Pledoarie pentru Educația Muzicală în școală
Fără muzica e ca si cum nu am avea suflet.Sa nu-i lăsam pe cei ce nu corelează susurul izvorului,foșnetul frunzelor,adierea vântului cu sunetul muzicii,sa ciopleasca in arta!
"Un popor fara cultura este un popor usor de manipulat" I. Kant
Sunt prof. de Educatie muzicala si nu sunt de acord cu scoaterea anumitor ore de muzica din programa elevilor, deoarece consider ca sunetele vocale si instrumentale, arta muzicala, contribuie si ajuta dezvoltarea armonioasa a copilului. Pe de alta parte nu concep ca sa trec pe langa elevii mei si sa fiu nevoita sa le spun ca nu mai facem ora de muzica, fara a putea sa le motivez cauza...Fac parte din profesorii dedicati acestei meserii, imi place sa-mi vad elevii fericiti ca le cant si sa-i pot auzi cantand, sa facem auditii muzicale, sa vizionam impreuna spectacole muzicale si sa-i indrum la serbarile scolare.
Sa luam in consideratie faptul ca la inceput a fost doar cuvantul si apoi sunetul !
EDUCATIA MUZICALA SI EDUCATIA PLASTICA
Nu mai trebuie sa mentionez ca muzica modeleaza caracterele,statisticele spun ca din mediul artistic,media infractionalitatii este aproape de zero.Trebuie sa sustinem predarea orelor de educatie muzicala neconditionat,Muzica este si izvorul traditiilor si obiceiurilor noastre,a identitatii noastre nationale.Fara orele de muzica o sa ajungem sa mergem la colindat in limba engleza.Nu se poate asa ceva .Sustin cu tarie modificarea planului cadru cu cel putin doua ore de educatie muzicala pe saptamana.
In multe tari din occident Muzica are rol esential in formarea copiilor.Nu va bateti joc de aceasta disciplina!
Muzica este "poezia sufletului"...ea atinge "coarda" cea mai sensibila dinlauntru elevului.Muzica de calitate (si in special cea corala) il inalta spiritual, il cultiva, il innobileaza, ii modeleaza caracterul...
Pledez, asadar, pentru studiul eductiei muzicale in scoli !
| This discussion has been closed. |