Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#30626 vine Craciunu

2014-12-08 19:34

Ivanescule,Dolana,Sandule cat ne dati de Craciun caci Victoria da 100 lei ,Unirea 3600 vorbiti cu Dixi caci altfel va pleaca oameni.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-08 21:19


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-08 21:21Musafir

#30629 Re: vine Craciunu,apoi acasa cu voi victorienilor si dumitristilor,paaa

2014-12-08 21:23

NEA MIHAI ESCROCUL SI UCIGASUL DE SUFLETE BAGAI-AS PARUL IN INIMA

#30630 Re: Re: Re: Ce se mai aseamana cu unii ... recunosteti "personajul"?

2014-12-08 21:38

#30627: - Re: Re: Ce se mai aseamana cu unii ... recunosteti "personajul"? 

 Nu , inseamna ca te regasesti sub acel pseudonim

AVOCATA LUI PRISA NENOROCITUL

#30631 Re: Re: vine Craciunu,apoi acasa cu voi victorienilor si dumitristilor,paaa

2014-12-08 21:43

#30629: - Re: vine Craciunu,apoi acasa cu voi victorienilor si dumitristilor,paaa 

 NEA MIHAI , SA  DEA DUMNEZEU SA AI PARTE DE TOATE SARBATORILE TALE NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN DECAT ASA CUM NI LE-AI FACUT TU NOUA

SCARBA ORDINARA


Musafir

#30632 Probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă este extrem de redusa!

2014-12-09 08:33

Privatizare Oltchim:
Probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă este extrem de redusă!

09 dec, 10:06 | Agerpres

Probabilitatea ca până pe 12 decembrie să fie depusă o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului vâlcean este extrem de redusă, a declarat marţi pentru AGERPRES liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu.

'Pe 12 decembrie probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă pentru Oltchim este extrem de redusă, deoarece acel program de reorganizare elaborat în urmă cu un an de Adunarea Generală a Creditorilor nu este atractiv. Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma să preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevăzută o garanţie de zece milioane de euro, ce trebuie depusă de ofertant la cumpărarea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus că acest Oltchim SPV nu este înfiinţat, ci ar urma să fie înfiinţat într-un interval de 6-9 luni după câştigarea licitaţiei', a precizat Diculoiu.

În cazul în care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, susţine liderul de sindicat.

'Dacă pe 15 decembrie, ziua licitaţiei, nu avem niciun câştigător, Oltchim trebuie să realizeze acel tabel cu creanţele pe care le are de achitat şi, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat în termen de 30 de zile de Adunarea Generală a Creditorilor. Asta înseamnă că apoi, imediat a doua zi, în lipsa unui investitor, Oltchim poate intra în faliment', a mai spus liderul sindical.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, funcţionează în prezent la 30% capacitate şi cu un număr de 2.300 de salariaţi.

După mai multe amânări, s-a convenit ca 15 decembrie să fie data fixată pentru privatizare, urmând ca până pe 12 decembrie să fie depuse ofertele angajante.


ECONOMICA.net  http://www.economica.net/

 


Musafir

#30633 Demararea privatizării Oltchim din 15 decembrie, eşec anunţat.

2014-12-09 08:37

Demararea privatizării Oltchim din 15 decembrie, eşec anunţat.

Tabelul creditorilor încă nu a fost depus la Tribunalul Vâlcea, dar administratorul judiciar Gheorghe Piperea consideră că aplicarea planului de reorganizare e în grafic

Autor: Petre DUMITRU 

Luni, 15 decembrie, este data anunţată, înaintea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, de Ministerul Economiei ca momentul în care Oltchim SA şi-ar fi putut găsi în sfârşit salvarea. În numele Statului, ca acţionar majoritar, Ministrul Constantin Niţă (PSD) îşi propusese privatizarea activelor viabile ale Oltchim în 15 decembrie. Din informaţiile oficiale, însă, situaţia este departe de a se limpezi, decidenţii politici părând mai preocupaţi de rămânerea la guvernare decât de soarta rămăşiţelor marii industrii vâlcene.
Tabelul cu creditorii societăţii nu apare a fi depus la Tribunalul Vâlcea, situaţie care împiedică scoaterea la vânzare a unor active atât timp cât nu se ştie sigur dacă ele sunt degrevabile de sarcini.

