Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#17076

2014-02-11 17:07

Cad se mai termina odata cu hotia? Cred ca vom regreta si ca Vadim nu va mai vrea sa preia mizeriile ce-au ramas.Acesta este stadiul de degradare in care ne-au adus!!!

Musafir

#17077 Re: ORICARE

2014-02-11 17:08

#17075: XORICARE - ORICARE

bai prostovane de ghioca,ti am spus nu mai deschide gura ca ti pute a canal si tie si la tacto cioara mizerabila,ca am impresia  azi i ai dat un aft[l ai pupat in fund]la nagitu de cernev,,miirs


Musafir

#17078 Re: Re: RE; 17051

2014-02-11 17:16

#17072: - Re: RE; 17051

APROPO BAI MUSAFIRYLE,TU DECIND ITI PERMITI SA VORBESTI IN NUMELE LUI GABI ANGHELACHE,CA ACUM VENI DE ACASA ,CINE MINA MEA ESTI TU CUM VORBESC EU FOTA CU GABITA,,LASA TU MAI BINE CIOCUL MIC PINA NU TE INJUR,DA TI NUMELE CIND VORBESTI CU MINE LASULE,HAI CA AM TREABA


Musafir

#17079 Re: ORICARE

2014-02-11 17:17

#17075: XORICARE - ORICARE

MANANCI RAHAT CU POLONICUL. DOAMNA DESPRE CARE VORBESTI ESTE SEF DEPOZIT CAM DIN ANUL 2010 - 2011, DECI INAINTE DE-A PUNE CERNEV MANA PE TAMBAL SI DECI INAINTE DE VICTORIA. CERNEV A OBTINUT POST PENTRU DOAMNA LUI CONSOARTA SI PENTRU "DOAMNA LUI SECRETARA" ADUSE / ADUSI DE LA DESIGN.RO, ASA CA DU-TE, DU-TE SI CANTA IN ALTA PARTE CA ESTI VARZA. NU MAI INCERCA SA DEZINFORMEZI OAMENII.


Musafir

#17080 Re: Re: Re: RE; 17051

2014-02-11 17:24

#17078: - Re: Re: RE; 17051

"APROPO BAI MUSAFIRYLE......."

Apropoo bai tampitule, esti de departe cel mai mare prost care circula pe aceasta petitie. Dar de departe. Ai inteles?


Musafir

#17081 Re:

2014-02-11 17:27

#17066: -

Ce traba ai tu cu autorul sau ce treaba are autorul cu tine? Tu crezi ca noi cei care ne uitam pe aceste postari si care ne mai dam cu parerea p-acilea suntem prosti si nu avem minte. Si ce treaba ai tu unde si la cine cotizam? Iar despre capuse spune-mi tu de ce nu a fost deparazitat "pacientul oltchim aflat in coma" (asa cum ii spune nea Ghita Piperea). Nu numai ca nu a fost deparazitat dar s-au si inmultit.

????????????

#17082 ?

2014-02-11 20:23

stie cineva daca PIRVU va mai fi director?
daca nu, cine va fi noul dir,general?
eu

#17083 Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA

2014-02-11 20:24

S. MAX

#17084 ADEVARATELE CAUZE ALE INSOLVENTEI OLTCHIM - PENTRU CEI INTERESATI

2014-02-11 20:53

Este Memoriul domnului Constantin Roibu ( https://www.dropbox.com/s/jrjsq1vk91ms36n/RaportComplet.pdf ) impotriva Raportului domnului Gheorghe Piperea ( http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-03-13-14407961-0-oltchim-raport-privind-cauzele-care-generat-starea-insolventa.pdf ).

"Memoriul" este dreptul la replica al domnului Constantin Roibu impotriva "Raportului" domnului Gheorghe Piperea. Si este diferenta de clasa si de profesionalism iar diferenta il descalifica pe domnul Gheorghe Piperea (nu neg, este un bun profesionist in domeniul juridic).

