Demisia premierului Victor Ponta cerută de mediul academic

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Demisia premierului Victor Ponta cerută de mediul academic

Sile

#2276 Re: Re:

2012-07-12 06:20

#2257: - Re: Dupa deplasarea de azi la Bruxelles, Ponta nu mai poate da inapoi.  Sunt obligati sa utilizeze varianta CCR. Dar nu pricep dece trebuie sa fie luata in serios o suspendare care se bazeaza pe nimic.  Nu s-a putut constata ca presedintele a incalcat prevederile Constitutiei cu "fapte grave" si ca atare, neexistand motive constitutionale n-ar trebui acceptata hotararea Parlamentului. Oricand si  oricine are o majoritate in parlament se poate juca de-a suspendarea. CCR a gresit dand un raspuns ambigu. Nu mai vorbesc de marsavia cu amputarea drepturilor CCR  prin ordonanta de urgenta,  schimbarea sefilor de camere din Parlament, schimbarea  Avocatului poporului si utilizarea Monitorului Oficial exclusiv in interesul lor, sa inregistreze ce vor si cand vor.   E inadmisibil acest mod de lucru iar noi  sa ne facem ca e totul in regula si sa mergem la vot.  Dupa mine trebuie boicotat acest referendum, prin neprezentare la vot.  Deja vad ca presedintele a trecut peste aceste abuzuri si incalcari ale Constitutiei fara precedent,  si se pregateste de campanie electorala.  Ce face actuala opozitie ?  Nu mai urmareste nimeni inregistrarea la Monitorul Oficial a  deciziei Curtii in legatura cu reducerea drepturilor acesteia,  pentru ca apoi sa se conteste si sa se judece pe fond problema Avocatului Poporului si a presedintilor celor doua camere ?  Nu mai inteleg nimic, toata lumea vorbeste doar de referendum, celelalte probleme fiind ignorate. Cel putin in mass media.  Oare chiar asa sa fie ?


Musafir

#2277

2012-07-12 10:19

Vreau demisia lui Ponta!

Musafir

#2278 Re: Re: Re:

2012-07-12 10:19

#2276: Sile - Re: Re:  

 mi se pare si mie ca neprezentarea la vot este cea mai buna forma de protest pentru modul bolsevic in care au inteles sa il aduca pe basescu "sa dea socoteala poporului'... insa mi se pare o metoda foarte riscanta. 1. este imposibil sa-i convingi pe toti sa nu iasa la vot, cu precadere pe cei care sunt impotriva lui basescu. 2. chiar daca validarea referendumului este atributul ccr, guvernul sau parlamentul pot gasi variante legislative (nu si legale) de validare a unui referndum fara cvorum (50%+1). 3. daca ies numai cetatenii care sunt pentru demiterea lui basescu, procentul va fi covarsitor in defavoarea lui basescu (ceea ce inseamna noi boicotari; vor veni cu un discurs de genul ca poporul nu il vrea, ca numai ei au sustinerea poporului etc.). in concluzie, cred ca trebuie sa iesim la vot. nu cred ca avem alta solutie. 


Musafir

#2279 Re:

2012-07-12 10:23

#2267: -  

 asa este, iar cei care nu vad asta sunt, in mare parte, bugetari si pensionari, iar ei vor fi direct raspunzatori pentru viitorul acestei tari...


Musafir

#2280 Re: Re: Demisia lui Ponta

2012-07-12 10:32

#2274: sorin canada - Re: Demisia lui Ponta 

 antenele... campinoni la dezinformare. ii condamn pentru modul in care prezinta informatiile. mai grav este ca sunt foarte multi romani care isi formeaza opiniile in functie de povestile lor. in fine, sper si cred ca la un moment dat oamenii isi vor da seama de toata minciuna lor si vor renunta sa ii mai urmareasca.