Atâta timp cât nici măcar nu este depus tabelul cu creditori la tribunal, nu avem despre ce vorbi. Nu cred că există vreun investitor serios care să nu ţină seama de acest amănunt elementar din punct de vedere juridic”, ne-a declarat liderul Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, ing. Corneliu Cernev.

Deloc de ignorat este şi o informaţie obţinută pe surse, înainte de a se consemna decesul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, coleg de partid cu ministrul Niţă. La agravarea stării de sănătate a defunctului lider politico-administrativ al judeţului par a fi contribuit din plin şi informaţiile obţinute telefonic, vineri, 28 noiembrie a.c., (în dimineaţa zilei de 3 decembrie survenind decesul demnitarului) de la Guvernul României despre soarta Oltchim şi a creării Complexului Energetic Vâlcea prin preluarea de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) a carierelor de lignit de la Berbeşti şi Alunu. În cazul Oltchim, Niţă i-ar fi spus lui Ion Cîlea să nu-l mai deranjeze cu întrebări despre soarta acestuia mai devreme de sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor. Situaţia complicată a Oltchim atârnă greu şi în soarta CET Govora, producătorul zonal de agent termic, abur industrial şi energie electrică al cărui acţionar unic este CJ. CET Govora are de încasat de la Oltchim o datorie de aproximativ 200 milioane de lei pentru aburul tehnologic şi energia electrică livrată combinatului, din care 137 milioane de lei reprezintă datoria anterioară intrării în insolvenţă. Potrivit administratorului judiciar Gheorghe Piperea, dacă Oltchim s-ar privatiza pentru suma de 300 milioane de euro, CET Govora are şanse să recupereze doar 30-35% din valoarea creanţei. La rândul ei, CET Govora are datorii comparabile faţă de CEO (acţionar majoritar Statul român), întârzierea lămuririi responsabilităţii statului în acest circuit riscând să contribuie la eşuarea măsurilor de salvare a CET Govora.

Semne timide de revigorare a activităţii economice a combinatului

Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale şi unul dinstre administratorii judiciari ai societăţii vâlcene, avocatul Gheorghe Piperea, lăsa de înţeles că promisiunile politice nu ţin locul procedurilor obligatorii. “Eu nu sunt politician şi nu îmi permit să fac declaraţii fără acoperire, în această logică. Important este că, din punct de vedere al activităţii economice, lucrurile s-au desfăşurat în bine, din vară şi până în prezent. Factorii externi au primat, pentru că o fabrică chimică din Scandinavia de-a BASF a ars, aşa că cererea pentru polioli a crescut foarte mult. Această situaţie a ajutat combinatul să-şi mărească gradul de încărcare până la 27%, de la 22% în primul semestru, cu ţinta 36% în martie”, a spus Piperea jurnaliştilor de la presa centrală.
Administratorii Oltchim rămân optimişti chiar şi în cazul în care privatizarea Oltchim eşuează la termenul anunţat de Guvern – 15 decembrie. Va fi continuată aplicarea planului de reorganizare, Gheorghe Piperea sperând că acesta va fi aprobat de creditori până cel târziu în 15 martie 2015. Continuarea activităţii la Oltchim presupune o strategie prin care clienţii să plătească o parte din marfă în avans, obţinerea energiei direct de la sursă şi deschiderea unor noi secţii.
Altfel, indicatorii economici relevă că octombrie a fost prima lună cu EBITDA (profit înainte de plata taxelor) pozitiv pentru Oltchim, companie în insolvenţă, după ani de zile de pierdere continuă. Potrivit economica.net, care preia datele comunicate de administratorii judiciari ai combinatului, conducerea societăţii încearcă să găsească soluţii pentru funcţionarea în continuare a fabricii, chiar şi dacă privatizarea eşuează momentan. Conform declaraţiilor lui Gheorghe Piperea, Oltchim a înregistrat un EBITDA de 336.000 de euro, după ce, în vară, pierderea lunară se cifra la peste 1 milion de euro.

