Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27239 Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele

2014-10-06 07:10

#27238: - Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim 

 http://www.pandurul.ro/Actualitate

Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele din CEO

Actualitate - Maria BÎRCU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Premierul Victor Ponta a declarat în timpul vizitei la CE Oltenia că ştie că sunt mari probleme cu recuperarea banilor de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN), Oltchim şi alte societăţi, dar spune că acele creanțe nu vor mai ajunge în conturile CE Oltenia. Ponta a mai spus că tot ce poate face este să umble la partea de legislaţie, dar asta va face următorul guvern pentru că el nu va mai fi prim-ministru.

Victor Ponta se şi vede la Cotroceni. El promite că va ajuta CE Oltenia, dar promisiunile vor fi duse la bun sfârşit de „următorul guvern“. „Eu ce pot să fac, putem să umblăm, că aici mai avem mult de umblat, la partea de legislaţie, apropo de avizele care vin foarte târziu, apropo de procedurile astea de expropriere care avantajează mai puţin CEO şi avantajează tot felul de interese private, asta pot să fac. (...) Dacă nu o să mai fiu prim-ministru, trebuie să le facă următorul guvern şi vă asigur că voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile ca tot ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a spus acesta.

Datoriile Termo Craiova, şterse

El ştie despre problema lichidităţilor la CE Oltenia şi datoriile de sute de milioane pe care le au alte companii de stat. El a spus că CEO nu va recupera banii de la aceste societăţi. „Sunt situaţii obiective pentru că ce e la Oltchim sau la RAAN degeaba le cerem mâine să plătească datoriile, nu au de unde practic şi atunci trebuie sprijiniţi să repornească activitatea şi să poate să aibă un calendar de eşalonare sunt şi, se întâmplă ca alţi datornici să spună nu plătim că ieşim în stradă sau facem puţină gălăgie la televizor şi nu o să întâmple nimic“. Victor Ponta a mai spus că cel mai probabil datoriile istorice vor fi şterse. „Dacă este vorba despre datoriile istorice, sigur, acolo trebuie să găsim soluţii nu doar pentru Craiova, cum am găsit Bucureştiul, are vreo 500 de milioane datorii istorice. Important este ca prin modernizările care le-au făcut să fie la zi cu cheltuielile curente după care cele vechi la un moment dat va trebui să le închidem, să le ştergem într-un mod care să fie acceptat de CE, altfel însă e neadevărat să crezi că ceea ce s-a acumulat în anii 90 şi 2000 mai poate fi plătit acum“, a spus premierul.

 

Raspunsuri


Musafir

#27240 Miting ACL de amploare la Râmnicu Vâlcea

2014-10-06 07:16:11

#27239: - Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele  

 http://www.voceavalcii.ro/

Miting ACL de amploare la Râmnicu Vâlcea 

 OCT 05, 2014  SCRIS DE  florin fageteanu

- conducerea de la PDL şi PNL îi vor propune lui Klaus Johannis o acţiune de "salvare a judeţului"

Peste 2000 de membrii şi simpatizanţi ai ACL Vâlcea au participat la Craiova la mitingul de susţine a lui Klaus Johannis, candidatul pentru funcţia de preşedinte al României. "A fost o reuşită deplină şi o să vă explic de ce cred asta. Alături de membrii de partid ai ACL, PDL sau PNL, la miting am văzut mulţi oameni neînregimentaţi politic, care au venit pur şi simplu să-l susţină pe Klaus Johannis, care vor ca dreapta să continue să aibă reprezentant în funcţia de preşedinte al României. Şi gândiţi-vă că mitingul a avut loc la Craiova, în Oltenia, zonă considerată roşie până acum. Sunt convins că nu o să mai fie aşa, Oltenia nu o să mai fie roşie pentru că oamenii au înţeles că roşul, că PSD-ul, înseamnă sărăcie şi întoarcerea în timp", ne-a declarat copreşedintele ACL Vâlcea, Romulus Bulacu.

Altfel, conducerea ACL s-a întâlnit duminică la prânz într-o şedinţă de lucru în care s-au pus la punct probleme legate de campania electorală. Printre altele lucruri stabilite, copreşedinţii Bulacu şi Cristi Buican au primit girul de a-i propune lui Johannis un miting de amploare care să aibă loc la Râmnicu Vâlcea şi care să aibă ca temă principală "salvarea judeţului". "Este doar o propunere, dar credem că va avea finalitate. Vâlcea este într-o situaţie jalnică, cu Oltchim aproape de faliment, cu probleme mari la alte societăţi comerciale mari, cu pârtia de schi nefinalizată, cu şoseaua Transalpina pe care nu se poate circula în condiţii optime", ne-a spus sub protecţia anonimatului unul dintre participanţii la şedinţa de duminică.


