Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40276 Angajatorul ar trebui sa poata sa suspende un salariat atunci cand formuleaza o plangere penala impo

2015-06-20 16:58

Angajatorul ar trebui sa poata sa suspende un salariat atunci cand formuleaza o plangere penala impotriva lui?

Dezbatere

In aprilie, Cu_rtea Constitutionala (CCR) a hotarat ca angajatorul nu mai are voie sa suspende contractul de munca al salariatului atunci cand formuleaza o plangere penala impotriva acestuia. Decizia a fost publicata recent in Monitor, astfel ca deja produce efecte. Insa masura suspendarii chiar este excesiva sau anagajatorul ar trebui sa beneficieze de o mai buna protectie a drepturilor si intereselor sale?

Neconstitutionalitatea suspendarii contractului de munca al salariatului, atunci cand angajatorul formuleaza o plangere penala impotriva acestuia, a fost constatata prin Decizia CCR nr. 279/2015.

Judecatorii au apreciat ca masura este excesiva in raport cu obiectivul ce trebuie atins, potrivit documentului. De aceea, odata cu publicarea deciziei in Monitorul Oficial, angajatorii nu mai pot sa suspende contractul de munca al salariatului intr-o astfel de situatie.

Mai exact, Cu_rtea a gasit ca masura este justificata de apararea drepturilor si intereselor angajatorului, este adecvata -- din moment ce mentinerea salariatului in activitate ar putea aduce prejudicii --, dar, cu toate acestea, nu respecta cerintele constitutionale referitoare la proportionalitate.

Prevederea neconstitutionala din Codul muncii este suspendata timp de 45 de zile de la publicarea deciziei CCR in Monitor. Iar daca in acest interval Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu vor pune in acord dispozitia neconstitutionala cu prevederile Legii fundamentale, efectele juridice ale acesteia vor inceta definitiv.

Argumente PRO:

1. Suspendarea din functie a salariatului este o masura prin intermediul careia angajatorul se poate proteja de eventuale consecinte negative. Daca unui salariat banuit de fapte penale i s-ar permite sa-si continue activitatea, acesta ar putea produce prejudicii considerabile firmei. Astfel, legiuitorul trebuie sa aiba in vedere si drepturile si interesele angajatorului, nu doar cele ale angajatului.

2. Chiar daca este suspendat, salariatul isi pastreaza dreptul la munca. Prin urmare, pentru a obtine banii necesari vietii de zi cu zi, acesta poate incheia cu o alta firma un contract de munca. Pe deasupra, daca pana la urma angajatul se dovedeste a fi nevinovat, acesta va fi repus in drepturi si va primi drept despagubire toti banii pe care ar fi trebuit sa-i incaseze daca n-ar fi fost suspendat.

Argumente CONTRA:

1. Asa cum au apreciat si judecatorii CCR, suspendarea salariatului este o masura excesiva. Chiar daca este liber sa se angajeze la alta societate in perioada suspendarii, salariatul poate intampina dificultati majore tocmai din cauza suspiciunii care planeaza asupra sa. Acestuia ii va fi greu sa convinga un potential angajator ca nu-i va cauza acelasi gen de probleme. In plus, cum ar putea un alt angajator sa se bazeze pe salariatul suspendat din moment ce nu se stie cat va dura efectiv pana la solutionarea plangerii penale?

2. Daca judecatorii au considerat ca suspendarea din functie pentru o posibila fapta penala este o masura excesiva, atunci aceeasi regula ar trebui sa se aplice si in cazul suspendarii din functie pe durata cercetarii disciplinare. Pentru ca, in multe situatii, raspunderea pentru o abatere disciplinara poate sa nu-i apartina salariatului acuzat (sau nici macar unui alt angajat, cand este vorba de erori tehnice).

Voi ce parere aveti? Angajatorul ar trebui sa poata sa suspende un salariat atunci cand formuleaza o plangere penala impotriva lui?

http://www.avocatnet.ro/

EU

#40277

2015-06-20 19:12

Nu  nu e corect sa fie suspendata o persoana , divergenta se rezolva in instanta alta problema,deci nu


Musafir

#40278 Re: DA MA MU..IE DE EU

2015-06-20 21:56

#40277: EU -  

 DIVERGENTA SE POATE REZOLVA PRIN AMI [ALUP EGUS] CU MATA,CE ZICI,E PONTA?

TOPANA

#40279 RAPOSATULE

2015-06-20 22:16

Pentru 40.258-Mosule dute acasa peste Pasarela si adu-l pe Marcu la SLO , tu nu vezi ca ti sa zgariat placa Statul Roman niciodata nu va da Oltchimul unor SRL-uri ce vrei sa fi iar pe cai mari ca pana in Septembrie 2012?


Musafir

#40280

2015-06-21 05:52

Doame ca prosti mai sunteti chiar credeti ca sindicatele mai au vreun rol in toata mizeria actuala de guvernare de le mineriada lu Cozma cu 30000 de mineri si ce miscari si rezultatul care a fost,doamne chiar sunteti prosti,va bateti pe un scaun caldut(gen gaoaza )in rest totul depinde de guvernanti ,ei dau legi(ei pot sa modifice legea privatizari societstilor de stat),guvernul poate aproba capital de lucru si echipa menegeriala competenta,restul este poveste.
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40281 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2015-06-21 10:53

preulare pagina de facebook https://www.facebook.com/pages/Arpechim

OMV Petrom va demola unele active ale rafinariei Arpechim, urmand sa construiasca in loc un depozit de carburanti
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015, 14:56 Economie | Companii

Compania OMV Petrom ar urma sa demoleze o parte din constructiile de pe platforma rafinariei Arpechim Pitesti, urmand sa construiasca un depozit de produse petroliere. "Intentia noastra este ca rafinaria sa fie transformata intr-un depozit pentru activitatea noastra de downstream - rafinare si marketing. Va trebui sa facem niste lucrari si sa obtinem niste permise in acesta directie, cerere pentru care am aplicat la autoritatile competente. Decizia de demolare se va lua impreuna cu autoritatile romane", a declarat joi Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

Potrivit acesteia continua dialogul cu autoritatile romane "care au considerat posibilitatea includerii Arpechim intr-un potential proces de privatizare a Oltchim". In cazul in care vor exista investitori interesati, OMV Petrom va purta discutii cu acestia. Insa, pana in acest moment nu exista niciun astfel de investitor, a precizat Mariana Gheorghe.

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Arges au anuntat in cu_rsul zilei de miercu_ri ca OMV Petrom a transmis o notificare pentru demolarea unor instalatii ale rafinariei Arpechim de langa Pitesti.

