Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Musafir

#12501 CAUZA - HOTIA;SOLUTIA - TOPORUL

2013-11-28 21:58

S-a dus totul pe apa Sambetei.Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii.Clanuri au fost inainte inainte de revolutia din 2012 care au furat si s-au imbuibat, clanuri au venit dupa revolutie care se imbuiba si clanuri vor veni (ca cel pregatit de la DPB) sa se imbuibe si ele.Poate acum pe ultima jumatate de metru care a mai ramas....sa se ia atitudine...slabe sanse sa fie unitate ....Interese meschine conduc fiecare din gruparile din Oltchim ...unde mai sunt si exceptii... dar rare...Sa ne se uite un lucru: NE MERGE BINE CA UNII AU FURAT BINE SI TRAIESC BINE ACUM, UNII FURA ACUM SI TRAIESC BINE SI ALTII CARE VOR SA FURE SI EI CE A MAI RAMAS - VEZI CLANUL DPB. SA NU FIM IPOCRITI: DATORITA HOTILOR DE TOATE GENURILE SI CULORILE SUNTEM NOI AICI.

Musafir

#12502 ITM Vâlcea are un nou Inspector şef

2013-11-28 22:46

http://www.timpuldevalcea.net/?p=5032

Începând cu 21 noiembrie 2013, la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea a fost numit interimar Ion Tănăsoiu. Decizia a fost luată ca urmare a ieşirii la pensie a fostului inspector-şef Ion Nicolaescu.

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/tanasoiu-ion.jpg...

Pe perioada interimatului, noul inspector-şef al ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu, îşi propune să gestioneze cât mai bine problemele care vizează contractele individuale de muncă şi să diminueze numărul accidentelor de muncă.

“Da, începând cu 21 noiembrie, domnul Nicolaescu s-a pensionat la limita de varstă, iar începând de la aceeaşi dată am primit competenţe de la Ministerul Muncii de-a asigura conducerea Inspectoratului, în sensul că am dreptul să fiu ordonator terţiar de credite şi să semnez documente pe Resurse Umane şi ale instituţiei cu diverse persoane juridice. Nu s-a precizat o perioadă pentru acest interimat, Inspecţia Muncii împreună cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici vor stabili când se organizează concursul pentru ocuparea postului de inspector şef. Îmi propun, dat fiind faptul că am vechime suficientă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, de a rezolva dacă s-ar putea toate problemele legate de încheierea, modificarea, suspendarea, încetarea contractului individual de muncă şi aici aş face referire la aspecte legate de neplata salariilor, neacordarea repausului săptămânal şi a concediilor. Aş dori ca aceste probleme, pe cât se poate, să dispară. Îmi propun eliminarea accidentelor de muncă şi dacă am putea să le eliminăm, înseamnă că noi ne-am făcut datoria aşa cum trebuie. Ne luptăm şi încercăm aceste probleme să le gestionăm şi să avem rezultate bune în aceste direcţii”, a precizat Ion Tănăsoiu, inspector-şef al ITM Vâlcea.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-28 22:51



Musafir

#12504 lasa*ne

2013-11-29 07:10

gogule...

Musafir

#12505 Ptr nenorocitul asta Fota s-au cine dracu o fi el

2013-11-29 08:15

Bai NENOROCIT ORDINAR DIN CAUZA TA UN OM A ÎNCHEIAT SOCOTELILE VIATA NU VEZI CA NU TE IA NIMENI ÎN SEAMA SI CA PE AICI TU ADUCI INJURI SI TOT TU RASPUNZI LA ELE GÎNDESTETE LA OMUL CARE L_AI BAGAT ÎN PAMÎNT CA DEACUM SIGUR AI REMUSCARI SI COSMARURI DUCEATEAI LÎNGA IEL PSIHOPAT PERVERS ÎTI VA VENI SI TIE RÎNDUL CÎNDVA SI ATUNCI O SA VREI SA CAPETI IERTARE DE LA CEL PE CARE L_AI BAGAT ÎN PAMÎNT PSIHOPATUL DRACU SPER SA NU ÎTI DEA ACEASTA IERTARE ÎN FATA LUI DUMNEZEU NENOROCITULE.REFERITOR LA GREVA FOAMEI VA AVEA LOC NENOROCITUL DRACU DACA ARE CINE SA O ORGANIZEZE NU TE POTI OPUNE TU PLEAVA SOCIETATI
Gerula