Musafir

#2281 Re: Re: Re:

2012-07-12 10:42

#2276: Sile - Re: Re:  

 avizul curii nu este ambiguu. numai ca nu curpinde o concluzie in sensul de a stipula expressis verbis daca este pozitiv sau negativ. insa, in motivarea deciziei curtii constitutionale este specificat ca faptele lui t. basescu nu sunt fapte grave in sensul dispozitiei constitutionale, sens in care se face trimitere la decizia din 2007, unde este mentionat ce se intelege prin fapte grave. in acelasi timp, insa, curtea a subliniat ca avizul este unul consultativ si ca acesta nu poate bloca procedura suspendarii initiate de parlament. este si motivul pentru care decizia ccr nu cuprinde o concluzie de genul "avizul este pozitiv" sau "avizul este negativ". insa, pentru un jurist este clar ca punctul de vedere al curtii constitutionale este ca presedintele NU a savarsit fapte grave de incalcare a constitutiei.


Musafir

#2282

2012-07-12 11:10

Nu vrem sa ne conduca hotii

Musafir

#2283

2012-07-12 15:21

DEMISIA

Musafir

#2284

2012-07-12 17:07

N-am ce sa comentez.... totul este evident!

Musafir

#2285

2012-07-12 17:13

DEMISIA PLAGIATORULE!

Musafir

#2286

2012-07-12 18:17

Plagiatorule nu te gandesti ce o sa creada copii tai si cum vor fi marginalizati de prietenii lor?
Fi barbat adevarat si demisioneaza.

Musafir

#2287 Re: Re: Re: Re:

2012-07-12 20:01

#2278: - Re: Re: Re: Dupa atatea promisiuni facute de Ponta la Bruxelles, dupa ce CCR a conditionat validarea rezultatelor, nu se mai poate da inapoi . Validarea rezultatelor referendumului in mod obligatoriu trebuie validate de CCR, si dealtfel intreaga actiune a referendumului va fi monitorizata de UE.  E drept, pe Ponta nu trebuie sa-l crezi nici cand iti spune "buna ziua". In tara zicea una, ieri la Bruxelles cu totul altceva, ca azi din nou le scalde.                                   Acum, noi avem doua alternative:  1.-  Protestam zilnic si sa ne manifestam nemultumirea pentru INTREGUL sir de nelegalitati premergatoare hotararii parlamentului privind suspendarea presedintelui, inclusiv decizia CCR din care nu rezulta " fapte grave" savarsite de presedinte si in acest caz  boicotam referendumului  prin neprezentare la vot. In acest caz prezenta la referendum va fi sub 50% chiar daca o parte din sustinatorii lui Basescu se prezinta sa voteze. (50% e un procent deosebit de mare in perioada de vacanta) . In acest caz,  Basescu ramane in fruntea statului.   2.- Sa ne prezentam la vot dar in acest caz exista riscul ca presedintele sa paraseasca definitiv Cotroceniul. Si acest lucru este previzibil, oricat ne-am imbata noi cu apa rece.  Majoritatea populatiei, indobitocita de antene sau de uslasi, nemultumita pe buna dreptate de masurile de austeritate, "stimulata"  de  uslasii disperati sa ia totul, influentata si manipulata de primarii in majoritate ai uslasilor, si din multe alte motive, va vota pentru suspendare. Ce ar urma in acest caz,  sa-l vedem din nou pe plagiatorul sef si pe somnambul batandu-se cu caramida-n piept si automat anulandu-se  in ochii opiniei publice toate ilegalitatile facute cu Avocatul Poporului, sefii celor doua Camere, monopolizarea Monitorului Oficial  si altele. Ramane de vazut ce vrem. Vrem sa ramana USL stapan pe tot ce misca in Romania, si in cazul asta urmeaza agitatia si lupta pentru alegeri prezidentiale, apoi cele parlamentare,  si uite asa se duce o lupta continua, si se uita complect de guvernare si de supravietuirea tarii.  Sau  vrem  sa ramana Basescu pe functie. In acest caz Ponta-Antonescu sunt infranti si evitam o campanie electorala continua, lasandu-l pe Ponta ca prin activitatea "celui mai cinstit " guvern sa lamureasca si cealalta parte a electoratului, adica simpatizantii lor,  cat sunt ei de mincinosi, de demagogi, de incompetenti, de tupeisti, de corupti si de marsavi.


Musafir

#2289

2012-07-13 04:13

Rusine domnule Prim Ministru.
Actul Dumneavoastra reduce si mai mult credibilitatea diplomelor universitare romanesti.
Un conducator trebuie sa fie un exemplu de onestitate ceea ce Dumneavoastra va lipseste pe deplin.
Nu de demagogi are nevoie Romania acum.