Rafinaria Arpechim este inchisa din 2011. In urma cu un an, fostul ministru al economiei, Constantin Nita, a spus ca statul intentioneaza sa preia rafinaria pentru a o vinde la pachet cu Oltchim, negocierile cu OMV Petrom in acest sens fiind avansate. Doar ca niciun investitor nu s-a arata interesat nici de Oltchim, nici de Arpechim, nici de Oltchim la pachet cu Arpechim. Rafinaria Arpechim a fost inchisa tocmai pentru ca nu mai era rentabila, fiind estimate pierderi de peste 100 milioane euro pe an in conditiile functionarii ei, si pentru ca necesita costuri uriase in raport cu ce putea oferi. Pentru repornire erau necesare modernizari, retehnologizari si investitii de mediu de peste 250 milioane euro. OMV Petrom se baza si se bazeaza pe rafinaria Petrobrazi unde este prelucrata intreaga productie de titei. Astfel, pentru Arpechim ar fi trebuit sa importe titei.

In plus, pentru combinatul Oltchim nu intreaga capacitate a rafinariei este necesara, ci doar 15%. Doar atat era prevazut pentru productia de Nafta si GPL, materie prima necesara Oltchim. Practic, parea mai rentabil importul materiei prime decat efectuarea unor investitii de sute de milioane de euro pentru producerea ei.

Citeste mai multe despre omv petrom • arpechim • carburanti • oltchim

[P] ---------------------------------

Invațta sa spui „Nu stiu“.
Gândeşte ca un trăznit este o carte care opune gândirea critică prejudecăților. În nouă capitole amuzante, Levitt și Dubner demonstrează cum să nu cazi pradă metodelor răsuflate de rezolvare a problemelor și ilustrează concret cum să reformulezi întrebările.
Transport GRATUIT pentru comenzi peste 95 de lei.
Alte carti interesante la GiftBooks.ro!

GiftBooks utilizeaza serviciile DPD Romania

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.

Tweet
1

Dosare de achizitie
• De ce inregistreaza Romania cea mai mica rata de absorbtie a fondurilor europene. O explicatie diferita de a lui Victor Ponta
• Achizitiile primarului din Ploiesti, amicul premierului Victor Ponta si al deputatului Sebastian Ghita
• Achizitiile de peste 51 de milioane de euro facute de primaria lui Rares Manescu, omul lui Crin de la Sectorul 6

1448 vizualizari

adaugare comentariu
[
2 comentarii

0 (0 voturi)
Bravo leprelor (Joi, 19 februarie 2015, 19:20)

ando [anonim]
Bravo leprelor care au privatizat Petrom. Uite asa se taie tot in Romania. Prin grija marelor partide PSD, PDL, PNL care a coordonat privatizari ilegale si dezastroase.
Cat mai au alogenii astia de gand sa mai distruga in Romania sub privirile idioate si tampe ale guvernantilor impotenti?
Huo golani nenorociti care va tineti cooroorile grase si jegurile de schelete pe fotoliile din parlament si guvern.
Nenorociti imputiti.
raspunde trimite
0 (0 voturi)
Se toaca de 20 de ani continu ! (Joi, 19 februarie 2015, 19:51)

andreesanu [utilizator]
La Arpechim se va toca si cea mai ramas in picioare ,ceva din piroliza 2 ,PJP,si rafinaria .
Ce-i cu banii ingropati de stat +Oltchim la Arpechim ???
La miile de ha cit a fost Arpechimul si la cit au darimat era loc sa faci 7 depozite de carburanti,este o timpenie sa te justifici ca toci instalatii fiinca n-ai loc de depozite !
In rafinaria Arpechim existau depozite berechet !,cei cu ele ?
raspunde trimite

adaugare comentariu
[
2 comentarii

Abonare la comentarii cu RSS

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#40282 Oamenii care au trăit istoria combinatului Arpechim

2015-06-21 10:57

Oamenii care au trăit istoria combinatului Arpechim

Gheorghe Ciuciu (57 de ani) şi Nicolae Nicolaescu (56 de ani) s-au angajat la Arpechim când a fost inaugurată prima instalaţie şi ies la pensie o dată cu închiderea Rafinăriei. Cei doi angajaţi au fost martori la vizitele de lucru ale lui Ceauşescu, s-au înghesuit în autobuzele pline cu muncitori şi au plâns împreună moartea celor 11 victime ale tragicei explozii din 1978.

La începutul anilor ‘70, Arpechim Piteşti, proiectată iniţial ca parte a unui complex petrochimic, era pe punctul de a se pune pe picioare, după ce, în 1964, a fost inaugurată prima instalaţie de negru de fum. În 1972, timidul Gheorghe Ciuciu, proaspăt absolvent al Grupului Şcolar de Petrol din Piteşti, păşea cu inima strânsă pe poarta combinatului. Îl aştepta un post de lăcătuş mecanic compresorist la una dintre cele mai râvnite întreprinderi din oraş: Rafinăria Arpechim.

„Nu exista, în momentul angajării mele, decât partea de Reformare catalitică, restul era un câmp imens. În 1972, când am venit eu, a început construcţia Carburanţilor şi Cracarea catalitică. Într-un an de zile s-a construit partea de Rafinărie care e acum în picioare. Mergeam într-o aglomeraţie de nedescris în autobuze, pe un praf insuportabil, pentru că nu era asfaltat. Nu erau nici drumurile care sunt acum, erau cu totul altele. Toată lumea era destinsă. Nu aveam griji, nu aveam stres, toţi veneam cu chef de muncă”, îşi aminteşte nea Gică, aşa cum îl ştiu apropiaţii. Imediat cum coborau din autobuzele 2 şi 19, oamenii se îndreptau spre porţi, după care se schimbau în uniformele albastre şi începeau munca în secţii. 8000 de muncitori număra platforma în anii ei buni, adică mai bine de jumătate din totalul angajaţilor Dacia din zilele noastre. În prezent, la Rafinărie lucrează aproape 680 de oameni, în timp ce Petrochimia, care a fost cumpărată, în decembrie 2009, de Oltchim Râmnicu Vâlcea, numără 580 de muncitori.

