Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-16 16:59



Musafir

#14627 Re: Mars de adio - cantec de colind pt. administratorii, directorii si o parte din sindicatele Oltch

2013-12-16 17:03

#14581: - Mars de adio - cantec de colind pt. administratorii, directorii si o parte din sindicatele Oltchim

#1: - Musafir. Comentariu ANUNTURI -
2013-12-15 20:56


Zapada inocentei noastre
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 20.02.2012, ora 18:19)

Fulgii ca neaua cadeau molcom,
Sufllete goale strigau sunt totusi om,
Si totul pare doar un basm,
Si realitatea un marasm.

Incerc acum sa ma ridic,
Sa fac un pas , doar unul mic,
Eu cad prea des, gandesc din nou,
Sunt totusi cel mai mare bou.

Ma las la jug sa ma inhame,
Flamand de munca si de bame,
Flacaii toti in cor ranjesc,
Iar fetele doar chicotesc.

Incep sa ar si sa suspin,
Sa fie viata doar un chin,
Sa fie fericirea chiar sii un strop,
M-as bucura ca de potop.

Incep sa plang ca sa inteleg,
Misterul pildei din baltag,
Cu Sadoveanu si ai lui drepti,
Par cei de azi niste inepti.

E seara acum si glia-i gata,
Hectarul de pamant si toaca,
Care a incetat sa mai suspine,
Sa ne aminteasca de Rovine.

E timpul totusi sa ne urnim,
Sa incercam si sa vorbim,
Sa fim mai blanzi , sa fim mai buni,
Le spune un bou la oameni buni.


Musafir

#14628 Eşecul privatizărilor USL: datorii de un miliard de euro

2013-12-16 17:11

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/08_ANDREI_GEREA_MIN_ECO_1_MI_01c68e8872.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arieratele companiilor, împreună cu datoriile pe care le strâng în continuare, atârnă greu în contul statului.


^Ministrul Economiei, Andrei Gerea, are deja un plan de rezervă dacă iar nu se vinde Oltchim

Ministerul Economiei a relansat privatizarea Oltchim. La sfârşitul lui ianuarie 2014, ar trebui să ştim ce companii sunt interesate de combinat. Se va încerca vânzarea Oltchim fără datorii.

Practic, acesta se va împărţi în două societăţi: una va prelua datoriile istorice, iar cealaltă business-ul propriu-zis. Numai că investitorul poate afla ce cumpără doar după ce este declarat câştigător (de abia ulterior se va înfiinţa compania Oltchim fără datorii), ceea ce scade interesul pentru companie.

De altfel, nici ministrul Economiei, Andrei Gerea, nu se arată prea încrezător: "Avem şi o soluţie de rezervă, în caz că nu găsim un cumpărător", a spus acesta. Până acum, cele trei încercări ale USL de a vinde companii de stat au eşuat. Un eşec foarte costisitor. Potrivit calculelor EVZ, datoriile cu care rămâne statul din aceste încercări reprezintă peste un miliard de euro.

Datoriile noi se adaugă celor istorice

1,1 miliarde de euro, arierate. Statul este acţionar majoritar al tuturor acestor companii. Ratarea privatizărilor a însemnat, practic, menţinerea arieratelor companiilor, deşi în convenţiile cu FMI ni s-a impus de câţiva ani eliminarea acestora. La Oltchim, valoarea arieratelor urcă la 790 de milioane de euro, iar la Poşta Română datoriile totale sunt de peste 100 de milioane de euro.

La CFR Marfă, statul a şters datorii de aproape două miliarde de lei, prin majorarea capitalului social. Într-un document publicat recent de Executiv se menţionează însă că, pentru că vânzarea companiei nu a reuşit, arieratele în contul statului depăşesc cu peste un miliard de lei planul, deci încă 220 de milioane de euro, arierate de la CFR Marfă. Statul rămâne cu minim 1,1 miliarde de euro datorii istorice, din eşecul celor trei privatizări.

100 de milioane euro, noi pierderi. Companiile acumulează în continuare datorii. La finele primelor zece luni, Oltchim strânsese noi datorii, de 43 de milioane de euro, potrivit informaţiilor EVZ. La CFR Marfă, datoriile sunt estimate pentru anul în curs la 50 de milioane de euro. Poşta Română trebuia să încheie anul fără pierderi, dar compania strânsese deja datorii de peste un milion de euro, în primele patru luni din an.

