scoala.

Doamne ajuta si lumineaza mintea mai marilor nostri sa nu faca acest rau generatiilor viitoare!


Musafir

#1514

2014-11-23 18:56

Vă rugăm să spuneți la cât mai multe persoane despre această petiție. Cu cât mai multe semnături, cu atât mai multă atenție alocată petiției din partea mass media și a persoanelor cu putere de decizie.

Musafir

#1515

2014-11-23 19:03

Corect spus..este un DREPT...nu o OBLIGATIE!

religia ne formeaza ca oameni
Musafir

#1516

2014-11-23 19:20

Mi se pare nedrept sa excludem credinta ortodoxa din invatamanul romanesc din moment ce primele scoli din Romania au fost intemeiate pe langa biserici si manastiri. Cum majoritatea elevilor sunt de religie crestin ortodoxa nu pot sa inteleg de ce parintii acestora ar refuza ca ei sa isi cunoasca propria credinta. Consider cunoasterea religiei, culturii, traditiilor si valorilor tarii noastre o datorie a noastra, ca romani. De asemenea, o educatie moral-religioasa nu poate decat sa inalte din punct de vedere intelectual si spiritual noile generatii.


Musafir

#1517

2014-11-23 19:22

„Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Nu poate și nu vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce îl numim Dumnezeu?”


Musafir

#1518

2014-11-23 19:35

Cei care nu vor sa studieze despre credinta ortodoxa, ar fi corect sa nu beneficieze de vacantele religioase, de Pasti si de Craciun! Cei care denigrati ora de religie ortodoxa, va inghesuiti sa stati acasa de aceste sarbatori si sa va imbuibati cu mancare si sa chefuiti! S-a dat prin lege liber de Sfantul  Andrei, apostolul romanilor, care ne-a increstinat. Cum explicati copiilor vostri de ce avem liber in aceasta zi, si nu de Sfantul Gheorghe! Oricat ati vrea sa va deziceti de Dumnezeu si de ora de educatie religioasa, nu veti putea! In fiecare an sarbatorim Nasterea Domnului si Sfintele Pasti! Daca ai dumneavoastra copii nu vor folosi in viata toate notiunile invatate la diferite discipline, de pilda, unora nu le vor folosi ecuatiile, analiza frazei, comentariile literare, etc., tot ce invata le orele de religie, le va folosi toata viata: ex: datoriile copiilor fata de parinti, datoriile parintilor fata de copii, cum sa-ti ajuti semenii, etc.

religia ne formeaza ca oameni
Musafir

#1519 Re: REligie?!?!

2014-11-23 19:35

#22: Ioan - REligie?!?!  

Mi se pare un lucru simplu si de bun simt sa nu jignim pe cei care au alte viziuni ca noi. Avem dreptul la propriile opinii si la libera exprimare, iar a numi pe cineva "cretin si primitiv" mi se pare atat o dovada a lipsei de bun simt ( pe care din ce in ce mai multi oameni o au in societatea noastra ), cat si o oglinda a inteligentei si educatiei a celor ce se manifesta folosind astfel de cuvinte.


Musafir

#1520 Re:

2014-11-23 19:37

#1517: -  

 Dude!! Daca ti-ai punea mintea la contributie si ai studia un pic de teologie si un pic de filosofie crestina ai intelege cum stau lucrurile.

 

Dumnezeu este atotputernic dar Dumnezeu este si liber arbitru. Daca Dumnezeu dorea sa scrie pe Luna, EXIST ce rost ar mai avea viata. Toti am fi fost niste sclavi controlati de un jandarm suprem.

Dar nu este asa. Totul se leaga, nimic nu este intampaltor. Incercari au fost, de la primi crestini ucisi in arenele romane pana la crestinii din Siria si Irak de astazi. Daca tu iei o arma ma vei ucide. Nimeni nu poate impiedica. Pedeapsa ta este pe lumea cealalta, iar cununa mea tot acolo.Uita-te la Rusia Sovietica ateista cum a vrut sa distruga credinta si acum Rusia renaste in Ortodoxie.

Mai mult decat atat cum poti fi ateu?? Inseamna ca esti atotcunoscator in toate stiintele. Ce a facut umanitatea in ultimele secole. Abia a sters praful stiintei. Si totusi aceasi stiinta este interpretata de toti si credinciosi si atei. Personal, ateismul mi se pare o prostie pentru ca tocmai stiinta deschide ochiii asupra lui Dumnezeu. Pe langa stiinta, experienta proprie, pustnicii cu har imbunatatiti.

Un ateu intr-o tara ortodoxa este un non-sens. Am fost agnostic o buna parte a vietii, acum ma declar crestin ortodox devotat avand sansa sa cunosc un pustnic care mi-a schimbat viata.

