Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#50226 Ce-am avut şi cu ce-am rămas sau cum să distrugi economia unui judeţ în două decenii de tranziţie? 1

2017-04-20 11:44

#50225: - Ce-am avut şi cu ce-am rămas sau cum să distrugi economia unui judeţ în două decenii de tranziţie? 

 Infoplus

Ce-am avut şi cu ce-am rămas sau Cum să distrugi economia unui judeţ în două decenii de tranziţie originală.

 

Schela Drăgăşani şi Băbeni – petrol şi gaze

“Importanţa resurselor minerale pentru România, printre care ţiţeiul şi gazele naturale ocupă un loc aparte şi se reflectă în prevederile Constituţiei, care stipulează că “bogăţiile de orice natură ale subsolului fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice’’. În municipiul Dră­gășani își are sediul şi Schela de petrol şi gaze care aparţine grupului OMV şi care are ca activitate exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale din zona de sud a judeţului Vâlcea şi din zona de nord a județului Olt.”

Din câte ştim cu toţii, OMV nu aparţine statului român, ci are un acţionariat colorat, format din austrieci, norvegieni etc. Deci, nu poate fi considerat un “bun” naţional.

  1. a) SC VILMAR SA – societate privată cu 100% capital străin – cea mai importantă fabrică a companiei GROUPE GENOYER SA Vitrolles – Franţa, acţionar principal. Această societate ne salvează doar aparent obrazul şifonat deoarece, datorită ei, figurăm în continuare pe lista judeţelor cu o industrie pro­ducă­toare de autovehicule şi elemente hidraulice.

A fost a noastră, dar am dat-o francezilor. A fost prima societate vâlceană privatizată, vân­­dută  unui investitor străin. VILMAR SA este o societate privată cu 100% capital francez, fiind cea mai importantă fabrică a companiei GENOYER SA Vitrolles – Franţa, acţionarul său principal. GENOYER SA are filiale industriale şi comerciale aproape în toată lumea, ceea ce asigură suportul relaţional, financiar şi logistic pentru promovarea produselor VILMAR pe toate pieţele lumii. VILMAR produce şi vinde o gamă diversificată de utilaje tehnologice şi părţi componente destinate industriei: chimice, petrochimice, petrolului şi a gazelor naturale, energetice, metalurgice, construcţiilor mecanice, prelucrării metalelor. Producţia VILMAR este realizată în patru divizii: FORJĂ (piese matriţate la cald, incluzând flanşe şi componente pentru robinete industriale cu obturator sferic; piese forjate liber; flanşe şi inele laminate la cald, cu secţiune rectangulară sau profilată), MECANICĂ (flanşe; inele; părţi componente pentru robinete industriale cu obturator sferic; FITINGURI (fitinguri ambutisate la cald: coturi sudate, capace, funduri; fitinguri ambutisate la rece şi sudate: reducţii conice concentrice şi excentrice, coturi din segmenţi, teuri) şi CAZANGERIE (o gamă mare de vase de presiune; schimbătoare de căldură; coloane; rezervoare de stocare; SKID-uri – instalaţii modulate pentru: separarea şi uscarea gazelor de sondă, desalinizarea apei de mare; structuri metalice cu diverse utilizări. Direct sau prin intermediul agenţiilor şi filialelor companiei fran­ceze GENOYER SA, produsele fabricate în VILMAR sunt prezente în ţări de pe toate continentele.

  1. b) SC MW România SA Drăgăşani (fosta ROŢI AUTO) – este o societate privată cu 100% capital străin. Circa jumătate din producţia de componente auto realizată de SC MW România SA (Magnetto Wheels) este destinată exportului, cealaltă jumătate fiind distribuită pe piaţa românească, în special către Automobile Dacia.
  2. c) SC HERVIL SA – societate privată cu 100% capital privat autohton, este cea mai cunoscută firmă producătoare de echipamente hidraulice din România. Având ca premise DINAMISMUL, PROFESIONALISMUL şi PROM­TI­TUDINEA, firma HERVIL urmăreşte îndeplinirea tuturor exigenţelor referitoare la calitate, servicii şi termene de livrare, ceea ce îi asigură COMPETITIVITATE şi SUCCES în afaceri. HERVIL produce cilindri hidraulici pentru agricultură, maşini, maşini unelte, maşini de ridicat, produse metalurgice şi de minerit. Cilindrii pot fi produşi în serii mari, cât şi în serii mici, atât în sistemul metric, cât şi în sistemul imperial.