Zeci de milioane de euro, salariaţii inactivi. Dacă la Poşta Română şi CFR Marfă companiile sunt aproape integral funcţionale, Oltchim a lucrat în ultimul an la maxim 20% din capacitate, potrivit oficialilor companiei. Aşadar, peste 70% dintre salariaţi primesc un venit fără a lucra propriu-zis. Sute de milioane de lei care pleacă de la bugetul de stat din fondul de rezervă, pentru a acoperi datoriile care nu mai pot fi amânate.

Trei rateuri în 13 luni

Prima încercare eşuată a fost privatizarea Oltchim, acum mai bine de un, în septembrie 2012, când adjudecatarul promitent, realizatorul media Dan Diaconescu, nu a achitat contravalarea pachetului de 51% din acţiuni. Cea de a doua a fost încercarea de vânzare a Poştei Române, eşuată din cauză că preţul de vânzare era considerat de investitori prea mare raportat la nivelul datoriilor. Cea de a treia încercare a fost privatizarea CFR Marfă, neîncheiată pentru că, până la termenul limită fixat pentru vânzare (prea "din scurt", potrivit specialiştilor), în octombrie 2013, anumite condiţii din contractul de privatizare nu au fost îndeplinite.

Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicaţiile online - www.evz.ro

Citiţi mai mult: Eşecul privatizărilor USL: datorii de un miliard de euro - Criza > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/esecul-privatizarilor-usl-datorii-de-un-miliard-de-euro-1072626.html#ixzz2neuPTKgI
EVZ.ro


Musafir

#14629 Gerea a discutat cu SOCAR despre "posibila" participare a companiei azere la privatizarea Oltchim

2013-12-16 17:15

http://www.gandul.info/financiar/gerea-a-discutat-cu-socar-despre-posibila-participare-a-companiei-azere-la-privatizarea-oltchim-11780030

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3936/11780030/1/4-oltchim-mfax.j...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat luni cu vicepreşedintele companiei petroliere azere SOCAR, David Memedov, şi cu ambasadorul Azerbaijanului în România, Farid Abdinbayov, "aspecte privind posibila" participare la privatizarea combinatului chimic Oltechim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

"În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind posibila participare a companiei azere la privatizarea combinatului Oltchim", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim.

Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013.

Statul a înfiinţat, în această lună, firma Oltchim SPV, care controlează activele Oltchim, şi care va fi scoasă la vânzare în 3 februari anul viitor. Activele Oltchim sunt evaluate la 305,24 milioane de euro.

După întâlnirea cu Gerea, delegaţia azeră a efectuat o vizită de lucru la Oltchim.

"Şeful delegaţiei azere a apreciat relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări, în cadrul cărora SOCAR ar putea să continue activitatea de investiţii în România", se mai arată în comunicat.

Gerea afirma, la sfârşitul lunii octombrie, că există trei consorţii internaţionale care şi-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim. Statul a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza Oltchim.

Compania SOCAR este prezentă în România pe segmentul distribuţiei de carburanţi în benzinării, cu o reţea de 20 de unităţi. Planurile compaiei azere vizează crearea unei reţele de 300 de benzinării în decurs de câţiva ani.


Musafir

#14630 Diculoiu LIVE VTV

2013-12-16 18:05

http://vtv.ro/?page_id=126 Diculoiu

Adresa : General Magheru, nr 6, Bl. P1, mezanin, Ramnicu Valcea
Romania
Telefon: 0350403070
Fax: 0350 40 30 81
website : www.vtv.ro

http://www.bzi.ro/public/upload/photos/276/Mihai_Diculoiu.jpg...

GOGU PINTENOGU

#14631

2013-12-16 18:25

sterge autorule ce deranjaza pe amici tai :diculoiu ,prisacaru ,roibu etc ...sa le ti garda mereu .....probabil iti mai baga ceva pe card ....mama voastra de puscariabili intr-o tara unde justitie nu mai exista pt voi
revolutia

#14633 Re:

2013-12-16 18:55

#14599: IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte - Natie de prosti a-ti votat ca vitele(vorba lui Dobrinescu ei voteza in parlament ca cireada de vaci)si ce asteptari sa mai avem de la acest popor de lasi, economia mai au un pic si o pun pe butuci, investitiile straine se reduc creste datoria externa, schenden pas parol mai asteptam, trei ratari rasunatoare la privatizare (OLTCHIM, CFR, POSTA ROMANA si mai urmeaza popor de prosti CUPRU MIN si ROSIA MONTANA)colac peste pupaza parlamentari mai pun de-o amnistie si de o super imunitate si ce guvernare magnifica avem, ia votat 70% din prostimea Romaniei ,somajul e in floare si premizele ptr. anul 2014 sant sumbre, dragi prostanaci care inca mai credeti in aceasta mizerie de guvernare a USL-lui,la primarie ne-am potcovit cu un primar mai penal decat altul si cu un vice primar mai incult decat groparul cimitirului (Gigi Matei vorba lui Plesu mai conteaza un gigel) la conducerea combinatului au numit o conducere care mai de care pupincurista la partid si si-au mai tras si un nou sindicat pe masura cu un tigan la violoncel si un retardat prostanac de sudoro-sofer pe post de mare sindicalis iesit ca o emanatie din curu vacii si atunci oameni buni la ce dracu ati votat sa ne umplurati de rahat.Din laptele si mierea promisa ne-am ales cu voma si rahatul.