„Când venea Ceauşescu se făcea cu_răţenie generală” Gheorghe Ciuciu se află, acum, printre cei mai vechi oameni ai Rafinăriei, după aproape 40 de ani de muncă neîntreruptă. Postul de la rafinărie a fost singurul serviciu, în tot acest timp având ocazia să se perfecţioneze, dar să se şi ataşeze de locul pe care l-a considerat întotdeauna a doua sa casă. Peste nouă luni va ieşi la pensie, o dată cu... Arpechim. Conducerea OMV Petrom, care a preluat Rafinăria în urmă cu cinci ani, a solicitat, zilele trecute, autorizaţie de la Primăria Bradu pentru a o demola, asta după ce, de mai bine de un an, încearcă să o vândă pe 300 de milioane de euro. În 1973, un alt piteştean devenea muncitor cu acte în regulă al Rafinăriei: Nicolae Nicolaescu (56 de ani), ocupând postul de operator distilare, la panoul de comandă. Acesta îşi aminteşte că a fost martor de trei ori la vizitele pe care Nicolae Ceauşescu le făcea în Arpechim. „Când venea Ceauşescu era o atmosferă deosebită şi o mobilizare generală. Eu l-am prins de trei ori, eram în schimbul unu. Se tundeau iarba şi gardurile vii, se vopsea, se văruia, se făcea cu_răţenie generală. Venea când se mai pornea câte o instalaţie, îi plăcea Arpechim, noi îl întâmpinam cu emoţii şi cu_riozitate”, povesteşte angajatul.

Tragica explozie din 1978 Unul dintre cele mai grele momente pentru Arpechim a fost explozia din octombrie 1978, când 11 persoane au ars de vii. „A pornit de la o supapă de siguranţă care a declanşat în atmosferă. N-a fost consolidată bine şi s-a retezat de la sudură. N-au avut cu_raj să ia măsura de oprire, atunci trebuia să se oprească. Nu putea nimeni să-şi asume o răspundere decât dacă venea de sus. Au fost 11 victime, a fost cel mai negru moment din istoria Arpechim”, spune, cu emoţie în glas, Nicolae Nicolaescu. Când vine vorba despre momentele din prezent, ambii angajaţi îşi coboară privirile. Din forfota zilelor bune n-a mai rămas nimic. Acum, sutele de muncitori vin resemnaţi la serviciu şi asigură mentenanţa instalaţiilor şi cu_răţenia, după ce, la 3 iunie 2010 s-au oprit, pentru ultima dată, toate instalaţiile şi utilajele, rămânând în funcţiune una nesemnificativă, de fracţionare gaze.

„Nu înţelegem motivele închiderii” „Ceea ce trăim acum e un vis urât. Aproape totul s-a construit sub supravegherea noastră. E ca şi cum cineva şterge cu buretele tot ce am făcut şi ne ia o parte din viaţă”, spune Gheorghe Ciuciu, cu vocea stinsă. Cine sunt vinovaţii? Angajaţii spun, la unison, că Arpechim nu ar fi trebuit privatizat şi că, după greşeala făcută, Statul nu s-a mai implicat să cumpere din nou Rafinăria. Nici la Petrochimie, aflată pe aceeaşi platformă, lucrurile nu stau mai bine. Zilele trecute, conducerea i-a anunţat pe 250 de angajaţi că vor fi trimişi în şomaj tehnic, asta după ce, nici instalaţiile de aici nu au mai funcţionat niciodată la adevărata lor capacitate. „S-au demolat multe coloane. Acum, au mai rămas în picioare distilarea atmosferică şi în vid, cracarea catalitică, reformare-hidrofinare, fabrica de hidrogen, Metil-terţ-butil-eterul (MTBE), Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf (DGRS) şi bitum. Chiar şi aşa, e o rafinărie completă, care ar porni fără probleme”, explică Gheorghe Ciuciu. „Nu înţelegem motivele închiderii, acum cinci ani s-a modernizat totul, s-a automatizat. Mi se pare firesc să închizi o rafinărie care nu merge bine. Dar această rafinărie prelucra ţiţeiuri de cea mai proastă calitate, grele, cu o concentraţie mare de sulf în ele, aduse de la Suplacu de Barcău, erau nişte ţiţeiuri pe care nici nu reuşeau să le descarce din cazane decât în momentul când le încălzeau la temperaturi de 80-100 de grade, atât de vâscoase erau. Motorina mergea în ţările nordice, Norvegia, Suedia. Era de calitate”, spune, plin de mâhnire, Nicolae Nicolaescu.

Arpechim, în istorie: 1954 – a fost inaugurată prima instalaţie; 1971 – rafinăria a fost integrată cu complexul petrochimic; 2006 – rafinăria este modernizată de Petrom; se rafinează 3,4 milioane tone de petrol; 2007 - Rafinăria Arpechim furnizează 60% din bitumul rutier folosit la asfaltări; 2009 – Petrom vinde Petrochimia către Oltchim, pentru 13 milioane de euro. Au fost transferate activele fixe aferente activităţii de petrochimie, care includ instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilenă de joasă densitate, polietilenă de înaltă densitate, o serie de rezervoare, dar şi terenul aferent cu o suprafaţă de circa 150 de hectare; 2010 – se opresc toate instalaţiile; 2011 – OMV solicită autorizaţie pentru demolarea Rafinăriei. Pe piaţa externă, Arpechim s-a impus în special cu produsele: benzine, motorine ecologice, polietilenă de mică densitate, polietilenă de mare densitate, acrilonitril, cianură de sodiu, negru de fum şi hidrocarburi aromatice.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/pitesti/


Musafir

#40283 Re: RAPOSATULE,VREAU SA TI O SU..G,EU GHIOCA.

2015-06-21 11:16

#40279: TOPANA - RAPOSATULE 

 DA MA BOIER MOFLEA,O SA VINA MU..ISTUL DE MARCU LA VOI[SVRO]SI O SA VA PUPATI IMPREUNA PU..LILE,APOI SA VA FU..TE..TI IN CU..R,AI UITAT CIND MARCU O PUNEA[O SU..GEA] CU VOI CIND ATI VRUT SA L DATI JOS PE NEA MIHAI DICULOIU IN 2013 SI I ATI LINSOOOOO.....GAOAZAAA,AI UITAT CIND I O LINGEAI LA DIXI SA TE IERTE?


Musafir

#40284

2015-06-21 12:11

Baliverne traiti in trecut acum suntem in viitorul luminos al guvernarii USL,voi chiar nu realizati ca ati fost mintiti in cel mai ordinar mod,uitati-va la interviul dat de idiotul de Ponta in toamna lu 2012 ,"Oltchimul nu mai poate sa functioneze cu 3300 de angajati"(pai integrat ar trebui 6500 de angajati ),a spus totul,de atunci era planul facut de distrugere a Oltchim,Arpechim.Tata vom avea soarta lu RAFO.URA traiasca USL-ul,uitati-va la pacaliciul de Gerea si altii din actualul guvern si realizati dimensiunea dezastrului ce v-a urma.Deci pana la urma un OM a avut dreptate ca nu se vrea salvarea petochimiei,oare chiar sindicatele sunt de vina ca disponibilizati nu au primit bani nici pana acum,oare cine da legi,modifica alte legi si guverneaza dupa cum ii este mai bine,BA IDIOTILOR VOI NU REALIZATI CA TRAIM SUB O GUVERNARE DE RAHAT CU NISTE IDIOTI CARE NU AU DECAT INTERESUL PERSONAL SI DE REST II DOARE IN DOS.


