Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#22652

2014-06-22 17:12

injurati pe aici decit tripidusi iar daca ar fi o miscare sa va cereti drepturile va dispersati precum fumu cind bate vintu.
sa aveti si meritati soarta firului de par de linga cur ....mici!!!si plini de cacat

Musafir

#22653 Re:

2014-06-22 17:32

#22645: -

Secunda pipe-rata, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#22654

2014-06-22 17:45

http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

"'Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat', a mai spus Piperea.

PAI FRATELE MEU PIPEREA SA NE FIE CLAR,ASTA PUTEAI SA O SPUI INAINTE SA DAI LUMEA AFARA,DADEAI LUMEA AFARA CUM ZICI IN SECUNDA IN CARE AVEAI BANI DE COMPENSATORII .NU VII ACU SI NE SPUI ASTA ,LA UN AN DE ZILE.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

Piperea:Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie."




JUDECATI SI VOI,DUPA MINTEA LOR ANUL ASTA DISPONIBILIZATII NU VOR VEDEA NICI UN BAN DIN COMPENSATORII.SCRIE MAI SUS CLAR SI CONCIS.CE ESTE DE FACUT?

TINETI MINTE,NE-O SPUN IN FATA:

ANUL ASTA NU SE DAU SALARIILE COMPENSATORII(scrie destul de clar mai sus)

DECIDETI VOI CAND II VOM LUA DE GULER!


Musafir

#22655 Șpârle și șopârle

2014-06-22 17:47

#22653: - Șpârle și șopârle

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/22/sparle-si-soparle-23-06-2014/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/soparla-cu-volanas-e13790467...

• Disponibilizații de la combinatul Oltchim s-au înfățișat miercuri, 18 iunie, la Tribunalul Vâlcea cu ocazia unui nou ternen în procesul intentat de foștii angajați împotriva conducerii societății.

Nemulțumiți că nu și-au primit nici până acum salariile compensatorii promise, oamenii s-au luat la ceartă atât cu avocații care îi reprezintă în acest caz dar și cu administratorul judiciar Gheorghe Piperea.

Acesta le-a spus că nu le poate garanta plata salariilor, nici că privatizarea va avea loc în acest an.


Musafir

#22656 Combinatul Oltchim se cumpără singur?!

2014-06-22 19:41

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/combinatul-oltchim-se-cumpara-singur-125231

http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/572/combinatul-oltchim-se-cumpa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gheorghe Piperea și Niculaie Bălan, administratorii judiciari ai Oltchim, vor să vândă pe bursă combinatul chimic printr-o altă firmă care, de fapt, nu există • Aceștia anunță că vând „acțiunile deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", însă această ultimă companie nu a fost înființată • Metoda folosită de cei doi administratori presupune vânzarea „la cent" a combinatului chimic vâlcean, dar specialiștii economici au avertizat, pentru ZIUAnews, că este o manipulare a bursei și că ei vând practic „pielea ursului din pădure" • ZIUAnews vă prezintă, în exclusivitate, informația din caietul de sarcini achiziționat de cinci potențiali cumpărători, din cauza căreia nu a fost depusă nicio ofertă pentru Oltchim

În ianuarie 2013, consorțiul format din Rominsolv SPRL - companie reprezentată de Gheorghe Piperea - și BDO Business Restructuring RPRL - reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan - a fost numit administrator judiciar provizoriu al Oltchim. Au existat multiple tentative de privatizare a combinatului, însă toate s-au finalizat cu amânări, motivul invocat de administratorii judiciari fiind acela că mai mulți potențiali cumpărători au cerut o decalare a licitației.

Surse din rândul celor care au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea combinatului au explicat, pentru ZIUAnews, care a fost motivul pentru care nu au depus nicio ofertă de preț: „În caietul de sarcini se precizează că se vinde de fapt o promisiune, aceea de a crea Oltchim SPV în termen de 7-9 luni de când noi depunem garanția. Garanția este în cuantumul a zece milioane de euro, care se depune într-un cont al Oltchim SA, iar noi nu putem avea siguranța că banii nu vor fi luați de unul dintre creditorii combinatului, pentru a-și acoperi datoria. În plus, cum să cumpărăm o promisiune? Și cine ne garantează nouă că administratorii judiciari vor înființa Oltchim SPV în termenul stabilit, când știm foarte bine că pentru a crea un nou combinat sunt necesare mai multe avize, care costă zeci de milioane de euro. De unde iau ei banii pentru avize și ce se întâmplă dacă nu le primesc?".

Oltchim se vinde pe bursă printr-o firmă inexistentă

Administratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean au informat Bursa de Valori București, printr-un comunicat oficial din martie 2014, cu privire la „depunerea de oferte angajante de cumpărare a acțiunilor deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV". Numai că, această ultimă societate, prin care reprezentanții Oltchim doresc să vândă părțile viabile ale combinatului, evaluate la circa 305 milioane de euro, nu există, în ciuda faptului că Adunarea Creditorilor din cadrul Oltchim a aprobat înființarea ei încă din decembrie 2012. Mai mult, în anumite documente administratorii judiciari chiar îi atribuie noii societăți încadrare juridică, anume Societate cu Răspundere Limitată.

