Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#35426 Fraierii pleaca acasa. RAHATUL ramane! Cine-i om si cine-i caine?

2015-03-17 15:35

L-ati votat sa il tineti in Oltchim. Nu are de lucru, freaca menta dar nu va pleca acasa. In locul lui pleaca unul dintre noi!

 

 

un angajat obiectiv

#203 realizari

2012-11-01 09:39

Intr-adevar, cum spune Dl. Ghioca, s-a venit mai aproape cu salariile restante insa aceasta se datoreaza excluziv faptului ca, dupa oprirea combinatului, nu s-au mai facut plati pe materii prime si implict toate incasarile de la clienti pentru facturile ajunse la scadenta, acelea pe care nu le-au retinut bancile, au fost utilizate pentru plata drepturilor salariale. Care este insa meritul sindicatului in acest caz? Niciunul. Daca intr-adevar se doreste reluarea activiitatii in celelalte sectii, incasarile vor fi directioate in prima faza spre plata de materii prime. Altfel cu ce sa pornim? Faptul ca personaje precum Dl. Sofer Cinstit isi asuma meritele pentru realizarile altora nu mai este o surpriza pentru nimeni. Cu toate acestea el nu are nici o vina. El este doar un vesnic profitor, care speculand o situatie confuza, s-a bagat in fata sfidand flagrant legile bunului simt. Vina este integral a acelora care l-au pus acolo si care in loc sa se inconjoare de persoane cu verticalitate pentru a castiga incredere si voturi au preferat un personaj multilateral necalificat al carui unic obiectiv este razbunarea personala. Este usor de observat faptul ca noul lider sindical propus (de altfel un om cu multe calitati) pierde semnificativ din valoare de fiecare data cand Ghioca deschide gura. Iar cum a fost obijnuit mai mult cu vorba decat cu munca, am mari rezerve cu privire la rezultatul votului sindical. 

Musafir

#35427 L-ati votat sa il tineti in Oltchim. Nu are de lucru, freaca menta dar nu va pleca acasa.

2015-03-17 15:37

nedumeritul

#205 locuri de munca pentru soferi


2012-11-01 10:58



Am ramas surprins(a) sa aflu din postarile stimabilului Milica Sindicat ca sunt locuri de munca ca(ca)lau pentru soferi! (sau o fi vrut sa spuna Cacarau!) Culmea este ca s-ar putea sa aiba dreptate, sa fie suficiente alte locuri de munca in domeniu, insa in acest caz devine greu de inteles de ce a ramas sa alerge cu Dacia la 40 grade cand putea foarte bine sa opteze pentru ceva mult mai adecvat calitatilor sale incontestabile (omul a avut puterea si inspiratia sa constate, singur in capul sau, ca piesele de la Dacie nu se potrivesc la VW si chiar ar merita un brevet pentru asta; ce omite domnu' in cauza este faptul ca niste idioti au inventat acum ceva vreme moneda ca mijloc de evaluare a bunurilor, utilizat pe scara larga astazi). Totusi daca ne gandim ca, mai nou, la angajare se solicita referinte de la vechiul locul de munca, s-ar putea sa nu mai fie chiar atat de greu de inteles.
Cum va veti privi colegii in fata stimabile in calitate de vice sindical certat cu toata lumea? Ale cui interese le veti reprezenta daca amenintati oamenii cu somajul definitiv? Dar daca nu se vor strange voturile necesare schimbarii sindicatului si veti fi nevoit sa va intoarceti la munca? Probabil veti contesta in instanta faptul ca vi se va atribui din nou o masina(ia D(e)acia!) cand de fapt dvs. meritati un mare cartonas rosu!

Musafir

#35428 Pentru cei interesati: Comunicat plata fractionata salarii compensatorii!

2015-03-17 15:41

#35419: - Pentru cei interesati: Comunicat plata fractionata salarii compensatorii! 

A aparut in OLTCHIM un comunicat cu privire la plata fractionata a salariilor compensatorii in lunile aprilie si mai 2015:
- COMUNICAT - click
http://i.imgur.com/1DjbgBa.png?1
- MODEL de cerere pentru cei care nu doresc plata fractionata a acestor salarii compensatorii - click  http://i.imgur.com/ggmZjPJ.png?1.

 

 

 


Musafir

#35429 Balan si Coclet in actiune la Berbesti si Alunu. Se pregateste TRADAREA gen SVO!

2015-03-17 15:48

Sute de angajaţi de la Carierele Berbeşti şi Alunu din Vâlcea au refuzat să înceapă lucrul în această dimineaţă

Cei aproape 400 de angajaţi care au protestat sunt nemulţumiţi de noile contracte de muncă. Ei spun că ar urma să piardă o parte din sporuri, tichetele de masă, dar şi primele de concediu, astfel că au refuzat să semneze actele adiţionale şi spun că nu vor relua activitatea până când situaţia nu va fi remediată. Practic, dintr-un salariu mediu al unui miner, de 1.800 de lei pe lună, pierderile ar însuma aproximativ 8 mii de lei, pe an, spun muncitorii. Cele două mine ar urma să fie externalizate de la Complexul Energetic Oltenia, către CET Govora.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Digi24.ro

A MAI TRECUT O ZI MAI GAOZARULE,TINE MINTE.

