Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27239 Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele

2014-10-06 07:10

#27238: - Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim 

 http://www.pandurul.ro/Actualitate

Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele din CEO

Actualitate - Maria BÎRCU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Premierul Victor Ponta a declarat în timpul vizitei la CE Oltenia că ştie că sunt mari probleme cu recuperarea banilor de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN), Oltchim şi alte societăţi, dar spune că acele creanțe nu vor mai ajunge în conturile CE Oltenia. Ponta a mai spus că tot ce poate face este să umble la partea de legislaţie, dar asta va face următorul guvern pentru că el nu va mai fi prim-ministru.

Victor Ponta se şi vede la Cotroceni. El promite că va ajuta CE Oltenia, dar promisiunile vor fi duse la bun sfârşit de „următorul guvern“. „Eu ce pot să fac, putem să umblăm, că aici mai avem mult de umblat, la partea de legislaţie, apropo de avizele care vin foarte târziu, apropo de procedurile astea de expropriere care avantajează mai puţin CEO şi avantajează tot felul de interese private, asta pot să fac. (...) Dacă nu o să mai fiu prim-ministru, trebuie să le facă următorul guvern şi vă asigur că voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile ca tot ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a spus acesta.

Datoriile Termo Craiova, şterse

El ştie despre problema lichidităţilor la CE Oltenia şi datoriile de sute de milioane pe care le au alte companii de stat. El a spus că CEO nu va recupera banii de la aceste societăţi. „Sunt situaţii obiective pentru că ce e la Oltchim sau la RAAN degeaba le cerem mâine să plătească datoriile, nu au de unde practic şi atunci trebuie sprijiniţi să repornească activitatea şi să poate să aibă un calendar de eşalonare sunt şi, se întâmplă ca alţi datornici să spună nu plătim că ieşim în stradă sau facem puţină gălăgie la televizor şi nu o să întâmple nimic“. Victor Ponta a mai spus că cel mai probabil datoriile istorice vor fi şterse. „Dacă este vorba despre datoriile istorice, sigur, acolo trebuie să găsim soluţii nu doar pentru Craiova, cum am găsit Bucureştiul, are vreo 500 de milioane datorii istorice. Important este ca prin modernizările care le-au făcut să fie la zi cu cheltuielile curente după care cele vechi la un moment dat va trebui să le închidem, să le ştergem într-un mod care să fie acceptat de CE, altfel însă e neadevărat să crezi că ceea ce s-a acumulat în anii 90 şi 2000 mai poate fi plătit acum“, a spus premierul.