Musafir

#40285 Re: Re: RAPOSATULE,VREAU SA TI O SU..G,EU GHIOCA.

2015-06-21 12:11

#40283: - Re: RAPOSATULE,VREAU SA TI O SU..G,EU GHIOCA. 

 cernesculeee,ba papagalule vezi ca iti cade scaunul,te areanjeaza boier moflea cu bidin si tugurin,apoi un pic mai aveti si va cad la toti scaunele.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40286 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:04

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta 

http://www.pna.ro/comunicat   IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul  nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015, privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:


1.Procu_rorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
- spălarea banilor

În ordonanța procu_rorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procu_rori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt:

La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.

Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.

 Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați.
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfășurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înțeles cu Șova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția.
Întrucât specializarea juridică lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitățile să vizeze asistența juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienții societății de avocați.

Astfel, în cu_rsul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte.
Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în Bucu_rești.

În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.
Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel.

Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

2.În aceeași cauză, procu_rorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism.
Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenții fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosință al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziționat de SCA „Șova și Asociații” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul și alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei.

  continuare aici. COMUNICATUL INTEGRAL AL DNA 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40287 JOACA CU CIFRELE SI CU VIETILE OAMENILOR, DUPA PONTA SI STATUL ROMAN CU SINDICATELE IN CULPA!

2015-06-21 13:06

 Va readuc aminte, cand veti vorbii cu administratorii judiciari si  cu conducerea Oltchim sau cu prefectul Cornoiu ori  "savantul" sudoro - sofer Ghioca, alte muze si mimoze cernevuvuvuzele,  sa va auceti aminte ca sunt puscariasi prin deturnarea de salarii compensatorii  disponibilizati si salariile angajatilor deturnate si oprite de la achitari in insolventa [ CAZ PENAL !!!] combinatului chimic OLTCHIM din 2013-2014-2015.

JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,...JAF,JAF,JAF SI MULTA MINCIUNA  LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII???

http://i.imgur.com/SAqBAgS.jpg   CLICK: http://www.docdroid.net/11n26/hotarare.pdf.html  http://www.rominsolv.ro/ <= 921 ???  de persoane, mai puţin 54  = 867 

 http://i.imgur.com/tdfru7E.jpg <= http://www.docdroid.net/w6jn/hotarare-210.pdf.html    = 969 ???

http://i.imgur.com/S9t5vkW.jpg <= PLAN DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 => iun.2013 - dec. 2013 = 861 ???

 http://i.imgur.com/CW5MCnt.jpg < = NOTA CU STAMPILE SI SEMNATURI  = 918 ???

http://i.imgur.com/IrnxE18.jpg  <= ALT DOCUMENT CU STAMPILE SI SEMNATURI  = 929 ???  conform si rominsolv si bdo si site-urilor 

 http://i.imgur.com/YceY8Ey.jpg <= ALT DOCUMENT CU STAMPILE SI SEMNATURI = 960 ???

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări. http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

Nota de Fundamentare -HG nr.241/08.05.2013

  Prin planul de disponibilizare propus de consortiul de administratori judiciari se propune disponibilizarea a 1050 de salariati ai SC Oltchim SA, cu influente asupra bugetului asigurarilor pentru somaj de aproximativ 32.000.000 lei.

 Nota de Fundamentare -HG nr.241/08.05.2013

 Nota de Fundamentare -HG nr.241/08.05.2013

1.020 de angajaţi de la Oltchim îşi vor pierde locul de muncă. Oamenii au primit garanţii că îşi vor primi salariile restante. Reprezentanţii angajaţilor au discutat, azi, la Ministerul Economiei, cu ministrul de resort, Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, banii ar urma să fie daţi până la jumătatea lunii aprilie.

Liderul de sindicat Corneliu Cernev a spus că 1.020 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

http://www.digi24.ro/

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi seară la TVR, într-o Ediţie Specială, că Oltchimul poate fi salvat cu doar 2.000 de angajaţi. Ponta a subliniat că alternativa disponibilizărilor ar fi fost lacătul pe uşă. Premierul a apreciat că niciun investitor nu ar cumpăra o companie cu o datorie de 800 de milioane euro.

Victor Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula 3.200 de angajaţi. Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar faptul că cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii, şi în primul rând şi-au primit salariile la zi. Nu ştiu cum e la TVR, dacă aveţi atâtea salarii compensatorii, în lumea privată sigur nu există". 900 de salariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta. http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta

 "Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii  [FALS, MAXIM SUNT 18 SALARII COMPENASATORII , SI CU CE SUME DOREAI TU SA LE INCU_RCI...?], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS, NICI PANA AZI NU NI S-AU ACHITAT]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

  Un calau neindemanatic: Victor Ponta

JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,...JAF,JAF,JAF SI MULTA MINCIUNA  LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII???

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40288 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:08

 

http://www.zf.ro/

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

Informatii financiare  www.oltchim.ro/index.php

OLTCHIM INCHIS, SA MULTUMESTI SINDICATELOR SI STATULUI ROMAN.

CU INSOLVENTA NU-I DE GLUMIT.

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete, de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/

Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

http://www.voceavalcii.ro/2014070922459/

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN S

UNT IN CULPA.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/

COROBORAT CU MULTE INFRACTIUNI COMISE DE ACESTIA, ACESTE PEDEPSE CRESC SI DEVIN EXPLOZIVE CU URMARI ALE CONFISCARILOR AVERILOR ILICITE PANA IN PANZELE ALBE DE LA CEI CARE AU COMIS FAPTA

   http://www.voceavalcii.ro/20140607http://www.voceavalcii.ro/20140709 HOTII!!!! ATENTIUNE, ATENTIUNE, HOTIILE LA VEDERE...

S-A VANDUT DIN OLTCHIM ( ATENTIE, NU IN CONDITII LEGALE!!!), PRESA A RELATAT SI OLTCHIM A RECUNOSCUT, N-AM PRIMIT BANII DISPONIBILIZATII 2013 NICI PANA AZI, BA MAI MULT AM CONSTATAT TOT NOI CA AM FOST IAR PAGUBITI PRIN IMPOZITARI ANAF.....s.a.m.d., SI NU AM PUTUT BENEFICIA DE ALTE DREPTURI, PLUS MULTE ALTE NENOROCIRI INTRE TIMP SI PIERDEREA DE VIETI OMENESTI....   http://www.indiscret.ro/articol-oltchim

FAPTE COMISE PE TIMPUL HOTIILOR GUVERNATE DE PONTA SI TOTI CEI DIN JURUL LUI.