bine spus , cam asta e adevarul


Musafir

#14634 Datorie care se pune in aplicare printr-un act ..., pt. Dicuroiu citire

2013-12-16 18:56

CREÁNȚĂ, creanțe, s. f. Dreptul creditorului de a pretinde de la debitor să dea, să facă sau să nu facă ceva; (concr.) act care stabilește acest drept. [Pr.: cre-an-] – Din fr. créance.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de the_catalin | Semnalează o greșeală | Permalink

creánță (cre-an-) s. f., g.-d. art. creánței; pl. creánțe
Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] / Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

creánță s. f. (sil. cre-an-), g.-d. art. creánței; pl. creánțe
Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

creanță f. dreptul de a cere plata unei sume de bani (= fr. créance).
Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

*creánță (ea 2 silabe) f., pl. e (fr. créance, din credance, d. croire, a crede. V. credit). Hîrtie prin care se arată că cel ce a iscălit-o e dator altuĭa (poliță). V. chitanță, adeverință.
Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

revolutia

#14635 Re:

2013-12-16 18:57

#14607: musafir - PACAT DE CE SE INTINPLA IN TARA ASTA CARE CU FAOARTE MULTA MUNCA SI SACRIFICII SA CLADIT SUB COMANDA UNUIA CU 4 CLASE

ala cu 4 clase a condus-o mai bine decat astia cu facultati .... cine crezi ca l-a sapat pe Ceausescu ? tot ei ... cum a zis Nicu ca ei nu o sa fie in stare sa zugraveasca ca a construit Ceausescu


Musafir

#14636 VARZICA

2013-12-16 19:04

14634-ESTI BAUT........................

Musafir

#14637 PROSTIMEA DE LA EL III

2013-12-16 19:07

RADULE PANA LA URMA NE DAI SI NOUA LA CIOCANARII TAI DIN EL III UN BON DE 10 LEI SA NE LUAM SI NOI O CAFEA, CACI ASTAZI AM FOST PROSTI TAI DIN SVO?


Musafir

#14638 SOCAR se intereseaza de combinatul Oltchim

2013-12-16 19:19

http://www.finantistii.ro/companii/socar-se-intereseaza-de-combinatul-oltchim-81565

http://www.finantistii.ro/uploads/modules/news/2013/12/81565/380x250_socar-se-in...



Azerii de la compania SOCAR au avut, luni, o intalnire la sediul Ministerului Economiei privind preluarea combinatului Oltchim, dupa care s-au deplasat la Ramnicu Valcea pentru o vizita pe platforma chimica, a declarat, pentru Agerpres, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev. "Azerii de la SOCAR s-au intalnit deja cu ministrul Economiei, fiind interesati de preluarea Oltchim SPV. Dupa discutiile de la minister au venit aici, la Ramnicu Valcea, pentru a vizita platforma chimica. Nu poate decat sa ne bucure acest interes de la companii serioase in privinta perspectivelor de privatizare ale combinatului valcean", a afirmat Cernev.

Tot luni, liderul sindicatului Victoria, a declarat ca exista o solicitare scrisa adresata Ministerului Economiei de companiile chineze interesate de preluarea Oltchim SPV, Baota Petrochemical Group, Hengchao Sun si Junlun Petroleum Co. Ltd privind amanarea termenului de privatizare, timp in care ar putea finanta o capitalizare a combinatului. "Din cate am inteles, vineri ar fi sosit pe adresa Ministerului Economiei o adresa, prin care companiile chineze au solicitat o amanare pana in luna iunie a termenului de privatizare a Oltchim, perioada in care are putea aloca suma de 20 de milioane de euro, bani pentru capitalizarea combinatului. Urmeaza ca azi sa purtam o discutie cu administratorii judiciari si sa analizam solicitarea partii chineze", a declarat liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

SOCAR si-a manifestat inca din 2009 intentiile de a prelua Oltchim. Pe 1 iulie, premierul Victor Ponta a declarat ca societatea azera a vrut, inca din 2009, sa cumpere combinatul, insa reprezentantii companiei au fost "tratati cu refuz". "Le-au primit (informatiile—n.r. ). Vicepresedintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut sa spuna care e problema. Socarul a venit in Romania sa cumpere Oltchim si au fost tratati cu refuz, in 2009, daca nu ma insel. Intre timp si-au cumparat un fel de Oltchim, o societate similara in Turcia, si atunci singura solutie pe care o vom discuta cand vin la Bucuresti este integrarea productiei din Turcia cu cea din Romania", a spus Ponta.

