Excluderea din învatamântul românesc de stat a dirigintei Sabinei


Musafir

#76

2013-06-23 21:57

sunt de acord cu aceasta petitie si nu sunt de acord cu atitudinea maghiarilor cu ura lor impotriva noastra in loc sa ie pasnici si sa lase ura ,sa vada altfel ca poate fi viitorul,curaj rominilor sa ne aparam drepturile dar fara violenta ca avem valoare mare si dovezi clare de izbinda.

Musafir

#77

2013-06-27 04:11

Cei care au semnat aceasta petitie sunt niste prosti manipulati, orbiti de un sovinism pervers. Lasati-o in pace pe diriginta Sabinei, prostilor!

Musafir

#78

2013-06-27 19:28

Nu mumai ca trebuie data afara,dupa parerea mea ar trebui sa fie judecata pentru un act conspirativ.
Ce caracter imputit

Musafir

#79 Re:

2013-07-01 07:16

#77: -

Știți, nu am răspuns nimănui, dar se pare că de la inițierea petiției, în martie, și până acum, unele din țeluri au fost uitate și pervertite.

Să recapitulăm: o fetiță româncă, minoritară în județul unde locuiește, a fost amenințată, inclusiv cu moartea ( cine nu păstrează proporțiile ? E vorba de un copil de 15 ani ! ) pentru că a bravat un pic, a vrut să fie puțin frondeură - TOȚI am vrut asta, la vârsta ei !!!! Atâta doar, că subiectul frondei sale a sensibilizat etnia maghiară locală și apoi, o întreagă națiune revoltată de ceea ce nu mai sunt drepturi ale minorităților, ci PRIVILEGII ale unei ANUMITE minorități !

Recunoașteți, sper, că această minoritate este gâdilată sub gușuliță, de vreo 23 de ani, de toate guvernele ( mai puțin în ultimul an ), curtată de toate formațiunile politice, de la stânga la dreapta, inclusiv de Băse, anul trecut, la referendum ( pe absența CUI și - a bazat victoria ?!? ).

Și - n acest conflict milenar ( așa susțin ungurii, că ei au ajuns acum 1000 de ani; și ? CE? se pun cu miile de ani de când suntem NOI aici ? Niște prădători, niște migratori ! Noroc că eram noi aici, creștini, să ia și ei contact cu civilizația ! ) cade la mijloc, într - o acutizare nici măcar cauzată de ea, ci de hârâielile cu ocazia Zilei Naționale ( apropo, provocate tot de majoritatea - locală - maghiară ! ) o elevă româncă de 15 ani.

În fine, nu mai insist, azi e ziua bac - ului pt. toți, dar ideea inițială a fost ” lăsați - o în pace pe SABINA !


Musafir

#80

2013-07-01 17:51

Wow... alta drama mediatizata care m-a plictisit pana peste masura. Sunt intru totul de acord cu excluderea din invatamant a acestei doamne, dar de aici pana la o petitie..seriously guys? Nu cred ca e cazul sa va revarsati aici ura fata de maghiari. Ar fi mai ok, si mai de apreciat daca ati pastra-o pt voi; P.S: nu vreau sa imi intelegeti gresit mesajul ....

Musafir

#81

2013-07-02 10:51

Doar in Romania se putea ajunge la asa ceva, adica ungurii astia dupa ce ca ne au invadat, ne au furat identitatea de stat si pamanturile, au vrut sa schimbe istoria cum le place lor acum ce dracu in secolul 21 sa nu ne lase ei in pace??? da duceti va la voi in tara si faceti acolo caltabosh si kurtecolak ca noi avem sarmale si mamaliga si cozonaci si ne e bine fara cultura voastra, un copil maghiar e mai bine ingrijit la noi dekt un copil roman la unguri aici cine raspunde de raportarea valorilor? cine ? politicineii nostrii de cacat?

Anonymous

#82 Ce s-a mai intamplat"?

2013-07-13 20:13

Si pana la urma ce s-a intamplat, a fost sau nu a fost exclusa din invatamant?
Si pana la urma ce s-a intamplat, a fost sau nu a fost exclusa din invatamant?

Musafir

#83

2013-07-16 10:15

Mai ilogic ca absurdul: Când americanii își pun drapelul cu stele și-n weekend, ca eșarfă, noi, jalnici snobi americanofili,ne jenăm de tricolor, că n-am fi prea europeni?!!

Musafir

#84

2013-07-18 18:42

În momentul în care consideri că purtarea unor însemne naţionale, în propria ţară, este o provocare şi că, mai mult, trebuie să te zici de propria identitate şi de nişte drepturi fundamentale (printre altele, nu cel la identitate naţională şi afişarea ei, ci... la a-ţi alege garderoba), pentru că s-ar putea să se spuere cineva, nu mai e mare lucru de zis...

Musafir

#85

2013-07-25 07:17

Actiunea sovinismului si iredentismului maghiar asupre constiintelor tinere romanesti este cunoscuta si trecurta cu vederea de autoritatile politice romanesti centrale. Tupeul actiunuilor unguresti de a actiona prin catedrele de invatamant este inadmisibil intr-un stat de drept. Am dori sa atentionam aceste foruri ca mentinerea intr-o stare de expectativa permanenta dauneaza invatamantului si relatiilor dintre maghiari si romanii din zona. Invatamantul trebuie curatat de activisti ai enclavizarii maghiare si ai promovarii suprematiei rasiale unguresti in dauna comunitatii romanesti in Covasna. Dincolo de pretentiile politice ale celor care conduc politico administrativ zona macar in scoli trebuie promovate valorile general umane de dragoste pentru aceste locuri si pentru oamenii ei. Cei ce nu inteleg aceasta trebuie sa aiba demnitatea sa plece. Ura rasiala nu are ce cauta in scoli. Mai ales acum, cand valorile democratice confirma demnitatea si egalitatea tuturor membrilor celor doua etnii in spatiul vital, fara frontiere, in toata Comunitatea Europeana.


Anonymous

#86

2013-07-30 15:46

sa se mute in ungaria!poate preda acolo in limba ei.

Musafir

#87

2013-08-01 21:49

cred ca ar trebui propusa imprimarea tricolorului pe moneda nationala. Sa vedem ce vor zice...

Musafir

#88

2013-08-04 06:01

Afara din invatamint, chiar si privat! Nu are calitati de cadru didactic!
da

#89 Re: da

2020-03-09 13:36

#9: -  

da