#12506 Uitati si va minunati

2013-11-29 08:55


Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim
„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

În peisajul dezolant al insolvenţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinat care funcţionează la circa 15% din capacitatea de producţie, au apărut, bine-mersi, 21 de directori. Majoritatea au salarii care ating sau depăşesc 10.000 lei, maşini la scară, secretare, fond de protocol şi alte beneficii ale funcţiei.
de Marielena Popa

În politica lor de reducere a cheltuielilor de la Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, care lunar primesc împreună 100.000 de euro pentru relansarea acestei companii, au admis, în mod revoltător, ca o parte semnificativă din cei 21 de directori să fie angajaţi pe criterii politice.



Combinatul, plin de şefime

12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta este organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care, înainte de a intra în comă, nu avea mai mult de 14 directori. La recenta vizită la această companie a ministrului economiei, Andrei Gerea, Sindicatul Liber Oltchim i-a cerut printr-un memoriu să stopeze desfrâul: “Vă solicităm reducerea de directori de la 21 la maximum opt. Directorii să nu mai aibă la dispoziţie autoturisme proprietate Oltchim (este de neconceput, de exemplu, ca directorul de la resurse umane să aibă la dispoziţie autoturism pentru navetă)”, se arată în memoriu.



Cinci privilegiaţi politici în funcţii mari

Printre căpuşele politice ale insolventei Oltchim se află şi Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand, uns, recent, director general adjunct operaţiuni al Oltchim. Acesta deţine, în conducerea companiei, funcţia a doua, după directorul general, alături de directorul general adjunct tehnic producţie. Ce l-a recomandat pe Ciobescu la o funcţie atât de mare în Oltchim? Probabil vocea şi talentul său din campania electorală a liberalilor, în niciun caz experienţa în domeniul petrochimiei, deoarece până nu demult Ciobescu a lucrat la firma SC Magic Tic-Tac SRL din Râmnicu Vâlcea, al cărei obiect de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. La Oltchim, Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand nu o duce bine singur, ci alături de consoartă, Felicia Spiru Ciobescu, angajată tot graţie talentului politic în funcţia de şef divizie financiară, cu cinci oameni în subordine. Printre paraşutaţii politici ai PNL se mai află şi Mardare D. Dana Maria, pe funcţia de director resurse umane, care se bucură de un regim privilegiat: face naveta la serviciu cu maşina Oltchim. Panoplia directoriadei politice este completată de Marius Giuran, director divizie achiziţii, asociat şi acţionar la mai multe societăţi comerciale, dar şi la Fondul Proprietatea, precum şi de Mihai C. Munteanu, director comercial din al cărui CV se poate reţine doar funcţia de director executiv la Asociaţia Uniunea Naţională a Mediatorilor. Numai bun pentru funcţia de director comercial! Potrivit unor surse, artizanul câtorva angajări politice ar fi conducerea PNL Vâlcea. Aceleaşi surse afirmă că, în înţelegerile părţilor, o cotă anume din banii încasaţi de la Oltchim ar ajunge în conturile partidului.



Muncitorimea - trei luni restanţe la salarii

În contrast, cei 2.339 de angajaţi care vin zilnic la serviciu şi nu au nicio vină că la Oltchim se lucrează la 15-20 % din capacitate, nu şi-au luat salariile de trei luni. De asemenea, cei concediaţi au de încasat banii aferenţi concediilor de odihnă, care totalizează 1.600.000 lei. După ce a promis că le va da banii în septembrie, Gheorghe Piperea s-a răzgândit: cei concediaţi îşi vor primi aceste drepturi eşalonat, din februarie până în iunie anul viitor. Oare, cei 21 de directori care conduc “eficient” Oltchimul, au restanţe la salarii?



Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim

„Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Oltchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte”, a declarat luni într-o conferinţă de presă ministrul economiei, Andrei Gerea, potrivit Mediafax. Aceste firme sunt BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. La conferinţă nu au participat şi reprezentanţii companiilor chineze. Gherea a spus că va fi un proces transparent şi concurenţial, iar Ministerul Economiei este “optimist şi încrezător” şi aşteaptă “cu emoţie” să deschidă ofertele. Întrebat dacă solicitarea de transparenţă şi de tratament nediscriminatoriu a reprezentat o cerinţă a companiilor chineze sau a venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: “Ne-am întâlnit undeva la mijloc”. “Scrisoarea de intenţie este, dacă vreţi, un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare”, a mai spus ministrul. Statul, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depuse până la 17 ianuarie.
Gerula

#12507 asa ca....

2013-11-29 08:56

Nu merita sa ii zguduim putin cu o greva pe termen nelimitat?

Sa tii pe functii 21 de directori cu salarii de cca 100 mil (lei vechi), sa mai angajezi INCA DOI (2) de la Directia Petrochimica, asta e chiar culmea nesimtirii!Iar noi stam cu salarii restante de 3 (trei) luni !!!!!!

De ce nu ne dau explicatii cei doi minunati administratori judiciari ?????

musafir

#12508

2013-11-29 09:02

pai ce mai asteptam sarbatorile fara bani in buzunare haideti odata dar nu 20 de persoane toti
musafir

#12509

2013-11-29 09:13

pe 2 12 2013 este sedinta [a g a] atunci ar trebui si stat de vorba cu administratori ce au de gind referitor la salariile restante ,de fapt sa mai minta ceva.

Musafir

#12510 Ministrul economiei: Oltchim ...

2013-11-29 09:38

Ministrul economiei: Oltchim a ajuns in situatia jenanta sa se roage la banci pentru 15 milioane de euro

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-16095656-ministrul-economiei-oltchim-ajuns-situatia-jenanta-roage-banci-pentru-15-milioane-euro.htm

Compania Oltchim cauta cu disperare finantare, a declarat Andrei Gerea, ministrul economiei, in cadrul conferintei "Rolul bancilor in restructurarea companiilor" organizata la BNR. "S-a ajuns in situatia in care Oltchim, o companie care a dezvoltat o cifra de afaceri de 1 miliard de euro, sa ajunga in situatia jenanta sa se roage pentru 15 milioane euro. Nu poti sa pui semnul egal intre un SRL al carui proprietar are preocupare sa tepuiasca si o companie mare care dovedeste ca are solutii si clientela", a spus Gerea. Vezi in text ce raspunde Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR.

Gerea a mai afirmat ca Oltchim este in mod evident o societate viabila, cu un management interesat sa o faca profitabila. "Insa, nimeni nu vrea sa acorde aceasta finantare, pentru ca e in procedura de insolventa, pe pierdere", a precizat Gerea. Acesta critica faptul ca bancile acorda credite, in special, companiilor profitabile. "Toata lumea vrea sa finanteze companii care au profituri grase. Acele societati, scuzati-ma, nu au nevoie de finantare(...)Noi incercam sa castigam prin management increderea finatatorilor, dar totodata trebuie sa ne intalnim undeva la mijloc". Gerea solicita ca finantatorii sa deschisa usile unor companii precum Oltchim.

"Fac un apel ca se poate de serios catre creditori, BNR, sa priveasca foarte serios ceea ce se intampla in economia romaneasca, sa priveasca cu alti ochi pe cei care bat la usa finantarii, pentru ca sunt societati care merita sa primeasca din nou increderea sistemului bancar", a mai spus Gerea.

In replica, viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a afirmat ca "Oltchim are si cateva sute de milioane de euro pe care nu le-a platit creditorilor si acest lucru nu poate fi uitat". "Sa nu uitam ca acolo sunt oameni care au depus bani pe care ar putea sa nu-i mai vada", a mai afirmat Olteanu.