Insolvenţa a ajuns şi la Sucursala HIDROCENTRALE Rm. Vâlcea, trecută în scripte tot ca un succes… dar aflată în insolvenţă.

Conform datelor oficiale, Hidrocentrale Rm. Vâlcea exploatează potenţialul hidroenergetic al râurilor Lotru şi Olt.

“Încă din anul 2002, Sucursala Hidrocentrale Ramnicu ­Valcea administreaza hidro­centralele amplasate pe raul Lotru si pe sectorul mijlociu al raului Olt (Gura Lotrului–Dragasani). Luând în calcul energia electrică brută produsă de centralele componente ale SC Hidroelectrica SA, judeţul Vâlcea se situează pe un onorabil loc II pe ţară. În perioada anilor 2007 – 2015 mai multe hidrocentrale din cadrul Sucursalei HIDROCENTRALE Rm. Vâlcea, între care şi hidrocentrala Lotru-Ciunget au fost supuse unui amplu proces de retehnologizare ce a vizat modernizarea echipamentelor aferente. Retehnologizarea a avut ca principale obiective urmatoarele:  cresterea randamentului hidroagregatelor • reducerea impactului asupra mediului • cresterea gradului de siguranţă în funcţionare şi disponibilitate • obtinerea unui nou ciclu de viata al echipamentelor din Centrala Hidroelectrica • Lotru – Ciunget de cel putin 30 de ani.

În cursul anului 2012 Hidroelectrica a depus dosarul de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, pe data de 20 iunie compania obţinând verdictul pozitiv. După un amplu program de reorganizare S.C. Hidroelectrica S.A. a ieşit din insolvenţă la jumătatea anului 2013. Compania a denunţat contractele bilaterale cu traderii, cerinţă impusă şi de Fondul Monetar Internaţional şi una dintre principalele cauze care au dus la situaţia financiară dezastruoasă din trecut şi din prezent.

În cursul anului 2013 Hidroelectrica a finalizat o investiţie de 160 de milioane de euro pentru punerea în funcţiune a unei hidrocentrale de 31,5 MW în localitatea Racoviţa. Centrala Hidroelectrică (CHE) Racoviţa este situată în dreptul localităţii Racoviţa şi face parte din Amenajarea Hidroenergetică a râului Olt, sector Defileu Olt. Aceasta este cea mai mare investiţie realizată de cel mai ieftin producător de energie din România anul acesta, finalizarea hidrocentralei Racoviţa venind la 24 de ani de la începerea acestui proiect.”

Să ne minunăm cu toţii de această “performanţă”. Le-au trebuit 24 de ani ca să finalizeze un proiect şi 30 de ani pentru retehnologizarea unei centrale construită de Ceauşescu.…

Dana Nedescu

NU SCAPATI DE FOTA TRADATORILOR

#50227 Re: fota astazi cind trebiuia sa l intilneasca pe fratele lui petrica beligan a avut accident ,

2017-04-21 18:21

#50226: - Ce-am avut şi cu ce-am rămas sau cum să distrugi economia unui judeţ în două decenii de tranziţie? 1 

 astazi picasso a fost lovit de o masina mai gaozarule,mai tambalagiuleeee,mai kaka de talpasanu,nu scapati de fota pina moareeeeeeeeeee,eu sint ok acum,voi?

Acţionarii Oltchim vor aproba în 27 aprilie repartizarea profitului din 2016

#50228 Acţionarii Oltchim vor aproba în 27 aprilie repartizarea profitului din 2016

2017-04-23 19:06

Acţionarii Oltchim vor aproba în 27 aprilie repartizarea profitului din 2016 pentru acoperirea pierderilor din anii anteriori 

