Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #8087 Ruşii luptă cu PCC pentru preluarea Oltchim

2013-09-26 18:07

http://www.voceavalcii.ro/2013/09/23/rusii-lupta-cu-pcc-pentru-preluarea-oltchim/
luni, 23 septembrie 2013

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/oltchim-instalatii4-350x152.jpg...


• Conform ultimelor informaţii din presa centrală, compania Oil Gas Trade, în spatele căreia se află ruşii de la Gazprom, oferă pentru combinatul vâlcean suma de 200 de milioane de euro, în timp ce acţionarul minoritar PCC – cel ce vrea de fapt distrugerea Oltchimului – a oferit, doar verbal până acum, suma de 100 de milioane de euro.

RADU DUMITRESCU

radu.dumitrescu@voceavalcii.ro

Presa naţională anunţă, cu surle şi trâmbiţe, o posibilă preluare a combinatului Oltchim de către compania Oil Gas Trade, în spatele căreia se pare că se află ruşii de la Gazprom. Ruşii susţin că sunt dispuşi să plătească dublul faţă de cât a anunţat PCC că vrea să dea pe Oltchim. Aşadar, dacă acţionarul minoritar PCC a oferit, verbal, suma de 100 de milioane de euro pentru combinat, Oil Gas Trade sau Gazprom vehiculează suma de 200 de milioane de euro, bani pe care sunt dispuşi să îi plătească „în câteva zile”.

După cum bine se ştie, Oltchim şi Arpechim au fost create să funcţioneze împreună, însă rafinăria de la Piteşti a fost închisă în 2011 de Petrom. Acum, Gazprom, prin Oil Gas Trade, vrea să cumpere şi Arpechim la pachet cu Oltchim şi să revitalizeze activitatea combinatului.