#35430 VA MERITATI SOARTA FRAIERILOR DE OLTCHIM

2015-03-17 15:52

#35425: -  

 MA PROSTI SUNTETI,CHIAR VA AMENINTA SOBOLANUL DE GAOAZA RETARDATA?    PAI DACA SUNTETI HANDELI BINE VA FACE.   GAOAZA GAOAZA,LASA CA TE PRINDE EL PICASSO,SA VEZI CUM TI O FURI ORIGINAL CU 2 BOXE,UN PIC GAOZARULE ,UN PIC[TIC TAC,TIC TAC]MAI AI.


Musafir

#35431 STATI LINISTITI CA PLEACA SI RAHATUL DE GAOAZA.

2015-03-17 15:58

#35426: - Fraierii pleaca acasa. RAHATUL ramane! Cine-i om si cine-i caine? 

 INTR ADEVAR CIND DESCHIDE GAOAZA GURA,FOTA I BAGA SULA,EXACT CA LA TACSO CERNEV,ACUSI ACUSI IAR TI O TRAGE ....LACATUSI MAI GAOZARULE.

cersetorul

#35432 Re: Pentru cei interesati: Comunicat plata fractionata salarii compensatorii!

2015-03-17 19:02

#35428: - Pentru cei interesati: Comunicat plata fractionata salarii compensatorii! 

 Subsemnatul Pblo Escobar, fost salariat al SC OLTCHIM , persoana disponibilizata in iunie 2013, prin prezenta solicit neconditionat si irevocabil sa o fut pe mata Piperea in lunile Aprilie si Mai in totalitate si nu fractionat.

Totodata solicit pentru lunile urmatoare pentru a nu ma plictisi cate ceva si de la Mateita (mamicuta, nevestica, amanta)

 

SEMNEAZA

Firate-ai dracului de hoti ordinari

OLTCHIM Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#35433 Re: Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-17 20:18

#35405: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 Suport pentru imbunatatirea si implementarea legislatiei si jurisprudentei in materie:

Manual de Bune Practici în Insolvenţă

Faze procedurale in insolventa:

• Deschiderea procedurii
• Actele debitorului
• Participanţii la procedură
• Perioada de observaţie
• Actele frauduloase
• Tabele de creanţă
• Procedura simplificată
• Reorganizarea
• Falimentul
• Atragerea răspunderii membrilor organelor de conducere
• Închiderea procedurii

Manual de Bune Practici în Insolvenţă

Complexul Energetic (CE) Oltenia (CEO)

#35434 Concedieri în Oltenia - Complexul Energetic (CE) Oltenia (CEO)

2015-03-17 20:53

Complexul Energetic (CE) Oltenia (CEO) a transmis Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj o notificare prin care anunţă concedierea colectivă, începând cu data de 1 iunie 2015, a peste 2.000 de angajaţi. Ca un fel de răspuns, Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) solicită schimbarea conducerii producătorului de energie electrică pe bază de cărbune.

Potrivit directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, la CE Oltenia este vorba de concedierea a 1.620 de muncitori, 233 de angajaţi ai TESA, 56 de la operativ şi 224 de conducători formaţie de lucru.

“CEO a transmis o notificare prin care anunţă concedierea colectivă a unui număr de 2.133 de persoane, din Gorj fiind 1.471 de angajaţi, iar restul sunt de la unităţile aflate în subordinea CEO din judeţele Brăila, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara, Prahova şi Vâlcea. Printre motivele menţionate în documentul transmis se numără contextul actual caracterizat de o predictibilitate redusă a pieţei de energie, în care se produc mutaţii de amploare generate de influenţa politicilor europene şi naţionale, cât şi influenţa mediului extern şi intern asupra rezultatelor companiei în perioada 2012-2014. De asemenea, se menţionează că societatea trebuie să implementeze un amplu program de restructurare şi reorganizare, care presupune menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie eficiente şi redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul optim care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor care vor fi menţinute în funcţiune”, a declarat Romeo Chiriac, conform Agerpres.

Angajaţii care vor fi concediaţi colectiv vor primi indemnizaţie de şomaj, venit lunar de completare şi plăţi compensatorii.

De asemenea, Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru a anunţat AJOF că, dintre cei 131 de angajaţi, vor fi concediaţi 46 de angajaţi, dintre care 41 de muncitori şi cinci angajaţi TESA, în perioada 5 martie-30 aprilie.

Motivele disponibilizării transmise în notificare de către UEF Motru sunt diminuarea cifrei de afaceri în ultimii trei ani, societatea încheind anul fiscal 2014 cu pierdere, reducerea valorii serviciilor şi lucrărilor contractate şi arieratele foarte mari pe care societatea le datorează la bugetul de stat şi la furnizori.

