Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#34676 Re: Re: Re:

2015-02-26 13:41

#34675: generatoru' de praf - Re: Re:  

 Si Caps Lock si fara, zi ....

 BA BUTELIE FARA ARAGAZ, TU CUNOSTI TERMENII IN MESERIA PE CARE O AI LA DESCHIS SI INCHIS POARTA SI NICI DE AIA NU TE OCUPI SI INSOTIRE PE TRASEE RECI CARE NU MAI FUNCTIONEAZA DE LA ....PASTELE CAILOR, LASA MUCLAVAUA SI ZI CE DRACU FACETI, CA MOARE OLTCHIM SI ARPECHIM IL DEMOLEAZA, DE CAND AU DAT ASTIA CAEN-UL STIATI CA DEVENITI ISTORIE.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-02-26 13:49



Musafir

#34678

2015-02-26 13:54

 fota va salveaza el sparge ghiata si pleaca primu o spune bidinu tineti minte ca are decizia pe birou la un director si mai trebuie decit data trecuta

generatoru' de praf
Musafir

#34679 Re: Re: Re: Re:

2015-02-26 14:05

#34676: - Re: Re: Re:  

 Mdea, ai ajuns acasa. Nu-ti mai permiti sa ridici tonu'. Vad ca te-ai calmat. E bine asa, Oltchimu' are un viitor stralucit daca te mai are pe tine angajat. Sincer, ma bucur pentru tine  si Oltchim. Da' am o rugaminte. Nu mai stresa operatorii asa rau, ca, dupa ce ca n-au echipament de protectie, mai scapa si sacii de pe estacada. Se pierde si bruma de randament pentru care au transpirat atat de mult Piperea si Stanescu. Plus dl. Avram.

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#34680 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-26 14:10

#34679: - Re: Re: Re: Re:  

 Jur ca nu sunt ala care te gandesti tu acum, ma jur. Prietene, sincer, CE DRACU FACEM???? Este adevarat ce spui, poate or fi fost..., nu te contrazic. Imi este ciuda pe voi in Arges  ati ratat, baaaa dar ratat tot... si astia aici valcenii s-au contaminat de la voi si resemnat, jaleeeeeeeeeeee....JALEEEEEEEE...........Sti ca noi am tot conversat aici aprins, dar zi, CE DRACU FACETI...si sti la ce ma refer.


Musafir

#34681 COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA,

2015-02-26 14:20

 COMUNICAT 

Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, respectiv Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL, impreuna cu administratorul special, dl. Bogdan Stanescu, precum si conducere societatii,

la solicitarea de clarificare a comunicatului din 24.02.2015 venita din partea unor salariati disponibilizati, aducem la cunostinta publica urmatoarele:

1. Planul de reorganizare prevede plata tuturor creantelor curente (nascute dupa data deschiderii procedurii – 30.01.2013), deci si a salariilor compensatorii. 

2. Sursele de plata a salariilor compensatorii datorate de Oltchim SA in urma disponibilizarii colective din iunie 2013 sunt:

a.       Surplus de numerar din activitatea curenta, cu avantajul ca suma disponibila lunar poate fi cuantificata si asumata de catre managementul Oltchim SA

Dezavantajul acestei surse este ca, pe termen scurt, nu este suficienta la nivelul intregului grup de salariati disponibilizati. De aceea, surplusul de numerar ce provine dinactivitatea curenta recomandam a fi directionat catre cazuri sociale si medicale grave, catre familiile fara nici un alt venit dupa iesirea din stagiul de somaj si venit de completare.

b.      Pretul obtinut din vanzarea SPV, este sursa principal, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, si prezinta avantajul ca se achita integral datoria Oltchim SA catre disponibilizati (inclusive sumele de la masa credala).

Dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp necesar indeplinirii conditiilor procedural si de expunere pe piata a noului Oltchim, de evaluare economico-tehnica din partea potentialilor cumparatori. Estimam ca acest demers nu poate fi finalizat mai devreme de un an de la data confirmarii planului de reorganizare.

c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pes curt, acest mechanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respective entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferenta acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul syndic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente.

3. Din punct de vedere legal, in planul de reorganizare este obligatorie o comparatite intre scenariul falimentului si scenariul reorganizarii. Efectul unui vot negative asupra planului de reorganizare este falimentul OLTCHIM SA. In caz de faliment, legea insolventei prevede refacerea tabelului definitive al creantelor prin consolidarea creantelor nascute in timpul procedurii. Asadar, creanta provenita din salarii compensatorii va fi inscrisa in tabelul definitive consolidate al creantelor pe pozitia creantelor salariale.

4. Costurile aferente operatiunilor de mediu obligatoriu de efectuat la dezafectarea / demontarea / vinderea instalatiilor sunt acoperite de sumele de bani previzionate a fi incasate. In consecinta, nici una din categoriile de creante inscrise in tabelul definitive consolidate la data deschiderii falimentului nu va incasa sume de bani din lichidarea judiciara a Oltchim SA.

In concluzie, eforturile managementului Oltchim SA sunt canalizate spre functionarea eficienta a combinatului, in parallel cu demersurile de publicitate international atat pentru obtinerea de finantare cat soi pentru identificarea unui investitor de talie. Estimam ca plata tuturor datoriilor catre disponibilizati si salariati sa fie facuta in maxim 36 de luni de la data confirmarii planului de reorganizare. Pana atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curenta, vom plati lunar, incepand cu luna aprilie 2015, sume de bani care sa permita rezolvarea unor cazuri sociale / medicale urgente, ori sa fie impartite in mod egal catre disponibilizati.

De asemenea, cu amendamentul ca Oltchim SA va continua sa functioneze sub un Plan de reorganizare, Ministerul Economiei impreuna cu ministerele de resort se afla la acest moment in identificarea unei solutii care sa permita salariatilor disponibilizati sa poata incasa platile compensatorii restante. Solutie ce se va reflecta intr-un act normativ.

Semneaza:
Rominsolv SPRL
BDO Business Restructuring SPRL
Administrator special, Bogdan Stanescu
Director General, Victor Avram

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34682 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-02-26 14:23

ACHITARE!!!!!!!!!! CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013 (FARA MASA CREDALA pana-n  ultima zi din an 2012, care o sa fie din  DIN VANZAREA SPV...) LA TOTI SI PENTRU TOTI...,TOTI SI MORTI SI VI OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

 

COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA

 

 

c.       Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respectiva entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferenta acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente. 

 

         Dovada este facuta si evidentiata de catre planul de reorganizare si inscrisurile si demersurile create deja de catre administratorul judiciar si Oltchim peste tot fiind suma inscrisa si toti cei disponibilizati colectiv in 2013.

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015:

https://www.youtube.com/

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

http://www.rominsolv.ro/

http://www.oltchim.ro/i

CREANTELE OLTCHIM.

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

aici : Plan_Reorganizare_Oltchim

link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

generatoru' de praf

#34683

2015-02-26 15:10

Voua nu va e clar ca in afar' de muie, nu mai luati nimic?

Poate un sut in cur, ca n-ati avut bilet de voie cand v-ati dus la cantina in interes personal.

Fi-mi-ar sila!!!

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34684 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-02-26 15:13

COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM

15.05.2013

 C O M U N I C A T

 Obiectivul principal al consorţiului de administratori judiciari este reorganizarea activităţii Oltchim SA pe principii de performanţă şi productivitate, concomitent cu menţinerea în stare funcţională a activelor neutilizate. Pentru secţiile şi fabricile oprite (de ex. Arpechim este închis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv păstrarea exclusiv a personalului necesar conservării.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizează prin dispozițiile legale în vigoare și prevederile Contractului Colectiv de Muncă al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii și Legea 85/2006 – privind procedura insolventei.

