Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #18968

2014-03-31 09:44

După ce la termenul fixat pentru vinerea trecută, niciun potențial investitor nu a depus o ofertă angajantă, adunarea creditorilor a aprobat în această dimineață prelungirea termenului cu încă 30 de zile.
Sursa: Marian ilie
Până acum au fost mai multe termene de depunere a ofertelor angajante pentru preluarea Oltchim, însă toate s-au soldat cu eșecuri. Vineri, dintre toți investitorii potențiali, singurul care a depus o ofertă a fost un fond elvețian de investiții, însă și aceasta a venit după închiderea sesiunii, respectiv ora 11.

Pe lista potențialilor investitori s-a numărat și un consorțiu format din firme chinezești, cotat cu prima șansă în cursa pentru privatizarea combinatului Vâlcean. Aceștia erau singurii care doreau să preia Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, deținută de Petrom. Se pare că deocamdată nu s-a ajuns la un acord cu privire la rafinărie, astfel că s-a solicitat decalarea termenului de depunere a ofertelor cu 30 de zile.


În această dimineață, adunarea creditorilor a dat undă verde cererii venite din partea pețitorilor Oltchim, arată sursele EVZ. Rămâne de văzut dacă până la expirarea noului termen, investitorii vor depune oferte angajante, adică o ofertă de cumpărare şi o ofertă de preţ, precum şi planul de investiţii.