Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Conferinta
Intervin din nou.
Domnul Godin Petrascu NU este un profesor adevarat.Nu ii luati in seama balivernele si ori de cate ori mai indrazneste sa vorbeasca nu uitati sa-l raportati folosind butonul *Publica pe Facebook*
Re: da
Re: Re:
Nu numai daca sunt expresiile astea este propozitia SB , oricum in acest caz e PR sigur.
Sa speram ca se va face dreptate si vom primi ceea ce meritam adica atat cei care au pus predicativa cat si cei care au pus subiectiva sa primeasca 6p
Acum m-as lua putin de cei care au pus subiectiva:De ce faceti asta?Va considerati neindreptatiti?Intradevar,ati putea spune asta,dar noi ce sa mai spunem?Voi nu aveti nicio vina,dar nu avem nici noi!Toata vina e a acelor persoane care nu au putut face un subiect clar,fara ambiguitati.Nu mai spuneti atat ca nu vreti sa se acorde punctaj si pentru predicativa etc. pentru ca sunt sigur ca si voi ati fi facut la fel in situatia noastra.Nu este corect sa platiti nici voi DAR NICI NOI pentru greseala celor mari.Intelegeti odata si nu mai faceti atata haz de necaz ca vrem dreptate!
FlorinL
Solutie de indreptare: punctarea ambelor variante.
Re: Conferinta
#3202: Domnul Nicolaescu - Conferinta
Oh domnule profesor,doar gandul ca voi sta langa dumneavoastra ma face sa ma inrosesc.
Eroarea de la "Evaluarea Nationala"
Adevarul
Re: Re: Re: Re: Re:
In primul rand, eu nu am dat examenul anul asta, ca sa nu interpretezi gresit.
In al doilea rand am prezentat pe la pagina 67 un argument. O sa-l mai prezint inca odata.
Luam propozitia aletorie "Andrei este elevul". Subiectul este Andrei (dupa cum am prezentat si cu mai multe pagini inainte, nu cred ca este cineva care poate spune ca "Andrei este" e predicatul nominal si "elevul" este subiectul), iar numele predicativ este "elevul".
Acum daca inlocuiesti "Andrei" cu "Ceea ce ma jeneaza" si "elev" cu "dificultatea rasfoirii", observi ca ajungi exact la propozitia data. Iar acum, din moment ce cu propozitia subordonata ai inlocuit subiectul, logic este subiect.
Ti-as putea prezenta ideea si cu logica de clasa a IX-a, prin diagrame, daca vrei, si vei vedea ca vei ajunge la aceeasi concluzie.
Subiectele nu sunt facute pentru a lua toata lumea zece, ci pentru a departaja. Cine a pus la nimereala, norocul lor, dar iti garantez ca au fost foarte multi care au si gandit-o si au ajuns la aceeasi concluzie: ca propozitia este subiectiva.
Polemicile nu-si au rostul, din moment ce baremul este dat, iar dupa el s-a corectat ieri si azi toata ziua.
P.S.: In anumite contexte de mare ambiguitate, se pot confunda cele doua (predicativa cu subiectiva), dar in actualul context nu se poate confunda, tocmai datorita topicii. Nu ai cum sa spui ca numele predicativ este inaintea predicatului, iar subiectul este dupa predicat...
Adevarul
Re: Conferinta
#3202: Domnul Nicolaescu - Conferinta
Domnule Nicolaescu!Va rugam frumos sa faceti dreptate, sa faceti tot posibilul sa aratati, sa dovediti si sa ii convingeti pe cei din minister si pe toti telespectatorii ca propozitia era PREDICATIVA, si sa fie si aceasta punctata!Sunteti sansa noastra!Va rugam din tot sufletul!
Am vorbit in numele tuturor, toti cei 23.770 de elevi isi doresc asta!!
Multumim mult, cu stima, 23.770 de elevi nedreptatiti.
Re:
Copilu', nu te supara, dar noi am invatat ca exista cazul de topica fixa, spre deosebire de altii. Mai bine invatai tu bine materia, in loc sa te faci de ras cu predicativa ta.
Adevarul
| This discussion has been closed. |