Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#50251 Re: eu

2017-05-06 07:37

#50250: EU - eu 

 Vezi că ești inteligent ? De ce crezi că trag de timp cu privatizarea fabricii ? Le convine să poată mulge cat mai mult. Au salarii babane si mimează că muncesc. daca ar privatizează fabrica rămân fără serviciul la stat degeaba. 

EU

#50252 eu

2017-05-06 08:51

Pacat..... ei au furat si noi nu am avut puterea sa ne opunem............

In istorie au fost doar cateva situatii in care noi ca popor am fost uniti in rest..........furturi marunte si efemere...


Musafir

#50253 Re: eu

2017-05-06 09:59

#50252: EU - eu 

 stima de la FOTA D LE EU,te am injurat degeaba.

EU

#50254 eu

2017-05-06 12:51

Pai n-ai de ce... am fost si eu un lucrator in OLTCHIM... mai mare sau mai mic....si cand am considerat ca politicile noastre nu mai corespund ((DPMDV) mi-am luat haina si am plecat..... sa dau cu sapa pt un pumn de arginti pt familie.

In rest ei au mers pe drumul lor...au furat.... eu greu pe drumul meu...munca.....

ei bogati...eu onorabil.... asa e in viata


Musafir

#50255 Re: eu,ASA I IN VIATA,

2017-05-06 15:01

#50254: EU - eu 

 CORECT,FOARTE CORECT SPUS,NOI  ONORABILII,EI HOTIII SI BOGATIII.

EU

#50256 eu

2017-05-07 08:41

Da dar nu stiu care e solutia pt. viitor , de bine de rau noi am avut unde sa capatam experienta... si acum putem lucra in afara sau in tara..........avem calificarea necesara............dar copii nostri nu o au....

si doi de sa-i lasam sa fure...... ce nu au muncit? sa fure de la deagata......... niciasa nu-mi prea place .......

dar care e solutia?..........

GAOAZAAAAAAA,MAI IGUS ALUP LUI PICASSO?

#50257 Re: eu..E IMPUTIT DE MULT PESTELE LA CAP,ASTIA DIN OLTCHIM SUNT NISTE MIZERIII.

2017-05-07 11:39

#50256: EU - eu 

 SOLUTIA NE O DA SI LE O DA KAKATUL DE IOHANIS,MARELE PRESEDINTE PE CARE LA M VOTAT A INCULTIII.


Musafir

#50258 Re: Re: eu..E IMPUTIT DE MULT PESTELE LA CAP,ASTIA DIN OLTCHIM SUNT NISTE MIZERIII.

2017-05-07 11:41

Bogdan Stănescu, cunoscut ca „bugetarul de lux”: Nu am avut niciodată 25 de joburi simultan

#50259 Bogdan Stănescu, cunoscut ca „bugetarul de lux”: Nu am avut niciodată 25 de joburi simultan

2017-05-07 17:56

Bogdan Stănescu, cunoscut ca „bugetarul de lux”: Nu am avut niciodată 25 de joburi simultan

Bogdan Stănescu, actualmente consilier din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), care a intrat în atenţia publică anul trecut, prin numărul mare de funcţii ocupate la diverse companii de stat, spune, că are în prezent doar trei funcţii, inclusiv cea de bază, de la banca centrală și că a ocupat în acelaşi timp cel mult cinci funcţii, pe o perioadă scurtă. El arată, într-un interviu pentru news.ro, că nu a ocupat nici cumulat, în toată cariera sa, 25 de locuri de muncă în sectorul public şi că relatările despre numărul mare de joburi de la stat pe care le-ar ocupa au apărut în presă anul trecut, după ce a cerut implementarea unei decizii a Curţii de Conturi la Oli Terminal, ce ar fi favorizat statul în raport cu acţionarii minoritari.

