Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27238 Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim

2014-10-06 07:04

http://www.timpuldevalcea.net/?p=11695

Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim

 

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea funcţionează din nou la capacitate redusă după ce secţia OXO, secţie repornită în luna septembrie 2014, a fost închisă vineri din lipsă de materie primă. Societatea ar fi trebuit să funcţioneze în acest moment la 40 % din capacitate.

 

Potrivit sindicaliştilor, secţia s-a închis pentru că Oltchim a rămas fără materie primă, compania Lukoil sistând livrările de propilenă din cauza problemelor financiare pe care combinatul le are în acest moment. „Secţia oxo-alcooli a fost închisă în 2012 şi repornită în septembrie 2014. Din păcate, speranţele noastre au fost doar un balon de săpun pentru că secţia a fost închisă din nou în urmă cu trei zile. Nu mai avem materie primă. Secţia a funcţionat doar trei săptămâni, instalaţiile au fost repornite cu mari greutăţi, nici angajaţii nu credeau că vor mai funcţiona după atâta timp”, declară Emil Ghioca, vicepreşedintele sindicatului Victoria Oltchim. Administratorii combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea se întâlnesc luni cu reprezentanţii Lukoil pentru a ajunge la un acord. Sindicaliştii spun că, dacă nu se vor găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă societatea si repornirea instalatiilor, angajaţii vor relua protestele. „Oamenii sunt foarte supăraţi şi sunt gata să reia protestele. În acest sens, am avut deja discuţii cu sindicatele Unirea, de la Arpechim Piteşti, şi Solidaritatea, din cadrul Secţiei Transporturi. E posibil ca şi persoanele disponibilizate din combinat să ni se alăture”, mai spune Emil Ghioca. Din cauza închiderii secţiei oxo-alcooli, capacitatea de producţie a Oltchim a scăzut din nou la 27 %. Peste 930 de oameni din Vâlcea şi Argeş au rămas fără locuri de muncă după ce combinatul a intrat în insolvenţă, la începutul anului 2013. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, societatea va fi scoasă din nou la privatizare, la mijlocul lunii decembrie.

sursa/adevarul.ro

Raspunsuri


Musafir

#27239 Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele

2014-10-06 07:10:55

#27238: - Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim 

 http://www.pandurul.ro/Actualitate

Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele din CEO

Actualitate - Maria BÎRCU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Premierul Victor Ponta a declarat în timpul vizitei la CE Oltenia că ştie că sunt mari probleme cu recuperarea banilor de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN), Oltchim şi alte societăţi, dar spune că acele creanțe nu vor mai ajunge în conturile CE Oltenia. Ponta a mai spus că tot ce poate face este să umble la partea de legislaţie, dar asta va face următorul guvern pentru că el nu va mai fi prim-ministru.

Victor Ponta se şi vede la Cotroceni. El promite că va ajuta CE Oltenia, dar promisiunile vor fi duse la bun sfârşit de „următorul guvern“. „Eu ce pot să fac, putem să umblăm, că aici mai avem mult de umblat, la partea de legislaţie, apropo de avizele care vin foarte târziu, apropo de procedurile astea de expropriere care avantajează mai puţin CEO şi avantajează tot felul de interese private, asta pot să fac. (...) Dacă nu o să mai fiu prim-ministru, trebuie să le facă următorul guvern şi vă asigur că voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile ca tot ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a spus acesta.

Datoriile Termo Craiova, şterse

El ştie despre problema lichidităţilor la CE Oltenia şi datoriile de sute de milioane pe care le au alte companii de stat. El a spus că CEO nu va recupera banii de la aceste societăţi. „Sunt situaţii obiective pentru că ce e la Oltchim sau la RAAN degeaba le cerem mâine să plătească datoriile, nu au de unde practic şi atunci trebuie sprijiniţi să repornească activitatea şi să poate să aibă un calendar de eşalonare sunt şi, se întâmplă ca alţi datornici să spună nu plătim că ieşim în stradă sau facem puţină gălăgie la televizor şi nu o să întâmple nimic“. Victor Ponta a mai spus că cel mai probabil datoriile istorice vor fi şterse. „Dacă este vorba despre datoriile istorice, sigur, acolo trebuie să găsim soluţii nu doar pentru Craiova, cum am găsit Bucureştiul, are vreo 500 de milioane datorii istorice. Important este ca prin modernizările care le-au făcut să fie la zi cu cheltuielile curente după care cele vechi la un moment dat va trebui să le închidem, să le ştergem într-un mod care să fie acceptat de CE, altfel însă e neadevărat să crezi că ceea ce s-a acumulat în anii 90 şi 2000 mai poate fi plătit acum“, a spus premierul.

 


Musafir

#27257 LUKOIL NU MAI ARE MATERIE PRIMA! MATERIA PRIMA SUB SECHESTRU.

2014-10-06 09:23:27


Musafir

#27268 Re: Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim

2014-10-06 11:44:48

#27238: - Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim 

IAR NE REPREZINTA EMIL GHIOCA? CINE SI UNDE L-A NUMIT VICEPRESEDINTE? AM INCEPUT SA FACEM SEDINTELE DE SINDICAT LA UMBRA BECULUI DE LA PUFOAICA RUPTA SI SA FACEM PRESEDINTI SI VICEPRESEDINTI LA APELUL BOCANCILOR?

 „Secţia oxo-alcooli a fost închisă în 2012 şi repornită în septembrie 2014. Din păcate, speranţele noastre au fost doar un balon de săpun pentru că secţia a fost închisă din nou în urmă cu trei zile. Nu mai avem materie primă. Secţia a funcţionat doar trei săptămâni, instalaţiile au fost repornite cu mari greutăţi, nici angajaţii nu credeau că vor mai funcţiona după atâta timp”, declară Emil Ghioca, vicepreşedintele sindicatului Victoria Oltchim