Nu mai dorim încă un an de şcoală online! "Pandemia a provocat cea mai distructivă perturbare a educației din istorie"

Nu mai dorim încă un an de şcoală online! "Pandemia a provocat cea mai distructivă perturbare a educației din istorie" / Anunțuri / Scolile pot fi inchise si fara sa existe motive epidemiologice !!! / Comentarii


Musafir

#1

2021-10-13 06:58

Bătaie de joc. Școala a întrat în on-line fără sa ne consulte nimeni, fără sa fie cazuri covid. Sa va fie rușine ca luați astfel de decizii, de pe o zi pe alta

Musafir

#2

2021-10-13 06:59

Speram sa nu se intample asa! Parerea mea ca ar trebui testati odata pe saptamana, si sa i lase pe copii in clase. In online nu se face scoala. Copiii sunt distrasi de ecran si nu sunt conectati 100% cu profesorul. Cine are temeri sa si tina copiii online. Cine nu, sa i lase la clase caci se poate si asa!
Elena

#3

2021-10-13 07:02

Școala a întrat în on-line de pe o zi pe alta, fără sa fim consultați, nu au fost cazuri de covid. Nu e normal asa ceva


Musafir

#4

2021-10-13 07:18

Ma uitam acum cine face parte din FNAP... e de fapt o asociatie extrem de mica, condusa, vad, de un domn din Bucuresti...nu vad pe site-ul lor sa aiba reprezentati din fiecare judet ca sa poata afirma sus si tare ca sustin opinia parintilor din toata tara. Am favut si eu cerere de aderare, din Iasi fiind. Va tin la curent.

Musafir

#5 Re:

2021-10-13 09:11

#2: -  

 Sunt total de-acord cu dvs in privinta testarii. As fi de-acord si cu disjungerea (cine vrea la.clasa, sa stea la clasa; cine vrea online, sa faca online). Doar ca, aceasta solutie din urma, nu cred ca e posibila, pe reglementarile legale actuale, care spun ca scoala e obligatorie.


Musafir

#6 Re:

2021-10-13 09:17

#3: Elena -  

 Trebuie sa reclamati abuzul. Solicitati cadrului didactic, si mai apoi conducerii scolii, in ce temei s-au suspendat cursurile cu prezenta fizica la nivelul intregii scoli.

In prezent, activitatea fizica pe scoala se poate suspenda in situatia in care 50% dintre clasele din scoala au activitatea la clasa suspendata. Si, se pare ca dupa interpretarea ministrului, din ultimele doua-trei zile, se poate ORICAND.

Daca anumiti parinti cer online, directorul poate decide online. Daca anumite cadre didactice, din motive de comodidate sau frica, va cere online, directorul poate decide online. Totul e arbitrar, din pacate :(((.


Musafir

#7 Re:

2021-10-13 09:23

#4: -  

  1.  Nici mie nu mi-e clar ce e cu acest FNAP. L-am abordat de mai multe ori, prin Fb, pe presedintele Asociatiei, Iulian Cristache, intrebandu-l pe ce se bazeaza pozitiile/solicitarile lor si, ori mi-a raspuns obraznic, cu superioritate, ori m-a ignorat total. 

Musafir

#8

2021-10-13 11:56

Ce facem cand profesorii vor online sa stea acasa la caldura si cer inchiderea scolii fara sa intrebe parintii, nu este corect, sa decida ei pentru copiii nostri. La noi scoala s_a inchis fara cazuri de covid in mai mult de 50 % clase, doar pt ca asa au vrut profesorii, cum putem contesta aceasta decizie? Multumesc

Musafir

#9 Re:

2021-10-13 14:43

#8: -  

 Din pacate, duoa ultima interpretare anuntata de ministru, directorul poate decide arbitrar inchiderea.scolilor, fara sa existe motive epidemiologice. Adica, daca profesorii vor la caldurica, sigur, se poate. Daca parintii vor la caldurica, sigur, se face un sondaj printre parinti sau cativa parinti fac o cerere in care isi exprima frica de virus, si, gata, s-a rezolvat.

