Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant

Dupa experientele ultimilor ani si a faptului dovedit ca sunt din ce in ce mai putine posturi didactice pe perioada nedeterminata,precum si a lipsei de motivatie, determinare si interes a dascalilor de a invata doar pt posturi pe perioade determinate, se solicita revizuirea formalitatilor de intocmire a dosarelor precum si  desfiintarea  unui examen inutil de evaluare prin memorare si redare a unor continutiri ce n-au legatura cu practica ori realitatea de la catedra din invatamantul autohton. Ca atare , solicitam, restabilirea criteriilor de evaluare a dascalilor care solicita titularizare si care deja au dovedit pe tot parcursul facultatii ca pot memora, fara a face practica de calitate, ori prin dobandirea licentei. Exemple: un test grila, o proba practica la clasa , o evaluare psihologica, un interviu in cadrul scolii, sau in cadrul unei comisii de calitate , ARACIP,  etc. Apoi in supervizare de min 1 an de catre un specialist pt  a dobandi experienta si statutul de titular pe post sau in scoala. Aceasta forma de examinare care exista de peste 26 de ani si nu s-a schimbat, nu-si mai are rolul, scopul si relevanta intr-o societate informationala intr-o continuua si rapida transformare. Este o metoda arhaica, doar de context si irelevanta.

Semneaza :

Un grup de dascali care au obtinut de ani consecutivi note peste 7 si nu au obtinut posturi viabile, care si-au sacrificat familiile, pt invatare, copiii , concediile si viata personala pt salarii extrem de mici . Unii (multi) in prag de caderi emotionale . Totusi, pana cand? Exista cumva persoane competente (poate chiar din Ministerul Educatiei) care vor fi dispuse in a ne ajuta si a ne  rezolva schimbarea? Sau ?


Nicoleta Draga    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Nicoleta Draga să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook