Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către administratorul acestui website (Arata detaliile)

2014-08-28 07:02



Musafir

#25577

2014-08-28 07:08

BAI NEOMULE CARE JIGNESTI OAMENII LA FIECARE DOUA CUVINTE TU TRAIESTI INTR-O CONFUZIE PERMANENTA. ESTI PREA PLIN DE VENIN CA SA VEZI LUCRURILE LIMPEZI. NU VEZI CA NU AI OBTINUT NIMIC CU INVECTIVELE ASTEA? TU NU VREI DIALOG TU VREI SA INJURI SI SA-TI VERSI LATURILE AICI. BAGA IN CONTINUARE DACA ASTA ITI ADUCE TIE FERICIRE SI SPERAM SA PLATEASCA FIECARE DUPA CUM A ACTIONAT, INCLUSIV TU


Musafir

#25578 Re:

2014-08-28 11:49

#25577: -  

 Merci. Ai vazut ca n-am gresit si n-am fost eu acela....


Musafir

#25579 Re: asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria

2014-08-28 13:35

#25561: - asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria 

 am tot dreptul din lumea asta sa mi angajez sotia,pt ca nu cred ca mai este nevoie sa ti repet trecutul,sper ca intelegi,daca nu,sa ma pupi undeva,sti tu unde,,,,,,,,,,,,,,uiti ca a fost data afara abuziv de nemernicii de popescu si cernev?   si totul din cauza ca nu a tacut prostul de FOTA,au crezut ca mi inchid gura,s au inselat,le am bagat lula,iar ca mi am cerut scuze la acesti DOMNII,v am arata cine i cu adevarat FOTA fara perdea,nu escroci ca voi si nemernici imputiti,care nu ati facut in viata decit sa ciripiti si atit[cu perdea],eu mi am asumat intotdeauna raspunderea pt ceea ce am facut,voi nuuuuuuuuuuuu,va meritati soarta.... 


Musafir

#25580 Fost vicepreşedinte Rompetrol: Am căzut cu toţii de pe scaun când Patriciu ne-a spus că a vândut com

2014-08-28 13:40

http://www.romaniatv.net/f

Fost vicepreşedinte Rompetrol: Am căzut cu toţii de pe scaun când Patriciu ne-a spus că a vândut compania

"Nu se aştepta nimeni, în 2007, ca Dinu Patriciu să vândă Rompetrol către o companie din Kazahstan, iar decizia a luat-o fără să se sfătuiască nici măcar cu cei mai apropiaţi colaboratori ai săi", a mărturisit Alexandru Bucşă, fost vicepreşedinte al Rompetrol, într-un interviu acordat agenţiei AGERPRES în după-amiaza zilei în care a murit Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu a reuşit să strângă în jurul lui un nucleu de câţiva oameni foarte tineri şi extrem de deştepţi, care au condus compania într-un spirit liber, spirit care nu mai caracterizează acum birocraţia şi păienjenişul procedural dintr-o multinaţională. După vânzarea Rompetrol către KazMunaiGaz, ei au părăsit compania rând pe rând. "Era limpede că trebuie să plecăm. În orice tranzacţie de acest tip, noul proprietar vine cu propria echipă", a spus Alexandru Bucşă.

"Patriciu îşi plătea oamenii de încredere nu după o grilă de salarizare, ci în funcţie de valoarea lor şi de ce însemnau ei pentru companie. Dacă cereai un salariu de un milion de dolari, te întreba: "Poţi produce un milion o sută?" "Da". "Bun, atunci îţi dau un milion. Era atât de important businessul pentru el, încât intram în birou peste el la orice oră, nu conta cine e acolo. În companiile multinaţionale nu doar că stai la uşa directorului general, ci stai la 10 uşi până să ajungi să rezolvi o problemă. Iar sărbătorile de Paşte ne prindeau inevitabil în companie şi mergeam la el în birou: "Hai sa mâncăm cozonac cu lapte", povesteşte Bucşă.

Totuşi, compania era a lui şi se vedea asta în momentul când se luau decizii. Asculta ce spun colaboratorii, ţinea cont de sfaturile lor, dar, încăpăţânat, când îşi punea mintea făcea tot cum voia el. A fost cazul când s-a ales sigla companiei, floricica identică cu cea a companiei BP, fosta British Petroleum. "Dar asta e sigla BP!", i s-a spus. "Nu mă interesează, îmi place", a fost răspunsul magnatului. Evident că britanicii l-au dat în judecată, iar, după câţiva ani de procese, a avut noroc că BP nu era pe piaţa din România, dar pentru benzinăriile din afara ţării a fost nevoit să taie floricica în jumătate.