„Primul meu job la stat a fost de consilier juridic la Direcţia Regională Vamală Galaţi, acolo am debutat, deşi dorinţa mea, după absolvirea Facultăţii de Drept, era să fiu notar. Pentru că am fost remarcat de cei de la Regionala Vamală ca un student bun, mi-au zis: n-are rost să cari valiza la notari, vino şi fă-ţi rodajul la stat, unde lucrurile sunt dure”, a spus Stănescu, în interviul acordat News.ro.

Bogdan Stănescu mai spune că numărul de posturi la stat pe care presa a scris că le-ar fi avut este „o legendă”.

„Mi-au scos 12 joburi simultan. Pe urmă, prin lecturarea CV-ului, au ajuns la 25 de joburi, este o aberaţie, niciodată nu am avut nici 12 joburi simultan, nici 25. Nu ai cum, trebuie să fii supraom. (...) Cele mai multe joburi în paralel - dar care nu au durat mai mult de şase luni, nouă luni - au fost cinci: Nuclearelectrica, Oltchim, Arcadia, Romplumb şi jobul principal, director DGPAPSE în Ministerul Energiei”, a spus Stănescu.

DGPAPSE este Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, prin care Ministerul Energiei administrează companiile la care este acţionar.

„La acest moment, am doar Oltchim şi Arcadia şi funcţia de bază de la BNR. Trei”, a mai spus el.

Bogdan Stănescu este administrator special la companiile Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Arcadia 2000 Bucureşti (care are o reţea de librării), aflate în insolvenţă.

El spune că informațiile despre posturile pe care le-ar fi ocupat au apărut în presă după ce „a deranjat unele interese la Oli Terminal” încercând să apere interesul statului.

„Practic a început de la Oil Terminal, când în şedinţele consiliului de administraţie - n-au fost multe, vreo patru la număr în cele două luni cât am stat - am descoperit şi trebuia să implementăm, pentru că aveam deciziile Curţii de Conturi care spune că statul, acolo unde este acţionar la societăţile de stat, iar societăţile nu şi-au introdus terenul în capitalul social, în favoarea statului, conform legii, erau obligate să o facă, cu termen. Asta înseamnă că ceilalţi acţionari, dacă nu vin cu bani să-şi păstreze cota de acţiuni, procentul, înseamnă că sunt diminuaţi. Când am spus asta şi am şi demonstrat că trebuie făcut, mi s-a spus: n-ai să apuci să o faci”, a spus Stănescu.

El a adăugat că i s-a cerut să se retragă din consiliul de administrație și că la scurt timp au început și elatările din presă legate de funcţiile pe care le-ar fi ocupat la stat.

„Nici pe departe nu mă consider bugetar de lux. Nici nu ştiu cum mi s-a atribuit această sintagmă, ca şi cum ar fi o infracţiune să câştigi nişte bani, chiar dacă sunt de la stat, dar raportat la munca făcută în societăţile la care am fost trimis să reprezint statul, zic eu că a fost o remuneraţie echitabilă şi normală”, spune Bogdan Stănescu.

Ultima sa declaraţie de avere, depusă în 9 august 2016, arată că a câştigat din funcţiile pe care le deţine - pe lângă veniturile de la BNR, care sunt anonimizate - în total, în anul anterior celui al depunerii, 382.346 lei net, echivalent cu circa 85.000 euro.

La acestea se adaugă 29.078 lei primiţi drept onorarii din activitatea de arbitraj comercial de la Curtea de Arbitraj Bucureşti, dar aceasta nu este o instituţie publică, având statut privat.

Bogdan Stănescu consideră, însă, că raportat la beneficiile aduse companiilor la care a reprezentat statul, sumele pe care le-a primit sunt infime.

„Dacă este să calculăm indemnizaţiile încasate sau beneficiile realizate pentru mine personal, raportat doar la profiturile a două companii de renume: Hidroelectrica şi Nuclearelectrica (...), dacă le adunăm şi vedem cam ce am încasat doar la cele două societăţi (...), indemnizaţia mea se califică undeva la 0,0002%”, a spus Stănescu.

El aduce ca argumente în favoarea sa faptul că societăţi cu probleme mari precum Hidroelectrica, la care a fost administrator special pe perioada insolvenţei, sau Oltchim, la care este acum administrator special, au trecut pe profit.

