REVIZUIRE BAREM - EVALUAREA NAŢIONALĂ PENTRU ABSOLVENŢII CLASEI A VIII-A 2014
Evaluare nationala 2014
Chiar daca noi nu am depus contestatie pentru nota acordata fiului meu, cred ca totate lucrarile ar trebui corectate pe baza unui barem obiectiv si bine acordat atat subiectelor cat si programei scolare din clasele I-VIII.
Multumesc.
Gabi Sfetcu
IN SPECIAL AM CONSTATAT CA NU EXISTA O CONSECVENTA IN ALEGEREA SUBIECTELOR DE LA UN AN LA ALTUL.ANUL ACESTA S-A DAT FOARTE GREU,ANUL TRECUT FOARTE USOR,ACUM DOI ANI,CAND A DAT CAPACITATEA CELALALT FIU,A FOST CONTROVERSA CU SUBIECTIVA SI PREDICATIVA SI PROBABIL DACA MAI STUDIEM IN URMA MAI GASIM ALTE PROBLEME.
DE PILDA,ACUM TREI ANI ULTIMA MEDIE DE INTRARE LA MATE-INFO LA LICEUL FIULUI MEU A FOST DE 8,60.IN ANUL IN CARE A INTRAT EL,ACUM DOI ANI A FOST DE 8,30.ANUL TRECUT DE 8,97 IAR ANUL ACESTA PROBABIL DE 7,00,TINAND CONT DE NOTELE DEZASTRUOASE.OARE DOMNII SI DOAMNELE DE LA MINISTERUL INVATAMANTULUI NU SESIZEAZA CA DIFICULTATEA SUBIECTELOR NU ESTE CONSTANTA DE LA UN AN LA ALTUL???
CONCLUZIA ESTE CA NU LE PASA NICI DE COPII NICI DE PARINTI SI NU ISI FAC MESERIA BINE.
RUSINE !!!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Lucrari identice, note diferite. "Eu am dat punctele, altii nu."
Cel mai grav mi se pare faptul ca doua lucrari identice nu sunt punctate la fel, indiferent care e dificultatea subiectelor. Citez din scrisoarea doamnei profesoare Stoica pe care o gasiti aici: http://www.contributors.ro/editorial/cine-le-cere-iertare-copiilor-scrisoarea-unei-profesoare-de-limba-romana/
"... multe profesoare nu au luat răspunsul în considerare, „pentru că e locuțiune”. Baremul ar trebui să epuizeze toate variantele de răspuns, nu să lase profesorul să aleagă. Eu le-am dat punctele, alții nu. La fel, pentru „cer”: în barem apăreau „solicit”, „pretind”, dar, judecând contextual – „Ai auzit ce-ți cer?” –, copilul a scris „vreau”, „te rog”, cum mi se pare și firesc. În fond, nu soliciți de la Anul Nou să fie neprihănit… A rămas, din nou, ca profesorul să aleagă. Eu am dat punctele, alții nu."
Cred ca parintii si elevii nemultumiti trebuiau sa depuna contestatie. Cei care nu au depus, probabil ca au fost multumiti cu rezultatele obtinute.. deci ce sens ingrijorile legate de eventualitatea obtinerii unui punctaj mai mare al celor care au depus contestatie ? Toti cei care au depus, au depus in aceasta idee : majorarea notei, considerata prea mica.
Corect ar fi fost sa depuna contestatii toti cei care au fost nemultumiti.. Poate era un semnal si pentru dinozaurii din minister !
COMUNICAT DE PRESA AL M.E.N.
http://www.edu.ro/index.php/pressrel/21715
daca persoana care a corectat a dorit sa consulte DEX-ul si/sau sa ia in considerare si alte variante posibile si in mod egal corecte pe partea de gramatica, foarte bine!
daca nu, nu!
au dispersat vina! precum si responsabilitatea! s-au spalat pe maini!
tot noi, parintii, ar trebui sa identificam printre si dintre chichitele si modul de organizare al instutiilor de stat solutiile, sa incercam identificarea persoanelor implicate in corectarea lucrarilor si sa incercam - tardiv si fara o compensare sau reparatie imediata a situatiei! - mai departe corectarea abordarii, organizarii, etc.
sa producem o schimbare reala a sistemului care nu se lasa schimbat!
as numi aceasta abordare si pozitie (chiar daca nu e ceva 100% original!): eficienta ineficientei!
Ministerul zice ca subiectivitatea e OK
| This discussion has been closed. |