Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Zalmoxis

/ #246

2014-02-13 21:07

Domnule Ferdinand

1. Procesul de scriere al istoriei este unul continuu. Nu o să lămurim totul despre daci în viața asta. Vor mai lămuri și cei care vin, asta presupunând că vor mai avea la dispoziție situri arheologice și nu șvaițăre ciuruite de căutătorii de ieri, de azi și de mâine.
2. Arheologii fac cercetări și înafara RAN-ului. Ați auzit vreodată de periegheze arheologice, menite să aducă în discuție noi situri ? Doar că noi atunci când găsim ceva luăm ce luăm de la suprafață, eventual dintr-o mâncătură sau un mal prăbușit, fără să ciuruim situl. Care rămâne conservat pentru cei ce vor veni.
3. Dacă am descris ceea ce înseamnă viața unui arheolog am făcut-o ca să înțelegeți că e o viață de privațiuni și sacrificii. La care se adaugă și cele menționate de d-voastră.
4. Toți suntem oameni și ne mai simțim bine. Dumneavoastră nu vă place ca după o zi de muncă în soare să stați seara cu prietenii la foc, să cântați un cântec și să sorbiți un păhărel de bere ? Și nu exagerați cu ficații, că nu toți beau în exces.

ZALMOXIS