Excluderea din învatamântul românesc de stat a dirigintei Sabinei


Musafir

/ #79 Re:

2013-07-01 07:16

#77: -

Știți, nu am răspuns nimănui, dar se pare că de la inițierea petiției, în martie, și până acum, unele din țeluri au fost uitate și pervertite.

Să recapitulăm: o fetiță româncă, minoritară în județul unde locuiește, a fost amenințată, inclusiv cu moartea ( cine nu păstrează proporțiile ? E vorba de un copil de 15 ani ! ) pentru că a bravat un pic, a vrut să fie puțin frondeură - TOȚI am vrut asta, la vârsta ei !!!! Atâta doar, că subiectul frondei sale a sensibilizat etnia maghiară locală și apoi, o întreagă națiune revoltată de ceea ce nu mai sunt drepturi ale minorităților, ci PRIVILEGII ale unei ANUMITE minorități !

Recunoașteți, sper, că această minoritate este gâdilată sub gușuliță, de vreo 23 de ani, de toate guvernele ( mai puțin în ultimul an ), curtată de toate formațiunile politice, de la stânga la dreapta, inclusiv de Băse, anul trecut, la referendum ( pe absența CUI și - a bazat victoria ?!? ).

Și - n acest conflict milenar ( așa susțin ungurii, că ei au ajuns acum 1000 de ani; și ? CE? se pun cu miile de ani de când suntem NOI aici ? Niște prădători, niște migratori ! Noroc că eram noi aici, creștini, să ia și ei contact cu civilizația ! ) cade la mijloc, într - o acutizare nici măcar cauzată de ea, ci de hârâielile cu ocazia Zilei Naționale ( apropo, provocate tot de majoritatea - locală - maghiară ! ) o elevă româncă de 15 ani.

În fine, nu mai insist, azi e ziua bac - ului pt. toți, dar ideea inițială a fost ” lăsați - o în pace pe SABINA !