Musafir

#12511 Andrei Gerea: Toata lumea vrea sa finantaze companii care au profituri grase cu toate ca acestea...

2013-11-29 09:42

Andrei Gerea: Toata lumea vrea sa finantaze companii care au profituri grase cu toate ca acestea... nu au nevoie

http://www.curierulnational.ro/Economie/2013-11-29/Andrei+Gerea%3A+Toata+lumea+vrea+sa+finantaze+companii+care+au+profituri+grase+cu+toate+ca+acestea...+nu+au+nevoie

http://www.curierulnational.ro/poze-cnr/194978maxim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

Andrei Gerea, ministrul Economiei, a facut ieri un apel cat se poate de serios catre sistemul bancar, sa priveasca foarte serios ce se intampla in economia romaneasca si sa regandeasca politica de finantare.
„Rolul băncilor este foarte important in restructurarea companiilor. La nivelul ministerului exista un numar ingrijorator de companii aflate in restructurare.
S-a vorbit foarte mult despre Oltchim, se va vorbi curand si despre Cuprumin, Remin, se va vorbi si despre companii din domeniul aviatiei. Ele sunt in restructurare si depind in mod direct de colaborarea si concursul creditorilor. Firmele cauta cu disperare finantare, dar intervin blocaje, provocate de un cerc vicios.
Din teama ca nu-si vor recupera la timp creantele, unii voteaza impotriva reorganizarii si ajung sa primeasca mult mai putin pentru ca firmele ajung in faliment, iar din vanzarea de active nu se recupereaza prea mult.
Daca intr-o zona care depinde direct de facilitati, acestea dispar nu ne putem astepta decat la ceva rau, pentru ca lantul economic se va intrerupe si toata lumea va avea de pierdut, inclusiv bancile.
Analiza de risc bancar ar trebui sa faca diferenta intre companiile cu cifra de afaceri de zeci de milioane de euro, care chiar daca sunt pe pierdere au capacitatea de a se revitaliza, si cele de rea credinta. Bancile pot face aceasta diferenta.
Trebue sa stabilim foarte clar daca banca sau sistemul bancar vrea sa se implice sau isi pune o platosa si asteapta un an- doi sa vada cine a mai ramas in picioare.
Nu exista alte surse de finantare. Spre exemplu Oltchim, cauta finantare cu disperare. Societatea este viabila si poate redeveni profirabila. N-avem alta solutie, ne ducem pe furnizori, dar nu se poate la nesfarsit. Oltchim are nevoie de 15 mil euro, dar nimeni nu e dispus sa-i dea pentru ca Oltchim este in insolventa. E pe pierdere si toata lumea vrea sa finantaze companii care au profituri grase, fara sa tina cont ca acele societati, scuzati-ma, nu au nevoie de finantare.
Toata lumea arata cu degetul BNR. In acest proces de reorganizare, de finantare, creditorii nu sunt numai din zona bancara, ci si din zona privata si, scuzati-ma, si furnizorii au cam acelasi comportament.
Aceste companii aflate in dificultate au fost gestionate de reprezentanti ai statului si au fost gestionate foarte prost. Au fost niste vaci de muls si au ajuns ca Oltchimul- cu un potential de cifra de afaceri de 1 mld euro sa se roage pentru o finantare de 15 mil. euro pentru deschiderea unei sectii.
Noi incercam sa recastigam prin management increderea finantatorilor. Companiile romanesti au nevoie de sustinerea sistemului bancar.
Fac un apel cat se poate de serios catre sistemul bancar, BNR, sa priveasca foarte serios ce se intampla in economia romaneasca, pe cei care bat la usa finantarii, sa regandeasca politica de finantare", a mai declarat Andrei Gerea.