Pe de altă parte, Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) solicită schimbarea conducerii Combinatului Energetic Oltenia, deoarece s-a dovedit neperformantă în ultimii ani, iar în anul 2014 a pierdut circa 30% din contractele de producţie, se arată într-un comunicat de presă al CNS Cartel Alfa.

“Până la această dată, reprezentanţii CE Oltenia nu au demarat procesul de negociere colectivă la nivel de companie, dovedind, încă o dată, lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce priveşte drepturile angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în întreprindere. Principalele revendicări ale salariaţilor se referă la absenţa Contractului Colectiv de muncă la nivel de companie, în cadrul căruia să fie prevăzute drepturile minimale ale tuturor salariaţilor, dar şi la lipsa de siguranţă a locurilor de muncă. În scurt timp vor urma disponibilizări colective masive, de aproximativ 2.000 de salariaţi, disponibilizări care vor afecta întreaga zonă, producând efecte în lanţ şi asupra familiilor salariaţilor, adâncind sărăcia”, se mai arată în comunicat.

Potrivit “Cartel Alfa”, începând de luni dimineaţă, mai mulţi mineri au intrat în greva foamei în faţa sediului companiei, iar, în subteran, sunt blocate câteva zeci de persoane. “În vederea rezolvării situaţiei actuale şi pentru a preveni eventualele evenimente nedorite, FNME şi sindicatele afiliate solicită schimbarea conducerii CE Oltenia, care de câţiva ani se dovedeşte neperformantă şi care de-a lungul anului 2014 a pierdut circa 30% din contractele de producţie”, se mai spune în comunicat.

Unii dintre sindicaliştii din CEO au protestat sub diverse forme în ultimele luni împotriva măsurilor de redresare anunţate de conducerea companiei, pe care o acuză şi de management defectuos.

Reamintim, într-o analiză recentă, transmisă de CE Oltenia, se arată că una dintre cauzele diminuării indicatorilor financiari se numără scăderea cererii interne (consumul industrial de energie electrică s-a micşorat cu 6% în perioada 2012 – anul în care a fost înfiinţată compania – 2014), iar cota de piaţă a CEO a scăzut cu 8,9, în timp ce preţul pe bursă al unui MWh s-a diminuat cu 25,7% (de la 223,7 lei/MWh în 2012, la 166,16 lei/MWh în 2014).

Reprezentanţii CE Oltenia arată că această cotă de piaţă a producătorului pe bază de cărbune a scăzut ”în urma creşterii nejustificate a cotei energiilor regenerabile raportat la necesarul de energie din sistemul energetic naţional (SEN)”. Conform CEO, preţul pe bursă a scăzut ca urmare a ofertelor acestor producătorilor din surse regenerabile puternic subventionaţi.

Un impact negativ asupra rezultatelor companiei l-a avut preţul certificatelor de CO2, care a crescut cu 55,5% (de la 4,5 euro/certificat în 2012, la 7 euro/certificat în 2014). De asemenea, numărul de certificate de CO2 ce trebuie achiziţionate de CEO a crescut de peste trei ori (de la 4 milioane în 2012, la 12,5 milioane în 2014), ca urmare a eliminării cotelor gratuite alocate conform directivelor Comisiei Europene.

”Toate aceste elemente sunt definitorii pentru situaţia financiară a companiei şi niciuna dintre aceste valori nu este un rezultat al acţiunilor întreprinse de conducerea companiei. Datorită modalităţilor de transpunere a directivelor UE, prin care producătorii de energie pe bază de cărbune din România au fost mult dezavantajaţi faţă de cei din celelalte ţări europene, conducerea CEO a susţinut permanent, atât prin notificări oficiale către ANRE şi Transelectrica, cât şi prin prezentarea publică, repetată, a poziţiei sale, necesitatea formării unui mix energetic eficient (o reorganizare a producătorilor pe modelul marilor companii din UE, deoarece, în actuala organizare, nu există o piaţă concurenţiala reală, spre deosebire de restul ţărilor, unde există numai mix de surse pentru producerea energiei electrice) … Toate acţiunile care decurg din aplicarea actualei legislaţii din domeniul energetic, inclusiv legislaţiei secundare aferente, sunt în spiritul reducerii cotei de piaţă a cărbunelui şi renunţării la producătorii de energie convenţională”, se mai arată în analiza CE Oltenia.


Musafir

#35435 AIA HOTI[puliticienii]ASTIA HOTI[cerevistii]MAMA LOR,LA TOTII.

2015-03-17 21:31

#35432: cersetorul - Re: Pentru cei interesati: Comunicat plata fractionata salarii compensatorii! 

 CINE I MA RAHATUL ASTA DE MATEITA CA PICASSO A MAI AUZIT NUMELE ASTA DE SOBOLAN JEGOS,O FI UN LINGAU SI SUGACI CA GHIOCA?


Musafir

#35436 Re: AIA HOTI[puliticienii]ASTIA HOTI[cernevistii]MAMA LOR,LA TOTII.

2015-03-17 21:35

#35435: - AIA HOTI[puliticienii]ASTIA HOTI[cernevistii]MAMA LOR,LA TOTII. 