Eu am citit si "Raportul Piperea" si "Memoriul Roibu" si cred in cele prezentate in "Memoriul" domnului Constantin Roibu.
Fiecare poate sa citeasca cele doua documente si fiecare poate sa-si spuna parerea.
Fiecare are dreptul la libera exprimare, fiecare crede ce si pe cine doreste.

In cazul de fata ADEVARUL NU ESTE LA MIJLOC dar sunt sigur ca ADEVARUL va iesi la suprafata iar cei vinovati vor plati!

Singurul meu sfat pentru cei care citesc acest comentariu este sa citeasca cele doua documente si se vor convinge singuri cine are dreptate.


Voi continua, asa cum am spus, publicarea unor parti importante din "Memoriu".

Oltchim este o societate listată la Bursa de Valori București începând cu anul 2005, iar statul român în calitate de acționar majoritar a impus reguli de guvernanță corporativă și transparență decizională la cele mai înalte standarde, reguli pe care noi le-am aplicat și respectat.

În mod real, există câteva cauze majore care au dus Oltchim în insolvență, cauze care sunt susținute de date, cifre, informații, documente, audituri și analize de piață, întocmite de autorități și entități competente și specializate în domeniu și nu aruncate pe piață fără justificare, așa cum procedează administratorii judiciari. Acestea sunt:
1. Diminuarea capitalului social al Oltchim și blocarea în AGEA din decembrie 2007, cu rea-credință a majorării capitalului social de către PCC într-o manieră ostilă și subversivă.

În martie 2012 Comisia Europeana a aprobat efectuarea majorării capitalului social la Oltchim, ca nefiind ajutor de stat.

Statul român a notificat Comisia Europeana pentru a-i da dreptul să facă majorarea capitalului social ca nefiind ajutor de stat încă din anul 2008. Normal era ca în termen de 6 luni Oltchim să primească aceasta aprobare, însa ca urmare a presiunilor și reclamațiilor făcute de către PCC, investigația CE a durat până în martie 2012.

În toata aceasta perioadă, Oltchim a funcționat la un nivel redus, fiind în permanență la un pas de închiderea activității, managementul făcând eforturi uriașe pentru a face față atacurilor și presiunilor făcute de același PCC.

Cu toate ca s-a luat aprobarea de la Comisia Europeana și s-a convocat AGEA pentru majorarea capitalului social la Oltchim, în luna august 2012, reprezentantul statului în AGEA a votat într-un mod absolut inexplicabil împotriva majorării, conform mandatului emis de către OPSPI.

N-am interes niciodată ce a stat la baza raționamentului celor de la conducerea MECMA și a OPSPI și de ce au blocat majorarea capitalului social, după ce timp de peste 4 ani statul român s-a luptat să obțină aceasta aprobare?


2. Comportamentul comercial ostil și acțiunile concertate ale acționarului minoritar Petro Carbo Chem (PCC), având drept scop discreditarea Oltchim, blocarea activității la toate nivelurile și pe toate sectoarele de activitate (producție, comercializare și cercetare).


Acest comportament a fost instrumentat prin implicarea activă a reprezentantului legal al PCC în România, Dl. Wojciech Zaremba și a președintelui PCC, Dl. Waldemar Preussner. Succesul demersurilor acestora s-a manifestat prin pasivitatea Guvernului României (în diverse formule politice) în a efectua conversia creanței AVAS în acțiuni, în ciuda faptului că s-a obținut încă din iunie 2007 acordul tacit al Comisiei Europene la cel mai înalt nivel. În martie 2012 acordul pentru efectuarea conversiei a fost dat explicit și în scris de către Comisia Europeana.

Caracterul defăimător al acțiunilor la adresa Oltchim de către PCC a fost recunoscut fără niciun fel de dubiu și în mod explicit de instanțele române în repetate rânduri, ultima recunoaștere o reprezintă câștigarea procesului împotriva acestora în 2013, întărind convingerea că aceștia sunt principalii răspunzători pentru insolvență.

