Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant
prin schimbarea criteriilor de selectie vor fi mai multe posturi titularizabile?
criteriile de selectie trebuie sa fie obiective si neaparat corecte!
Re:
probele practice nu se bazeaza tot pe ce avem fiecare in memorie, s-a inventat omul care poate sa faca ceva fara sa nu fi memorat, in prealabil, nimic despre acel ceva?
Cu stima AURA
In fiecare an traiesc o adevarata depresie cu acest examen si cu lipsa posturilor din sistem... Sunt profesor de engleza din 2008, cu dubla specializare (Istorie-Lb Engleza), in curs de obtinere a gradului didactic 1 si cu rezultate foarte bune cu elevii, insa ma simt mereu neindreptatita de pertinenta subiectelor si de modalitatea de ocupare a posturilor... Mi-as dori sa fim uniti cu totii si sa reusim sa schimbam lucrurile in bine...pentru noi si pentru copiii nostri!
Felicitari pentru aceasta idee!
Am semnat petitia pentru ca fac parte din aceasta categorie de profesori, care de ani intregi a sacrificat multe pentru acest examen, am obtinut note peste sapte de 7 ani încoace si inca foarte apropiate de 10, dar nimic. posturile sunt ocupate, sunt pentru altii sau nu mai exista deloc...Am obtinut nota 10 la examenul de gradul II in 2015 si m-am inscris la gradul I, dar din pacate nu sunt sigura daca voi putea sa il termin fiindca se poate sa raman fara postul de suplinitor pe care il ocup in prezent. Sper ca acest demers sa fie invingator.
Oricum posturile se obtin cu mita, cele bune cel putin.si pentru ce.... ca salariile din domeniul pre-universitar sunt execrabile.
Am simțit pe propria piele ce înseamnă să ai medie 8,68 la titularizare si sa ai toate gradele să nu ai nici un post titularizabil în județ ... Deci practic participi la un concurs, dar unde e miza ??? la DIRECTORI ??? !!!! Iar alți au fost titularizati prin hotărâri ministeriale, nu si-au dat grade ...iar noi o să ieșim la pensie tot netitulari ...ca nu am avut șansa altora....intr-un sistem aflat într-o continuă schimbare ...
Re:
Nu sunt de acord cu aceasta petitie. Sunt unii profesori care nu stiu sa lege doua propozitii, si au pretentia de a ne invata pe noi. Se fac profesori de matematica si lb romana doar ca sa dea meditatii si sa ia bani de la noi. Si matematica o invatam tot din carti, nu de la ei. Sa dea examen, sa ne arate ca merita postul.
Oricum nimeni nu mai preda din placere
Re:
Nu semnez aceasta petitie si sunt total impotriva ei. Sunt profesori care nu sunt in stare sa lege doua propozitii, bat copiii si habar nu au sa educe sau sa indrume un elev. Sa demonstreze ca isi merita postul asa cum dam examen de capacitate, de bac, de admitere la facultate, etc.
De ce titularizarea nu este tip grila ca la scoala de soferi?!
Re:
de ce ?ai dat bani grei sa te titularizezi si daca te-ai vazut cu sacii in caruta acum nu vrei sa se desfiinteze titularizarea...nu este corect ,unii profesori care au statut de suplinitor sa fie evaluati an de an ,iar altii care s-au titularizat pe alte cai, sa nu mai fie evaluati pana la iesirea lor la pensie...titularii sunt plafonati si nu-si mai dau interesul la clasa pt. ca stiu ca nimeni nu le mai poate face nimic.Drept dovada uitati-va la rezultatele dezastruase de la examenele de capacitatae si de la bacalaureat; titularii au norma intreaga in licee/scoli,deci ei ar trebui sa fie pilonii de baza...suplinitorii au cateva ore in scoala cu complectare de catedra in alte scoli. E greu de crezut dar la ora actuala titularii(majoritatea) merg la clase la jumatatea orei sau in ultimele 10 min.Ar trebui sa existe in fiecare sala de clasa ,camere de supraveghere ,pt. ca directorul prin sondaj sa vada in orice moment ce face fiecare cadru didactic la clasa ;unii profesori titulari povestec in timpul orelor despre tot felul de lucruri care nu au legatura cu materia si atunci de ce va mirati ca elevii nu iau in serios scoala cand cel de la catedra nu trateaza cu seriozitate profesia pe care o are.
| This discussion has been closed. |
la fel e ,din pacate, si la examenul de grad / definitivat.
examenul ar trebui sa contina probe practice, nu redari din memorie.