 GAOZAEULEEE,TE AI AJUNS NU MAI DENIGREZI, ACUM SUGI[MINTI] ACADELELE OAMENILOR CU BIDIN SI TUGURIN?


Musafir

#35437 #35435 AIA HOTI[puliticienii]ASTIA HOTI[cerevistii]MAMA LOR,LA TOTII.

2015-03-17 21:52

Mateita si Deaconu sunt locotenentii lui Piperea in OLTCHIM.


Mateita si Deaconu sunt pusi de Piperea in OLTCHIM sa identifice ce "fier vechi" se poate vinde de catre firma lor FAIRSOLV.

 

GHEORGHE PIPEREA

Profesor de drept, avocat şi practician în insolvenţă, vice-preşedintele UNPIR
 
 
 

FLORIAN MATEIŢĂ

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv)
 
 

MIRCEA DEACONU

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv)
 

 https://www.facebook.com/Fairsolve

OLTCHIM 25.03.2015

#35438 OLTCHIM 25.03.2015

2015-03-17 23:54

Current report - reorganization plan

3/10/2015 4:00:00 PM

http://www.bvb.ro/OLT100315.pdf

 

 
 


Musafir

#35439 Radio Romania - Agentia de presa RADOR sau RADIOSANT?

2015-03-18 08:00

Disponibilizaţii de la Oltchim au şansa să se reîncadreze pe piaţa muncii în domeniul turismului

http://www.rador.ro/2015/03/18/disponibilizatii

Disponibilizaţii de la Oltchim au şansa să se reîncadreze pe piaţa muncii în domeniul turismului. Lipsa limitei de vârstă şi durata scurtă a cursurilor de formare profesională sunt două criterii menite să-i încurajeze pe foştii angajaţi ai Combinatului Oltchim să îşi schimbe meseriile.

Solicitările tot mai dese pentru anumite meserii tind să schimbe specificitatea ocupaţională a judeţului Vâlcea. Aşa se face că, în ultima perioadă, cursurile de calificare organizate sunt direcţionate către domeniul turismului, cererea la acest capitol fiind tot mai mare.

O şansă de care disponibilizaţii de la Oltchim ar trebui să profite – după cum susţin reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, mai ales în condiţiile în care anumiţi formatori nu impun o limită de vârstă. Reprezentanţii instituţiei menţionate speră ca durata redusă a cursurilor de calificare, precum şi obligativitatea unor formatori de a-i şi angaja să contribuie la încurajarea foştilor angajaţi ai Oltchim în a-şi schimba domeniul de activitate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35440 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-18 09:18

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 51.- (1) Orice transfer, îndeplinire a unei obligatii, exercitare a unui drept, act sau fapt realizat în  temeiul unor contracte financiare calificate, precum si orice acord de compensare bilaterala sunt valabile, pot fi executate si/sau opuse unui cocontractant insolvent ori unui garant insolvent al unui cocontractant, fiind  recunoscute ca baza de înscriere a creantei în procedurile prevazute de prezenta lege.

-(2) Singura obligatie, daca exista în cuprinsul contractului, ca urmare a realizarii unui netting în conditiile prevazute de un contract financiar calificat, a unei parti la contract va fi aceea de a presta (echivalentul) obligatia (suma de plata sau obligatie de a face) neta rezultata în urma nettingului catre cocontractantul sau.
- (3) Singurul drept, daca exista în cuprinsul contractului, ca urmare a realizarii unui netting în conditiile prevazute de un contract financiar calificat, a unei parti la contract va fi acela de a primi (echivalentul)  dreptul (suma de plata sau obligatie de a face) net care rezulta în urma nettingului de la cocontractantul sau.
-(4) Nici o atributie conferita prin prezenta lege unui organ care aplica procedura insolventei nu va  împiedica încetarea contractului financiar calificat si/sau accelerarea îndeplinirii obligatiilor de plata ori  îndeplinirii obligatiilor de a face sau a realizarii unui drept în baza unuia ori a mai multor contracte  financiare calificate, având ca temei un acord de netting, aceste puteri fiind limitate la suma neta rezultata în urma aplicarii acordului de netting.
-(5) Cu exceptia dovedirii intentiei frauduloase a debitorului în sensul art. 80 alin. (1) lit. g), nici un lichidator sau, dupa caz, nici o instanta judecatoreasca nu poate împiedica, cere anularea ori decide  desfacerea unor operatiuni cu instrumente financiare derivate, inclusiv ducerea la îndeplinire a unui acord de  netting, realizate în baza unui contract financiar calificat. 

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

Art. 95. (2) Planul de reorganizare va cuprinde în mod obligatoriu programul de plata a creantelor.