Începând cu 2013, opinia publică a fost informată că această nouă societate există, fiind înființată de Ministerul Economiei. Surse din cadrul Oltchim au confirmat, pentru ZIUAnews, că Oltchim SPV nu există încă și că va fi înființat după ce se va găsi un cumpărător.

Specialiștii economici au declarat, pentru ZIUAnews, că practica folosită de administratorii judiciari poate fi asemănată unei manipulări a acțiunilor de pe bursă, pe principiul vinderii pielii ursului din pădure. Totodată, aceștia ne-au spus că în condițiile în care Oltchim SPV nu există, toate încercările de privatizare vor eșua, iar finalul va fi unul sumbru, atât pentru cei 2.000 de angajați, cât și pentru industria din România: combinatul chimic vâlcean va fi lichidat, nimeni nu îl va cumpăra și va fi vândut la fier vechi.

Piperea recunoaște că nu există Oltchim SPV

Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a recunoscut, în luna mai, că Oltchim SPV nu există, el motivând că se așteaptă avizul Consiliului Concurenței, instituție care dorește să se asigure că formarea noii societăți nu reprezintă ajutor de stat. „Termenul limită pentru depunerea ofertelor este, în prezent, 16 mai. Săptămâna viitoare, adunarea creditorilor va analiza propunerea AAAS (n.red. - Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) pentru amânarea licitaţiei. AAAS susţine că este nevoie să aşteptăm avizul Consiliului Concurenţei pentru formarea acelui Oltchim 2, o societate de tip SPV care va prelua activele viabile din combinat şi va fi deţinută integral de Oltchim SA. Consiliul Concurenţei trebuie să constate că formarea acestui SPV nu este ajutor de stat", a declarat Gheorghe Piperea, pentru ziarul Bursa.
ZIUAnews a încercat în repetate rânduri să-l contacteze pe Gheorghe Piperea pentru a-l întreba de ce folosește sintagma „acțiunile deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", în condițiile în care această ultimă societate nu există. Totodată, am dorit să aflăm opinia administratorului judiciar cu privire la acuzațiile celor care au cumpărat caietul de sarcini, precum și care este motivul pentru care Oltchim SPV nu a fost înființată și în caietul de sarcini se vinde, practic, un angajament, o promisiune. Până la închiderea ediției nu am reușit să obținem punctul de vedere al lui Gheorghe Piperea.

 

http://www.ziuanews.ro/static/images/bursa_interior.jpg...

http://www.ziuanews.ro/static/images/oltchim_spv_srl_interior.jpg...

http://www.ziuanews.ro/static/images/recom_oltchim_interior.jpg...

ME

#22657 EU

2014-06-22 19:44

INFRACTORUL BALAN NICOLAE - PARTENER BDO BUSINESS RESTRUCTURING ESTE URMARIT PENAL IN DOSARUL NR 179/P/2012 DE LA POLITIA SIBIU ; IN MOD NORMAL , DACA AR RESPECA LEGEA , ACESTA NU MAI ARE DREPT DE PRACTICA , ESTE UN INFRACTOR . ACEST BDO A DISTRUS MULTE COMPANII ROMANESTI , ESTE TIMPUL SA PLATEASCA . CONDUCEREA COMBINATULUI A FOST INFORMATA INSA NU A LUAT MASURI

Musafir

#22658 Ilie Șerbănescu despre situația de la Oltchim: „Sunt niște banditisme"

2014-06-22 19:49

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/ilie-serbanescu-despre-situatia-de-la-oltchim-sunt-niste-banditisme-125233

http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/572/ilie-serbanescu-despre-situ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fostul ministru Ilie Șerbănescu a explicat, pentru ZIUAnews, că procedura folosită de administratorii judiciari ai Oltchim - anume de a utiliza expresia „acțiunile deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", în condițiile în care Oltchim SPV nu a fost înființată - este permisă, însă este asemănătoare expresiei „a vinde pielea ursului din pădure".

Totul este posibil ca urmare a reglementărilor existente pe Bursă, unde ai voie să vinzi un angajament, chiar dacă în acest fel se poate manipula valoarea acțiunilor unei companii. Aceste practici „sunt niște banditisme", ne-a spus Ilie Șerbănescu, asemănându-le cauzelor care au condus la izbucnirea crizei economice.

ZIUAnews vă prezintă explicația oferită de analistul economic, care a precizat însă că opinia dumnealui nu este cea mai avizată, comparativ cu cea a unui specialist în reglementările bursiere.

„Bursa e cazino. În toate bursele din lume se fac niște lucruri abominabile. În România nu prea avem de-a face cu aceste lucruri, pentru că este o piață rudimentară din punct de vedere financiar. Ar trebui să vă adresați unui specialist în burse, ca să vă răspundă la întrebarea dacă e voie să faci chestia asta sau să n-o faci. Eu nu am această competență să vă spun când anume e voie și când nu e voie. Asta depinde de reglementările fiecărei burse. Cine știe ce au făcut ei ... un acord prealabil ... sunt povești de genul ăsta, adică, repet, nu e un sfat avizat și nu e un răspuns avizat, dar poți să antamezi, cum ar fi, niște acțiuni la termen, ca proiect, și să-ți revină în momentul când fuziunea se face. Probabil ai angajat niște bani, ăla le folosește, cel care pune la bătaie acțiunile, că de fapt despre asta e vorba. Tu vii cu banii, ăla pune la bătaie acțiunile și termenul de plată poate fi și un credit. Deci ăla folosește și ia banul mai târziu. Folosește banul ăsta pe care i l-ai pasat tu, poate să fie doar de principiu, poate fi o garanție pentru un credit bancar pe care îl ei. Tu te pui gaj la povestea asta. Sunt niște, eu la numesc, banditisme, dar, mă rog, ele sunt permise din punct de vedere financiar, în funcție de reglementările fiecărei burse.

Asta e criza despre care vorbim din 2007. S-au dat credite fără niciun fel de șansă, lucru care se cunoștea că se vor putea obține banii înapoi, s-au angajat ipoteci în baza acestui fapt, de exemplu e vorba de niște credite ipotecare, de niște credite imobiliare, ca să spun așa, cu ipoteca aferentă. Ipoteca aferentă a fost, deci, o deținea banca, banca le-a spus: „domne, eu nu pot, ce să fac eu cu ipoteca asta pe 30 de ani", și a vândut-o cu 20% unuia care a dat din 100 de lei, 20. Banca folosește cei 20 și pe piață îi apar ăia 20 și suta, suta nu dispare, dar nu mai are nicio acoperire. Ipoteca asta vândută poate să fie pusă în bursă și negociată, deci ajunge la altcineva, cu alt preț, și, la un moment dat, omul care are casa nu mai poate plăti, lucru care se știa că nu poate plăti, că era fără șanse de a putea rambursa ceea ce ai împrumutat. Și atunci începe și se derulează înapoi toată rotisăraia asta. Ăla vede că nu poate să-i mai dea lu`ălălalt și așa mai departe și în SUA s-a ajuns bineînețeles la cele două rotițe mari care erau cu garanții de stat și a dat banul contribuabilului. Și așa s-a întâmplat și în Europa, numai că acolo e mai simplu, mai puțin complex acest angrenaj și a trebuit să intervină statul, pe bază de datorie publică. Statul Germaniei este chintesența problemei, nu poate fi acuzat nici de destrăbălare financiară, dimpotrivă, e dat ca exemplu de cumpătare financiară și de diciplină așa mai departe și statul a rămas pur și simplu după cinci ani de criză cu o datorie publică cu 20 de puncte procentuale mai mare. În 2009 statul german se supunea normelor de la Mastricht cu sub 60% din PIB și acum are 85%. Unde s-au dus banii? Păi asta este pe capul contribuabilului și s-au dus în bănci ca să salveze sistemul ăsta de cazino. Despre asta este vorba.

http://www.ziuanews.ro/static/images/bursa_interiorch.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În România, foarte exact: statul român nu avea nicio datorie, era 10% din PIB datoria publică. Ne-a pus să luăm creditul de la FMI și a sărit la 40, în sensul că ne-a pus pe noi să împrumutăm, noi am dat prin intermediul băncii naționale banii băncilor străine, astea s-au salvat, niciun fel de problemă, n-a dat niciuna faliment. 40 au intrat în criză în 2009, 40 sunt și acum. Și, cine plătește? Poporul român care are acum o datorie care a crescut de 2,5 ori. Banii ăia de la FMI s-au regăsit în datorie publică. Ăsta este mecanismul. Așa e și la statul german, atâta doar că statul german e bun, statul române e prost. Ăsta-i jegul. Pe când la noi e mult mai grav, pentru că noi am salvat niște bănci străine, pe când contribuabilul german a salvat niște bănci germane.

Habar n-am (n.red. - de exemplu de altă firmă care a recurs la aceeași practică, anume a transmite bursei că vinde acțiunile deținute de o companie la altă companie care nu există). N-am pentru că eu de dracu` fug mai puțin decât de Bursă. Asta este toată secțiunea de derivative a bursei. Vând pielea ursului din pădure. Se vând opțiuni, angajamente la termen, ipotetice raporturi între monede, ipotetice dobânzi. Eu fac acum tranzacția cu anticiparea asupra cursului sau asupra dobânzii peste trei luni. Văd că nu mă descurc, nu-i bine, o ia în altă direcție, după o lună jumate` anulez aia și fac alte tranzacții și așa mai departe. Pielea ursului din pădure ... Este foarte curios cum nu sare în aer mai rău decât a sărit. Ce spuneți dvs, indiferent că e pe bursă sau nu, e voie. Deci eu am făcut un angajament și acum vând angajamentul, nu acțiunile. Că ăia nu și-au înființat compania, e foarte puțin important. Dacă mă crede vreun bou, e perfect".


Musafir

#22659 Re: EU

2014-06-22 20:29

#22657: ME - EU

NU EXISTA ACEST DOSAR.


Musafir

#22660 Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

2014-06-22 20:30

#22626: - Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

http://www.nasul.tv/2014/06/22/procesul-murdar-al-secolului-statul-contra-roibu/#comment

Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

Gheorghe Smeoreanu Publicat: 22 Iun 2014, 5:47 Actualizat: acum 18 ore 1141 vizualizări 0 comentarii

http://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2014/06/proces_murdar_oltchim-600x450.jpg...

 

Nicicând Europa, ca să nu mai vorbim despre România, nu a cunoscut un proces mai murdar, mai ipocrit, mai manipulator.

Nicicând statul român nu s-a îndreptat împotriva unui cetățean al său cu pretenții atât de absurde, atât de grotești.

Statul roman, prin reprezentantul său legal, administratorul judiciar al Oltchim Gheorghe Piperea, l-a dat în judecată pe Constantin Roibu, fost director general al Oltchim, cerându-i daune materiale de 500.000.000 euro.

Procesul a început, la Rm. Vâlcea, având un prim termen pe 18 iunie a.c. Din cauza scandalurilor din politică, nimeni nu i-a acordat atenție.

Îi vom acorda noi, pentru a demonstra că un stat corupt vrea să se salveze pe spinarea unuia care i-a fost colaborator și i-a îndeplinit ordinele.

Ceea ce veți citi în continuare este doar scheletul unei demonstrații care s-ar putea întinde pe sute de pagini. Balena este uriașă, să ne mulțumim cu studiul coloanei ei vertebrale.

Administratorul judiciar Gheorghe Piperea nu a reușit să redreseze combinatul Oltchim, a lucrat cu firmele definite de el drept căpușe, a ratat privatizarea, a redus activitatea combinatului până la limita intrării în comă, a disponibilizat o mie de persoane cărora nu li s-au plătit salarii compensatorii, a îndreptat totul într-o direcție necunoscută.

În tot acest timp, guvernul a lansat promisiuni, a schimbat miniștri, a folosit minciuna pentru a sări peste campanii electorale. De curând, a recidivat, programând privatizarea dincolo de prezidențialele din noiembrie.

Sare în ochi faptul că există scenarii oculte. Iar la aceste scenarii se adaugă acum o pată de culoare: intentarea unui proces cu daune uriaşe fostului director general Constantin Roibu.

Nu îl apărăm pe Roibu, apărăm un pricipiu.

Un director al unei firme de stat poate fi învinuit de folosirea activelor statului în interes personal, de corupţie, clientelism, de toată gama de infracţiuni posibile şi imposibile. De un singur lucru nu poate fi însă acuzat acel director şi anume de ducerea la îndeplinire a unor decizii ale guvernului, ale adunării generale a acţionarilor, aşadar ale statului.

Vorbim aici, repet, în principiu.

Dacă Gheorghe Piperea îl dădea în judecată pe Constantin Roibu pentru că a semnat contracte oneroase, pentru că a lucrat cu firme prietene, pentru că a luat acasă bucăţi din Oltchim, tăceam şi aşteptam sfârşitul procesului. Sunt destui cei care, îndreptăţit sau nu, l-au acuzat pe Constantin Roibu de corupţie. Însă nu despre corupţie este vorba aici, în acest proces, ci despre, chipurile, greşeli de management ale căror costuri s-ar ridica la o jumătate de miliard de euro.

Este un pumn de praf în ochi şi remarcăm cu satisfacţie că procesul nu face vâlvă, că Gheorghe Piperea s-a înşelat, că diversiunea nu a funcţionat.

Deocamdată.

Totuşi opinia publică nu e idioată, simte manipularea şi ştie că Oltchim nu a fost combinatul lui Constantin Roibu încât să ia decizii singur şi să plătească tot singur.

Câteva exemple dintr-un dosar alcătuit ca documentare pentru acest articol vor argumenta cele spuse.

Combinatul Oltchim Rm. Vâlcea a suferit, după anumite opinii avizate, efecte nocive deosebit de grave prin acţiunile acţionarului minoritar PCC SE. La un moment dat, preşedintele comisiei de control a activităţii SRI de la acea dată, deputatul Cezar-Florin Preda, a primit o scrisoare prin care se solicită investigarea acţiunilor dăunătoare ale firmei amintite. Scrisoarea este semnată de: Ion Cîlea (preşedinte CJ Vâlcea), Petre Ungureanu (prefect Vâlcea), Romeo Rădulescu (primar Rm. Vâlcea), Gh. Davidescu (prefect Argeş), C. Nicolescu (preşedinte CJ Argeş), Tudor Pendiuc (primar Piteşti). Toţi aceşti domni declară că sunt îngrijoraţi de declinul Oltchim şi că această situaţie este imputabilă alcuiva decât lui Constantin Roibu.