Vă informăm că vom continua toate demersurile pentru atragerea răspunderii juridice a PCC pentru rolul determinant în insolvența Oltchim, atât în nume propriu, cât și în numele tuturor celor care au fost prejudiciați prin aceste acțiuni.


3. Oprirea furnizării materiilor prime de bază: etilena și propilena de către OMV Petrom ca urmare a închiderii Arpechim – divizia petrochimica Bradul.

Închiderea Diviziei Petrochimice de la Arpechim în 2008 a forțat Oltchim să funcționeze la mai puțin de 45% din capacitate, nemaiavând posibilitatea să procure materie primă din surse alternative. Astfel, scăderea la sub 45% din capacitate Oltchim nu mai are cum să fie profitabilă, fapt subliniat și de auditorii societății KPMG în repetate rânduri. Aceștia menționează clar în auditurile sale din 2009, 2010 și 2011 că pierderile înregistrate sunt cauzate de funcționarea redusa (Anexele 15-18).

În plus, oprirea Arpechim a forțat Oltchim să facă schimbări și opriri frecvente a fluxurilor tehnologice, toate cu costuri semnificative pentru societate. Tabelul 1 arată în mod clar nivelul de funcționare redus la Oltchim și se vede fără dubiu că funcționarea redusă este cauza reala a pierderilor.


4. Criza industrială și financiară, începând cu anul 2008, când Oltchim a pierdut piețe și parteneri tradiționali.

Oltchim este un operator major pe piața produselor chimice, iar piețele pe care operează sunt caracterizate printr-un grad ridicat de interdependență. Impactul crizei asupra capacității de plată a partenerilor tradiționali ai Oltchim a fost unul semnificativ și a forțat managementul societății: (a) să mărească termenele de plată a mărfurilor livrate și (b) să revizuiască cantitățile și oferta de produse, având în vedere schimbările dramatice prin care treceau toți partenerii societății.

Este menționat clar de către KPMG în auditul anului 2008 ca principala cauza a pierderilor o reprezintă declanșarea crizei mondiale, Oltchim fiind puternic afectat, deoarece exporta peste 75% în producția sa.


5. Schimbarea procedurilor de privatizare în anul 2012 și a caietului de sarcini pentru privatizarea Oltchim cu o săptămâna înainte de termenul de depunere a ofertelor.

Această manieră amatoricească de a conduce un proces de privatizare a unei companii cu valori de sute de milioane de Euro, arată cât de dezinteresați au fost cei care au gestionat întregul proces. Se pune întrebarea: pe cine au reprezentat de fapt cei care au condus MECMA și OPSPI la momentul privatizării?

Sunt dispus să susțin în mod argumentat și documentat (spre deosebire de maniera în care a fost redactat Raportul) toate aceste concluzii în fața oricăror autorități administrative sau judiciare din România, precum și a factorilor decizionali din mediul de afaceri.

Datele și informațiile utilizate în acest material au fost procurate din surse publice, iar cele care nu au fost disponibile au fost furnizate prin asistența altor părți menționate în Raport.

Acest memoriu este doar un prim pas în identificarea corectă, obiectivă și lucidă a cauzelor insolvenței Oltchim, și implicit a soluțiilor posibil a fi puse în practică în vederea reorganizării și salvării acestui obiectiv de importanță strategică națională, precum și în protejarea legitimă a demnității și reputației de care se bucură întreaga echipă managerială a Oltchim, prin eforturile autentice de salvare a întreprinderii.

Doresc să asigur pe această cale pe toți cei interesați că nu voi scuti niciun efort pentru recunoașterea pe cale judiciară a caracterului tendențios și prejudiciabil al Raportului.


Voi reveni cu un nou "episod" din acest memoriu.


Musafir

#17085 Re:prost e fiul lui mata bai magarule,nu EU PICASSOai inteles?

2014-02-11 21:22

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-02-11 21:45


Radu mami

#17087 SVO- CAUTA ADEPTI

2014-02-12 05:53

Cautam atepti pentru consolidarea sindicatului si sporirea numarului de adepti,pardon ;CIOCANARI'--FERICIRE.

