Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26299 În locul lui Cîlea, l-aş aduce pe Ponta cu picioarele pe pământ

2014-09-11 18:04

http://www.viatavalcii.ro/

Una dintre ştirile bune pe care le-am auzit ieri pe un post de televiziune a fost că un consiliu local de prin Tulcea, dominat de PSD, a profitat de ordonanţa lui Ponta, care legiferează traseismul politic şi, in corpore, toţi membrii săi s-au declarat independenţi. Ei şi-au justificat acest gest prin faptul că n-au avut în ultimii ani nici o susţinere financiară pentru proiectele lor. Situaţia consiliilor locale din Vâlcea nu este alta, mai multe proiecte sunt îngheţate, pentru că banii trimişi spre Vâlcea sunt insuficienţi. Ion Cîlea s-a îmbolnăvit aiurea, certându-se în Consiliul Judeţean cu partenerii politici şi cu opoziţia, pentru că, vorba proverbului, este imposibil să împarţi două paie la patru măgari! Măgarii ăia din proverb sunt nişte amărâţi de primari, care-şi văd ruinate toate proiectele şi, pe cinstite, cu siguranţă, cea mai jenantă postură o ocupă în spaţiul public primarii care, din lipsa banilor, n-au nici un răspuns la întrebările cetăţenilor.

Aproape tot ceea ce se face în judeţ se realizează din contribuţia amărâţilor de ţărani. Spuneam cu câteva zile în urmă că judeţul Vâlcea este unul dintre cele mai bătute de Dumnezeul Puterii. Dezindustrializarea lui s-a făcut cu o ferocitate ieşită din comun. Ultima nenorocire este trimiterea Oltchimului în faliment, pentru că Ponta n-a vrut pur şi simplu să pună în mişcare mecanismele legale de revitalizare a acestuia.

Nu mai reiau subiectul, dar ar fi tare interesant dacă toţi pesediştii din Vâlcea ar abuza de ordonanţa traseismului politic şi l-ar lăsa pe Ponta cu fundul în baltă. O sută de mii de voturi pesediste din judeţul Vâlcea nu sunt de ici de acolo. Pot să-i hotărască soarta politică lui Ponta. Şi nu glumesc când spun lucrul acesta. Acest puşti obraznic al politicii româneşti, care trimite la colegii o sută de mii de absolvenţi de liceu fără BAC, obligându-i moral să-l voteze ca preşedinte, ar primi o lecţie maiestuoasă de la poporul suveran al Vâlcii.
P.S.: Referitor la titlul de mai sus, îi reamintesc preşedintelui Ion Cîlea că, pe vremea când l-a instalat în scaunul de şef al PSD-ului pe Vâlcea, Adrian Năstase i-a spus că zboară prea la firul ierbii. Ar fi cazul să transforme zicerea lui Năstase într-un zbor înalt. În definitiv, nici un pesedist, inclusiv dumnealui, n-are ce pierde! Petre Tănăsoaica