În mai 2011, sub semnătura premierului Emil Boc, este aprobat un memorandum prin care se solicită:

„Aprobarea preluării de către Oltchim de la OMV Petrom a instalaţiilor rafinăriei Arpechim Piteşti.”

Un alt memorandum, din 2010, aprobat, de asemenea, de premierul Boc şi contrasemnat de miniştri Videanu şi Vlădescu, vorbeşte despre necesitatea acordării unei garanţii de 339,2 milioane de euro Oltchim în cadrul unui program de investiţii, lucru care nu s-a realizat.

Câteva zeci de asemenea documente demonstrează că directorul general nu a luat măsuri discreţionare, iar dacă activitatea combinatului a înregistrat pierderi uriaşe, acest fapt se datorează unui complex de factori:garanţiile nu au fost acordate, conversia datoriilor în acţiuni nu a fost făcută, Arpechim nu a fost preluat de către stat, PCC a continuat să acţioneze aşa cum a dorit.

Cine plăteşte pentru toate acestea ?

Dacă alături de Constantin Roibu, ori înaintea acestuia mai degrabă, ar fi fost chemaţi în judecată primul ministru, miniştri, directorul SRI şi directorul SIE, adică toţi cei implicaţi,ori din incompetență neimplicaţi, în luarea deciziilor, de-a lungul anilor,în ceea ce priveşte evoluţia Oltchim, atunci am fi putut spune că avem de a face cu o revoluţie în materie de responsabilitate a statului faţă de averea sa. E absurd însă ca în scopul unei diversiuni ieftine, să fie chemat în instanţă acarul Păun.

Chiar dacă pe acest acar îl cheamă Roibu.

Ar mai fi de adăugat ceva. De-a lungul anilor, o serie de oameni politici şi-au declarat susţinerea şi admiraţia faţă de Constantin Roibu, l-au demumit manager providenţial, salvator al Vâlcii şi Argeşului. Ar fi de dorit ca demnitatea să îi facă pe toţi aceştia să reacţioneze în faţa unei nedreptăţi uriaşe care i se face acum acestui om.

Cândva, l-am socotit pe Constantin Roibu vinovat de prea multă implicare nocivă în viaţa politico-mediatică a Vâlcii. Păstrez şi acum aceeaşi opinie.

Consider însă că este o datorie de conştiinţă să apăr un om de acuzaţiile care trebuie aduse unui sistem,unei guvernări sau mai multora, unor ţări mai mult sau mai puţin prietene, Europei chiar.

Constantin Roibu nu poate fi lăsat singur în faţa celor care vor să-l vadă ars pe rug doar pentru a nu li se vedea lor păcatele.

Sunt convins că într-o ţară normală şi într-o perioadă normală Constantin Roibu ar fi socotit un stâlp al societăţii, un mare manager.

În fond, prăbuşirea Oltchim poate fi considerată, până la un moment dat, o vină a sistemului. Îi putem spune chiar sistem ticăloşit.

Sunt vinovaţi premierii din 2007 încoace, miniştrii de resort, reprezentanţii de rang înalt ai judeţelor Vâlcea şi Argeş. Este vinovată clasa politică din cele două județe.

Un proces al tuturor acestor vinovăţii ar fi de dorit dar , din păcate, e irealizabil. Nu acceptăm însă ideea de a înlocui un asemenea proces cu procesul unui singur om.

Acum, când corabia naufragiază, ştim cine fuge.

Noi, nu.

Vom reveni


Musafir

#22661 Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

2014-06-22 20:32

#22627: - Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

Hai sa lamurim si problema datoriilor Oltchim. Si cel mai bine este sa vorbim cu situatiile (este vorba despre acte oficiale publicate pe site-ul Oltchim - http://www.oltchim.ro/index.php?name=relatia-cu-investitorii/informatii-financiare) pe "masa".

Se vede in mod clar care au fost datoriile Oltchim la data la care domnul Constantin Roibu nu mai era Director General al Oltchim, datorii acumulate in 20 de ani, datorii care se pot cuantifica in tot ceea ce s-a facut in Oltchim (instalatii noi, modernizari, hulitul Arpechim, autorizatii de mediu, de instalatii, etc.)
- la 30.09.2012 - 2.656.632.919 lei (adica - 603.780.209 EURO - la un curs EURO / lei = 4,40 lei).

Domnul Piperea a uitat sa spliteze cele cca. 800.000.000 EURO in doua: "epoca Roibu si 'epoca" de dupa Roibu.

Dupa cum se vede, in perioada de dupa Roibu, datoriile Oltchim au crescut cu 200 de MILIOANE de EURO - NUMAI IN TREI LUNI DE ZILE - FARA SE SE MAI FACA NIMIC IN Oltchim !!!


TREBUIE SA SPUNEM CA NICIODATA OLTCHIMUL NU A INREGISTRAT CRESTEREA DATORIEI INTR-UN TRIMESTRU (SAU INTR-UN AN SAU INTR-UN "CINCINAL") CU O SUMA ASA DE MARE (cca. 200 MILIOANE de EURO).

http://i.imgur.com/j9lCoT4.png?1?8843...