 IUNIE 2012 SI  DIN AUGUST 2012 INCHIS OLTCHIM RAMNICU VALCEA, PRADUIALA FIIND DEMARATA CU SUCCES SI REZULTATUL, ... AZI OLTCHIM 2015 APROAPE LA 15 % FUNCTIONEAZA IN CONDITIILE IN CARE A FACUT SI DISPONIBILIZARI COLECTIVE  CASTIGAGAND LA AN 14,4 MILIOANE EURO SI NU SI-A ACHITAT CELE 9 MILIOANE EURO  2013 AN DE INSOLVENTA, CATRE CEI DISPONIBILIZATI 2013 SI CU PLAN DE REORGANIZARE NEAPROBAT 2015, CU  DATORIILE IMENSE PRIN NEACHITARI IN INSOLVENTA (FALIMENT)... STITI VOI CE INSEAMNA ASTA???? SE VAD CU OCHIUL SI MINTEA LIMPEDE, PRADUITORII DAU IN CLOCOT ..., FIERBETI IN CAZANUL CU ZMOALA TOTI HOTII.

In primele opt luni ale acestui an, SC Oltchim SA a avut pierderi de 36 de milioane de euro

Data publicarii: 22-09-13

http://www.impactreal.ro/2013092215268/I   ;  http://www.rominsolv.ro/comunicat ;

 Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile! http://www.viatavalcii.ro/index.php  

Marţi, 03 Februarie 2015

 UNDE SUNT BANII SALARIILE  DE LA  OLTCHIM IN INSOLVENTA?????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40289 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:09

 #23734: - Subiect

Aduceti-va aminte!
- Cresterea datoriei cu 200 DE MILIOANE DE EURO (de la 600 la 800 de milioane de euro) intr-un singur trimestru; vorbim despre TRIM. IV al anului 2012 sub conducerea dezastruasa a lui M. BALAN, TALPASANU, a COCLETILOR si a SPIRESTILOR.
- Pierderi de 215 MILIOANE DE EURO (cea mai mare pierdere inregistrata in economia romaneasca) intr-un an de INSOLVENTA; vorbim despre anul 2013 sub conducerea dezastruasa a lui PIPEREA, STANESCU, TALPASANU, PIRVU si a SPIRESTILOR.


JAF LA OLTCHIM:
- DATORII DE 220 MILIOANE DE EURO ACUMULATE IN PRIMUL AN DE LA REVOLUTIA USL DIN OLTCHIM (inceputa si pastorita in primele luni de M. BALAN & CLANUL COCLETILOR, CLANUL SPIRESTILOR & CLANUL CERNEVISTILOR);
- salarii restante de 3 luni si jumatate (sapte chenzine);
- cca. 1.000 de salariati ilegal DISPONIBILIZATI (pe liste initiate si intocmite de clanul CERNEVISTILOR & clanul SPIRESTILOR si clanul ADMININISTRATORILOR JUDICIARI);

- salarii compensatorii + avansul lunii ianuarie 2013 + CO / 2013 - neplatite disponibilizatiilor.

Hai sa lamurim si problema datoriilor Oltchim. Si cel mai bine este sa vorbim cu situatiile (este vorba despre acte oficiale publicate pe site-ul Oltchim) pe "masa".

Se vede in mod clar ca datoriile Oltchim sunt urmatoarele:
- la 30.09.2012 - 2.656.632.919 lei (adica - 603.780.209 EURO - la un cu_rs EURO / lei = 4,40 lei) - datorie acumulata in 23 de ani de cand la conducerea Oltchim s-a instalat Domnul Constantin Roibu;
- la 30.09.2013 - 3.621.887.288 lei (adica - 823.156.202 EURO - la un cu_rs EURO / lei = 4,40 lei).

Daca facem un mic calcul, vedem ca intr-un an de zile (de management Balan, Talpasanu, Spiru & co., management sustinut si promovat de Cernev), de la 30.09.2012 la 30.09.2013, s-au acumulat datorii de 219.375.993 euro (adica, 220 MILIOANE DE EURO).

#23749 Problema este alta. Combinatul "merge" din rau in mai rau.

ATENTIE! CE SPUNE PKF FINCOTA - AUDITORUL INDEPENDENT ANGAJAT DE PIPEREA:
- "La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu avea un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare"
- adica, Piperea nu are pana acum, la un an si patru luni de la intrarea OLTCHIM in insolventa si preluarea acestuia in "administrare judiciara" de catre ROMINSOLV & BDO, un PLAN DE REORGANIZARE A OLTCHIM;


- "Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea" - adica, FALIMENT scrie pe OLTCHIM;

-"La data de 31 decembrie 2013, Grupul a inregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,29 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,6 milioane de lei (cca. 211 MILIOANE de EURO).

JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,...JAF,JAF,JAF LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII???

Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior.

http://www.impactreal.ro/  Data publicarii: 15-06-14

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

SALARIILE:   DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DNA, HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!UNDE SUNT BANII????  SUNTEM PRADUITI!!!!!!  INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40290 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:11

JAF LA OLTCHIM CU CET GOVORA IN COMPLICITATE PRIN PIPEREA CU ASOCIATII & CO., FURTURILE!!!

Facturi colosale către Oltchim, neachitate din 2011

Ce rămâne după Mihai Bălan? Multe probleme, generate de un sistem neperformant, în care factorul politic şi-a făcut de cap, în funcţie de interesele electorale şi materiale, şi căruia Bălan nu a avut puterea să i se opună. Din contră, atunci când ego-ul lui s-a simţit bine, a făcut parte din acest sistem. Spre exemplu, rămâne memorabilă perioada octombrie 2012-februarie 2013, în care a fost director la Oltchim şi membru în Consiliul de Administraţie al acestei companii, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului de Administraţie al CET Govora. A fost o perioadă în care Mihai Bălan s-a aflat în poziţie clară de conflict de interese şi în care a fost nevoit să ia decizii discutabile. Un Raport al CET privind situaţia financiară înregistrată în 2014 şi la începutul anului 2015 relevă nişte cifre înspăimântătoare. Spre exemplu, datoriile la energie electrică şi termică ale Oltchim către CET, care totalizează 136.899.918.98 lei (fără TVA), până la data insolvenţei, sunt neachitate din anul 2011. Acestor datorii li se mai adaugă, începând cu 31.07.2013, facturi de 79.709.978,63 lei achitate parţial de Oltchim, conform aceluiaşi raport. Potrivit aceluiaşi raport, la 31.12.2014, CET înregistra creanţe substanţiale asupra a 21 de parteneri şi avea datorii imense către furnizori. Din motive care pot fi uşor deduse, cei care au făcut acest raport nu au totalizat nici datoriile şi nici creanţele.

http://www.indiscret.ro/  http://www.indiscret.ro/rks

 
 
 

DETURNAREA  FONDURI SALARII DE BANI CATRE CAR OLTCHIM 2012!!!!!!!!!! SI MULTE ALTE FAPTE COMISE SI ILEGALE.