„Cheia succesului pe subiectul acesta este: să nu furi! Dacă nu furi şi ai şi puţină pricepere, compania merge, indiferent cum se numeşte ea: Hidroelectrica, Oltchim, Nuclearelectrica. Acesta a fost principiul meu: hai să nu acceptăm compromisurile, să încercăm să nu facem achiziţii publice la preţuri mari când ele pot fi la preţuri mici şi tot aşa. Dacă tai toate "căpuşele", societatea funcţionează”, a spus Stănescu.

El adaugă că toate funcţiile pe care le-a ocupat sau le ocupă la diverse companii de stat i-au fost oferite și că nu le-a solicitat el.

Întrebat dacă este sau a fost protejat de oameni politici sau de serviciile secrete, Bogdan Stănescu a răspuns: „Am lucrat cu tot eşichierul politic, toţi m-au apreciat. (...) Toţi au preferat să lucreze cu mine. De aici, bineînţeles, au început: aha, e omul serviciilor, e aşa... Pe vremea lui Ceauşescu am avut represalii pentru că toate rudele noastre erau plecate în străinătate şi treceau cei de la Securitarea de atunci să ne verifice. De mic copil am avut astfel de temeri, cum aş fi putut să spun: da, vă iubesc, dragii mei, şi hai să intrăm în cârdăşie. Iar cu politicienii, toţi m-au apreciat şi mi-au zis: ok, Stănescu nu fură, putem să stăm liniştiţi că nu intrăm nici noi în puşcărie după semnătura lui”.

EU

#50260 eu

2017-05-08 11:01

Pai cu oameni asa de bine pregatiti sigur OLTCHIMUL se redreseaza si nu mai e nevoie sa fie vandut, merge pe profit din prima. SAU.... NU

eu

#50261 eu

2017-05-08 14:12

Arhimandritul Iustin Parvu a lasat poporului roman o scrisoare cutremuratoare, prin care incerca sa trezeasca constiinta noastra. Iata cele mai importante pasaje, asa cum au fost ele relatate pe crestinortodox.ro.

 

„Popor roman !

 

 

Iti scriu pentru ca sper ca macar acum, sa iti amintesti cine ai fost, cine esti si poate asa vezi incotro te indrepti!
Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut.
Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi putin, nu stiu – dar stiu ca esti unic in Europa, aceasta Europa care te loveste, te jigneste si te umileste.
De ce o lasi sa faca asta, cand tu esti singurul popor nascut, crescut si educat in granitele sale?
Esti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tablitele de la Tartaria si o recunosc toti cei care le-au studiat.
Scrisoarea Arhimandritului Iustin Parvu: Cat timp o sa te lasi neglijat?
Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar daca ai fost impartit, despartit si asuprit de mai multe imperii.
Nici unul nu a putut sa te cucereasca cat ai fost unit, nici romanii care au stapanit doar o parte din vechea Dacie, cealalta fiind stapanita de Dacii liberi, nici turcii care nu au reusit niciodata sa iti transforme teritoriul in pasalac.
Toate marile infrangeri s-au bazat pe tradare.

 

 

NIMENI NU A REUSIT SA TE SUPUNA CAT AI FOST UNIT.
De ce te lasi dezbinat?

 

 

Scrisoarea Arhimandritului Iustin Parvu: Din tine au aparut: Eminescu, Enescu, Brancusi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coanda, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce pacat, cei mai multi si-au pus mintile sclipitoare in slujba altor tari pentru ca acasa nu i-a ascultat nimeni.
De ce ai lasat sa se intample asta?
Astazi, popor roman pentru tine se rescrie istoria.
Cum vrei sa se faca asta? Cum vrei sa te vadă cei ce iti vor urma?

 

 

Tu taci !!!
Astazi, ca si pe vremea cuceririi romane, bogatiile tarii, aceleasi mine de aur, argint sare, mierea acestui pamant, sunt exploatate de altii cu bratele tale si se duc pentru a umple vistieriile strainilor de neam.
Tu taci !!!