Musafir

#17088

2014-02-12 07:19

#17087: Radu mami - SVO- CAUTA ADEPTI

Este o porcarie, multe sindicate si proaste, picajul Oltchim este in continuu. Astia va lasa fara industrie si job-uri. Voi nu trebuie sa va comparati precum  partidele politice, trebuie sa va aparati uniti aceleasi probleme, JOB-urile si societatea, printr-o singura voce puternica. Sa va vad eu ce sindicate o sa mai fiti, cand dispare locul de munca si societatea....???


Musafir

#17089 Re:

2014-02-12 07:35

#17088: -

PAI ASTA SE DATOREAZA NUMAI LUI MIZERABILUL ASTA DE CERNEV CARE NU A FACUT ALTCEVA DECIND A VENIT PESTE NOAPTE SI NU A FACUT ALTCEVA[EXACT CA VOICULESCU]DECIT SA MINTA ,SA DENIGREZE SI SA AMENINTE NISTE OAMENI DEJA AMARITI CARE NU MAI STIU DACA MAINE SAU POIMAINE MAI AU SERVICIU,NU VREA ACEST ESCROC DECIT HAOS TOTAL,IAR ACEASTA MASCARADA O VOM DISCUTA PESTE PUTIN TIMP,ASTEPT SA VAD CE JIGNIRI MAI POT FACE SI SPUNE LA ADRESA MUNCITORILOR     ETE NA PICASSO

...un disponibilizat

#17090 Pt .#17082

2014-02-12 08:11

Da .Va fi in continuare Director General.Pt. ca are aptitudini.Sa ne amintim cateva realizari:sute de oameni dati afara din Divizia Bradu,salarii taiate si altele total nesemnificative.

Musafir

#17091 Re: Pt .#17082

2014-02-12 08:42

#17090: ...un disponibilizat - Pt .#17082

De unde stii?  A spus pe antenatrei ?


Musafir

#17092 Re: Re: Pt .#17082

2014-02-12 09:23

#17091: - Re: Pt .#17082

NU MA BOSCHETARULE, A SPUS VOICULESCU,VOZGANIAN,PIPEREA SI CERNEV,FRECATI AS BOTUL ALA IMPUTIT,,lacatus

X MEN

#17093 ALTE CAUZE CARE AU DUS OLTCHIMUL LA DEZASTRU

2014-02-12 09:23

INVESTITII PROASTE PENTRU OLTCHIM NU SI PENTRU FOSTA CONDUCERE; 1. CLADIREA DE LA PRIZA OLT[SERINGI]-BANI ARUNCATI PE OLT,INVESTITIE CARE NU S-A FINALIZAT DECI BANI BLOCATI. 2. PETZETAKIS - INVESTITIE IN CLADIRE CARE STA DEGEABA SI UTILAJE ADUSE DIN GRECIA CARE ULTERIOR AU FOST RETURNATE FARA A FUNCTIONA. PERSONAL MUNCITOR TRIMIS LA SPCIALIZARE IN GRECIA CITEVA LUNI PE BANII OLTCHIMULUI. 3. APA OXIGENATA-INVESTITIE FINALIZATA CARE ADUNAT A FUNCTIONAT 2 ANI SI TAIATA DEFINITIV. 4. MARIRE CAPACITATE POLIETERI CU FIRME AGREATE [COTIZANTE] CARE FOLOSEAU ARMATURI SI TEAVA RECUPERATA DIN OLTCHIM SI BAGATE PE DEVIZ CA NOI . 5. INSTALATIA DE IZOCIANATI-100 TIRURI CU MATERIALE ADUSE DIN SERBIA SI CARE ZAC DE ANI BUNI CA FIER VECHI. 6. PERSONAL MUNCITOR PENSIONAT ANGAJATI UN AN CU SALARII MARI PENTRU A REPORNI MONOMERUL FAPT CARE NU S-A INTIMPLAT. 7. FURTURI MARI DE PRODUSE , UTILAJE SI FIER VECHI DE CATRE UNII SEFI;
- SODA CAUSTICA CU TONELE, ANTIGEL, POLIETER, TOLUEN ETC.AFACERI CU FIER VECHI ,INOX DE CATRE UNELE PERSOANE DIN CONDUCERE.DISPARITIA A ZECI DE MOTOARE DIN MAGAZIA DE LA TIOCOLI. 8. LUCRARI EXECUTATE DE CATRE MENTCHIM PE COMANDA DE LUCRU SI FISE DE INTERVENTIE CU SUTE DE ORE TRECUTE IN PLUS PE FIECARE LUNA PENTRU ASI PUTEA SCOATE SEFII MENTCHIMULUI SALARII MARI. 9. UITASEM FURTURILE SOFERILOR CARE TRANSPORTAU MATERIE PRIMA PENTRU FARICA DE CONSERVE RIURENI [VEZI DEMITERILE DIN ACEA PERIOADA].FURTURILE DE MOTORINA DIN OLTCHIM SI ALTELE. 10.FIRMELE DE PAZA AI CAROR ANGAJATI ERAU PE MANA CU HOTII SI CARE PERCEPEAU COMISIOANE.

