Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Iulia

/ #659 Libertatea religioasă

2014-11-17 15:09

Religia trebuie menținută în școli, pentru simplul motiv al afirmării libertății religioase a tuturor cetățenilor și a dreptului câștigat la Revoluție de a avea învățământ religios de tip confesional în școli - un drept consacrat inclusiv de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu condiția oferirii posibilității facile a celor care nu sunt de cultul respectiv să nu urmeze cursul, fără a oferi o motivație. Ceea ce exista deja.

Statul LAIC nu înseamnă stat SECULARIST.

Statul laic trebuie să asigure imparțial libertatea religioasă a tuturor cultelor de pe teritoriul său.

Prin contrast, așa cum s-a văzut din activismul politic/judiciar de până în prezent, secularismul dorește interzicerea tuturor religiilor și, prin urmare, încălcarea libertății religioase a vastei majorități a populației, a celor care nu se declară atei.

Desigur, învățământul religios în școlile române a avut și minusuri.

Deja, această educație în spirit confesional în școlile publice trebuia făcută ținând cont de toate cultele - ortodox, catolic, protestant, musulman, fiecare trebuind să fie acoperit în funcție de existența în școală a elevilor ce aparțin de cultele respective.

Dar de asemenea, pentru atei / seculariști sau persoanele care nu doresc , din orice motiv, educație religioasă confesională pentru copiii lor, ar fi trebuit să existe un curs alternativ acceptabil și neutru (de ex. etică, istoria religiilor), astfel încât copiii să nu chiulească motivat la orele respective.

Aceasta ar însemna un tratament egal, care asigură totodată posilbilitatea studiului religiei și libertatea religioasă a tuturor părților.

Dar ceea ce s-a cerut nu a fost egalitate reală, ci egalitatea strâmbă în care toată lumea își pierde libertatea religioasă aiurea în tramvai. Decizia Curții Constituționale este politică, o dovadă de lene intelectuală și, mai grav, o subminare crasă a democrației.