Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #32385 Liviu Pop: Disponibilizații de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plățile compensatorii p

2015-01-21 22:31

miercuri, 21 Ian 2015

Liviu Pop: Disponibilizații de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plățile compensatorii până în 5 februarie

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat miercuri la Râmnicu Vâlcea că disponibilizații de la Oltchim vor primi un răspuns privind plata salariilor compensatorii până în 5 februarie.

"Problema disponibilizaților de la Oltchim este cunoscută de Guvernul României. Există un protocol însă realizat de administratorul judiciar al combinatului, ce va fi publicat până în 5 februarie, în care este prevăzut planul de reorganizare a combinatului, dar și plata datoriilor pe care le are societatea. Asta include și datoriile către cei 1.000 de disponibilizați din anul 2013. Oamenii vor fi deci informați cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăți", a precizat Liviu Pop.

El a anunțat și faptul că există o scrisoare de intenție din partea unui consorțiu chinez interesat de preluarea combinatului vâlcean.

"Înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea, m-am întâlnit cu domnul ministru Tudose (Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului — n.r.), care m-a informat că există o scrisoare de intenție din partea unui consorțiu chinez interesat de preluarea combinatului. Mai multe detalii va oferi domnul ministru", a spus Liviu Pop.

Aproximativ 100 de disponibilizați de la Oltchim au protestat, miercuri seară, în fața Prefecturii din Râmnicu Vâlcea cerând salariile promise în urmă cu doi ani când au fost concediați de la combinatul chimic.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut soluții și răspunsuri concrete cu privire la plățile compensatorii.

În sediul Prefecturii, o delegație a protestatarilor împreună cu liderii de sindicat ai Oltchim, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, și prefectul județului, Dumitru Cornoiu, au avut o rundă de discuții pe tema drepturilor bănești ce se cuvin disponibilizaților de la Oltchim.

1.000 de salariați ai Oltchim au fost disponibilizați, în vara anului 2013, într-un proiect de restructurare a combinatului.

Oltchim, cel mai mare agent economic din județul Vâlcea, se află de doi ani în procedură de insolvență și a trecut prin mai multe etape eșuate de privatizare.

AGERPRES/(AS — autor: Liviu Popescu, editor: Ștefan Gabrea)

http://www.agerpres.ro/