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:Art. 37; Art. 38. Al.1. ;Al.2. Art. 39,Al.2. ;

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra: ".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

 

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

 

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

 

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

 

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

 

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

 

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

 

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

 

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

 

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

 

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

 

       i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35441 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-18 09:34

abcdef abcdef

netting,

1. operaţiunea de compensare bilaterală care presupune realizarea, în legătură cu unul sau mai multe contracte financiare calificate, a uneia sau a mai multora dintre următoarele operaţiuni:

a) încetarea unui contract financiar calificat şi/sau accelerarea oricărei plăţi sau îndepliniri a unei obligaţii ori realizări a unui drept în baza unuia sau a mai multor contracte financiare calificate având ca temei un acord de compensare bilaterală (n.);

b) calcularea sau estimarea unei valori de compensare, valori de piaţă, valori de lichidare ori valori de înlocuire a oricăreia dintre obligaţiile sau drepturile la care se referă lit. a);

c) conversia într-o singură monedă a oricărei valori, calculată potrivit lit.b);

d) compensarea, până la obţinerea unei sume nete (off-set), a oricăror valori calculate potrivit lit.

b) şi convertite potrivit prevederilor lit.c);

2. acord de compensare bilaterală (acord de n.) care reprezintă:

a) orice înţelegere sau clauză în cadrul unui contract financiar calificat dintre două părţi, prin care se prevede un n. al unor plăţi ori o îndeplinire a unor obligaţii sau o realizare a unor drepturi prezente ori viitoare rezultând din sau având legătură cu unul ori mai multe contracte financiare calificate („acord maşter de n.”);

b) orice acord maşter de n. între două părţi, prin care se prevede n.-ul între două sau mai multe acorduri maşter de n. („acord master-master de n.);

c) orice înţelegere de garantare subsecventă ori în legătură cu unul sau mai multe acorduri maşter de n.

Prin înţelegere de garantare se înţelege orice contract/instrument de garantare a unui acord de n. sau a unor contracte financiare calificate, incluzând fără limitare: gajuri, scrisori de garanţie, garanţii personale şi altele asemenea (art. 3 pct. 33-35 din Legea nr. 85/2006).

Orice acord de compensare bilaterală este valabil, poate fi executat şi/sau opus unui cocontractant insolvent ori unui garant insolvent al unui cocontractant, fiind recunoscut ca bază de înscriere a creanţei în procedurile insolvenţei. Singura obligaţie, dacă există în cuprinsul contractului, ca urmare a realizării unui n. în condiţiile prevăzute de un contract financiar calificat, a unei părţi la contract va fi aceea de a presta (echivalentul) obligaţia (suma de plată sau obligaţie de a face) netă rezultată în urma n. către cocontractantul său. Singurul drept, dacă există în cuprinsul contractului, ca urmare a realizării unui n. în condiţiile prevăzute de un contract financiar calificat, a unei părţi la contract va fi acela de a primi (echivalentul) dreptul (suma de plată sau obligaţie de a face) net care rezultă în urma n.-ului de la cocontractantul său (art. 85 din Legea nr. 85/2006).

Dacă debitorul este parte într-un contract cuprins într-un acord maşter de n., prevăzând transferul anumitor mărfuri, titluri reprezentative ale mărfurilor sau active financiare cotate pe o piaţă reglementată de mărfuri, servicii şi instrumente financiare derivate, la o anumită dată sau într-o perioadă determinată de timp, şi scadenţa intervine sau perioada expiră după data deschiderii procedurii, se va efectua o operaţiune de compensare bilaterală a tuturor contractelor cuprinse în acordul maşter de n. respectiv, iar diferenţa rezultată va trebui să fie plătită averii debitorului, dacă aceasta este creditoare, şi va fi înscrisă în tabelul de creanţe, dacă este o obligaţie a averii debitorului (art. 88 din Legea nr. 85/2006). V. contract financiar calificat.

http://legeaz.net/dictionar-juridic/netting


Musafir

#35442 Re: NE VEDEM LA TRIBUNAL, SPUNE PIPEREA - OMUL CU MARTOAGA. VENITI LA TRIBUNAL!!!

2015-03-18 09:59

#35310: - NE VEDEM LA TRIBUNAL, SPUNE PIPEREA - OMUL CU MARTOAGA. VENITI LA TRIBUNAL!!! 

 HAIDETI CU TOTII LA TRIBUNAL IN DATA DE 25 MARTIE 2015!

NE ASTEAPTA PIPEREA SI LOCOTENENTII LUI.

PONTA NE SPUNE CA "activitatea la OLTCHIM merge ... salarii restante nu sunt."

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#35443 OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