A devenit aproape un clişeu în ultimii ani să se spună că Patriciu a fost un vizionar. Şi asta pentru că a reuşit să vândă grupul Rompetrol pentru fabuloasa sumă de 1,6 miliarde de dolari (pentru 75% din acţiuni) chiar cu un an înaintea crizei.

"În momentul acela se căuta un partener pentru integrarea pe verticală a Rompetrol, care era o companie eminamente de rafinare. Neavând un producător de petrol în spate, era expusă la orice şoc. De aici la faptul că a vândut către KazMunaiGaz nu mai ştiu cum au decurs lucrurile. Ştiu că Dinu a fost plecat în Kazahstan, m-a sunat de acolo să-mi ceară date pentru a evalua grupul, iar când a venit ne-a spus: "Am luat decizia şi am vândut 75% din grup". Noi am căzut toţi de pe scaun în momentul acela, pentru că nu ne aşteptam niciunul. Şi asta a fost. De ce a vândut cum a vândut numai el ştie", a mai spus Bucşă.

Bucşă mai aminteşte şi de mândria lui Patriciu când spunea că e român: "Dincolo de faptul că era un om de afaceri, Dinu Patriciu era un român. Rompetrol era o companie românească, condusă de management românesc. Deciziile se iau în limba română şi se luau în interesul României. Inclusiv culorile reprezentative sunt roşu, galben şi albastru. Toate au fost cu România în faţă. Mergea peste tot în lume şi spunea cu mândrie că este român şi toţi făceam asta".

Iar în business trebuie să fii perfect şi ca om, şi ca afacerist, altfel eşti mâncat cu fulgi cu tot.

"Negociam cu bănci, cu companii. Am avut de-a face cu bancheri elveţieni, care erau foarte bine şcoliţi, experimentaţi, iar ăştia te mâncau dacă nu te făceai respectat. Când mergeam să discutăm cu ei, trebuia să ştii carte, trebuia să ştii business, nu te jucai. Automat ştiind şi arătând că eşti om serios, că te ţii de cuvânt, că ştii ce ai de făcut, te respectă. Pe tine, ca Rompetrol, ca om, ca organizaţie, ca Dinu Patriciu, ca tot, în lanţ. Oricare din verigile astea cade, toate se duc în jos. Noi eram o echipă respectată şi imaginea pe care o aveam în afară era foarte bună", a mai spus fostul vicepreşedinte al Rompetrol.

După zece ani la Rompetrol şi doi ani la Oltchim, Alexandru Bucşă este acum director general la Gaz Sud, a treia companie pe piaţa distribuţiei de gaze din România.

DINU PATRICIU A MURIT la Londra, la vârsta de 64 de ani. Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Dinu Patriciu, suferea de o boală hepatică progresivă.

 

