Statutul cainilor ciobanesti
caini pazitori a turmelor
sant crescator de caini ciobanesti si nu sunt de acord cu jujeul ce se pune la caini.
Re:
Domnule Cristian, gestionar de fond de vanatoare, pot si eu sa va aduc la cunostinta cateva intamplari de pe un alt fond de vanatoare: 1. cainele statea la umbra unei tufe, era in jur de ora 14,30, cand din padure coboara o masina de teren in care erau 2 vanatori, opresc la o distanta de aproximativ 40m si impusca cainele ( motivul: ca asa vrea el si "ca poate"). 2. toata vara la interval de 3-4 zile in jurul orei 23,30- 24,00 una sau doua masini de teren ale vanatorilor trec prin pasune la braconaj. Pe ei cine ii vede? ( procurorul-vanator; judecatorul-vanator; avocatul-vanator; politistul-vanator etc.) am ramas noi fermierii cei mai prosti! Eu nu zic ca sunt si printre ciobani tot felul de specimene , dar sa nu generalizam... ca un caine bun de oi se face in timp . Si eu sunt de acord cu sanctiunile unde nu se respecta cateva reguli elementare, dar sa plateasca STAPANUL nu animalul ca el nu are nici o vina. Iar chestia asta cu pasunatul intre 06 decembrie si 24 aprilie INTERZIS este o aberatie! cum sa-mi interzici tu mie sa ies pe proprietatea mea? daca vin eu la tine acasa si iti spun ca nu mai ai voie sa iesi in curte 2 luni de zile ca asa m-am gandit eu, sa stai in casa! ce mi-ai spune????
Gamalie
Ba inapoiatilor, de contracte de munca s-a auzit ? Ca numa' castiguri imediate va trebuie si sa umblati cu smecherii pe la Apia. Nespalatilor ! Macar daca ati avea grija de caini, dar va bateti joc si de aia, ca de ciobani.
Re: Gamalie
Aveți dreptate..din nefericire sunt printre oieri și astfel de oameni, însă legea aceasta strâmbă trebuie îndreptată pentru binele tuturor.
Doar ca noi am uitat.....cam totul....
Daca nu umblati pe dealuri sau munte unde poti intalni turme de oi insotite de 10-15 caini ciobanesti care au devenit "salbatici" traind in singuratate si incoltesc primul om strain vazut de ei, atunci nu vorbiti voi ce stati doar in fata calculatorului si visati la cum ar trebui sa fie legile...
| This discussion has been closed. |
Re:
#1: -