Nici transferul Arpechim de la Petrom la Stat nu s-a realizat

Oltchim Râmnicu Vâlcea este, de doi ani, în insolvenţă, cu datorii de peste 700 de milioane de euro şi cu pierderi de zeci de milioane de euro.
De combinatul vâlcean s-au declarat interesaţi consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, SIF Transilvania, grupul Chimcomplex al omului de afaceri Ştefan Vuza, precum şi o companie din Turcia, al cărei numei nu a fost dezvăluit de Piperea. Chinezii şi SIF Transilvania ar fi interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat. Petrom ar fi fost dispusă să cedeze rafinăria fără niciun ban, cu preluarea de către stat a obligaţiilor de mediu de circa 200 de milioane de euro. La rândul său, Ministerul Economiei ar fi vândut la pachet Oltchim cu Arpechim unui investitor potent financiar, capabil să investească sute de milioane de euro în aducerea la capacitate a celor două unităţi. Până acum, însă, în ciuda mesajelor încurajatoare venite din partea Guvernului şi a Petrom, transferul de proprietate nu s-a realizat.
Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim este de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul ar urma să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar trebui să mai investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.

http://saptamana.net/articol/7240-demararea-


Musafir

#30634 Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ...

2014-12-09 08:45

Sindicaliştii de la Oltchim nu cred că investitorii vor depunde, la termen, ofertele angajante pentru preluarea combinatului

 

Autor: Germina Olteanu | marţi, 09 decembrie 2014

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

 
 
SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30635 Re: Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ...

2014-12-09 12:36

#30634: - Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ... ESTE A TREIA IARNA CONSECUTIV  DE CAND SUNT PROBLEME CU OLTCHIM SI A DOUA IARNA DE  CAND ESTE IN ISOLVENTA RATATA VOIT. Re.Re.Re.Re.Re... Re:

 

 "Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ..." si nu o sa creada, deoarece au planuit sa stea de cearta si alte nemernicii..., cu supusii lor cotizanti, si sa le creeze diverse obstructionari si pagube, in loc sa faca  aparare  in procesul insolventei cu statul roman, Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013 in fata judecatorului-sindic, sa ceara si sa vina cu argumente de a aduce toate cerintele pentru societatea Oltchim, a fi redresata si repusa pe drumul cel bun, printr-un plan final de reorganizare si tabel de creante final achitari creditori si indreptarea tuturor pasilor insolventei pentru binele tuturor si salariati care au litigii de munca cu angajatorul, toate conform cu Legea 85/2006 si CCM sustinute de alte legi.

 Insolventa lucrand in acest timp irosit voit de catre participanti.

=========================================================

Sindicaliştii de la Oltchim nu cred că investitorii vor depunde, la termen, ofertele angajante pentru preluarea combinatului

Probabilitatea ca până pe 12 decembrie să fie depusă o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului vâlcean este extrem de redusă, a declarat marţi pentru Agerpres liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu.

 

"Pe 12 decembrie probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă pentru Oltchim este extrem de redusă, deoarece acel program de reorganizare elaborat în urmă cu un an de Adunarea Generală a Creditorilor nu este atractiv. Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma să preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevăzută o garanţie de zece milioane de euro, ce trebuie depusă de ofertant la cumpărarea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus că acest Oltchim SPV nu este înfiinţat, ci ar urma să fie înfiinţat într-un interval de 6-9 luni după câştigarea licitaţiei", a precizat Diculoiu.

În cazul în care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, susţine liderul de sindicat.

"Dacă pe 15 decembrie, ziua licitaţiei, nu avem niciun câştigător, Oltchim trebuie să realizeze acel tabel cu creanţele pe care le are de achitat şi, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat în termen de 30 de zile de Adunarea Generală a Creditorilor. Asta înseamnă că apoi, imediat a doua zi, în lipsa unui investitor, Oltchim poate intra în faliment", a mai spus liderul sindical.

http://www.evz.ro/


Musafir

#30636 Re: Demararea privatizării Oltchim din 15 decembrie, eşec anunţat.

2014-12-09 13:28

#30633: - Demararea privatizării Oltchim din 15 decembrie, eşec anunţat. 

 Atâta timp cât nici măcar nu este depus tabelul cu creditori la tribunal, nu avem despre ce vorbi. Nu cred că există vreun investitor serios care să nu ţină seama de acest amănunt elementar din punct de vedere juridic”, ne-a declarat liderul Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, ing. Corneliu Cernev."

