Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREAN_TELE SA_LARIALE OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

/ #41165 Re: Re: Re: Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2015-07-07 11:21

#35291:  <=== BDO SI ROMINSOLV FACETI CHETA PENTRU OLTCHIM  INTRE VOI SI NU MAI DATI ANGAJATI AFARA EVITATI  FALIMENT  SI ACHITATI CE ATI FURAT DE LA  NOI DISPONIBILIZATII 2013, DUPA MERGEM SA CEREM DAUNE-INTERESE SI " POATE " SCAPATI FARA RIDICARE DREPT DE PROFESARE SI CE DORESTE JUDECATORUL...PE INSOLVENTA OLTCHIM 2013 RAMNICU VALCEA

 

 MINCIUNILE MARCA PONTA SI PSD, STA DOVADA MINCIUNA SI IMBARLIGAREA CREATA DIN GLASUL LUI SI VORBELE SALE, ODIOS SI NEMERNIC, FANTEZISMELE SI DEZINFORMARE LA NIVEL DE PRIM MINISTRU ROMANIA:

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

"Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii [ FALS ], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

 

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi seară la TVR, într-o Ediţie Specială, că Oltchimul poate fi salvat cu doar 2.000 de angajaţi. Ponta a subliniat că alternativa disponibilizărilor ar fi fost lacătul pe uşă. Premierul a apreciat că niciun investitor nu ar cumpăra o companie cu o datorie de 800 de milioane euro.

Victor Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula 3.200 de angajaţi. Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar faptul că cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii, şi în primul rând şi-au primit salariile la zi. Nu ştiu cum e la TVR, dacă aveţi atâtea salarii compensatorii, în lumea privată sigur nu există".

900 de sa_lariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta.

Premierul a vorbit şi despre privatizarea CFR Marfă şi a precizat că procedura a fost reluată după consultări cu FMI: "Probabil din cauza termenelor foarte scu_rte, fiecărei firme îi lipsea ceva. Niciodată nu s-a făcut o privatizare atât de repede, pentru că avem o sabie a lui Damocles, care este bordul FMI de la sfârşitul lui iunie. Am pus condiţii foarte  dure, pentru că puteam să punem condiţii foarte laxe şi ne trezeam iarăşi cu Dan Diaconescu cu banii în pungă".

Şeful Executivului a mai anunţat că aproximativ 2.000 de angajaţi din companiile de stat vor fi disponibilizaţi, anul acesta, şi 10.000 - în următorii şase ani. Ponta a mai spus că România a înregistrat o creştere economică mai ales din exporturi, apoi din energie şi din previziunile pe agricultură: "Unde avem o scădere importantă, de aproape 8%, este la impozitul pe profit, pentru că avem un fenomen economico-social, al intrărilor în insolvenţă. Avem o creştere importantă a intrărilor în insolvenţă".

Premierul a anunţat că TVA-ul la pâine va fi redus experimental, pe tot lanţul, din a doua parte a anului. Ponta le-a cerut reprezentanţilor din panificaţie să ajute guvernul prin indicarea zonelor unde există probleme: "FMI-ul a spus că nu merge pe promisiuni. Că reduceţi TVA-ul şi, uite, o să fie mai puţină evaziune şi o să aveţi încasări mai bune. Deocamdată reduceţi TVA-ul la pâine pe tot lanţul, pentru sementrul 2. Asta înseamnă că din altă parte, la rectificare, puneţi 250 de milioane".

Victor Ponta a dat asigurări că autostrăzile Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova şi Centura Sud vor fi finalizate. Totul depinde, însă, de deblocarea programului de transport, aşteptată pe 15 iunie.

http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-oltchimul , => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.