Musafir

#12512 Gerea: Oltchim caută 15 mil. euro pentru a ajunge pe break-even şi nicio bancă nu vrea să-i dea

2013-11-29 09:58

http://www.economica.net/gerea-oltchim-cauta-15-mil-euro-pentru-a-ajunge-pe-break-even-si-nicio-banca-nu-vrea-sa-i-dea_68009.html

http://media.rtv.net/image/201310/w620/oltchim2_19381100.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oltchim are nevoie de un credit de 15 milioane de euro pentru a redeschide o secţie şi a reveni pe break-even (a atinge pragul de rentabilitate - n.r.), însă nicio bancă nu vrea să-i acorde acest împrumut, a declarat vineri ministrul Economiei, Andrei Gerea, în cadrul unei conferinţe pe tema rolului băncilor în restructurarea companiilor.


'Oltchim caută finanţare de 15 milioane de euro pentru a deschide o secţie şi a reveni pe break-even şi nimeni nu vrea să-i dea, pentru că e o companie în insolvenţă, pe pierdere. Toată lumea vrea să finanţele companii cu profituri grase, cu cifră de afaceri de milioane, indicatori super, dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare', a spus Gerea.

El a catalogat drept 'jenantă' situaţia în care se află acum singurul combinat petrochimic din România.

'Oltchim a ajuns în situaţia jenantă de a lucra la 25% din capacitate şi de a se ruga încoace şi-ncolo pentru 15 milioane de euro', a completat ministrul.

Gerea a cerut sectorului bancar să facă diferenţa între companiile mari, care au potenţial de creştere, au piaţă şi planuri solide de reorganizare, şi firmele mici care apelează la insolvenţă şi restructurare pentru a păcăli creditorii.

'Este păcat că, în cazul companiilor cu potenţial, odată ajunse în reorganizare, băncile închid uşile, iar aceste companii devin 'persona non-grata'. Băncile trebuie să facă o analiză de risc şi să facă diferenţa între companii cu zeci de milioane de euro cifră de afaceri şi acele firme care folosesc reorganizarea cu rea credinţă. Eu cred că băncile pot face diferenţa între cei cu cifre de afaceri mari şi cei care profită de cadrul legislativ pentru a-şi rotunji buzunarele şi pentru a mai trage o ţeapă statului şi creditorilor', a afirmat oficialul citat.

Potrivit acestuia, statul trebuie să ia atitudine, nu să stea pasiv şi să constate peste câţiva ani că aceste societăţi nu mai există.

'Nu poţi pune semnul de egalitate între un SRL care nu are altă preocupare decât să ţepuiască - şi îmi cer scuze pentru cuvânt - şi o companie cu capacitate reală în piaţă. Este important să recâştigăm încrederea finanţatorilor, băncilor, dar trebuie să ne întâlnim la mijloc', a susţinut Gerea.

El a amintit povestea măgarului lui Nastratin Hogea, pe care Nastratin l-a învăţat cu mâncare din ce în ce mai puţină, iar, când măgarul a murit, personajul balcanic a fost profund supărat că animalul a încetat din viaţă chiar atunci când se obişnuise cu foarte puţină hrană.

'Fac un apel cât se poate de serios către bancheri: să privească cu alţi ochi pe cei care bat la uşa lor, să se uite în economia românească, pentru că sunt companii care merită să primească finanţare de la sectorul bancar', a conchis el.

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este în insolvenţă de la începutul anului şi va fi scos în 2014 la privatizare.


Musafir

#12513 Bogdan Olteanu: Costurile de creditare au scăzut în ultima lună la bănci şi vor continua să scadă

2013-11-29 10:02

http://www.mediafax.ro/economic/bogdan-olteanu-costurile-de-creditare-au-scazut-in-ultima-luna-la-banci-si-vor-continua-sa-scada-11729942

" Prezent la conferinţă, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a afirmat că Oltchim Râmnicu-Vâlcea este în situaţia jenantă de a se ruga de finanţatori să îi dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar nicio bancă nu vrea să împrumute combinatul.

Gerea a spus că firme precum cele aflate în portofoliul Ministerului Economiei odată intrate în insolvenţă rămân fără finanţare, din cauza că "băncile le închid uşile".