Musafir

#22662 Re: Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

2014-06-22 20:34

#22629: - Procesul murdar al secolului. Statul contra Roibu

SI HAI SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

ATENTIE, CE SPUNE PKF FINCOTA - AUDITORUL INDEPENDENT ANGAJAT DE PIPEREA:
"La data de 31 decembrie 2013, Grupul a inregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,29 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,6 milioane de lei (cca. 211 MILIOANE de EURO).

Si sa vedem documentele (RAPORTUL transmis catre BURSA DE VALORI BUCURESTI):

(www.oltchim.ro/index.php?name=relatia-cu-investitorii/informatii-financiare).

 

 

http://i.imgur.com/WmhzyaU.png?1?2467...

http://i.imgur.com/UyDKhmg.png?1?2387...

TREBUIE SA SPUNEM CA NICIODATA OLTCHIMUL NU A AVUT O PIERDERE ASA DE MARE (cca. 211 MILIOANE de EURO) INTR-UN AN
.


NU SE POATE SA AI ASA PIERDERI IN INSOLVENTA CAND TU NU AI "BATUT" UN CUI IN OLTCHIM SI CAND AI TERIMIS ACASA CCA. 1000 DE SALARIATI (O TREIME) !!!

ATAT DOMNUL PIPEREA CAT SI DOMNUL MINISTRU NITA SI MAI ALES "COMITETUL CREDITORILOR OLTCHIM" TREBUIE SA SE INTREBE DACA NU CUMVA PROASTA ADMINISTRARE A OLTCHIMULUI - INCEPAND CU 01 OCTOMBRIE 2012 - ESTE CAUZA REALA A ACESTOR CRESTERI A DATORIILOR SI A PIERDERILOR NEMAIVAZUTE IN OLTCHIM !!!

ESTE O BATJOCORA LA ADRESA CELOR DIPONIBILIZATI CARORA TE PLANGI CA NU AI 9 MILIOANE DE EURO PENTRU CA SA LE PLATESTI SALARIILE COMPENSATORII DAR TU, ITI PERMITI SA RISIPESTI IN VANT 211 MILIOANE DE EURO, MAI ALES PRIN PRISMA FAPTULUI CA ATUNCI CAND AI DISPONIBILIZAT ACESTI OAMENI AI FACUT-O IN NUMELE UNOR ECONOMII CARE "SALVEAZA" OLTCHIMUL:

(http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/)

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual)."

UNDE SI LA CINE SUNT "PIERDUTE" DOMNULE PIPEREA CELE 211 MILIOANE DE EURO, IN  ANUL 2013 - PRIMUL AN AL INSOLVENTEI OLTCHIM SUB ADMINISTRAREA DUMNEAVOASTRA?


Musafir

#22663 FMI nu vrea ca statul să preia Arpechim pentru privatizarea Oltchim

2014-06-22 23:20

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html

Companii-Afaceri
23.06.2014
Insolvenţa Oltchim şi şansele de privatizare a combinatului vâlcean au făcut obiectul unor discuţii aprinse în misiunea FMI care s-a încheiat recent, spun surse apropiate situaţiei. "FMI nu înţelege de ce trebuie ca statul român să preia rafinăria Arpechim de la Petrom ca s-o vândă mai departe unui investitor la pachet cu Oltchim", mai susţin sursele noastre, care ne-au spus că instituţiile financiare internaţionale dezaprobă ideea ca statul să fie "intermediarul tranzacţiei", chiar şi pentru scurt timp.

Sursele citate ne-au explicat: "Autorităţile vor prelua rafinăria doar dacă va exista o ofertă fermă de cumpărare pentru Oltchim. De prezenţa statului în tranzacţie este nevoie pentru că Petrom vrea să se asigure că cine cumpără Arpechim va prelua şi obligaţiile de mediu aferente (unele aparţin companiei petroliere, iar altele - statului pentru poluările istorice). Legea spune că dacă viitorul cumpărător al complexului Oltchim-Arpechim va da faliment, atunci obligaţiile de mediu îi revin fostului proprietar - Petrom. Astfel, compania doreşte să se asigure că nu se va trezi într-o asemenea situaţie. FMI a avut o dispută pe subiect cu ministrul Economiei, Constantin Niţă, reproşându-i, printre altele, că nu s-a închis problema Oltchim prin insolvenţă".

Surse din combinat afirmă că instalaţiile petrochimice deţinute de Oltchim pe platforma Arpechim pot funcţiona şi fără rafinărie pentru că se poate achiziţiona materia primă de pe piaţa liberă.

Mâine, creditorii Oltchim se vor reuni pentru a aproba amânarea cu aproximativ şase luni, până pe 12 decembrie, a licitaţiei pentru vânzarea combinatului. Tot mâine, conform surselor citate, creditorii vor trebui să aprobe şi împrumutul de 15 milioane de euro obţinut de administratorii judiciari de la companiile chineze care curtează Oltchim de anul trecut, dar nu s-au hotărât să participe la licitaţie.