Cornelius Xernev ? Mai traieste? Mai e inca lider? Muiercea de Cornescu ce mai e?

Cacatul de Diculoiu ce mai face?

Sa le dea Dumnezeu ce ne-au dat ei noua.

Prostilor de disponibilizati, nici macar pastia de i-ati sponsorizat atatia ani si au trait boiereste din banii vostrii nu ati fost in stare sa ii luati la intrebari. Mai vorbeati de greva foamei la Guvern, cocarjatilor, aplecatilor, naivilor.

Uitasem de scarba de Prisacaru si de nora lui avocata. Nu ti-a fost de ajuns nemernicule ca ne-ai mancat tu atatia bani , ai mai invatat-o si pe norata, nu va e ba rusine scarbelor? 

Ba disponibilizati , ba da prosti mai sunteti ba

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#30637 Re: Re: Ati fost dusi de nas...

2014-12-09 13:57

#30566:Ni s-a spus in presa si pe la diversi, nu semnati decizile, din alt motiv sustinut de Diculoiu, nu ca ar fi fost ilegale, pentru ca nu este plan de reorganizare, declaratie data de Diculoiu, ceea ce  este fals, pentru ca pe plan de reorganizare s-a declansat procedura de insolventa Oltchim in ianuarie 2013 judecator-sindic, un idiot mai mare ca el nu exista. Cand au vazut toti conducatorii de sindicate ca fostii salariati au plecat, ce au gandit ei, nu tine asta cu planul de reorganizare, hai sa-i mintim ca nu e termenul creanta bun in decizii, si asa au aruncat-o peste tot si dezbatut-o pe tv si in presa, iar nu a tinut nici asta, era prea corect termenul de creante salarii  in insolventa altfel salariile nu aveau inscriere in tabelele de creante (prioritari la achitare) fiind doar in tabele contabile atat si neprotejate de lege, au intrat in gura lumii, ce sa mai spuna ei sindicalistii si locotenentii lor..., au inventat termenul ca trebuie musai sa fie profit sau la capacitate  maxima combinatul, ori la privatizare, fals, nicaieri nu scrie asa ceva si legea insolventei nu lasa interpretari din acestea, dupa, vazand ei ca nu tine nici asa..., au sarit toti sa balmajeasca si sa trambiteze peste tot, ca banii salarii plati compensatorii sunt  la masa credala, bai baieti, nu vi se pare ca e cam ilegal ce sustineti si sustineti, nu s-a luat acordul scris si nici detaliat acest mod de aruncare sume intr-un loc unde sa stea blocate,  tinand cont ca ele au fost impozitate ANAF, oprite sume catre pilonul II pensii private, casa de pensii si ups disponibilizatii neavand aceste sume achitate, conform legilor trebuiau sa fie in  posesia tuturor disponibilizatilor.

 Salariile vor fi platite, s-a plecat legal si cu actele corect facute, trebuie sa stiti asta. In ceea ce priveste alte dezamagiri cu personaje..., nu este normal si nici corect ceea ce s-a intamplat. Unde a fost SLO si restul sindicatelor (FUGARII....), unde sunt..., nu exista si nici nu au calcat cu sindicatele in procesul de insolventa Oltchim, conform CCM trebuie sa apere salariatii si interesele societatii.

Pentru faptele lor se vor cere in continuare Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu. Si respectarea tuturor legilor pentru tragerea la raspundere a vinovatilor pe legi.

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:


- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

etc. 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni, oltchim.ro

 impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE...La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

  http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 14:02


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 14:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 14:47


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 15:14


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 15:17


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 15:25Musafir

#30644 Desteapta-te Romane!

2014-12-09 15:26

#30595:

NU UITATI ZIUA DE MAINE: 
ULTIMUL APEL, ULTIMA INCERCARE, ULTIMA SANSA.

Daca vreti sa stiti adevarul, haideti la "sursa"!
Sa ne spuna ei, "prin viu grai", cu guritele lor.
Sa-i auzim noi, cu urechile noastre, fara intermediari care denatureaza adevarul.

SI, DUPA EI ... POTOPUL!