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

    http://www.impactreal.ro/

Plange si suspina Gheorghe Piperea dupa tine.  A SI DAT O LACRIMA LA TRIBUNALhttps://www.youtube.com/watch?v=kuyEcvm1S90

Dr. Ing. BALAN MIHAI

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DNA, HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

UNDE SUNT BANII SALARIILE  DE LA  OLTCHIM IN INSOLVENTA?????

SUNTEM PRADUITI!!!!!!

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40291 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:12

  REALIZAREA LOR, REUSITA LOR, CELOR CARE AU DISTRUS SI DEVALIZAT PRIN CAPUSARE:

Un calau neindemanatic: Victor Ponta

VA PREZENTAM CALAII,

PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!  PROTOCOALE !!!!!!...

Informatii financiare  www.oltchim.ro/index.php

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink 

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

 ....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

Management:

Mihai Bălan - Director General prin subordonare directa,    Livia - Mihaela Coclet - Sef Divizie Achizitii, sotia lui Ion Coclet departament special cu sase birouri, tot  speciale

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, sotia, sotului Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu prin secretariat subordonat  Daniel Ilinca- Directia ecnomica

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - director Direcţia Comercială

Ion Coclet - Director Resurse Umane

Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica si  cel care a dus la FALIMENT SC. MENCHIM SA. FINALIZAT CU SUCCES SUB STRICTA OBSERVATIE A LUI PIPEREA & CO, REPRIMINDU-L CU BRATELE DESCHISE PE POPESCU DIN NOU IN OLTCHIM SI CU RE: RE: RECHEMARI PE ACEST PENSIONAR ANGAJAT SALARIAT..., CA DE FAPT SI MULTE ALTE OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU EI SI LUMEA LOR DE STRATEGI PE DEMOLARE.

Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice -Produse Oxo,

Marius Pîrvu – director Directie  Petrochimica Bradu - Pitesti

Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu

Andrei Nicu - Laurentiu - Sef Divizia Propenoxid, Polioli, Monomer, PVC

 Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

  Ultima actualizare 04 martie 2015

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!  

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40292 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:13

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

 Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 22.04.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scu_rt:
Document:    

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt:
Document:    

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recu_rs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recu_rs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

25.03.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe sc_urt: Respinge cererea Tehnosud ca rămasă fără obiect. Amână pronunţarea cu privire la cererile de plată la data de 01.04.2015. T.fond.22.04.2015
Document: Hotarâre  715/2015  25.03.2015

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40293

2015-06-21 13:14

 RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO, Convenţia europeană a drepturilor omului

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.
Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

LEGEA 656/2002 REPUBLICATA 2012 PENTRU PREVENIREA SI SANCTIONAREA SPALARII BANILIOR, PRECUM SI PENTRU INSTITUIREA UNOR MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE A FINANTARII ACTELOR DE TERORISM

CODUL PENAL

#38297 Re: Re: Codul Penal actualizat 2015

#37295 CODUL CIVIL (Legea nr. 287/2009) - Republicat si Actalizat 2015

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM!

LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decu_rgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

SUNTEM PRADUITI!!!!!!    

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM UNDE SUNT BANII????

JAF LA OLTCHIM 2012-2013-2015!!!!!!!!!!!!!!!!!Informatii financiare www.oltchim.ro/index.php

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40294 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:17

PLANGERI PENALE IMPOTRIVA LUI PIPEREA CU ASOCIATII & CO SI  STATUL ROMAN CU SINDICATELE  SI CEI CARE AU SEMNAT CONVENTII PROTOCOLARE ILEGALE(...) SI TOATE CONVENTIILE ILEGALE SA FIE ANULATE SI TRASI LA RASPUNDERE FAPTASII, SUNT IN CULPA!!!!!!

 

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink  

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete, de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40295 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:27

 JAF SI TOT CE ESTE AICI PE LEGI INCALCATE #40056 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

  JAF LA OLTCHIM 2013-2015: 

  Capitolul IV - Raspunderea membrilor organelor de conducere

 
Art. 138
(1) In cazul in care in raportul intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila aparitia starii de insolventa a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin una dintre urmatoarele fapte:

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procu_ra persoanei juridice fonduri,
in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

(2) Aplicarea dispozitiilor alin.(1) nu inlatura aplicarea legii penale pentru faptele care constituie infractiuni.

Capitolul V - Infractiuni si contraventii

Art. 143
(1) Constituie infractiunea de bancruta simpla si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda neintroducerea sau introducerea tardiva, de catre debitorul persoana fizica ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii in termen, care depaseste cu mai mult de 6 luni termenul prevazut la art.27.
(2) Constituie infractiunea de bancruta frauduloasa si se sanctioneaza cu pedeapsa de la 6 luni la 5 ani fapta persoanei care:
a) falsifica, sustrage sau distruge evidentele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
b) infatiseaza datorii inexistente sau prezinta in registrele debitorului, in alt act sau in situatia financiara sume nedatorate, fiecare dintre aceste fapte fiind savarsite in frauda creditorilor;
c) instraineaza, in frauda creditorilor, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active.

Art. 144
(1) Infractiunea de gestiune frauduloasa, prevazuta la art.214 alin.(1) din Codul penal, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 8 ani, atunci cand este savarsita de administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia.
(2) Infractiunea de gestiune frauduloasa, prevazuta la art.214 alin.(2) din Codul penal, se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 12 ani, atunci cand este savarsita de administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Tentativa infractiunilor prevazute la alin.(1) si (2) se pedepseste.

Art. 145
(1) Insusirea, folosirea sau traficarea de catre administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia de bani, valori ori alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) In cazul in care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 ani la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
(3) Tentativa infractiunilor prevazute la alin.(1) si (2) se pedepseste.

Art. 146
Fapta persoanei care, in nume propriu sau prin persoane interpuse, solicita inregistrarea unei cereri de admitere a unei creante inexistente asupra averii debitorului se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Art. 147
Refuzul debitorului persoana fizica sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoana juridica, de a pune la dispozitie judecatorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, in conditiile prevazute la art.35, documentele si informatiile prevazute la art.28 alin.(1) lit.a)-f) sau impiedicarea acestora, cu rea-credinta, de a intocmi documentatia respectiva se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.

Art. 148
Infractiunile prevazute la art.143-147 se judeca in prima instanta de tribunal, cu celeritate.

