Nu demolați statuia lui Mircea Vulcănescu!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Nu demolați statuia lui Mircea Vulcănescu!


Musafir

#1

2014-04-07 12:11

Avem nevoie de modele - va rugam nu le distrugeti!

Musafir

#2

2014-04-07 13:16

Am luat parte la dezvelirea monumentului marelui savant Mircea Vulcănescu. Au luat cuvântul: Ana Blandiana, Mihai Şora, Maruca Vulcănescu, Ion Papuc (care a donat statuia, opera soţiei sale), Mihai Oroveanu, Ruxandra Garofeanu, primarul Neculai Onţanu. Statuia este amplasată în apropierea imobilului (cu placă memorială) unde a locuit marele om al generaţiei de aur, admirat de colegii săi criterionişti: Eliade, Cioran, Ionesco, Ţuţea. De altfel monumentul lui Mircea Vulcănescu se află nu departe de cele ale lui Mircea Eliade şi Petre Ţuţea.
Am relatat la momentul respectiv despre acest eveniment pe blogul meu de scriitor, însoţindu-mi textul cu multe fotografii: ilazu.blogspot.com.
Lidia şi Ion Lazu

Musafir

#3

2014-04-07 13:49

Lasati statuile in pace . Ele mor ultimele .

Musafir

#4

2014-04-07 14:58

Iubirea noastra nu se sprijina pe ura!

Musafir

#5

2014-04-07 15:18

Multi nerusinati exista in tara asta! Dar cei mai multi sunt in conducerea Ministerului Culturii, care patroneaza asemenea acte de vandalism.

Musafir

#6

2014-04-07 15:25

Și așa orașul artată ca după bombardament.Ce nu s-a prăbușit de la sine,ce nu e încă smuls,strâmbat,spart,furat, de zici că totul tebuie ras de pe fața pământului,cade pradă mâzgălitorilor, care profanează orice perete proaspăt zugrăvit.Cum să nu te revolți când vezi că pe Str. Dristor 92,zidul unei case stă să se prăbușească,să omoare pe cineva,să distrugă mașinile parcate și pe nimeni nu interesează,în timp ce statuia lui Mircea Vulcănescu ne stă în drum? Doamne ferește! A.H.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-04-07 15:38



Musafir

#8 Re:

2014-04-07 15:40

#7: -  

 

dumitru velea

#9 Re:

2014-04-07 15:41

#7: -  

 


Musafir

#10

2014-04-07 16:42

Ne-am pricopsit cu niste decidenti care sfideaza romanismul si pe romani in ce au ei mai drag. Ceea ce inseamna nu doar ca si-au pierdut rusinea, dar ca cei mai multi dintre ei nu simt romaneste, fiindca realmente nu apartin acestui neam. Sau cum le-ar spune-o de la obraz Nae Ionescu: In acte fac parte din acest popor, deci sunt buni romani (ca doar nu de pomana tin mortis sa fie conducatori), dar nu sunt romani, si pace!

Musafir

#11

2014-04-07 17:42

Pentru autorul Dimensiunii romanesti a existentei ar trebui sa ridicam 100 de statui!


Musafir

#12 E injositor

2014-04-07 18:28

Mi-e sila de o Romanie atît de laşă.......!

Musafir

#13

2014-04-07 21:54

“Există o Românie pe care
trebuie s-o regăsim
cu orice preţ.
România românilor.
România viziunii românești.
Ea singură contează.”
Mircea Vulcănescu

Pe cine deranjează Mircea Vulcănescu?

Musafir

#14

2014-04-08 04:28

Mircea Vulcanescu deranjeaza prin faptul ca vorbeste de o "Romanie a romanilor".

Musafir

#15

2014-04-08 05:12

Mircea Vulcanescu merita respectul nostru.

Musafir

#16

2014-04-08 05:30

Nu văd altă explicaţie decât aceea, că numai un adversar înverşunat al naţionalismului ar putea să facă aşa ceva. Îl deranjează simbolul românismului pe care îl reprezintă Mircea Vulcănescu. Poate fi comunist, mason...
Doamne ajută!

Musafir

#17

2014-04-08 06:02

Orice statuie reprezinta pana la urma, o opera de arta!

Musafir

#18

2014-04-08 09:27

El nu a dorit sa fie razbunat. Cine doreste sa se razbune pe el?

Musafir

#19

2014-04-08 09:46

poate vor sa construiasca statuia unui licurici

Musafir

#20

2014-04-08 09:59

Este o decizie si un gind bun de a memora si
redestepta constiinta romanilor in directia celor
ce s-au jertfit pentru spiritul roman.

Musafir

#21

2014-04-08 10:07

Rog a se publica textul plangerii contra statuii; ca sa stim cine cuteaza sa ne atace eroii si modelele si cu ce pretext netemeinic. Dan Culcer
Conf.dr.ing. Rodica Baciu
Musafir

#22

2014-04-08 12:44

Cum sa nu fie deranjati actualii conducatori ai Romaniei de memoria lui Mircea Vulcanescu avand in vedere ca sunt umbriti cu totul de omul acesta care s-a jertfit pentru tara lui. Daca am avea zece ca el in organele de putere, Romania si romanii nu s-ar afla in starea jalnica pe care ne tot facem ca n-o vedem!

Victor Roncea

#23 Nu il vom lasa asa usor pe Mircea Vulcanescu!

2014-04-08 13:56

Aparati memoria si statuia lui Mircea Vulcanescu! Niste criminali de pace vor sa o demoleze. Multumirile Doamnei Mariuca Vulcanescu pentru toti cei ce se ridica in apararea reprezentantului dimensiunii romanesti a existentei

April 8th, 2014 de Victor Roncea

O stire care frizeaza dementa in care se incearca aruncarea societatii romanesti de azi a batut in internet in miez de noapte: niste boi – sau poate unul singur – ar fi reclamat existenta statuii marelui roman si filosof crestin Mircea Vulcanescu, inaugurata in 2009 in Bucuresti, in Piateta de langa Biserica Sfantul Stefan, cu o vechime de 250 de ani, din apropierea Bisericii si strazii Mantuleasa a lui Mircea Eliade si a unei alte statui, a lui Petre Tutea, din curtea Bisericii Popa Soare, ansamblu care se constituie intr-o treime citadina binecuvantata. Statuia se afla la doi pasi de casa Familiei Vulcanescu, ridicata chiar de marele filosof si confiscata apoi de comunisti – refuzata, printre altii, ne noul comisar cultural Matei Socor, tatal lui Vladimir Socor si autorul primului imn comunist al RPR. Familia a fost aruncata in strada in timp ce tatal era deja inchis de bolsevici. Nici pana astazi statul nu a dat inapoi casa urmasilor martirului de la Aiud, asa cum se cuvenea. In schimb, i se agreseaza memoria! Cine s-a plimbat pe strazile batute de Eliade si Vulcanescu stie ce sentiment de pace dau cele trei figuri statuare si Bisericile care le strajuiesc impreuna cu aerul intregului cartier. Iata ca nu demult un alt personaj strain de Romania a contestat la Timisoara denumirea unei stradute cu numele marelui roman Petre Tutea. Acum, suntem din nou in situatia in care un prost arunca o piatra, pentru a studia reactia ultimilor romani, care se chinuie sa o scoata din mocirla in care se doreste afundarea Romaniei. Cine este boul de azi, nu stim. Inca. Nici Primaria Sectorului 2, pe care am contactat-o putin mai devreme, nu stia, exact. N-are nimic; vom reveni. Oricum, in apararea memoriei si statuii martirului ucis la Aiud s-au ridicat rapid o suma de scriitori, printr-o Petitie online si tineri geopoliticieni, printr-un alt Apel la solidaritate. Iar Doamna Mariuca Vulcanescu le multumeste tuturor, cu emotie, dupa cum puteti asculta in inregistarea de aici:

Sa adaugam: Prezenta benefica a figurilor celor trei mari romani, Eliade, Vulcanescu si Tutea, este cuprinsa intr-un Proiect pentru Bucuresti: Mantuleasa si intr-o studiu excelent despre Fenomenul Mantuleasa, realizat, printre altii, si de actualul director al Muzeului Bucurestilor, dr. Adrian Majuru, pe care il asteptam cu o pozitie oficiala fata de acest afront la adresa bunului simt romanesc.
Creata in urma cu aproape 25 de ani de Valentina Bostina, sculptura a fost donata administratiei locale a sectorului 2, „fără pretentii de drept de autor“, de scriitorul Ion Papuc, sotul regretatei sculptorite. Distinsul eseist a afirmat pentru Roncea.Ro ca este dispus sa se alature unei actiuni in instanta impotriva acestui act aberant. Asteptam sa vedem ce institutie sau persona a emis aceasta dementa in pragul sarbatorilor de Sfintele Pasti!

Foto sus: Ziarul Lumina – Tineri omagierea lui Mircea Vulcanescu la 71 de ani de moartea sa martirica

Ascultati la Marturisitorii.Ro vocea lui Mircea Vulcanescu si cititi despre cum a murit marele roman, care tocmai a fost numit Cetatean de Onoare Post Mortem la Aiud

Ascultati si: Mariuca Vulcanescu despre tatal ei, martirul si marele intelectual Mircea Vulcanescu – Numai cu gandul la el am putut trai
- See more at: http://roncea.ro/2014/04/08/aparati-memoria-si-statuia-lui-mircea-vulcanescu-niste-criminali-de-pace-vor-sa-o-demoleze-multumirile-doamnei-mariuca-vulcanescu-pentru-toti-cei-ce-se-ridica-in-apararea-dimensiunii-romanesti-a-exi/

Musafir

#24

2014-04-08 15:08

AJUNGE PENTRU CAT DISTRUGETI VIETILE CELOR VII!
LASATI ISTORIA LA CARE NU VA PUTETI RIDICA IN PACE!

Musafir

#25

2014-04-08 15:09

Nu se poate aşa ceva! Doar cu o zi şi jumătate în urmă constatam cu durere şi necaz, indiferenţa unor autorităţi complet incapabile să administreze patrimoniul naţional, completa ignorare a trecerii prin viaţă a unor semeni-repere pentru istoria neamului românesc. Casele lor în loc să devină muzee, locuri sfinte în circuitul celor care doresc să cunoască istoria şi cultura noastră, sunt lăsate în paragină sau ignorate, asta în timp ce noua nomenclatură se lăfăie în casele renovate pe bani grei ale vechii nomenclaturi. Casele lui George Enescu, B. P. Haşdeu, Titu Maiorescu (nu întâmplător i-am pus alături cunoscându-se polemica între cei doi), Ion Creangă, familiei lui Mihail Eminescu, Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu, chiar Marin Preda sunt condamnate distrugerii prin dezintegrare lentă. Acum aflăm că şi monumentele martirilor neamului sunt ameninţate, suferind un tratament mai dur, ameninţarea cu demolarea. Cineva doreşte cu orice preţ ştergerea identităţii naţionale. În mod subtil se pune câte o cărămidă la Babelul care se doreşte a deveni România.