Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Re: Re:
Nota 9, pentru un olimpic sau pentru oricare elev care a pus predicativa, si raspunsul trebuie sa recunoastem ca e corect, e o nota mica. E vorba de constiinta copilului care stie ca a facut corect, si i-a fost scazut din punctaj pe nedrept . Daca acel copil ia nota mica si la matematica , nota lui de admitere, cu 9 la romana , unde mai avea sperante .. s-a dus !
Multumesc,
stii ceva, tampita esti tu
Re:
N-ati vazut ca aseara la Realitatea, subiectul a fost tratat fara a i se da importanta. Realizatoarea a scris propozitia gresit, i-au intrebat de raspuns pe aia din platou care vorbeau despre Nastase, n-au sunat 2, 3 profesori de limba romana. Si apoi l-au intrebat pe ministru, care-i de mate si care a tot bajbait ca e corect cum e in barem. (ca doar n-ar vrea sa se aprinda o mare dezbatere care sa-l oblige sa dea jos de pe scaune pe unii din minister).
Subiectul al II-lea, A1: "dificultatea răsfoirii" - tema enunţului
Subiectul al II-lea, A2(pe cale de consecinţă doar, fără PlanulSintagmatic):predicativă [De fapt, subordonata este Atributivă, după Şcoala de la Cluj, Iaşi etc.]
Re:
Niculaie, din postarea ta se vede ca esti un frustrat. Ca ai prins din zbor un rahat si vrei sa-l pastrezi pe tot pentru tine si plozii tai. Cand multi spun ca esti beat , te duci sa te culci. Toata argumentarea ta ma duce cu gandul la un mic-nimic , ce incearca sa mentina un avantaj , pentru el si neamu' lui , nemeritat. Adica , mare om - mare caracter. Nu crezi ca daca exista posibilitatea ca baremul sa fie gresit , este dreptul copiilor si al parintilor sa ceara sa se faca dreptate ? Pot sa-ti mai spun , domnule mic-nimic , despre faptul ca in orasul meu , din cate stiu , in clase cu olimpici , canguri si alte categorii de "plozi semi-analfabeti" , cum un dobitoc i-a gratulat , peste 98% au gandit. Chestia aia dupa care tu simti nevoia de algocalmin...Si au ales predicativa. Mai vin si niste neica nimeni de academicieni , de profesori cu doctorat , alte panarame , care spun ca au dreptate copii , nu pot fi considerati vinovati ca gandesc. Insa , tu , razboinicul luminii , scoti palosul gros si faci ordine. Pana cand cei ca tine nu vor disparea din peisaj , mentalitatea va fi greu de schimbat la poporul roman. Oricum , rusine sa-ti fie pentru modul de exprimare si pentru atitudinea ta fata de copiii care mai gandesc. Esti un simplu dobitoc , chiar daca ai si putina scoala(presupun doar dupa postarea ta , nu sunt sigur de asta si nu te acuz...) Oricum , mult succes plozilor tai la mate , ca se pare ca vor avea nevoie. Unde mai pui ca li se poate anula avantajul obtinut academic la romana...
Re: Re: Re:
Iti dau eu unul.Am inlocuit propozitia cu un cuvant care s-ar potrivi, acela fiind "jena". "Jena" este S asadar ,"Ceea ce ma jeneaza" este subiectiva.
Re:
nu cred ca trebuie sa injuri, aici e o problema serioasa...Cred ca si tu te enumeri printre cei cu "ala bala"
note
Daca ambele raspunsuri pot fi considerate corecte, echitabil ar fi sa se puncteze identic.
Re:
Nu este o incercare jenanta a celor ce au ales gresit, din moment ce nu a fost nimeni in stare sa faca un barem corect de la bun inceput. Daca dai o Evaluare Nationala macar sa fi in stare sa o dai buna fara sa starnesti atata agitatie
| This discussion has been closed. |
Eu