Musafir

#17094

2014-02-12 09:35

1

Musafir

#17095 Re: ALTE CAUZE CARE AU DUS OLTCHIMUL LA DEZASTRU

2014-02-12 10:16

#17093: X MEN - ALTE CAUZE CARE AU DUS OLTCHIMUL LA DEZASTRU

bravos cernev,bravos;exact ce spuneam mai inainte,esti un lingau voiculescian,redau;[toate tunurile pe D NUL DIR GEN ROIBU],BRAVOS cernev[nagit mizerabil,dar si pupincurist]dar euFOTA tot mai sper si cred in D ZXEU ca pina la 1APRILIE,iti vei lua zborul spre BULGARIAcu piperea,talpasanu,etc,tradatorilor si escrocilor de OLTCHIM,BRAVOS CIOARA VOPSITA


Musafir

#17096 Re: ALTE CAUZE CARE AU DUS OLTCHIMUL LA DEZASTRU

2014-02-12 10:26

#17093: X MEN - ALTE CAUZE CARE AU DUS OLTCHIMUL LA DEZASTRU

SI APROPO BAI PROSTANACULE DE GHIOCA,TU ESTI CUMVA LA SERVICIU,SAU LIBER,CINE NE POATE INFORMA,CA DACA E LA SERVICIU ASTAZI,SA VEDEM SI NOI CUM ISI PERMITE SA INTRE PE INTERNET IN TIMPUL SERVICIULUI,,,,D NUL DIR POPESCU VALENTIN ,DACA MA AUZITI ,VA ROG FRUMOS SA VERIFICATI DE UNDE A AVUT LOC ACEST ANUNT PE PETITIE LA ORA APROXIMATIV 12 00,CAM PEACIISA,VA RUGAM VERIFICATI CA SA VA CONVINGETI CE FAC ACESTI TAMBALAGI IN TIMPUL SERVICIULUI,INCLUSIV CALCULATORUL LUI NAGITUL DE CERNEV


Musafir

#17097 Re: Re:prost e fiul lui mata bai magarule,nu EU PICASSOai inteles?

2014-02-12 12:02


Musafir

#17098 pt 17082

2014-02-12 12:04

cernev nicolae cornel

Musafir

#17099 L-ATI VOTAT PE CERNEV SI ATI VOTATI MICSORAREA LEFURILOR SI DISPONIBILIZAREA SALARIATIILOR.

2014-02-12 12:05

L-ATI VOTAT PE CERNEV SI ATI VOTATI MICSORAREA LEFURILOR SI DISPONIBILIZAREA SALARIATIILOR.

VERIFICATI CE SPUN COLEGII NOSTRI: CERNEV A FOST DEMIS!