Sursele din Oltchim ne-au mai spus: "Cel mai probabil, împrumutul va fi aprobat de creditori. Astfel, banii vor sosi la finele lunii iulie. Va fi majorată producţia de la 23% cât este în prezent, la circa 40%.

De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare".

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea sa. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a înregistrat, în primul trimestru, o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei.

Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

De preluarea Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza - prin Chimcomplex Borzeşti, şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria. Şi SIF 3 Transilvania prospectează posibilitatea participării la licitaţie, dar nu a luat o decizie până acum.

Administratorii judiciari ai combinatului au tot amânat licitaţia pe motiv că investitorii ar fi solicitat acest lucru şi susţin că unii dintre aceştia vor să preia Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim.


Musafir

#22664 Re: Re:

2014-06-22 23:38

#22653: - Re:

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...

musafir

#22665

2014-06-23 03:57

DISPONIBILIZATI VENITI MIERCURI 25 IUNIE 2014 ORA 8,30 IN FATA PREFECTURI SA-L MAI INTREBAM SI PE PREFECT DE ADRESA CARE A PROMIS CA O FACE DIRECT CATRE PONTA SA VEDEM CE REZULTAT[ NE MAI MINT ]DAR VENITI FRATILOR TOTI SUNT SI DREPTURILE VOSTRE CA ALTFEL ASTEA NEAU FACUT SI NE FAC IN CONTINUARE PACAT CA NU NE STRINGEM TOTI

Musafir

#22666

2014-06-23 05:43

http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

"'Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat', a mai spus Piperea.

PAI FRATELE MEU PIPEREA SA NE FIE CLAR,ASTA PUTEAI SA O SPUI INAINTE SA DAI LUMEA AFARA,DADEAI LUMEA AFARA CUM ZICI IN SECUNDA IN CARE AVEAI BANI DE COMPENSATORII .NU VII ACU SI NE SPUI ASTA ,LA UN AN DE ZILE.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

Piperea:Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie."




JUDECATI SI VOI,DUPA MINTEA LOR ANUL ASTA DISPONIBILIZATII NU VOR VEDEA NICI UN BAN DIN COMPENSATORII.SCRIE MAI SUS CLAR SI CONCIS.CE ESTE DE FACUT?

TINETI MINTE,NE-O SPUN IN FATA:

ANUL ASTA NU SE DAU SALARIILE COMPENSATORII(scrie destul de clar mai sus)

VENITI MIERCURI 25 IUNIE 2014 ORA 8,30 IN FATA PREFECTURII!


Musafir

#22667 Re:

2014-06-23 06:23

#22665: musafir -

De ce "MIERCURI 25 IUNIE 2014 ORA 8,30 IN FATA PREFECTURI" si nu 24 IUNIE 2014 ORA 8,30 IN FATA OLTCHIM, CAND SE DECID LUCRURI IN AGA CU CREDITORII!!!!!! CE SCOP AI TU...., DE TRINMITI LUMEA IN ALTE DIRECTII....???? SUNTEM

"929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti)" conform

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/,

 

CUM ANUNTI TU PE TOTI SI CUM DE DECIZI TU?!!!! VAD CA VORBESTI IN NUMELE A 929 OAMENI.

 

NE-AU FACUT PRIN AVOCATI SI NERESPECTAREA LEGII.


Musafir

#22668 Re:

2014-06-23 06:25

#22666: -

REDEFINESTE-TI POZITIA CONFORM ZIARULUI BURSA, NU CELOR ARATATE DE TINTE OFERITE DIN PRESA  VALCEA  SI RELATATE IN PRESA CENTRALA IN DOUA ETAPE DISTINCTE, CU DOUA INTELESURI.

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#22669 Re:

2014-06-23 06:50

#22665: musafir -

IMPOSTORULE, CARE NU ANUNTI CEI 929 DISPONIBILIZATI DE EVENIMENTE REALE, PUI LUMEA IN ALTA DIRECTIE SI DUPA INJURI CA LA USA CORTULUI, NEMERNICULE. BAAAAA SA-TI DEA DUPA FAPTA SI VIATA SA -TI FIE LA FEL DE IMPUTITA PRECUM ARUNCI TU AICI PE PETITIE, MIZERABILULE, LA INJURAT NU VA INTRECE NIMENI.


Musafir

#22670 Re: Re:

2014-06-23 07:01

#22668: - Re:

Surse din combinat afirmă că instalaţiile petrochimice deţinute de Oltchim pe platforma Arpechim pot funcţiona şi fără rafinărie pentru că se poate achiziţiona materia primă de pe piaţa liberă.

Tu te uiti ce scrie?Asa ceva NU SE POATE!O spun specialistii,inginerii,oamenii care lucreaza acolo(la Arpechim-nu stiu ce surse invoca ei,poate incapabili birocrati de la Oltchim).E,pentru fraza asta,nestiinta crasa,da-mi voie sa nu interpretez pozitiv ce scrie in acel articol,asa cum iti place tie sa faci,pentru a induce lumea in eroare.