2015-03-18 10:08

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

SECTIUNEA a 6-a
Reorganizarea


Art. 103. - (1) În urma confirmarii unui plan de reorganizare, debitorul îsi va conduce activitatea sub supravegherea administratorului judiciar si în conformitate cu planul confirmat, pâna când judecatorul-sindic  va dispune, motivat, fie încheierea procedurii insolventei si luarea tuturor masurilor pentru reinsertia debitorului în activitatea comerciala, fie încetarea reorganizarii si trecerea la faliment, în conditiile art. 107 si urmatoarele.
(2) Pe parcursul reorganizarii, debitorul va fi condus de administratorul special, sub supravegherea  administratorului judiciar. Actionarii, asociatii si membrii cu raspundere limitata nu au dreptul de a interveni  în conducerea activitatii ori în administrarea averii debitorului, cu exceptia si în limita cazurilor expres si limitativ prevazute de lege si în planul de reorganizare.
(3) Debitorul va fi obligat sa îndeplineasca, fara întârziere, schimbarile de structura prevazute în plan.
Art. 104. - Prin exceptie de la dispozitiile art. 38, judecatorul-sindic poate, la cererea furnizorului, sa  dispuna ca debitorul sa depuna o cautiune la o banca, drept conditie pentru îndatorirea furnizorului de a-i presta serviciile sale în timpul desfasurarii procedurii prevazute în prezenta sectiune. O astfel de cautiune nu va putea depasi 30% din costul serviciilor prestate debitorului si neachitate ulterior deschiderii procedurii.
Art. 105. - (1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special pot solicita oricând judecatorului-sindic sa aprobe intrarea în faliment, în conditiile art. 107 si urmatoarele.
(2) Înregistrarea cererii mentionate la alin. (1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pâna când judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin încheiere.
Art. 106. - (1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte trimestrial rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului. Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi înregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul ori,
dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, în vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, în vederea recuperarii acestora, potrivit art. 102 alin. (4), care va fi avizata de comitetul creditorilor.
(3) În termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin. (1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea generala a creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau de administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.


Musafir

#35444 Nitu - Gerea - Tudose. Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii!

2015-03-18 10:55

http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2015-03-18

Compania chineză Junlun Petroleum CO LTD, interesată de Oltchim

Actualitate Companii

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 18 martie a.c., cu o delegație a companiei chineze Junlun Petroleum  CO LTD, condusă de președintele Consiliului de administrație,  Xie Chang.

Compania chineză și-a reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, ministrul Mihai Tudose exprimându-și dorința realizării unor pași concreți în finalizarea acestui proiect, asigurându-i pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.
Domnia sa a apreciat că, “în ultimul timp, cu un management mai bun, compania Oltchim a devenit mai atractivă, trezind interesul de principiu și pentru alți investitori” amintind, totodată că pe data de 9 martie 2015 s-a aprobat planul de reorganizare a companiei și  că se va trece la aplicarea lui.
Președintele Consiliului de administratie  al Junlun Petroleum  CO LTD a precizat că  interesul companiei pentru Oltchim este în continuare crescut, obținând , în acest sens, și sprijinul guvernului chinez. Xie Chang a anunțat deja vizita unei delegații de experți, în luna mai, care va dori să se informeze asupra tuturor detaliilor concrete în vederea fundamentării investiției pe care partea chineză urmează să o facă în România. 
Astfel va fi elaborat un plan de dezvoltare  a societății pe 10 ani, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii și produse noi, destinate nu numai piețelor europene, ci și celor de pe alte continente.

Musafir

#35445 Re: Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii!

2015-03-18 11:08

#35444: - Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii! 

   MINISTERUL ECONOMIEI,
COMERTULUI SI TURISMULUI
Serviciul Comunicare și Relaţii Publice

 

București, 18 martie 2015

 

                                            COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul Economiei, Comerţului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 18 martie a.c., cu o delegaţie a companiei chineze Junlun Petroleum  CO LTD, condusă de președintele Consiliului de administraţie,  Xie Chang.

Compania chineză și-a reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim, ministrul Mihai Tudose exprimându-și dorinţa realizării unor pași concreţi în finalizarea acestui proiect, asigurându-i pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerţului și Turismului.

Domnia sa a apreciat că, “în ultimul timp, cu un management mai bun, compania Oltchim a devenit mai atractivă, trezind interesul de principiu și pentru alţi investitori” amintind, totodată că pe data de 9 martie 2015 s-a aprobat planul de reorganizare a companiei și  că se va trece la aplicarea lui.

Președintele Consiliului de administratie  al Junlun Petroleum  CO LTD a precizat că  interesul companiei pentru Oltchim este în continuare crescut, obţinând , în acest sens, și sprijinul guvernului chinez. Xie Chang a anunţat deja  vizita unei delegaţii de experţi, în luna mai, care va dori să se informeze asupra tuturor detaliilor concrete în vederea fundamentării investiţiei pe care partea chineză urmează să o facă în România.  

Astfel va fi elaborat un plan de dezvoltare  a societăţii pe 10 ani, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii și produse noi, destinate nu numai pieţelor europene, ci și celor de pe alte continente.

Biroul de Presă al Ministerului 

Economiei, Comerţului și Turismului 


Musafir

#35446 Guvernul vrea să listeze Hidroelectrica în 2015

2015-03-18 11:15

http://themoneychannel.realitatea.net/

Guvernul intentioneaza sa listeze in acest an 25 la suta din actiunile Hidroelectrica, desi compania se afla in insolventa. Potrivit declaratiilorlui Victor Ponta, pe langa Hidroelectrica, statul vrea sa mai listeze si compania Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta pentru a strange bani la bugetul de stat.
Guvernul a gasit solutia pentru a stimula investitiile si pentru a ajuta bugetul de stat.