El mai afirma, daca vanzarea s-ar fi facut la acel moment, Oltchim ar fi putut fi pe profit. "Sa nu uitam insa ca am ratat o sansa si nu e neaparat un repros pentru fosta guvernare (...). Putea acum Oltchimul sa fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania nationala azera, care tocmai a cumparat in Grecia compania nationala de gaze", a mai spus Ponta.

Pe 26 noiembrie, ministrul Economiei, Andrei Gerea, administratorii judiciari ai Oltchim si presedintii companiilor chineze mentionate au semnat o scrisoare de intentie vizand participarea la procesul de privatizare a combinatului. Documentul a fost semnat la cererea reprezentantilor companiilor chineze, urmand ca, dupa o analiza mai amanuntita, acestia sa decida daca vor depune sau nu oferte pentru Oltchim
Pe 2 decembrie, Adunarea Generala a Creditorilor a aprobat infiintarea Oltchim SPV, companie care ar urma sa fie privatizata pana in februarie 2014, petul estimat situandu-se la aproximativ 300 de milioane de euro. Pana in prezent caietul de sarcini a fost cumparat de grupul omului de afaceri Stefan Vuza si reprezentantii companiei ruse Oil Gas Trade, spun surse din interiorul combinatului.


Musafir

#14639 Re: VARZICA

2013-12-16 19:26

#14636: - VARZICA

Dicuroiu are creanta in cap, instiga oamenii aiurea.


Musafir

#14640 HALAL SEF DE SECTIE-STUKI-

2013-12-16 19:28

SENDROIULE DACA NU ESTI CAPABIL SA CONDUCI SECTIA EL III DATI DEMISIA DE ONOARE, DACA O MAI AI ,DACA NU POTI, CA AI SALARIUL DE 36 MILIOANE LEI , LASAL PE CERNEV DACA NU ESTI IN STARE SA GESTIONEZI PROBLEMELE PE LINIE DE DISCIPLINA, ASA CUM AI PROCEDAT JOI SA APLANEZI ACEL CONFLICT,SA-TI FIE RUSINE.

Musafir

#14641 Conducerea - nu aveti grije suntem in AER..... avem totul sub control , PARTIEEEEE......

2013-12-16 19:32


Musafir

#14642

2013-12-16 19:34

Atat stie creanta

Musafir

#14643

2013-12-16 19:36

Ce dracu aveti ma de va legati de om nu are voie sa se duca la munte

Musafir

#14644 Re:

2013-12-16 19:38

#14643: -

daaa cu banii "munciti"(restantele noastre cuuuurgg..... e lista plina, de adus banii nu stie ca-i mototol, prostia lui a depasit Casa Popoprului) de el si masinile Oltchim uzate la maxim, frumos coane...., vezi tu el are leafa platita la zi, pe spinarea fraierilor

Acest articol a fost șters de către administratorul acestui website (Arata detaliile)

2013-12-16 19:41



Musafir

#14646 Re:

2013-12-16 19:44

#14643: -

coane n-ai fost la mars anu trecut de la Oltchim la Prefectura...eeee noi luam nametii si viscolul in fata, ala s-a carat cu nevasta-sa la munte cu masinile Oltchim


Musafir

#14647 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

2013-12-16 19:47

#14540: - Re: Re: Re: Re: Re: Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

Spiru-Ciobescu AI INVATAT MA SA VINZI POLIOLI ????

2013-12-05 14:35

Sigur n-ai invatat nimic, ca noi RESTANTELE LE AVEM SI SE INMULTESC.

SAU O INTREBAM PE NAVASTA-TA CE TREABA FACI TU PE ACOLO SI CUM II IMPARTE EA :

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-statiunile-din-elvetia-si-austria.html

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...

Acest articol a fost șters de către administratorul acestui website (Arata detaliile)

2013-12-16 19:47


Acest articol a fost șters de către administratorul acestui website (Arata detaliile)

2013-12-16 19:53


Acest articol a fost șters de către administratorul acestui website (Arata detaliile)

2013-12-16 19:59