Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #25075 Oltchim a primit banii de la RCS&RDS BURSA 13.08.2014

2014-08-13 05:52

http://www.bursa.ro/oltchim-a-primit-banii-de-la-rcs&rds-244285&s=companii_afaceri&articol=244285.html

 

În conturile combinatului chimic Oltchim ar fi intrat 1,5 milioane de euro, împrumutul acordat de societatea RCS&RDS, ne-au spus surse apropiate situaţiei. "Cu aceşti bani şi cu materia primă care va sosi de la Bulrom va fi redeschisă, în septembrie, secţia de oxoalcooli", mai spun sursele noastre.
     Creditorii Oltchim au aprobat, recent, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, după cum ne-a declarat, la începutul lunii iulie, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului.
     Domnia sa ne-a precizat, la vremea respectivă, că Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, va şi încheiat un acord de asociere în participaţiune cu compania ca să poată fi majorată producţia combinatului. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim, conform avocatului.
     De asemenea, Alro şi Bulrom, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare. "În total, în afară de împrumutul de la consorţiul de companii chineze, am reuşit să mai atragem încă aproximativ 9 milioane de euro", a subliniat Gheorghe Piperea.
     Sursele noastre afirmă că nu au fost perfectate, până acum, contractele de împrumut, lucru aşteptat, însă, pentru perioada următoare.
     Ieri, conducerea Oltchim a anunţat, pe Bursa de Valori Bucureşti, că licitaţia pentru vânzarea Oltchim va fi reluată pe 15 decembrie, iar ofertele investitorilor sunt aşteptate până pe 12 decembrie.
     Privatizarea Oltchim a fost amânată de patru ori până acum. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor recente ale lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene.
     Oltchim se află în insolvenţă de mai bine de un an.