Potrivit declaratiilor lui Victor Ponta pentru presa internationala, cabinetul de guvernare vrea sa vanda pe bursa in acest an participatii la trei companii de stat. Pe lista se numara Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta. Desi este in insolventa, Hidroelectrica ar putea fi listata in proportie de 25 la suta, si alte 15 procente din actiunile celorlalte doua companii ar putea urma aceeasi cale. Executivul intentioneaza sa vanda participatiile prin intermediul unor oferte publice initiale duale la bursa de la Bucuresti, dar si la Londra, scrie Bloomberg.

Anul trecut, Guvernul de la Bucuresti a vandut participatii la companiile de utilitati Electrica si Romgaz, potrivit angajamentelor asumate in programul de stand-by cu partenerii internationali, FMI, CE si BM. Tocmai pe aceste succese se bazeaza premierul pentru urmatoarele listari programate. Victor Ponta a mai afirmat in presa internationala ca Hidroelectrica va iesi probabil din insolventa in iunie si va raporta un profit urias chiar inainte de listare.

Planurile mari ale Guvernului in ceea ce priveste listarea companiilor de stat nu se opresc aici. Executivul a convenit cu ASF o lista de companii care ar trebui sa inceapa vanzari de active sau sa fie listate la bursa, iar CE Oltenia se numara printre ele. In acordul Romaniei cu FMI era prevazuta initial lansarea unor oferte publice initiale la finele lunii iunie 2014, pentru 15% din actiunile statului la Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia.

OLTCHIM 25.03.2015
Musafir

#35447 OLTCHIM 25.03.2015

2015-03-18 11:18

 

 

 HAIDETI CU TOTII LA TRIBUNAL IN DATA DE 25 MARTIE 2015!

 

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, JUDECATORUL-SINDIC. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM si IN BURSA DE VALORI BUCURESTI (BVB)...

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

aici : Plan_Reorganizare_Oltchim

 Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:


5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia; DEPUS

9 februarie 2015 - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare; DEPUS

2 - 10 martie 2015 - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor; APROBAT

in termen de 15 zile anul 2015 de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

SPRE APROBARE SI SOLUTIONARE 25 MARTIE 2015, JUDECATORUL-SINDIC.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

http://portal.just.ro/

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

 

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:   

 28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document: Încheiere de şedinţă    28.01.2015

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE, INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

DNA&DIICOT S.O.S. OLTCHIM VALCEA SI ARGES !!!!

#35448 VIDEO Victor Ponta, la B1TV. DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

2015-03-18 11:31

  AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII SALARII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

 

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

VIDEO Victor Ponta, la B1TV

Duminică, 15 martie 2015, 21:30

 http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio

 

  • (despre Oltchim - n.red.) Societatea merge si astazi, salariile au fost platite la zi, societatea este intr-adevar in continuare in insolventa.

 

http://inregistrari.b1.ro/view-ultimul_cuv%C3%A2nt-89.html

min 46,30 MINCIUNILE MARCA PONTA DESPRE OLTCHIM.

 


Musafir

#35449 Ne-am ars in 2014 cu "supa chinezeasca" si promisiunile lui VVP Mint Si Fur. Ne mai ardem o data?

2015-03-18 13:16

#35445: - Re: Dupa un an de tacere se reincalzeste "supa" cu chinezii! 

RETROSPECTIVĂ 2014 Un an de amânări şi aşteptări la Oltchim. Chinezii nu au mai venit, iar combinatul chimic nu va mai fi privatizat !

31 decembrie 2014, 07:09
Citeste mai mult: adev.ro/nhfmrr

În 2014 nu mai puţin de patru licitaţii pentru Oltchim s-au încheiat fără ca vreo ofertă să fie depusă, deşi foarte mulţi investitori s-au arătat interesaţi. Guvernul pregăteşte din nou conversia datoriilor în acţiuni, iar compania va fi restructurată, fără a mai fi scoasă la mezat.

Anul 2014 a fost un an de amânări pentru combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013, în condiţiile în care nu mai puţin de patru licitaţii publice au fost făcute pentru găsirea unui investitor, însă nimeni nu a depus ofertă, deşi o sumedenie de investitori roiau pe lângă companie.   Aceştia sunt consorţiul chinez Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, gigantul azer SOCAR, grupul petrolier maghiar MOL, traderul rus de materii prime Oil Gas Trade  (Neftgazbyt în rusă – n.r.) – despre care se spunea că acţionează în numele Gazprom, şi până la SIF Transilvania şi omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează Chimcomplex Borzeşti şi care a participat şi la privatizarea din 2012.  