Fripsy

#50262 Atentiune

2017-05-09 06:16

Oltchim NU SE VA PRIVATIZA .NU SE DORESTE ACEST LUCRU.


Musafir

#50263 Re: Atentiune

2017-05-09 16:27

#50262: Fripsy - Atentiune 

 MANINCI KAKA SAU MINCI KAKATA?DRUMURILE DUC CATRE ZAREMBA,HAI PA.


Musafir

#50264 Re: eu

2017-05-09 16:32

#50261: eu - eu 

 D LE EU,AICI VRB. CU NISTE VITE RETARDATE,EU FOTA DE 3 ANI LE AM SPUS ERBIVORELOR DIN OLTCHIM[VITELOR]SA NU MAI MANINCE IARBA CERNEVISTA[TRADATORI PT. NISTE ZLOTII] SI TOT AU MINCAT BALEGARUL CERNEVIST PT. 50 DE LEI,NU AI CU CINE VRB. SUNTEM O TARA DE VITE HANDICAPATEEEEEEEEEEEEE.

EU

#50265 eu

2017-05-10 06:41

Nu cred... sau mai bine spus sper ca nu........

Eu inca sper sa gasim

libertate te iubim ca ca tine nu gasim

#50266 Re: Atentiune

2017-05-10 14:46

#50262: Fripsy - Atentiune 

Doar se mimeaza privatizarea. voi nu ati vazut planul de dezorganizarea oltchimului ? normal ca se doreste la un anumit nivel. prelungirea agoniei combinatului cat mai mult. si mentinerea statusului quo de acum , pentru ca majoritatea celor ramasi in conducerea oltchim sunt membri ai aliantei psd-alde. iar prin privatizare pierd privilegiile. salariile babane pe care nu le vor mai obtine nicaieri in alta parte masinile de serviciu fara limita de consum carburant etc.


Musafir

#50267 Re: Re: Atentiune

2017-05-10 17:36

#50266: libertate te iubim ca ca tine nu gasim - Re: Atentiune 

 EEEEEE,INCEPI SA TI REVI MAI PAPAGALULE DE GHIOCA,TE N GITU MATI DE PROST RETARDAT.

OS si CAR

#50268 Re: eu

2017-05-11 11:04

#50250: EU - eu 

 ALOOO .............

Pe roibu cand il baga la puscarie ? asa se lauda piperea ala cu urechile cat oglinzile de autocar. si ca varecupera prejudiciul facut de roibu si echipa. vreo juma de miliard de ioroi.


Musafir

#50269 Re: Re: eu

2017-05-11 14:34

#50268: OS si CAR - Re: eu 

 Roibu nu intra la puscarie si daca legea e lege, intra Piperea cu golanii lui la pe prejudiciile create cu devaizari si hotii aduse Oltchimului. Vi s-a spalat creierul slugoilor, pupincuristi de cuuururi si lingai de caaacat.

EU

#50270 eu

2017-05-12 07:06

Nu stiu cine trebuie sa intre sau nu...........

Stiu insa precis ca niste anchete trebuiesc facute si cei vinovati sa raspunda

Daca nu se cunoaste situati reala....... cum sa construiesti solid

mik

#50271 vinovat

2017-05-12 09:35

Singurul vinovat este Ceau sesiunea ca a lăsat asemenea bogații pe mana  unor nemernici

mik

#50272 vinovat

2017-05-12 09:37

Singurul vinovat este Ceausescu ca a lăsat asemenea bogații pe mana  unor nemernici

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2017-05-12 11:30


os-car

#50274 Re: eu

2017-05-12 13:49

#50270: EU - eu 

 Cine sa faca anchetele ?  corb la corb nu isi scoate ochii niciodata,


Musafir

#50275 Re: Re: eu

2017-05-12 18:19

#50274: os-car - Re: eu 

 NU,te contrzic eu PICASSO,borfasi la borfasi nu si scoate ochii,VRB.LU  BANCIU