PS:Acum 2 zile oamenii de stiinta .."Astronomers have discovered that the black holes at the center of some galaxies are strangely aligned with other black holes across billions of light years in distance. The remarkable discovery implies the makings of an interstellar cosmic web."

 

religia ne formeaza ca oameni

#1521 Re: Re: REligie?!?!

2014-11-23 19:45

#215: Madalin - Re: REligie?!?!  

Este adevarat ca poate daca ne-am fi nascut intr-o alta zona a lumii poate am fi fost budisti sau islamisti. Totusi la recensamant un procent foarte mare din populatia Romaniei se declara de religie crestin ortodoxa. Atunci care este problema sa invatam la scoala despre religia noastra? cine are alta religie nu este obligat sa participe la ora, iar a lipsi majoritatea elevilor de orele religie din cauza unor minoritati mi se pare un mod de discriminare in masa. si vorbeam de comunism...

 


Musafir

#1522

2014-11-23 19:55

Dumnezeu poate opri raul, dar ne-a dat liberul arbitru. Te lasa pe tine sa alegi, care esti fiinta superioara, creata dupa chipul lui Dumnezeu, adica ai : ratiune, vointa si sentimente( aceasta inseamna chipul lui Dumnezeu in om!) De aceea exista bine si rau, pentru ca Dumnezeu ne-a lasat sa alegem! Insa, din pacate, cand ni se intampla ceva rau dam vina pe Dumnezeu. Intrebarea logica este aceasta: un om care moare de cancer la plamani pentru ca a fumat, Dumnezeu l-a pedepsit sau el si-a facut rau ca a fumat toata viata? Ma mira ingustimea mintii unor oameni, un medic renumit din Bucuresti spunea ca nu crede in Dumnezeu, deoarece  permite ca unii copii sa moara de cancer. De unde stim noi, ca acei copii nu s-au imbolnavit din cauza greselilor parintilor( un mod nesanatos de viata, etc) sau a mediului, a alimentatiei? De ce Il invinuim pe Dumnezeu?

Cei care Il neaga pe Dumnezeu, nu si-au deschis sufletul, aceasta este calea de comunicare cu El ! Sau negati ca aveti si suflet??!

religia ne formeaza ca oameni

#1523 Re: REligie?!?!

2014-11-23 20:00

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Din punctul meu de vedere, a judeca o anumita categorie de oameni doar dupa aspectele negative pe care le are o persoana ese o nedreptate. Nu ati observat la televizor ca de Biserica nu se spun decat lucruri rele? Pentru ca astse vrea! Sa se scoata in evidenta ce este gresit! toti suntem oameni si gresim,dar mi se pare corect ca daca arati aspectele negative ale unei comunitati sa le arati si pe cele bune. Despre voluntariatele si programele de ajutorare a copiilor din orfelinate sau a batranilor din azile nu spune nimeni nimic. Informati-va mai bine in ceea ce privste teologia ortodoxa si activitatiile Bisericii inainte de a jigni.Aveti grija.. E posibil ca cei indoctrinati sa fiti dumneavoastra.

Cartoful 42

#1524 Re:

2014-11-23 20:11

Stramosii nostrii nu erau ortodocsi,ci pagani.

 

religia ne formeaza ca oameni

#1525 Re:

2014-11-23 20:46

#1517: -  

 Daca doriti sa va informati un pic puteti citi la Apocalipsa dupa Ioan (capitolul 3 versetul 20) "Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu  Mine".

 Din versetul de mai sus aflam ca Dumnezeu intra in sulfetul nostru numai daca il primim. El ne iubeste si nu ne obliga sa l primim. Daca Dumnezeu ar opri raul din lume  noi nu am mai avea libertate (deoarece in om regasim atat lucruri bune cat si rele, iar eliminarea lucrurilor rele din noi de catre Dumnezeu ar fi incalcarea libertatii pe care El ne-a dat-o.) Existenta raului este o dovada a libertatii noastre, prin faptul ca noi suntem cei care am ales raul inca de la inceput.

Dumnezeu poate sa opreasca raul dar nu o face pentru ca vrea sa ne lase pe noi sa alegem si sa invatam. Raul poate fi definit ca absenta binelui iar Dumnezeu este binele suprem. El nu intra cu forta in inima noastra. 

Dumnezeu este atotputernic si ,dupa cum ne invata si Sf Ioan Damaschin, "El poate cate vrea,dar nu vrea catepoate caci poate pierde lumea, ar nu vrea."  

El ne iubeste si ne lasa pe noi sa alegem. Raul exista in lume, dar noi trebuie sa alegem ceea ce este bine. 

"Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de fofos. Toate imi sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa biruit de ceva" (Tesaloniceni 6,12).