Musafir

#25581 Oltchim, pe nisipuri mişcătoare BURSA 29.07.2013

2014-08-28 13:53

http://www.bursa.ro/

Soarele răsărise pe strada Oltchim, după ce administratorii judiciari ai combinatului vâlcean şi Ministerul Economiei au convins Piraeus Bank şi Banca Transilvania să le acorde mult râvnita finanţare pentru majorarea producţiei. Cu Piraeus Bank, negocierile chiar au ajuns în etapa finală a verificării garanţiilor oferite pentru linia de credit de 6 milioane de euro, reprezentanţi ai băncii având în plan să facă o vizită la Râmnicu Vâlcea până la finalul lunii.
     Însă, administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, şi directorul general interimar, Mihail Tălpăşanu, au anunţat, vineri dimineaţă, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), că 715 angajaţi vor intra în şomaj tehnic pe fondul reducerii temporare a activităţii, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru şi funcţionării la capacitate redusă a unor instalaţii. Şi aşa peste Oltchim a venit, iar, furtuna.
     Vineri după-masă, administratorii judiciari (Rominsolv şi BDO) au transmis BVB un comunicat, care să-l clarifice pe cel semnat de Bogdan Stănescu. De fapt, acest comunicat îl contrazice complet pe primul. Administratorii judiciari arată că, în august, Oltchim nu numai că nu se închide, ci îşi majorează producţia la 23,07% şi îşi diminuează pierderile din activitatea curentă la 800.000 de euro.
     Administratorii judiciari susţin că poartă în continuare negocieri pentru obţinerea finanţării, aşa cum dis­cută permanent cu partenerii comerciali pentru obţinerea unor condiţii de plată mai avantajoase.
     Prin combinat circulă mai multe scenarii privind această situaţie neobişnuită ce pare un "joc de-a alba neagra" cu finanţarea. Unii zic că administratorul special Bogdan Stănescu s-ar fi sucit, după ce ar fi petrecut mai mult timp în compania lui Constantin Roibu (fostul conducător al Oltchim), iar alţii spun că domnia sa n-ar fi înţeles nimic din planul de trimitere în şomaj tehnic a 715 angajaţi
      Sunt şi unii mai speriaţi, care cred că, fix când îi mergea mai bine, combinatului i se pun piedici, ca să nu obţină finanţare şi să fie vândut pe nimic, chiar acum când trebuie să fie vizitat de ruşi şi chinezi.
     Peste toate aceste poveşti, administratorii judiciari şi Ministerul Economiei au rămas ferm pe poziţie, liniştind furnizorii şi finanţatorii că nici vorbă de închidere, şomajul tehnic fiind firesc pentru secţiile care n-au mai funcţionat de mai bine de un an (monomer, PVC, Electroliza cu mercur şi oxo-alcooli). Lui Bogdan Stănescu i se aşteaptă demisia la minister, iar investitorii şi partenerii comerciali s-au mai liniştit, după cum ne-au spus surse apropiate situaţiei.
     Cei 715 angajaţi ai Oltchim vor fi trimişi în şomaj tehnic prin rotaţie, cu o medie de 5 zile pentru fiecare persoană. Convertiţi în număr de salariaţi care vor sta toată perioada în şomaj tehnic (29 iulie - 8 septembrie 2013), rezultă 291 de angajaţi dintr-un total de 2.101 de pe platforma Râmnicu Vâlcea. Angajaţii diviziei petrochimice Bradu vor trece la un program de lucru de 4 zile pe săptămână, şomajul tehnic fiind necesar pentru că divizia nu a funcţionat o zi din 2010 până în prezent. 

 

BURSA 29.07.2013


Musafir

#25582 E JALE: Oltchim se vinde la fier vechi / Preşedintele Cîlea se bate în continuare pentru combinat

2014-08-28 14:23

http://www.voceavalcii.ro/

Pe zi ce trece, www.voceavalcii.ro devine mai puternic şi mai accesat datorită ştirilor publicate on-line. În ultimele săptămâni, importante site-uri media din România ne-au preluat articolele, exemplificând doar cu „Stenograma PSD", preluată de stiripesurse.ro, dar şi „Oltchim se vinde la fier vechi", preluat de capitalismpepaine.com şi nasul.tv. Conform trafic.ro, în ultimele 7 zile, VOCEA VÂLCII a avut 61.687, cu un record de 32.680 în data de 26 august 2014.

Aşadar, capitalismpepaine.com a preluat în data de 26 august a.c. articolul nostru publicat în luna iunie "Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi", unde noi am prezentat ÎN EXCLUSIVITATE două contracte prin care se vindea fier vechi din Oltchim în timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea. Iată articolul celor de la capitalismpepaine.com.

N-aţi vrut să-l daţi nemţilor pe 3 milioane? Las' că-l daţi acum la gunoi!

• Mai ţineţi minte ce bătaie de joc a fost cu vânzarea combinatului Oltchim?

• Mai ţineţi minte cum a organizat Ponta jaful ăla de licitaţie, fără să stabilească o valoare de pornire şi fără să ceară cumpărătorului nici o garanţie, nimic?

• Mai ţineţi minte cum Dan Diaconescu (alt şmenar de Dâmboviţa) a promis că dă 45 de milioane de euro, în timp ce germanii de la PCC (oameni de meserie) au dat doar... 3?

• Mai ţineţi minte cum sindicatul Oltchim se umfla în guşă şi zicea: cum să ne jignească străinii pe noi cu 3 milioane, când noi suntem cea mai tare fabrică a Statului român (de parcă sindicatele se pricep la afaceri)?

• Mai ţineţi minte că după aia, Dan Diaconescu n-a mai fost în stare să plătească nimic (pe el îl interesa doar să facă scandal şi să apară în ziare, înainte de alegeri)?

• Mai ţineţi minte cum PONTA a dat toată vina pe liberali şi a promis că, staţi să vedeţi, organizează el cu PSD-ul o licitaţie serioasă – care de fapt n-a mai avut loc niciodată?

• Pentru că nemţii şi-au băgat picioarele în mizeria voastră românească şi n-au mai vrut să participe, nici măcar cu alea 3 milioane?