Speranţa în chinezi
Începutul de an a demarat sub emoţiile generate de Forumul China-Europa de Est, unde investitorii din China au anunţat o grămadă de investiţii în ţara noastră, ba chiar şi-au asumat şi respectarea normelor europene privind ajutorul de stat şi licitaţiile. De Oltchim s-a interesat în acel moment consorţiul Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, care a anunţat că doreşte inclusiv preluarea rafinăriei Arpechim, pentru a exploata cele două unităţi într-un mod integrat. Cele două semnaseră chiar şi o scrisoare de intenţie cu autorităţile române în data de 25 noiembrie 2013. „Ne-am întâlnit undeva la mijloc, această scrisoare de intenţie fiind un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu partea chineză. Există un interes major pentru privatizarea Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte. În perioada următoare, ne vom întâlni şi cu alţi investitori, care şi-au manifestat interesul pentru participarea la procesul de privatizare. Procedura de privatizare a intrat, de altfel, pe ultima sută de metri“ anunţa, în noiembrie 2013, Andrei Gerea, ministrul Economiei de atunci.   Primul termen de depunere a ofertelor a fost 17 ianuarie, după cum declara atunci Gheorghe Piperea, administratorul judiciar. Numai că autorităţile şi-au dat imediat seama că data este prea aproape de Sărbători, iar potenţialii ofertanţi ar avea prea puţin timp la dispoziţie pentru a întocmi documentele. Aşa că data a fost, ulterior, mutată pe 31 ianuarie. Numai că, deşi combinatul avea peţitori, nimeni nu a depus ofertă.    Următorul termen a fost fixat 28 martie, iar deznodământul a fost acelaşi. La fel şi în data de 6 iunie. Ministrul Economiei de la acel moment, Constantin Niţă, afirma atunci că „Guvernul nu va închide Oltchim niciodată“. Ultimul termen de privatizare a trecut de curând, investitorii trebuind să depună ofertele până pe 12 decembrie, dar şi acesta a trecut fără succes.   

Niciun sfanţ de la Astra Asigurări
Combinatul s-a confruntat pe tot parcursul anului cu lipsa de finanţare, care a făcut ca societatea să nu poată să lucreze la o capacitate mare de producţie. Cu cât producţia este mai mare, cu atât scad costurile, deci Oltchim ar putea face şi mai mulţi bani.  Gheorghe Piperea, administratorul judiciar, a identificat o poliţă de asigurare pentru management defectuos, în valoare de 10 milioane de euro, încheiată cu Astra Asigurări, dar Oltchim nu a putut să o încaseze. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a instituit în luna februarie intrarea în administrare specială a Astra Asigurări. KPMG – administratorul delegat pentru firma de asigurări – anunţa în luna aprilie că dosarul de despăgubire înaintat de administratorii judiciari ai Oltchim S.A nu indică un eveniment asigurat, produs în intervalul asigurat şi care să descrie şi să cuantifice vreunul dintre prejudiciile acoperite de poliţa de asigurare a răspunderii civile emisă de Astra.  

Guvernul s-a întors la conversia datoriilor în acţiuni
Totuşi, Oltchim şi-a crescut constant producţia. Creditorii companiei au aprobat în vară contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat de Oltchim, dar şi asocierea în participaţiune cu operatorul de cablu şi internet RCS&RDS, controlat de către omul de afaceri Zoltan Teszari.   În conferinţa de bilanţ, Niţă a declarat data de 15 decembrie că societatea nu va mai fi scoasă la privatizare şi că există soluţii de a fi restructurată, cum ar fi conversia datoriilor către stat în acţiuni. Oltchim datorează 250 de milioane de euro către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) şi 150 de milioane de euro către Electrica, pentru energia preluată şi neplătită.   Niţă a afirmat că cifra de afaceri a societăţii s-a triplat, de la 5 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro, iar compania înregistrează un profit operaţional de un milion de euro. „Oltchim a avut un profit operaţional de un milion de euro. În condiţiile în care nu vine niciun investitor, sunt soluţii de transformare a datoriilor Oltchim în acţiuni ale statului. Nu se pune problema ca această companie să fie dată la fier vechi, să fie falimentată“, a spus Niţă.    Noul ministru al Economiei este Mihai Tudose, însă Niţă a afirmat că acesta va continua politicile sale. 

 


Musafir

#35450 Ponta: Autoritățile din China au aprobat demararea exporturilor de carne de porc din România

2015-03-18 13:33

http://www.agerpres.ro/politica/

Premierul Victor Ponta a salutat miercuri faptul că autoritățile chineze au aprobat începerea exporturilor de carne de porc din România.

"În sfârșit Administrația de Stat pentru Supravegherea Certificării și Acreditării din China a aprobat exporturile de carne de porc. Dacă reușim ce ne-am propus de atâta timp, să avem piața Chinei pentru produsele alimentare românești... Anul trecut am făcut 600 de milioane (de euro — n.r) excedent al balanței comerciale numai pe produse de agricultură", a spus Ponta în ședința săptămânală de guvern.

România poate începe exportul de carne de porc congelată în China, după ce producătorul Smithfield România a primit aprobarea înregistrării în țara respectivă, a anunțat marți Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Până la demararea exporturilor, mai este necesară listarea companiei pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China.

"În data de 16 martie 2015, România a primit scrisoarea oficială a Administrației de Stat pentru Supravegherea Certificării și Acreditării din R.P. Chineză prin care se comunică părții române aprobarea înregistrării în R.P. Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, SC Smithfield România SA. În acest fel, după listarea pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China, se poate începe exportul de carne de porc congelată în R.P. Chineză", arăta MADR.