El a precizat că nu dă vina pe BNR şi nici pe bănci, dar că face un apel la acestea "să privească la ce se întâmplă în economie".

"Trebuie să stabilim foarte clar dacă băncile vor să se implice sau vor doar să fie spectatori care să se uite în jur să vadă cine a mai rămas", a mai spus Gerea."


Musafir

#12514 Ministrul Economiei: Oltchim, intr-o situatie jenanta: se roaga de banci pentru un credit de 15 mili

2013-11-29 10:05

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/158027/ministrul-economiei-oltchim-intr-o-situatie-jenanta-se-roaga-de-banci-pentru-un-credit-de-15-milioane-euro.html

Ministrul Economiei: Oltchim, intr-o situatie jenanta: se roaga de banci pentru un credit de 15 milioane euro

http://img.wall-street.ro/article_pictures/158027_articol.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 


Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) este in situatia jenanta de a se ruga de finantatori sa ii dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei sectii de productie, dar nicio banca nu vrea sa imprumute combinatul, a declarat vineri ministrul Economiei, Andrei Gerea, scrie Mediafax.

"Oltchim cu disperare cauta finantare, pentru deschiderea unei sectii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea sa ii dea. Toti vor sa finanteze numai companii cu profituri grase si cifre de afaceri de milioane. Dar, iertati-ma, acele companii nu au nevoie de finantare", a afirmat Gerea intr-o conferinta privind rolul bancilor in restructurarea companiilor.

Gerea a adaugat ca firme precum cele aflate in portofoliul Ministerului Economiei odata intrate in insolventa raman fara finantare, din cauza ca "bancile le inchid usile".

Gerea a spus ca este evidenta ca Olthim este o companie profitabila si cu un "management interesat" poate reveni pe piata.

"Eu cred ca bancile pot face diferenta intre firmele care, chiar daca au pierderi, se pot reorganiza, si cele care profita de cadrul legislativ pentru a mai trage o teapa statului, finantatorilor samd", a continuat Gerea.

El a precizat ca nu da vina pe BNR si nici pe banci, dar ca face un apel la acestea "sa priveasca la ce se intampla in economie".

"Trebuie sa stabilim foarte clar daca bancile vor sa se implice sau vor doar sa fie spectatori care sa se uite in jur sa vada cine a mai ramas. (...) Nu vreau sa ajungem in situatia magarului lui Nastratin Hogea, care a murit de foame pentru ca stapanul nu i-a mai dat mancare", a mai spus Gerea.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Companii/158027/ministrul-economiei-oltchim-intr-o-situatie-jenanta-se-roaga-de-banci-pentru-un-credit-de-15-milioane-euro.html#ixzz2m1m8XgqV
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

b1tv

#12515

2013-11-29 11:23

Bla,bla, bla, de 1 an si 2 luni numai gargara ,praf in ochi schimbam ministri, aducem noi directori si combinatul se duce mai rau la vale ca de altfel toata economia,stati ca prosti si cascati gura la toate tampeniile cu care v-au imbrobodit, unde esti tigane sa ne mai aburesti un pic ca ne este dor de moaca ta perversa, sa vedem cu ce inepti mai vii. Asa ne trebui daca ne dam dupa prosti si mincinosi.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-29 11:40



Musafir

#12517

2013-11-29 11:58

Surpriza?Ce surpriza?
Greva
Musafir

#12518 Greva generala

2013-11-29 12:01

Sa nu aiba vreunul din angajatii Oltchim impresia ca GoguOlogu greseste in vreo privinta.Fratilor ne-a luat dracu cu astia.Derbedeul asta de pirvu o sa toace tot cu firmele lui puse pe capatuiala.Daca nu facem ceva, indiferent de apartenenta sindicala o sa ne ia naiba.Ganditi-va fiecare din voi ca nu mai e nimic de pierdut si haidem cu totii pe ei.