Veţi MURI fără investitori străini!

• Eşti cumva unul din cei care întreabă "dar ce nevoie avem de investitori străini, ce, noi n-avem investitorii noştri?"

• Atunci eşti un bou, dragă cititorule.

• Şi te invit să-ţi pui ideea idioată în aplicare: adică să trăieşti pe bune, fără investitori străini. Că în timp ce tu faci filosofia afacerilor, Marea Britanie, Polonia, Germania se bat efectiv să atragă firmele străine de orice culoare (indiferent că vin din Franţa, din China, sau din... România!).

• La fel ca sindicatul Oltchim, s-au umflat în guşă şi sindicaliştii de la Semănătoarea, care au gonit Fiat New Holland din România, cu şuturi în cur: iar acum Semănătoarea a dispărut TOTAL!

• Boii, lăsaţi de capul lor, trăiesc din ce în ce mai rău, până mor.

• Nivelul de trai al poporului român a scăzut la jumătate faţă de 2007.

Ion Cîlea, singurul care se mai bate pentru Oltchim

Unul dintre puţinii conducători administrative şi politici, care înţelege cu adevărat drama de la Oltchim este preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. De-a lungul timpului, pentru a salva combinatul, Cîlea a depus eforturi extraordinare, chiar cu riscul ca CET Govora să aibă probleme. A livrat în continuare abur, deşi Oltchim nu mai plătea de luni de zile. Însă toate eforturile lui Ion Cîlea sunt în van, atâta timp cât premierul Ponta şi miniştri de resort nu înţeleg cu adevărat drama ce se petrece la Oltchim. Nu se închide numai un combinat. Încet şi sigur, pesediştii din guvern vor omorî economic întreg judeţul Vâlcea. Deja, iar datele pot fi verificate cu uşurinţă la Registrul Comerţului, firme importante din Vâlcea şi-au mutat afacerile în judeţul vecin, la Sibiu.

În stenograma şedinţei PSD Vâlcea din data de 18 august a.c., prezentată în EXCLUSIVITATE de VOCEA VÂLCII, preşedintele Cîlea şi-a avertizat colegii de partid că în campania electorală vor avea mari probleme de imagine şi că le va fi greu să ceară voturile vâlcenilor în condiţiile în care situaţia Oltchim este una îngrijorătoare, la Obârşia Lotrului nu s-a alocat nici un ban, iar primarii au o „foame" acută de bani. Liderul PSD Vâlcea susţine că i-a expus această situaţie vicepremierului Liviu Dragnea, în speranţa că se vor rezolva măcar o parte din aceste probleme: „Am fost cu domnul vicepreşedinte Persu şi cu Lucian Rădulescu la domnul Dragnea şi am ridicat cinci probleme. I-am spus: «Cum intrăm noi în campanie când cei de la Oltchim vor fi pe scări în greva foamei. Cum intru eu în campanie cu banii nedaţi, 395 de miliarde lei, pentru domeniul schiabil Vidra, care este o minune Dumnezeiască». (...) Dacă nu plătim, e jale!" – le-a spus primarilor vâlceni preşedintele Ion Cîlea.

Comisia Europeană acuză Oltchim de concurenţă neloială

În timp ce Oltchimul dispare la propriu încet şi sigur, Comisia Europeană ridică semne de întrebare cu privire la privatizarea Oltchim. Cei de la Comisia Europeană au suspiciuni că statul român nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră, susţine preşedintele Consiliului concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiţii, Petrom ar scăpa de unele obligaţii foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei", a precizat Chiriţoiu.

Specialiştii susţin că cea mai bună soluţie pentru privatizarea Oltchim este cea la pachet cu rafinăria Arpechim Piteşti, care este principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim. Ministrul Economiei, Constantin Niţă a declarat recent că statul intenţionează să cumpere rafinăria de la Petrom şi să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potenţialii investitori doresc acest lucru.

În acelaşi timp, Comisia Europeană este interesată să afle de la statul român dacă Oltchim se comportă ca un acţionar privat sau dacă a primit ajutor de la stat.

„Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat', a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acţiuni a unei creanţe 135 de milioane de euro deţinută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiţionată de procesul de privatizare.

Combinatul petrochimic Oltchim a înregistrat pierderi de 114,51 milioane lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când pierderile se cifrau la 147,49 milioane lei. Pierderile din exploatare au fost de 108,8 milioane lei, iar pierderile financiare s-au cifrat la 5,7 milioane lei. Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi, după mai multe amânări, termenul de privatizare a fost fixat pentru luna decembrie a acestui an.