Art. 148^1
(1) Nerespectarea prevederilor art. 45 alin. (2^1) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre organele de specialitate ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, din oficiu sau la sesizarea judecatorului-sindic, a administratorului judiciar/lichidatorului sau a oricarei persoane interesate. Veniturile rezultate din aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac venit la bugetul de stat.
(3) Contraventiei prevazute la alin. (1) ii sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

http://www.oltchim.ro/
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40296 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:28

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

 #23734: - Subiect  Aduceti-va aminte!
- Cresterea datoriei cu 200 DE MILIOANE DE EURO (de la 600 la 800 de milioane de euro) intr-un singur trimestru; vorbim despre TRIM. IV al anului 2012 sub conducerea dezastruasa a lui M. BALAN, TALPASANU, a COCLETILOR si a SPIRESTILOR.
- Pierderi de 215 MILIOANE DE EURO (cea mai mare pierdere inregistrata in economia romaneasca) intr-un an de INSOLVENTA; vorbim despre anul 2013 sub conducerea dezastruasa a lui PIPEREA, STANESCU, TALPASANU, PIRVU si a SPIRESTILOR.

 
JAF LA OLTCHIM: - DATORII DE 220 MILIOANE DE EURO ACUMULATE IN PRIMUL AN DE LA REVOLUTIA USL DIN OLTCHIM (inceputa si pastorita in primele luni de M. BALAN & CLANUL COCLETILOR, CLANUL SPIRESTILOR & CLANUL CERNEVISTILOR);
- salarii restante de 3 luni si jumatate (sapte chenzine);
- cca. 1.000 de salariati ilegal DISPONIBILIZATI (pe liste initiate si intocmite de clanul CERNEVISTILOR & clanul SPIRESTILOR si clanul ADMININISTRATORILOR JUDICIARI);

- salarii compensatorii + avansul lunii ianuarie 2013 + CO / 2013 - neplatite disponibilizatiilor.

Hai sa lamurim si problema datoriilor Oltchim. Si cel mai bine este sa vorbim cu situatiile (este vorba despre acte oficiale publicate pe site-ul Oltchim) pe "masa".

Se vede in mod clar ca datoriile Oltchim sunt urmatoarele:
- la 30.09.2012 - 2.656.632.919 lei (adica - 603.780.209 EURO - la un cu_rs EURO / lei = 4,40 lei) - datorie acumulata in 23 de ani de cand la conducerea Oltchim s-a instalat Domnul Constantin Roibu;
- la 30.09.2013 - 3.621.887.288 lei (adica - 823.156.202 EURO - la un cu_rs EURO / lei = 4,40 lei).

- Daca ne uitam in pagina 10 a Situatiilor financiare consolidate din anul 2014 (http://i.imgur.com/SiZwAs8.jpg?1) vedem ca numai in anul 2013, administratorii judiciari au primit un onorariu de cel putin 440 de mii de EURO.

- Daca ne uitam in pagina 32 a Situatiilor financiare consolidate din anul 2014 (http://i.imgur.com/ynHbuzt.jpg?1) vedem ca in anul 2013 Oltchim a avut pierderi de 212 milioane EURO si vedem ca in anul 2014 Oltchim a avut pierderi de 103 milioane EURO 

- Daca ne uitam in pagina 5 a Situatiilor financiare consolidate din anul 2014 (http://i.imgur.com/QQjbxFw.png?1) vedem MINCIUNA - in anul 2013 Oltchim a avut pierderi de 237 milioane de EURO nu de 212 milioane EURO

   
Documente si materiale informative AGOA Materiale pentru pct.1 si 2:
- Raport Activitate - Neconsolidat - 2014.pdf
- Situatii financiare neconsolidate 2014.pdf
- Raport Audit - Situatii financiare neconsolidate 2014.pdf

Materiale pentru pct.3: 
- Raport Activitate - Consolidat - 2014.pdf
Situatii financiare consolidate 2014.pdf
- Raport Audit - Situatii financiare consolidate 2014.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40297 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 13:30

ATENTIE! CE SPUNE PKF FINCOTA - AUDITORUL INDEPENDENT ANGAJAT DE PIPEREA:
- "La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu avea un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare"
- adica, Piperea nu are pana acum, la un an si patru luni de la intrarea OLTCHIM in insolventa si preluarea acestuia in "administrare judiciara" de catre ROMINSOLV & BDO, un PLAN DE REORGANIZARE A OLTCHIM;

- "Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea" - adica, FALIMENT scrie pe OLTCHIM;

-"La data de 31 decembrie 2013, Grupul a inregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,29 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de  de 947,6 milioane de lei (cca. 211 MILIOANE de EURO).

Si sa vedem documentele (RAPORTUL transmis catre BURSA DE VALORI BUCU_RESTI):

http://i.imgur.com/Wmhzyahttp://i.imgur.com/6wDf1tr.  ; http://i.imgur.com/UyDKhmg.

JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,JAF,...JAF,JAF,JAF LA OLTCHIM 2013-2015:UNDE SUNT BANII??? 

JAF LA OLTCHIM:
- DATORII DE 220 MILIOANE DE EURO ACUMULATE IN PRIMUL AN DE LA REVOLUTIA USL DIN OLTCHIM (inceputa si pastorita in primele luni de M. BALAN & CLANUL COCLETILOR, CLANUL SPIRESTILOR & CLANUL CERNEVISTILOR);
- salarii restante de 3 luni si jumatate (sapte chenzine);
- cca. 1.000 de salariati ilegal DISPONIBILIZATI (pe liste initiate si intocmite de clanul CERNEVISTILOR & clanul SPIRESTILOR si clanul ADMININISTRATORILOR JUDICIARI);

- salarii compensatorii + avansul lunii ianuarie 2013 + CO / 2013 - neplatite disponibilizatiilor.

Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior.

https://www.youtube.com/watch?v=3I_F5rkGc7E < =Imnul angajatilor la Oltchim - Serviciul Roman de Comedie

 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40298

2015-06-21 14:47

JAF LA OLTCHIM 2012-2013-2015:UNDE SUNT BANII DE LA OLTCHIM PUSCARIASIULE???

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

 

 

 

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta

 A început devreme, în septembrie 2012, cu Oltchimul. S-a hârjonit cu Dan Diaconescu într-o panaramă de privatizare ratată, după care a lăsat lucrurile să se rezolve de la sine. Nu s-au rezolvat nici până în ziua de azi. Combinatul încă se zvârcoleşte pe eşafod şi mii de oameni din industria orizontală umblă bezmetici cu căpăţânile atârnânde: nici să moară nu pot, nici să trăiască n-au cum.

Dar atâţia şi atâţia oameni cu ce i-or fi greşit lui Victor Ponta?

