Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22675 SOCAR: Suntem în continuare interesați de Oltchim și analizăm preluarea combinatului

2014-06-23 10:01


http://www.agerpres.ro/economie/2014/06/23/socar-suntem-in-continuare-interesati-de-oltchim-si-analizam-preluarea-combinatului-12-09-38

Compania petrolieră azeră de stat SOCAR este încă interesată de preluarea combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea și analizează această oportunitate, a declarat, luni, Hamza Karimov, șeful SOCAR România, în cadrul Forumului Energetic Regional FOREN 2014.

http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-06%2F0...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: (c) Sorin LUPȘA / AGERPRES ARHIVĂ

'Ne uităm cu interes la Oltchim, care este un proiect important pentru statul român. SOCAR în continuare analizează această oportunitate, dar nu există o opinie concretă în acest sens', a spus reprezentantul companiei azere.

Potrivit acestuia, partea română și filiala din Româna au trimis deja toate datele tehnice referitoare la Oltchim către compania-mamă, care va analiza oportunitatea și va lua o decizie finală.

'Noi avem un alt combinat petrochimic în Turcia, Petchim, și am planificat investiții de 6-7 miliarde de euro într-o rafinărie în Turcia, tot pe partea de petrochimie. Avantajul Oltchim este că poate produce mai ieftin', a precizat Karimov.

Termenul pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesați să cumpere Oltchim a fost 6 iunie 2014, dar niciun investitor interesat nu s-a înscris în cursă.

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până pe 6 iunie, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, la începutul lunii iunie, Constantin Niță, ministrul Economiei.