Până acum, şi-au exprimat interesul pentru Oltchim companii precum SOCAR (Azerbaidjan), Chimcomplex Borzeşti (România), Oil and Gas Trade (Rusia), consorţiul de companii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. din China, precum şi compania MOL din Ungaria, prin divizia sa petrochimică, Petchem.

Ultima modificare Joi, 28 August 2014 11:03

iti spune FOTA,numai un prapadit care a pierdut ca tacso cernev

#25584 pai cine crezi ca injura?nu i altul decit sugaciul si pupincuristul de ghioca

2014-08-28 15:47

ASTA CA SA STITI DE LA FOTA, FRAIERILOR

#25585 Re: E JALE: Oltchim se vinde la fier vechi / Preşedintele Cîlea se bate în continuare pentru combina

2014-08-28 15:53

#25582: - E JALE: Oltchim se vinde la fier vechi / Preşedintele Cîlea se bate în continuare pentru combinat  

 SI MAI E SI PRIMUL OM CARE IA INCHIS USA IN NAS,LA IMPUTITUL DE CERNEV[TRADATORUL OLTCHIMULUI]


Musafir

#25586

2014-08-28 16:08

Cu ce ramane STATUL dupa...:


Musafir

#25587

2014-08-28 16:10

conducere insolventa Oltchim

 https://www.youtube.com/watch?v=sditNXgsmbw  

Piperea si fostii angajati de la Oltchim, la tribunal

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#25588 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-08-28 16:26

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25589 Re:

2014-08-28 16:49

#25587: -  

 

http://www.digi24.ro/

Îndemn la protest din partea comunității „Uniți Salvăm” față de adoptarea OUG privind traseismul politic

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-28 18:38



Musafir

#25591 Re: Re: asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria

2014-08-29 05:05

#25579: - Re: asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria 

 "am tot dreptul din lumea asta sa mi angajez sotia"

Ai tot dreptul , dar pentru asta trebuie sa-i mai sugi inca o data p...a lui Diculoiu

nu mai ma pot cobori la nivelul vosru papagalilor

#25592 la nivelul lui ghioca,burdoaza , cap de cal si cernev ordinarulsi escrocul OLTCHIMULUI

2014-08-29 06:07

#25591: - Re: Re: asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria 

 ACUM POTI SA INJURI GHIOCA,BURDOAZA SI CAP DE MAGAR,PUTETI INJURA CIT DORITI,EU AM DEMONSTRAT LUMII PREA MULTE,VOI?  NIMIC,SUNTETI SI VETI RAMINE NISTE SCURSURII ALE ACESTUI PAMINT. .VOI CHIAR NU O SA MAI FITI RESPECTATI PINA VETI MURIIII,EU FOTA CHIAR SINT RESPECTAT DE TOTII OAMENII DIN OLTCHIM,DACA ATI INTELES CEVA,DACA NU,SA MA PUPATI IN SPATELE GARII

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-29 06:10



Musafir

#25594 Re: Re: Re: , rau e cind nu ai rabdare,pot sa mi cer scuze d lor Roibu si Diculoiu ?

2014-08-29 08:14

#25590: - Re: Re: , rau e cind nu ai rabdare,pot sa mi cer scuze d lor Roibu si Diculoiu ? 

NU CERNEVE,NU TAMBALAGIULE,TU ESTI TIGANE UN LABIL PSIHIC SI UN MARE NENPROCIT DE PE FATA PAMINTULUI,NU CERNEVE TU ACUM CHIAR ESTI UN RETARDAT CU TOTI LINGAII TAI,ACUM PRICEPI CINE I FOTA?  ORDINARULEEEEE,SPUNE I LA LINGAUL DE GHIOCA CA NU L IERT ,CA POATE INTELEGE MAI BINE CIT DE MARE I NECAZUL PE EL SI PE ACEI 2 MILITIENI,CHIAR MA VOI DUCE LA COMANDANT,ACUM CHIAR NU L MAI IERT.SAU NU I MAI IERT.


Musafir

#25595 Re: Re: Re: asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria

2014-08-29 08:18

#25591: - Re: Re: asa fota cereti scuze ca ti-a angajat alalteri diculoiu soria 

 APROPO GHIOCA;EU AM SUPT SI MAI SUG LA 2 DOMNII,DAR TU,LA CITI AI SUPT O ,IN AFARA DE CERNEV[TAMBALAGIUL IMPUTIT]

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-29 08:23


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-29 08:38


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-29 09:13


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-29 10:59


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-08-29 11:02