În ceea ce privește măsurile de protecție socială acestea se referă, în principal, la indemnizația de șomaj, venitul lunar de completare și nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Muncă Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de muncaindemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

 

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanţa de Urgenţă 36/2013, venitul de completare se acordă lunar pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate, după cum urmează:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

 

De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:

  1. 1.      17.106 lei pentru o vechime  intre 0 – 5 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 6 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
  2. 2.      34.212 lei pentru o vechime  intre 5 – 15 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 12 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
  3. 3.      51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o sumă netă echivalentă cu 18 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net şi 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protecţie socială în urma concedierii colective, de următoarele facilităţi:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizaţie de şomaj în valoare de 525 lei şi venit de completare de 975 lei,
  2. Următoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adaugă 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-26 15:18


CREANTELE OLTCHIM.

#34686 Re:

2015-02-26 15:18

#34683: generatoru' de praf -  

 Te-ai dus tu baaa .. da la groapa sapata de tine si altii ca tine. Noi nu. Si sumele de creante salariale toate sunt in acte si conforme cu planul de reorganizare cu legea 85/2006, ccm, codul muncii si toate legile...sunt prioritate la achitari, declaratie data de Piperea ca se achita din aprilie 2015, restul ce pacaleli spui tu sunt declarate nule, iar daca la ceea ce ne comunici, ii vom trimite pe TOTI IN FATA JUDECATORULUI PENTRU FAPTELE LOR ILEGALE. Inclusiv Parvu care cotcodocea el fara sa primeasca acordul scris de la noi disponibilizatii 2013. Observi cum tot Argesul este dracul, argesenii...

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34687 Re:

2015-02-26 15:21

#34685: generatoru' de praf -  

 "Foaia" de spui este la judecatorul-sindic pe rol ( FOAIA ASTA VA POATE BAGA IN FALIMENT ORICAND SI NU MAI PUPATI VOI NIMIC ASTIA, INCA ANGAJATI PAZNICI LA OLTCHIM, AIA DIN ARGES) si Piperea vrea nu vrea,  prin el le arata si vine cu ele mereu sa vi le arate, ceilati o sa fie chemati in instante sa  explice judecatorului-sidic, ce, si cum, si cand, si de ce...etc. Incepe distractia aia de tot radeati voi si inca continuati sa radeti chiar si sacum, veti raspunde si voi paznicilor cum dracu..., stiti voi...


Musafir

#34688 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-26 15:26

#34680: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 postati mai rar copii tati.ca se prinde lumea  zau ,si ie pacat de voi , ca sinteti baieti tineri cu viitoru-n fata.

-chiar daca sunteti cracanati de bautura si chiori de atata nes.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-26 15:29


SINDICATUL VICTORIA DIN OLTCHIM

#34690 LASATINE PUTUROSILOR

2015-02-26 15:34

salariatii de la Pitesti care nu au lucrat macar o zi si au incasat de la Oltchim salarii mari i-am sustinut timp de 6 ani dar intelegeti ca nu se mai poate sa va tinem in carca ne omorati si pe noi de la Valcea -CAUTATIVA DE LUCRU.

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#34691 Re: Re: Re:

2015-02-26 15:34

#34689: - Re: Re:  "Foaie" de spui tu este un act care este pe masa judecatorului-sindic....FOAIA ASTA VA POATE BAGA IN FALIMENT ORICAND SI NU MAI PUPATI VOI NIMIC ASTIA, INCA ANGAJATI PAZNICI LA OLTCHIM, CEEA CE NOI NU VREM ASTA,

 Sau, sau...detaliaza, astia sunt penalii..., care vor raspunde de faptele lor, iar protocoale si angajamente impotriva disponibilizatilor 2013 sunt declarate NULE daca nu sunt cu acordul TUTUROR pe semnaturi de incuvintare scrise de catre TOTI  DISPONIBILIZATII 2013.