Firmele Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, având calitatea de administratori judiciari ai societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, au semnat decizia de convocare a şedinţei ordinare a Adunării Generale a Acţionarilor de la întreprindere pentru data de 27 aprilie 2017. Ordinea de zi a şedinţei AGA este următoarea: aprobarea raportului administratorului special al societăţii pentru exerciţiul financiar 2016, întocmit conform anexei nr. 32 a Regulamentului CNVM nr. 1/2006 cu modificările şi completările ulterioare; aprobarea situaţiilor financiare individuale ale SC Oltchim SA încheiate la 31 decembrie 2016, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), în baza raportului administratorului special al societăţii şi a raportului auditorului financiar, aferente anului 2016; aprobarea situaţiilor financiare consolidate ale SC Oltchim SA încheiate la 31 decembrie 2016, întocmite în conformitate cu IFRS, în baza raportului administratorului special al societăţii şi a raportului auditorului financiar, aferente anului 2016; aprobarea repartizării profitului societăţii realizat în anul 2016 pentru acoperirea parţială a pierderilor contabile din anii anteriori; aprobarea datei de 16 mai 2017, ca dată de înregistrare, în conformitate cu Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital şi a datei de 15 mai 2017 ca dată calculată în conformitate cu definiţia dată de prevederile din regulamentul CNVM nr. 6/2009. La adunarea generală a acţionarilor sunt îndreptăţiţi să participe şi îşi pot exercita dreptul de vot numai acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor al SC Oltchim SA la data de referinţă (18 aprilie 2017) personal, prin reprezentanţii legali (în cazul persoanelor juridice), prin alţi reprezentanţi cărora li s-a acordat o împuternicire specială sau o împuternicire generală în condiţiile art. 243 din Legea nr. 297/2004 sau pot vota prin corespondenţă. Calitatea de reprezentant legal se constată în baza listei acţionarilor de la data de referinţă, primită de la Depozitarul Central. Conducerea SC Oltchim SA a redactat o notă în care propune acţionarilor repartizarea profitului societăţii realizat în anul 2016 pentru acoperirea parţială a pierderilor contabile din anii anteriori. La data de 31 decembrie 2015, SC Oltchim SA înregistra o pierdere contabilă cumulată în sumă de 1,78 miliarde de lei, iar în anul 2016 societatea a înregistrat un profit net în sumă de 26 milioane de lei. Potrivit raportului administratorului special al SC Oltchim SA, în anul 2016, societatea a înregistrat cele mai bune rezultate economico-financiare de la intrarea în insolvenţă şi cel mai bun rezultat brut din activitatea curentă din anul 2007 până în prezent. Rezultatul net total realizat de SC Oltchim SA în anul 2016 este de 26,05 milioane de lei, format din: 20 milioane de lei profit brut din activitatea curentă a societăţii; 14,8 milioane de lei influenţă reevaluare active şi ajustări pentru depreciere; minus 8,75 milioane de lei impozit pe profit. Rezultatele înregistrate în anul 2016 de către SC Oltchim SA demonstrează faptul că măsurile avute în vedere prin planul de reorganizare, aprobat de creditori, pentru eficientizarea societăţii au fost implementate cu succes. Recâştigarea pieţelor de desfacere, cu preponderenţă externe, retehnologizările efectuate la principaiele instalaţii tehnologice, coroborate cu reducerea personalului excedentar au contribuit la obţinerea acestor rezultate. În 2016, cifra de afaceri a crescut cu 12,4 milioane de lei (2,8 milioane de euro), faţă de anul 2015 şi a crescut cu 256,8 milioane de lei (57,2 milioane de euro), faţă de anul 2014. Vânzările la export şi pe piaţa intracomunitară în anul 2016 au fost de 123 milioane de euro, iar importurile şi achiziţiile intracomunitare, în valoare de numai 27 milioane de euro, au determinat o balanţă externă pozitivă a societăţii de 96 milioane de euro. Ponderea exportului în cifra de afaceri a SC Oltchim SA a fost de 73% în anul 2016, faţă de 74% în anul 2015 şi 62% în anul 2014. Rezultatul total brut din activitatea curentă a societăţii în anul 2016 este de 20 milioane de lei, reprezentând o îmbunătăţire cu 68,5 milioane de lei (15,2 milioane de euro), faţă de anul 2015 şi cu 314,3 milioane de lei (70 milioane de euro), faţă de anul 2014. Rezultatul brut total de 20 milioane de lei (4,5 milioane de euro) obţinut în anul 2016 este format din: 35,8 milioane de lei (8 milioane de euro) profit total obţinut din activitatea instalaţiilor care funcţionează; minus 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro) cheltuieli de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe platformele de la Bradu şi de la Râmnicu Vâlcea. Rezultatul net din activitatea curentă a societăţii în anul 2016 este de 11,2 milioane de lei reprezentând o îmbunătăţire cu 59,7 milioane de lei, comparativ cu pierderea din anul 2015 şi cu 305,5 milioane de lei, comparativ cu pierderea anului 2013. Indicatorul EBITDA este de 75,3 milioane de lei, semnificând o îmbunătăţire a profitabilităţii, comparativ cu perioadele anterioare. Principalele produse realizate sau servicii prestate de SC Oltchim SA: produse anorganice (sodă caustică, acid clorhidric de sinteză, clor lichid); produse macromoleculare (polieteri-polioli pentru spume poliuretanice); produse organice de sinteză.

OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

#50229 OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

2017-04-23 19:09

Calendar de comunicare financiara


Calendarul de comunicare financiara, pentru anul 2017:

Prezentarea rezultatelor financiare preliminare pentru anul 2016
15 februarie 2017
Adunarea Generala a Actionarilor de aprobare a rezultatelor financiare ale anului 2016
27/28 aprilie 2017
Prezentarea rezultatelor financiare anuale 2016
27/28 aprilie 2017
Prezentarea rezultatelor financiare aferente trimestrului I 2017
11 mai 2017
Prezentarea rezultatelor financiare pentru semestrul I 2017
14 august 2017
Prezentarea rezultatelor financiare aferente trimestrului III 2017
 
13 noiembrie 2017

 

Financial Calendar

 
April 27, 2017

Annual General Meeting

April 28, 2017

Annual report

May 11, 2017

1st quarter results

August 14, 2017

Half-yearly financial statements

November 13, 2017

3rd quarter results


Musafir

#50230 Dacă am fi sănătoşi la cap, i-am lua pe toţi aceşti administratori şi i-am băga la închisoare ...

2017-04-25 07:30

 

ROTARU ATACĂ ÎN INSTANŢĂ VÂNZAREA PE BUCĂŢI A OLTCHIMULUI!

Scris de Laura Bondoc
Luni, 24 Aprilie 2017 20:18
http://www.viatavalcii.ro/stiri/univers-valcean

Constantin Rotaru, preşedintele Partidului Socialist Român, nu este de acord cu privatizarea Oltchimului pe bucăţi. Domnia sa este hotărât să atace în instanţă această hotărâre de vânzare a Oltchimului pe bucăţi.

Cei de la Oltchim am văzut că se laudă că, până la urmă, vor vinde Oltchimul pe bucăţi. Eu studiez posibilitatea să atacăm în instanţă această hotărâre.

Vreau să pun întrebarea: cine vinde Oltchimul? Am înţeles că cei care îl administrează acum. Aceştia nu au înţeles, până la această oră, că ei sunt administratori şi nu proprietari.

Totdeauna, proprietarul este cel care vinde proprietatea, nu administratorul.
Administratorul trebuie să răspundă material şi penal pentru administrare incompetentă sau, eventual, frauduloasă. Aşa cum subliniam, dorim să atacăm în instanţă această hotărâre de vânzare a Oltchimului pe bucăţi, pentru că cei care vor să vândă combinatul chimic vâlcean nu au capacitatea de a vinde. Nu sunt proprietari.
Proprietarii Oltchimului suntem noi: eu, dumneavoastră, toţi vâlceni şi toţi românii.
Noi trebuie să hotărâm dacă vindem sau nu vindem.
Şi noi, dacă am fi sănătoşi la cap, i-am lua pe toţi aceşti administratori şi i-am băga la închisoare şi le-am lua toate averile pentru administrare incompetentă şi frauduloasă a Oltchimului.
Asta ar trebui să facem: proprietarul ar trebui să ajungă să îşi apere proprietatea şi, aici, este vorba despre poporul român”, a spus preşedintele Constantin Rotaru.


Musafir

#50232 Re: Re: EMIL GHIOCA FALSIFICATORUL!!!!

2017-04-27 13:49

#50231: - Re: EMIL GHIOCA FALSIFICATORUL!!!! 

 sa i su   gi poola lui ghioca ti o spune FOTA ,lasuleeeeeeee


Musafir

#50233 Re: Re: Re: EMIL GHIOCA FALSIFICATORUL!!!! AI DETALIII?

2017-04-27 13:51

#50232: - Re: Re: EMIL GHIOCA FALSIFICATORUL!!!! 

 cu ce e falsificator mai handelule?     AI RASPUNS MAI KAKANARULE?


Musafir

#50234 Re: Re: EMIL GHIOCA FALSIFICATORUL!!!!