Musafir

#27241 Ponta: “am salvat CE Oltenia!”

2014-10-06 07:23:32

#27239: - Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele  

 http://www.impactingorj.com/

Ponta: “am salvat CE Oltenia!”

06 Oct 2014 scris de Loredana Covei 
Aflat într-o vizită de lucru la Cariera Roşia, din cadrul CE Oltenia, premierul Victor Ponta a reconfirmat încă odată sprijinul pe care îl va acorda pe viitor acestei companii energetice, încât ea să funcţioneze ani buni de acum încolo.

Deşi s-a arătat interesat de găsirea de soluţii pe viitor, încât Complexul Oltenia să facă faţă competiţiei, premierul Victor Ponta nu a ratat ocazia de a reaminti angajaţilor prezenţi, cu ocazia vizitei de lucru, că dacă nu era el, acest colos energetic se închidea. „Să aveţi de lucru! Am zis eu … dacă nu eram eu se închidea şandramaua asta, noroc că am pus toţi umărul că altfel rămâneam fără CE Oltenia”, a spus Ponta.

Sprijin pentru mineri şi energeticieni

Întrebat de ce a venit în Gorj, chiar în prima zi de campanie electorală, premierul Victor Ponta a adus în atenţie legătura pe care o are cu acest judeţ, dar şi implicarea făcută pentru salvarea Complexului Oltenia. „Stiţi care este legătura sentimentală cu judeţul Gorj, ce obligaţii am faţă de oamenii de aici, cei din Gorj ştiu că în 2012 –Complexul Oltenia era aproape să se închidă şi am reuşit să-l salvăm. Am spus că trebuie să avem Complexul Oltenia, înainte de a fi premier, că fără asta nu poate să trăiască România şi dacă ne-a dat Dumnezeu energie hidro, termo şi energie regenerabilă –suntem bogaţi şi nu depindem de nimeni”, a spus premierul Ponta. În declaraţiile făcute, acesta a reamintit încă odată faptul că este informat cu privire la problemele pe care le are Complexul Oltenia, de la partea de legislaţie, până la ceea ce priveşte încasarea banilor. „Ştiu că sunt probleme cu încasările de la Oltchim şi de la RAAN, sunt probleme cu legislaţia şi sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Dacă nu voi fi prim-ministru, le va face viitorul Guvern şi voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile, ca ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a mai explicat premierul Victor Ponta, jurnaliştilor. În ceea ce priveşte problemele legate de Transelectrica, Ponta a scos în evidenţă faptul că deşi statul este acţionar majoritar la CE Oltenia, totuşi societatea de stat are un management privat, singurul sprijin pe care ar putea să-l dea Guvernul fiind cel legat de obţinerea avizelor, procedurile de expropiere sau pe partea de legislaţie. Pentru următoarea perioadă, premierul Victor Ponta şi-a propus, aşa cum a făcut –o de altfel şi până în prezent, ca factorul „politic”, să nu mai existe în companii. „Momentele când se dădeau ordine la Trangaz sau la CE Oltenia, de primul ministru, nu mai există şi cred că e mai bine! Şi e mai bine aşa, nu mai apare subiectivismul politic şi se ghidează după nişte reguli economice corecte. Încercăm să le gestionăm mai bine şi să scoatem subiectivismul politic din gestionarea companiilor”, a precizat premierul. În ceea ce priveşte problema Complexului Oltenia, care în ultima perioadă a ajuns să vândă MW- utul cu un leu, premierul Ponta a explicat faptul că: „anul trecut s-au luat de către Guvern măsuri dureroase, care au adus critici, dar fără de care CE Oltenia era închis şi Hidroelectrica în faliment. I-am supărat pe cei ce au investit în energia regenerabilă, dar au înţeles că nu se putea sta numai cu energie din vânt”.

Ponta: „CEO, trebuie să reziste pe piaţă!”

Întrebat cu privire la salvarea locurilor de muncă pe viitor, premierul Ponta a declarat scurt că răspunsul la întrebare trebuie dat de managerul CE Oltenia. Şi totuşi, acesta a dat de înţeles faptul că trebuie luate măsuri în compania energetică pentru ca ea să reziste pe piaţă, în competiţie cu alte companii. „Am salvat CE Oltenia şi mai departe ea trebuie să reziste pe piaţă, în competiţie. Trebuie să se ia toate măsurile pentru ca să aibă şi numărul de personal şi cheltuielile de personal, care să o păstreze în competiţia cu celelalte companii. Dacă însă nu luam nişte măsuri nu mai aveam deloc CEO şi cred că acest lucru l-am făcut bine pentru companie şi o vom face în continuare”, a mai declarat premierul Ponta.