Musafir

#12519 Gerea: Oltchim, într-o situaţie jenantă: se roagă de bănci pentru un credit de 15 milioane euro

2013-11-29 12:14

http://www.mediafax.ro/economic/gerea-oltchim-intr-o-situatie-jenanta-se-roaga-de-banci-pentru-un-credit-de-15-milioane-euro-11730120

Olthim Râmnicu-Vâlcea (OLT) este în situaţia jenantă de a se ruga de finanţatori să îi dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar nicio bancă nu vrea să împrumute combinatul, a declarat vineri ministrul Economiei, Andrei Gerea.

"Oltchim cu disperare caută finanţare, pentru deschiderea unei secţii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea să îi dea. Toţi vor să finanţeze numai companii cu profituri grase şi cifre de afaceri de milioane. Dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare", a afirmat Gerea într-o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.

Gerea a adăugat că firme precum cele aflate în portofoliul Ministerului Economiei odată intrate în insolvenţă rămân fără finanţare, din cauza că "băncile le închid uşile".

Gerea a spus că este evidentă că Olthim este o companie profitabilă şi cu un "management interesat" poate reveni pe piaţă.

"Eu cred că băncile pot face diferenţa între firmele care, chiar dacă au pierderi, se pot reorganiza, şi cele care profită de cadrul legislativ pentru a mai trage o ţeapă statului, finanţatorilor şamd", a continuat Gerea.

El a precizat că nu dă vina pe BNR şi nici pe bănci, dar că face un apel la acestea "să privească la ce se întâmplă în economie".

"Trebuie să stabilim foarte clar dacă băncile vor să se implice sau vor doar să fie spectatori care să se uite în jur să vadă cine a mai rămas. (...) Nu vreau să ajungem în situaţia măgarului lui Nastratin Hogea, care a murit de foame pentru că stăpânul nu i-a mai dat mâncare", a mai spus Gerea.

Oltchim este în insolvenţă de la inceputul anului.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic.

O nouă încercare de vânzare a Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, ofertele angajante putând fi depuse până la 17 ianuarie.

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat luni o scrisoare de intenţie cu două companii din China, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, interesate să participe la privatizarea societăţii din Râmnicu-Vâlcea.

Oltchim a raportat pentru primele nouă luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere la jumătate, la 359,48 milioane lei.

Musafir

#12520 Gerea: Oltchim caută 15 milioane euro, dar nicio bancă nu vrea să-i dea

2013-11-29 12:16

http://www.puterea.ro/economie/gerea-oltchim-cauta-15-milioane-euro-dar-nicio-banca-nu-vrea-sa-i-dea-82503.html

http://www.puterea.ro/media/article/img620/82/82503_1.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Combinatul chimic aflat în insolvenţă Oltchim are nevoie de un credit de 15 milioane de euro pentru a redeschide o secţie şi a reveni pe break-even (să atingă pragul de rentabilitate), însă nicio bancă nu vrea să-i acorde acest împrumut, a declarat vineri ministrul Economiei, Andrei Gerea.

“Oltchim caută finanţare de 15 milioane de euro pentru a deschide o secţie şi a reveni pe break-even şi nimeni nu vrea să-i dea, pentru că e o companie în insolvenţă, pe pierdere. Toată lumea vrea să finanţele companii cu profituri grase, cu cifră de afaceri de milioane, indicatori super, dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare”, a spus Gerea.

El a catalogat drept “jenantă” situaţia în care se află acum singurul combinat petrochimic din România.

“Oltchim a ajuns în situaţia jenantă de a lucra la 25% din capacitate şi de a se ruga încoace şi-ncolo pentru 15 milioane de euro”, a completat ministrul, citat de Agerpres.

Gerea a cerut sectorului bancar să facă diferenţa între companiile mari, care au potenţial de creştere, au piaţă şi planuri solide de reorganizare, şi firmele mici care apelează la insolvenţă şi restructurare pentru a păcăli creditorii.