2017-04-27 17:40

#50231: - Re: EMIL GHIOCA FALSIFICATORUL!!!! 

 sa ti foot pe mata n bot de las imputit,mars jigodio,e de la PICASSO


Musafir

#50235 Oltchim SA angajeaza pentru pozitia Inginer Constructor

2017-04-28 11:05


Inginer Constructor

Ramnicu Valcea, Valcea
 

OLTCHIM SA

Telefon: 0250701200


 
Oltchim SA angajeaza pentru pozitia Inginer Constructor in Râmnicu Vâlcea, judetul Vâlcea
Adresa companiei: Rm. Valcea, Str. Uzinei, Nr. 1, Jud Valcea
Numar locuri de munca disponibile: 1
Conditii/Beneficii: studii superioare si autorizatie diriginte de santier,perioada determinata 12 luni
Alte detalii: Valabilitatea ofertei: 26.05.2017

Musafir

#50236 Re: Dacă am fi sănătoşi la cap, i-am lua pe toţi aceşti administratori şi i-am băga la închisoare ..

2017-04-29 08:04

EU

#50237 eu

2017-05-04 14:28

Mai fratilor dar procuratura..diicotul...dna-ul nu a trecut pe la voi sa vedem si noi negru pe alb cine a distrus compania.........

Alt eu

#50238 Re: eu

2017-05-04 14:48

#50237: EU - eu 

 Nu pentru că s-a furat cu acte .Banii plecau legal și de întorceau in plic.:))))


Musafir

#50239

2017-05-04 17:21

acum sunt la stadiu de gaini furate,bulbi de lalele ,oua si alte nimicuri .peste 10ani trec la un nivel nou asa ca nueste randul oltchimului .


Musafir

#50240 Re:

2017-05-04 17:27

#50239: -  

 Se fura tot ce se mai  poate fura din oltchim. si cu acordul tacit al sefilor. tot ce poate incapea in sacosa. cabluri .piese de schimb. carburanti. uleiuri . etc,


Musafir

#50241 Re: Re:

2017-05-04 18:29

#50240: - Re:  

 ia sa l intrebati pe tugurin cum fura el de pe timpul lui roibu[chiar si pt. roibu] cu masina de pompieri cel putin o data pe saptamina,le da la pindari 10 lei sau 20 de lei.

au avut un taticut destep numit mirlanul de ROIBU.

#50242 Re: Re: Re:

2017-05-04 18:35

#50241: - Re: Re:  

 si mai intrebati l pe talpasanu cum la scapat pe popescu v. de un tir cu inox cind l au prins pindari noaptea pe la orele 03  30 [ora exacta]    e he he fratilor,scz. VITELOR DE OLTCHIM.

EU

#50243 eu

2017-05-05 08:29

Asa au facut cu toata tara..... ei fura si noi n-e vaitam..........


Musafir

#50244 Re: eu

2017-05-05 10:23

#50243: EU - eu 

 Tunurile mari le dau guzganii aia mari care ne conduc.tunuri mai mici le dau guzganii mai mici care închid ochii la furturile mărunte ale șoriceilor care tac din gură mulțumiți că fură și ei ceva mărunțiș de doi mititei și o bere când ies pe poarta fabricii.

 

 

SA VA DAU SI VOUA UN PIC DE UE LASILOR,MIIIRS

#50245 Re: Re: eu

2017-05-05 11:11

#50244: - Re: eu 

 SA I FOOOTA FOTA N BOTURI FARA PERDEA PE TOTIIIII?      ZICETI MAI LASILOR CA TOT BALMAJITI PEACILISEA,TARANESTE VRB.

EU

#50246 Re: Re: eu

2017-05-05 12:01

#50244: - Re: eu 

 Asa este............ dar ce lasam noi copiilor nostri?   Ca ei au ce... din ce au furat


Musafir

#50247 Re: Re: eu

2017-05-05 13:46

#50244: - Re: eu 

 Furati baaa pina o crepa ranza in voi  furati azii ca miine nu sqa stie daca mai aveti ce fur. furati pentru un sprit sio freptura si pentru copi vostri si pentru gagicele voastre.


Musafir

#50248 Re: Re: Re: eu

2017-05-05 16:18

#50247: - Re: Re: eu 

 ce bine zici kakatule e ghioca,in gitu mati de nemernic nu ai fost multumit cit ai furat ai vrut si zlotiii.


Musafir

#50249 Re: NEWS ALERT:ANAF VÂLCEA, DIN NOU FĂRĂ DIRECTOR, Directorul Gogârnoiu și-a dat demisia!

2017-05-05 18:42

EU

#50250 eu

2017-05-06 06:14

Pai din cate am vazut eu ...aveti directori.... nu gluma.... si cu administratorii speciali.... totul o sa mearga ca pe roate....

Au mai adaugat ca domenii de activitate confectionatul de laadite...etc?