Citeste mai mult: adev.ro/ngqr2l

 

Ansamblul "Liviu Dragnea" din Teleorman - VIORELE, VIORELE (pamflet muzical).

CLICK:    www.youtube.com/watch?v=BsxvBnlhQQk

https://www.youtube.com/watch?v=3I_F5rkGc7E < =Imnul angajatilor la Oltchim - Serviciul Roman de Comedie

 

VICTOR VIOREL PONTA

 

OLTCHIM si ARPECHIM!

Un calau neindemanatic: Victor Ponta 

 

http://www.pna.ro/comunicat  IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

 

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul  nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015,

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40299 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 14:55

 JAF LA OLTCHIM 2012-...!!!!!!!!!!!!!!!!!

ORBULE, BAGA NASUL AICI SI MAI VINO SI COMPLETARE INVERSA CREANTE DATORATE CET VALCEA SI ALTE INSTITUTII CATRE OLTCHIM, ATUNCI RAMAI MUT, FARA MIROS SI CHIAR ESTI DEJA ORBIT DE  CE FURT SI CINE A DAT PE CIFRE DIN 2012-2013-2014-2015:

OLTCHIM SA. CREANTELE OLTCHIM. CREANTELE SALARIALE OLTCHIM SI TOATE CREANTELE...:

 Ultima actualizare: 18.09.2012


Nume companie: Oltchim S.A.

CUI: 1475261

Registrul comerţului: J38/219/1991

Simbol bursier: OLT

Domeniul de activitate: Industrie

Prezentare companie: Compania a fost înfiinţată în anul 1966 şi este deţinută de Statul Român iar din 1997, un pachet de acţiuni a fost listat la Bursa de Valori Bucu_reşti. Produsele Oltchim se găsesc în peste 80 de ţări fie ca e vorba de policlorură de vinil (PVC), sodă caustică, propenoxid, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de construcţii.

Anul înfiinţării: 1966

Structură acţionariat:

Acţionari Procent
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri 54,81%
PCC SE Duisburg Germania 18,32%
Polyolt Holding Limited Cipru 14,02%
Persoane fizice 11,26%
Persoane juridice 1,59%

 

Produse / Servicii: Fabricarea produselor anorganice, macromoleculare şi a produselor organice de sinteză.

Sediu central: Str. Uzinei nr. 1, cod 240050, Râmnicu Valcea, jud. Vâlcea

Contact de presă: Iuliana Furtună - E-mail: iuliana.furtuna oltchim.com

Contact relaţii cu publicul: Tel: 0250-701.200, Fax: 0250-736.188, E-mail: oltchim oltchim.ro, Web:

www.oltchim.ro

Linkurile companiei:
-site-ul companiei
-comunicate de presă
-relaţii cu investitorii
-informaţii financiare
-profil / istoricul companiei
-produse / servicii

Management:

Mihai Bălan - Director General, E-mail: oltchim oltchim.ro
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, E-mail: felicia.spiru oltchim.com
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional, E-mail: mihail.talpasanu oltchim.com
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing, E-mail: armand.spiru oltchim.com
Ion Coclet - Director Resurse Umane, E-mail: ion.coclet oltchim.com

Date financiare (lei):

Anul Capital social Cifră de afaceri   Profit net      Număr de angajaţi
2005 354.695.600 1.442.065.098    22.643.128        5.432
2006 354.695.600 1.731.805.193    8.779.523          5.048
2007 32.358.864   1749871975           -                     4.836
2008 32.358.864   1.946.943.238  - 234.001.449      4.199
2009 34.302.386   1.077.518.784  - 209.887.210      3.468
2010 34.302.386   1.309.544.085  - 223.315.891      3.573
2011 34.321.138   1.533.016.194  - 278.342.623      3.383
2012 34.321.138   765.442.904     - 569.443.477      3.318
2013 34.321.138   497.955.215     - 946.867.190      2.744

 Sursa: Ministerul Finanţelor.

Cu_rsul valutar BNR - serii anuale (link)

 http://www.zf.ro/wikizf/oltchim-s-a-10089024

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#40300 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-06-21 15:06

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT OLTCHIM,

 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

 

 http://www.mai-dga.ro/

1. HOTARARE nr. 215 din 20 martie 2012 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2012 - 2015, a Inventarului măsurilor preventive anticorupţie şi a indicatorilor de evaluare, precum şi a Planului naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie 2012 - 2015 - detalii

2. OMAI nr 102 din 2013 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 174/2012 privind aprobarea Planului sectorial de acţiune pentru implementarea, la nivelul M.A.I., a Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2012 - 2015, precum şi pentru aprobarea Inventarului măsurilor preventive anticorupţie şi a indicatorilor de evaluare la nivelul M.A.I. - detalii

3. OMAI 256 din 2011 privind procedura de testare a integritatii profesionale a personalului M.A.I. - detalii

4. OMAI 174 din 2012 privind aprobarea Planului sectorial de acţiune pentru implementarea, la nivelul M.A.I., a Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2012 - 2015, precum şi pentru aprobarea Inventarului măsurilor preventive anticorupţie şi a indicatorilor de evaluare la nivelul M.A.I. - detalii

5. Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală - detalii

6. Legea nr. 286 din 17 iulie 2009 privind Codul Penal al României - detalii

7. Legea nr. 571 din 14 decembrie 2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii - detalii

8. Ordinul nr. 86 din 12 iunie 2013 privind organizarea si desfasurarea activitatilor de prevenire a coruptiei in cadrul Ministerului Afacerilor Interne - detalii

9. Legea 146/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 120/2005 privind operaţionalizarea Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Legea 146/2012 - detalii

10. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administratiei şi Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr.15/2008 - detalii

11. Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 120/2005 privind operaţionalizarea Direcţiei Generale Anticorupţie (proiect iniţiat de Ministerul Administraţiei şi Internelor), aprobată prin Legea nr. 383/2005 - detalii

12. Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată prin Legea nr. 161/2005 privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor ca structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor - detalii

13. Constituţia României - detalii

14. Legea nr.364/2004 privind organizarea şi functionarea poliţiei judiciare, cu modificările şi completările ulterioare - detalii

15. Legea nr. 78 din 8 mai 2000 (*actualizată*) pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie - detalii

16. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, cu modificările şi completările ulterioare - detalii

17. Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare - detalii

18. Regulamentul de organizare şi funcţionare al Direcţiei Generale Anticorupţie aprobat prin ordinul MAI nr. 119 din 25 iulie 2014 - detalii

 Legea nr 544 / 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public
Norme metodologice de aplicare a Legii 544/2001
Formular cerere
LISTA documentelor de interes public DGA
Raport de evaluare a implementării Legii nr. 544/2001 în anul 2013