CITITUL PRINTRE RANDURI DAUNEAZA GRAV SOCIETATII!

 


Musafir

#22671

2014-06-23 07:02

http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

"'Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat', a mai spus Piperea.

PAI FRATELE MEU PIPEREA SA NE FIE CLAR,ASTA PUTEAI SA O SPUI INAINTE SA DAI LUMEA AFARA,DADEAI LUMEA AFARA CUM ZICI IN SECUNDA IN CARE AVEAI BANI DE COMPENSATORII .NU VII ACU SI NE SPUI ASTA ,LA UN AN DE ZILE.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

Piperea:Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie."




JUDECATI SI VOI,DUPA MINTEA LOR ANUL ASTA DISPONIBILIZATII NU VOR VEDEA NICI UN BAN DIN COMPENSATORII.SCRIE MAI SUS CLAR SI CONCIS.CE ESTE DE FACUT?

TINETI MINTE,NE-O SPUN IN FATA:

ANUL ASTA NU SE DAU SALARIILE COMPENSATORII(scrie destul de clar mai sus)

VENITI MIERCURI 25 IUNIE 2014 ORA 8,30 IN FATA PREFECTURII!


Musafir

#22672 Re: Re: Re:

2014-06-23 07:29

#22670: - Re: Re:

PRIETENE, ZIARUL BURSA NU VORBESTE CU CIURIBURII. TU O TI PE-A TA SI NU E OK. CITESTI SI INTERPRETEZI CUM VREI TU, PIPEREA TI-A SPUS CA NU POATE DECLARA MAI MULT DECAT POATE PUBLIC, ASA SUB "SURSE DIN OLTCHIM" POATE SA-TI OFERE INFORMATIA, CAPSOMAN SA NU INTELEGI, CA TINE ASA. EU TE CRED CA AI DUBII, DAR AICI E DECLARATIE IN ZIARUL BURSA BUCURESTI, O INFORMATIE  PENTRU TOTI CARE RESPECTA DECIZII IN BURSA SI OAMENI DE AFACERI. ESTE VORBA DE BANI AICI, NU DE DECLARATII FICTIVE.

musafir.

#22673

2014-06-23 08:16

Stie cineva a sosit raspunsul de la guvern referitor la petitia care am facuto

Musafir

#22674 Re: Re: Re:

2014-06-23 09:47

#22670: - Re: Re:

Surse din combinat afirmă că instalaţiile petrochimice deţinute de Oltchim pe platforma Arpechim pot funcţiona şi fără rafinărie pentru că se poate achiziţiona materia primă de pe piaţa liberă.

Tu te uiti ce scrie?Asa ceva NU SE POATE!O spun specialistii,inginerii,oamenii care lucreaza acolo(la Arpechim-nu stiu ce surse invoca ei,poate incapabili birocrati de la Oltchim).E,pentru fraza asta,nestiinta crasa,da-mi voie sa nu interpretez pozitiv ce scrie in acel articol,asa cum iti place tie sa faci,pentru a induce lumea in eroare.

CITITUL PRINTRE RANDURI DAUNEAZA GRAV SOCIETATII!

 

MAI CONCRET CE VREI SA SPUI DE FAPT? SE POATE LUCRA CU BENZINA NAFTA

ASA E

PROBLEMA E CA MONOMERU E PRAF


Musafir

#22675 SOCAR: Suntem în continuare interesați de Oltchim și analizăm preluarea combinatului

2014-06-23 10:01


http://www.agerpres.ro/economie/2014/06/23/socar-suntem-in-continuare-interesati-de-oltchim-si-analizam-preluarea-combinatului-12-09-38

Compania petrolieră azeră de stat SOCAR este încă interesată de preluarea combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea și analizează această oportunitate, a declarat, luni, Hamza Karimov, șeful SOCAR România, în cadrul Forumului Energetic Regional FOREN 2014.

http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-06%2F0...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: (c) Sorin LUPȘA / AGERPRES ARHIVĂ

'Ne uităm cu interes la Oltchim, care este un proiect important pentru statul român. SOCAR în continuare analizează această oportunitate, dar nu există o opinie concretă în acest sens', a spus reprezentantul companiei azere.

Potrivit acestuia, partea română și filiala din Româna au trimis deja toate datele tehnice referitoare la Oltchim către compania-mamă, care va analiza oportunitatea și va lua o decizie finală.

'Noi avem un alt combinat petrochimic în Turcia, Petchim, și am planificat investiții de 6-7 miliarde de euro într-o rafinărie în Turcia, tot pe partea de petrochimie. Avantajul Oltchim este că poate produce mai ieftin', a precizat Karimov.

Termenul pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesați să cumpere Oltchim a fost 6 iunie 2014, dar niciun investitor interesat nu s-a înscris în cursă.

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până pe 6 iunie, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, la începutul lunii iunie, Constantin Niță, ministrul Economiei.