“Este păcat că, în cazul companiilor cu potenţial, odată ajunse în reorganizare, băncile închid uşile, iar aceste companii devin 'persona non-grata'. Băncile trebuie să facă o analiză de risc şi să facă diferenţa între companii cu zeci de milioane de euro cifră de afaceri şi acele firme care folosesc reorganizarea cu rea credinţă. Eu cred că băncile pot face diferenţa între cei cu cifre de afaceri mari şi cei care profită de cadrul legislativ pentru a-şi rotunji buzunarele şi pentru a mai trage o ţeapă statului şi creditorilor”, a afirmat oficialul citat.

Potrivit acestuia, statul trebuie să ia atitudine, nu să stea pasiv şi să constate peste câţiva ani că aceste societăţi nu mai există.

“Nu poţi pune semnul de egalitate între un SRL care nu are altă preocupare decât să ţepuiască - şi îmi cer scuze pentru cuvânt - şi o companie cu capacitate reală în piaţă. Este important să recâştigăm încrederea finanţatorilor, băncilor, dar trebuie să ne întâlnim la mijloc”, a susţinut Gerea.

El a amintit povestea măgarului lui Nastratin Hogea, pe care Nastratin l-a învăţat cu mâncare din ce în ce mai puţină, iar, când măgarul a murit, personajul balcanic a fost profund supărat că animalul a încetat din viaţă chiar atunci când se obişnuise cu foarte puţină hrană.

“Fac un apel cât se poate de serios către bancheri: să privească cu alţi ochi pe cei care bat la uşa lor, să se uite în economia românească, pentru că sunt companii care merită să primească finanţare de la sectorul bancar”, a conchis el.

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este în insolvenţă de la începutul anului şi va fi scos în 2014 la privatizare.


Musafir

#12521

2013-11-29 12:21

Gerea nu vrea privatizare.Vrea sa "salveze" situatia cu o firma speciala.De-aia i-a debarcat pe golanii astia in Valcea.

Musafir

#12522 ALERTA

2013-11-29 12:32

http://www.radioaposentodeoracion.com/wp-content/uploads/2013/07/alerta-150x150....

 

 

 

 

 

 

 

Nu ca nu ar fi bani si nici ca nu se doreste sa se investeasca sumele, dar au facut scut in jurul combinatului si l-au incalecat POLITIC. Nimeni nu risca sa aduca banii stiind ca ai acolo pierderea secolului cu conducerea care exista acum. Rechinii facand prapad ! Da, se doresc garantii si se doreste un management performant, care la ora asta LIPSESTE. NEPROFESIONISTII care exista sunt grav bolnavi de autoimbogatire prin usurinta distrugerii si demolarii, decat sa faca lucruri de durata, solide pe termen indelungat. NU MAI TREBUIE TOLERATA STAREA ACTUALA ! OLTCHIM & ARPECHIM DACA PIERDE SI IARNA ASTA LA ANUL (2014)PE VREMEA ASTA NU MAI VORBIM DE ACESTE INSTITUTII, CARE FIRESC O SA DISPARA DEFINITIV.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-29 12:35



Musafir

#12524

2013-11-29 12:45

Nu exista mai nici un argument.Ai dreptate.Sa plece cei numiti politic.TOTI.sa ne lase dracului in pace si sa plateasca pentru neperformanta.Despre ce surpriza e vorba?

Musafir

#12525

2013-11-29 12:54

http://www.radioaposentodeoracion.com/wp-content/uploads/2013/07/alerta-150x150....

 

Vreti banii si profit, simplu.., dati drumul la combinat in stare buna acum cat mai este.  Stim foarte bine ce greu este cu el si pornit pe timp de IARNA. Dar cu el OPRIT ce se intampla pe timp de IARNA ? Chiar asa de specialisti sunt ca intretin combinatul in stare buna acum (cand au plecat prin disponibilizari multi care erau specialisti ), sau mascheaza PE AFARA VOPSIT GARDUL, INAUNTRU LEOPARDUL !!! Stiti la ce ma refer, nu are nimeni intentia sa asiste cum pleaca vre-un reactor catre Ramnicu Valcea sau invers catre Pitesti la prima PORNIRE REALA.