Uitati ce declara cernev in ZIARUL DE VALCEA - http://ziaruldevalcea.ro/2013/12/16/contractul-de-privatizare-al-oltchim-va-fi-semnat-la-hotelul-double-tree-by-hilton-din-bucuresti/ cu privire la cauzele insolventei:
"alte cauze ale insolvenţei SC Oltchim SA au fost reprezentate de majorarea salariilor într-o perioadă în care se acumulau pierderi masive, investiţii enorme în instalaţiile neproductive, lipsa unor măsuri de restructurare (adica si disponibilizari de salariati) în perioada în care combinatul a fost afectat de criza economică".

Adica, in traducere libera, cernev il cearta pe Roibu pentru ca:
- a marit salariile la Oltchim;
- nu a disponibilizat salariatii de la Oltchim.

Bine tovarasu' cernev, cand Roibu ti-a marit salariul de sef sectie - paznic de zi la "fiare" inerte, de ce nu ai refuzat acest lucru si de ce nu ai cerut sa fi disponibilizat. Ai tras cu dintii de scaunul tau caldut si nu ai cedat decat atunci cand ai fost trecut la dispecerat pe bani mai multi si pe timp liber berechet.

Cand ai fost "uns" ca reprezentant al salariatilor - viitor presedinte de sindicat ti-ai tras si bonus: transferul sotiei de la design.ro la oltchim si nu pe post de palmas si nu pe bani putini.

Cand ti-ai "tras" sindicat cu ce ai momit oamenii ca sa se inscrie in sindicatul tau? Nu cumva cu marirea salariilor, cu functii special si ad-hoc infintate, cu garantarea "vesnica", "intru vesnica ta pomenire", a locurilor de munca pentru membrii tai de sindicat?

Cand 1.000 de oameni au fost disponibilizati tu ai spus "pas" atat pentru tine cat si pentru consoarta ta.

Acum vii sa ne spui ca Roibu a gresit cand ne-a marit salariile si nu ne-a disponibilizat?

Asa gandeste un lider de sindicat si asa sunt aparati salariatii prin masuri de disponibilizare si de inghetare a salariilor?
Ne-ai "convins" (ne-ai manarit voturile) sa te realegem presedinte la SVO.
Sa nu indraznesti sa vii sa ne spui ca trebuie sa acceptam MICSORAREA SALARIILOR si NOI DISPONIBILIZARI!

Si uitati ce comentariu a aparut cu privire la alegerea (demiterea lui cernev):

RAMBO

#16927 A FOST DEMIS CERNEV !

Surse din interiorul S.V.O. ne spun ca joi la sedinte sindicatului, la punctul: VOT DE INCREDERE PTR. CERNEV,acesta a fost DEMIS CU 13 VOTURI (PENTRU DEMISIA LUI), dar voi fraierilor nu ati vazut cind a numarat Cernev (nu era el in masura sa numere voturile) si a zis ca sint 12+1 ptr. ca el sa ramana in fruntea sindicatului, dar totul a fost FALS!
ERAU 12+1 ADICA 13 PTR. DEMITEREA LUI si nu va-ti dat seama fraierilor ca A SPUS INVERS, bineinteles cu ajutorul GRASEI CEA ..... ( ba da .... este, acum am vazuto si eu ) ...... MARCELA.
VA FACUT SPERIETOAREA DE COPII !
Membrii ai sind. VICTORIA cereti insistent o a doua runda de votare ,dar corecta iar numaratoarea sa nu mai fie facuta de SPERIETOAREA DE COPII SI ...... MARCELA.
VA MERITATI SOARTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#17100 Re: Re: Re:prost e fiul lui mata bai magarule,nu EU PICASSOai inteles?

2014-02-12 12:44

#17097: - Re: Re:prost e fiul lui mata bai magarule,nu EU PICASSOai inteles?

vai de capul tau de papagal,daca poti sa mi pui o asfel de intrebare pt elevi de cl a 5 a