Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Re: Solutia , domnilor !
#3150: - Re: Solutia , domnilor !
Sa speram ca se va lua. Daca nu e clar in ce tara traim. Noi nu mai avem medicament decat bomba nucleara atat.
#3147: - Re: Anonim ai dreptate
corect si se va vedea maine cine gandeste si cine nu
Re:
Luati aminte cine spune asta!
Va rugam domnilor din Minister, luati aminte ca multi profesori universitari ne sustin, va rugam sa ii bagati pe EI in seama, deoarece ei stiu ce spun.Nici domnul ministru nu a stiut ieri in direct la Realitatea TV de ce e subiectiva, o multime de profesori se contrazic, CE SA MAI ZICETI DE (SUBLINIEZ) NOI, ELEVII?
Sa fie ambele variante corecte,daca nu va hotarati,voi profesorii. Cu alea 60 sutimi poti intra la un liceu mai bun ;)
Eu doresc ca la subiectul II A . 3. sa se puncteze atat c - subiectiv cat si b- predicativ ..
Re: Dreptate oameni buni
#3151: Domnul Nicolaescu - Dreptate oameni buni
Domnule Nicolaescu sunteti lumina de la capatul tunelului.Va rog sa aveti mila si sa salvati sufletele celor care au zis ca propozitia este "subiectiva".
Profesor Universitar...
Merita refacut baremu LA subiectu 2 ex
3 si Subiectul 2 ex 1
Re:
Eu stiu ca e subiectiva cand verbul din propozitia principala e nepersonal(ex:se spune,se zvoneste)si e predicativa cand predicatul din propozitia principala e predicat nominal.
"Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii." este dificultatea=predicat nominal ==> propozitia subordonata e predicativa.
| This discussion has been closed. |
Dreptate oameni buni
Multumesc pentru complimente domnilor , sper ca am ajutat si sper ca totul sa revina la normal. Vreau sa subliniez limbajul copilandrilor din ziua de astazi. Un limbaj patetic de mahalagii care se lupta pentru supravietuire.Acest tip de limbaj ar trebui sa dispara din vocabularul oricarui copilandru din ziua de astazi , luati aminte copii , odata se va face dreptate , si veti platii pentru greselile precedente. Propozitia este predicativa. Domnul Nicolaescu de la Scoala de Litere din Bucuresti.