Musafir

#34692 Re: Re: Re:

2015-02-26 15:38

#34689: - Re: Re:  

 buduna cu parvu? nitel asa dumitru cu ala asa si asa,

Partidul Victoria din Oltchim

#34693 tradatorilor

2015-02-26 15:40

Dumitre dute la Petrom ca i-ai prostit pe prosti din Oltchim i-ai cumparat cu 360 lei odata pe an si pe femei de 8 Martie acum saracii o sa plece acasa si-au vandut locul de munca.

RADUCU

#34694 FRAIERILOR

2015-02-26 15:44

Sa ne pupati undeva fraierilor din Oltchim-ne bucuram ca ati luat plasa .

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-26 15:45


CREANTELE OLTCHIM.

#34696 Re: FRAIERILOR

2015-02-26 15:46

#34694: RADUCU - FRAIERILOR "Foaie" de spui tu este un act care este pe masa judecatorului-sindic....FOAIA ASTA VA POATE BAGA IN FALIMENT ORICAND SI NU MAI PUPATI VOI NIMIC ASTIA, INCA ANGAJATI PAZNICI LA OLTCHIM, CEEA CE NOI NU VREM ASTA,

 NU NE BUCURAM, TOTI II COMPATIMIM.

COMPĂTIMÍ, compătimesc, vb. IV. 1. Tranz. A avea sau a manifesta părere de rău față de suferințele cuiva. 2. Intranz. (Înv.) A suferi împreună cu altcineva; a lua parte la suferința cuiva. – Con1- + pătimi (după fr. compatir).

dex.


Musafir

#34697 Re: Re: LASATINE PUTUROSILOR

2015-02-26 15:53

#34695: generatoru' de praf - Re: LASATINE PUTUROSILOR 

 Nu iti pune prea multe intrebari. sint cativa smecheri din pavilion. care au target sa posteze aici mesaje agramate. asta asa.  sa manaca si gura lor ceva in plus. 

ca de supliment are grija fota.


Musafir

#34698 Re: disponibilizat pitesti

2015-02-26 15:57

#34165: pitesti - disponibilizat pitesti 

 astazi am primit un telefon de la ,,urina,,prin care eram invitat ca pana la sfarsitul lunii sa semnez ,, planul pipierea,, ca in caz de faliment nu mai primesc banii...TOTAL FALS!!!  vara asta trebuie sa angajez un avocat si sa deschid(em) proces penal conducerii oltchim din vremea disponibilizarii (inclusiv pipierea)  nu semnati nimic pana nu vedem creantele+sal.compensatorii in buzunar!!!

CREANTELE OLTCHIM.

#34699 Re: Re: disponibilizat pitesti

2015-02-26 16:06

#34698: - Re: disponibilizat pitesti 

 Da. Atunci o sa fim mult mai bine organizati si  la fel cum ne-au incercat ei pe noi si legal ii respectam, sa-i vedem la judecatorul-sindic ce explicatii ne mai comunica.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.


Musafir

#34700 Re: Re:

2015-02-26 16:08

#34653: GOGUUU.... - Re:  

  Din pacate pentru Divizia Petrochimica Bradu s-a gasit solutia la minister (niste natii vor sa fabrice o substanta acolo si le mai trebuiesc 20 de angajati in plus fata de ce au).Solutia e ce facem noi cei de la valcea ca vom fi decimatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

 ;;''''

cine ti-a spus minciuna asta ? dumitru?

el are lista scurta cu cei 20 de talibani. care trebuie sa ramana neaparat in combinat. de restul nu il intereseaza. de ce credeti ca astia 20 alearga disperati si fac presiuni si amenintari.

pentru a aduna semnaturi cat mai multe chiar si de la disponibilizati . pentru planul de dezorganizare al lui piperea? 

pentru ca li sa garantat ca vor fi printre cei alesi sa ramana in combinat daca fac planul de semnaturi.