Dr. Adrian Cazan
Diplomate Engineer (Brasov University, Romania)
Msc in "Advanced Manufacturing Systems" (Kingston University, London, UK)
MSc in Applied Mathematics (Imperial College, London, UK)
PhD in Advanced Mechanics (sponsored by Kingston University and supervised by Imperial College, London)


Musafir

#2290

2012-07-13 10:06

Fara cuvinte...,gandurile de cele mai multe ori sunt o forta demna de luat in calcul!!!!

Musafir

#2291

2012-07-13 12:47

Semnez petitia si ca om si ca membru al Comisiei de Matematica a CNATDCU, un colegiu stiintific international care functioneaza din 2011, in particular fara niciun fel de salariu


Musafir

#2292

2012-07-13 12:50

Demisia premierului este evident necesara.Acesta actioneaza, deja, ca o persoana disperata afectand imaginea Romaniei si pot apare repercursiuni greu de indepartat.

Musafir

#2293

2012-07-13 13:23

Sa ne lase in pace cu limbajul "dublu".

Musafir

#2294

2012-07-13 13:26

E o rusine pentru Romania.
Victor Ponta necesita sa fie demisionat imediat.

Musafir

#2295 CCR Inlocuire Sef SENAT

2012-07-13 13:28

Justificarea ca "Inadmisibil" apelul la CCR privind neconstitutionaliatea inlocuirii Sefului SENATULUI Romaniei pentru ca CCR nu mai avea atributii de dezbatere Hotarari Parlament dupa OUG de restrangere atributii CCR?

Musafir

#2296

2012-07-13 15:06

Guvernul trebuie sa guverneze la zi, nu la seral, nu la fara frecventa!
Guvernul trebuie sa guverneze in Romania, nu la Bruxelles!
Guvernul trebuie sa guverneze romani nu partide politice! Guvernul este al romanilor nu al partidelor politice.

Au jurat cu mana pe Biblie si pe Constitutie (conform art. 82 din Constitutie), citez:
„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia,drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”.

Cine-i plateste pe guvernanti? Poporul sau partidele politice?

Problema este ca nu trebuie sa ne intereseze cine este la putere. Trebuie sa ne intereseze ce face puterea pentru noi!

Trebuie sa ne intereseze viata noastra de zi cu zi: existenta locurilor de munca, locurile de munca sa fie cat mai bine platite, puterea de cumparare a leului sa fie cat mai mare, ce facem cu copiii nostri (unde invata, ce invata, unde lucreaza, unde locuiesc?).

Pentru acest lucru trebuie sa amintim puterii ca trebuie sa faca tot ceea ce a promis si, pentru ca strigatul nostru sa se auda, semnati “APELUL PENTRU INDEXAREA VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) SI PENTRU CRESTEREA SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE!” :http://www.petitieonline.com/apel_pentru_indexarea_veniturilor_populatiei_salarii_pensii_al

Musafir

#2297

2012-07-13 16:25

cel mai decent lucru pe care ar trebui sa-l faca premierul ar fi sa-si dea demisia,ar scapa tara de un tip care nu se intelege nici el pe el,este dezastru...

Musafir

#2298

2012-07-13 17:01

Romani !
Este unica noastră șansa!Votati pentru demisia premierului Ponta si pentru al sprijini pe singurul politician garant al democrației din tata noastră.Votati pentru Traian Basescu!

Musafir

#2299

2012-07-13 21:51

nu ne putem lasa condusi de acesti 2 infecti... tot ce am construit in ultimii 20 de ani se duce pe apa sambetei... am mari emotii pentru ce va urma dupa data de 29 iulie...

Musafir

#2300

2012-07-13 22:32

RUSINE!! Inadmisibil !!
Celebritati ce si-au dedicat intreaga viata cercetarilor;valori deosebite ,adevarate ale neamului nostru romanesc sint astazi cu brutalitate strivite si trase in mizeria neputiinciosilor,a Parvenitilor.
Avem datoria morala de a nu accepta Monstruozitatea "D-lui" Ponta (si nu numai)atita vreme cit ne simtim
cu adevarat Oameni(Romani).
Paulina Tamisier - Germania