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 10/11.12.2014

Descriere Documente
Convocatorul Adunarii Generale  
  Convocator.pdf
  Convening notice.pdf
Formular de Procura speciala Formular procura speciala.doc
  Form for special proxy.doc
Formular de vot prin corespondenta Formular vot prin corespondenta.doc
  Form for voting by correspondence.doc
Situatia actiunilor si drepturilor de vot  
  Status of shares and voting rights.pdf
Material informativ Solicitare PCC.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf

 C O N V O C A T O R

AL ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR DE LA S.C. OLTCHIM S.A.

 

Salariatii vor raspunsuri? 

Disponibilizatii au nemultumiri?

 
In data de 10.12.2014, intre orele 11 si 12, puteti afla raspunsuri direct de la sursa (Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor): 
-PATRONII OLTCHIM - reprezentati de actionarul majoritar (Statul Roman) si de actionarii minoritari (cel mai semnificativ fiind PCC);
-ADMINISTRATORII JUDICIARI:
     - ROMINSOLV - reprezentat de av. Gheorghe Piperea;
     - BDO - reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan;
-ADMINISTRATORUL SPECIAL - Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu;
-CONDUCEREA OLTCHIM - Victor Avram, Mihail Talpasanu, Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu, etc.

 

Haideti cu totii - salariati si disponibilizati, haideti in numar cat mai mare la Oltchim in data de 10.12.2014, ora 11:00, pentru a discuta cu reprezentantii “proprietarilor” Oltchim si conducerii Oltchim care sunt responsabili de soarta Oltchim, de soarta salariatilor si de neplata salariilor compensatorii catre disponibilizati.

 

Cititi si transmiteti mai departe!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 15:31Musafir

#30646 Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment

2014-12-09 15:40

Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment.

Data: 9 decembrie 2014   Ora: 16:45 

Probabilitatea ca pana pe 12 decembrie sa fie depusa o oferta pentru preluarea combinatului valcean este extrem de redusa, a declarat, marti, liderul sindicatului Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

"Pe 12 decembrie, probabilitatea ca vreun investitor sa depuna o oferta angajanta pentru Oltchim este extrem de redusa, deoarece acel program de reorganizare elaborat in urma cu un an de Adunarea Generala a Creditorilor nu este atractiv.

Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma sa preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevazuta o garantie de zece milioane de euro, ce trebuie depusa de ofertant la cumpararea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus ca acest Oltchim SPV nu este infiintat, ci ar urma sa fie infiintat intr-un interval de 6-9 luni dupa castigarea licitatiei", a precizat Diculoiu.

In cazul in care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, sustine liderul de sindicat.

"Daca pe 15 decembrie, ziua licitatiei, nu avem niciun castigator, Oltchim trebuie sa realizeze acel tabel cu creantele pe care le are de achitat si, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat in termen de 30 de zile de Adunarea Generala a Creditorilor.

Asta inseamna ca apoi, imediat a doua zi, in lipsa unui investitor, Oltchim poate intra in faliment", a mai spus liderul sindical.

Oltchim se afla in insolventa din ianuarie 2013, functioneaza in prezent la 30% capacitate si cu un numar de 2.300 de salariati.

Dupa mai multe amanari, s-a convenit ca 15 decembrie sa fie data fixata pentru privatizare, urmand ca pana pe 12 decembrie sa fie depuse ofertele angajante. 

 
 

 http://www.efin.ro/stiri_alte_surse/


Musafir

#30647 Re: Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment

2014-12-09 15:43

#30646: - Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment 

 Situaţie disperată înainte de Sărbători: ,,Oltchim intră în faliment în maximum trei luni”, spune şeful de sindicat al combinatului

Evenimentul Zilei [9/12/2014]

 

 

 

Situaţia Combinatului Chimic Oltchim este pe zi ce trece mai complicată, iar 2.300 de angajaţi aşteaptă cu sufletul la gură o minune venită din partea unui investitor. Din nefericire, potrivit sefului de sindicat al combinatului, nimeni nu ar fi interesat să facă o investiţiei aici, iar în maximum trei luni, Oltchim ar putea intra în faliment!

[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 15:49


ASA ..SI? CARE MAI E PROBLEMA TA?

#30649 Re: Re: Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre falime

2014-12-09 15:53

#30647: - Re: Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment 

 ITI VEI RECUPERA SAU VA VETI RECUPERA BANII.PINA ATUNCI CIOCUL MIC MAI PAPAGALULEEEEEEEEEE.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-09 15:55