Dupa parerea mea, nefiind jurist, aceasta interpretare a Ordinului celebru, este pe langa ordin. Pentru ca Ordinul prevede criterii clare de inchidere. In timp ce interpretarea minustrului face foarte mult loc arbitrariului.

Incercand sa va dau un raspuns, puteti depune o plangere la conducerea scolii (plangere prealabila) de contestare a deciziei de suspendare a activitatii fizice.

Anonim
Musafir

#10

2021-10-13 15:00

Mie mi se pare totul o sfidare fățișă a tuturor elevilor și părinților care vor cu adevărat prezența fizică în școli și care, după părerea mea,constituie majoritatea.
Cum susțin această afirmație? Analizez ce mi-a spus fiul meu. Și anume că doi dintre părinții prietenilor săi,care lucrează în învățământ,au fost "sfătuiți" încă din septembrie să dea cât mai multe teste, să pună cât mai multe note pentru că din 15 octombrie se va intra în online. Și nu cred că s-au bazat pe "statisticile" celor din sănătate cu privire la pandemie,ci pentru că se cunoșteau deja planurile!!! Ceea ce mi se pare REVOLTĂTOR!

Nu mi-am dat numele pentru că nu vreau ca fiul meu să aibă de suferit în urma a ceea ce am scris.

Anonim

#11

2021-10-13 15:48

da, asa este. Scolile se pregateau pt online din prima zi de scoala. Se anuntase, se zvonea, se stia ca se vor inchide oricum, sa nu avem sperante. La scoala copiilor mei au facut zilele acestea un sondaj. Nu au intrebat toate clasele, adica au omis din sondaj clasele mici, unde era de prevazut ca nu va cere nimeni online, si nici nu au lasat timp tuturor sa raspunda. Apoi au motivat ca parintii cer online (ceea ce nu cred ca era adevarat nici macar in cazul putinelor raspunsuri stranse). Dar e foarte comod pt un director sa inchida scoala si sa scape de prezenta elevilor. Orice pretext e binevenit


Musafir

#12 Re:

2021-10-14 05:18

#10: Anonim -  

 Imi pare rau sa aud asta. Sa stiti ca si eu am tot fost "avertizata" ca din 15 oct se vor inchide, intr-un fel sau altul. Oricum, din incomprtenta, predictiile lor privind evolutia virusului in octombrie au fost mult mai optimiste. 

Ionela Gavril
Autorul acestei petitii

#13 Re:

2021-10-14 05:25

#11: Anonim -  

 Aas, deci a fost sondaj. Incredibil. Nu-i lasati asa, cereti sa va includs in sondaj si pe cri de la.clasele mici. Desi, nu stiu daca e prea prudent sa giram astfel de sondaje. Va dati seama ca orice idee "sclipitoare" ale unora sau altora vor fi constituite in teme de sondaj si aprobate prin clase?! Brrr.

Se pare ca scoala pierde controlul asupra scolii. E, asa, o efervescenta printre parinti, zici ca suntem la.revolutie. Pastrand proportiile.


Musafir

#14

2021-10-14 05:47

Buna ziua. Cred ca se poate cere parerea parintilor prin chestionar online La scoala la baiatul meu (cls I) s-a anuntat si imous trecerea in online incepand cu 13 oct, timp de 2 sapt (anunt facut pe 12 oct la ora 18). La fata la gradi, s-a trimis chestionar obline si majoritatea parintior a decis prezenta fizica. Deci gradinita e deschisa. Daca s-ar intreba parintii, situatia ar sta altfel.

Musafir

#15 Re:

2021-10-14 14:45

#14: -  

 Ceea ce spuneti imi confirma faptul ca deciziile de trecere in online se iau absolut arbitrar. Ca sa nu zic abuziv :(((


Musafir

#16 Re:

2021-10-15 13:06

#14: -  

 Nu generalizati!

La scoala la care invata copilul meu s-a votat deschis, pe WhatsApp.

Din 33 de parinti, 22 au votat pentru online, 8 pentru prezenta fizica si 3 s-au abtinut de la vot.

Iar pe scoala, din totalul de 32 de clase, 21 au avut votul majoritar pentru online, 10 clase vot majoritar pt scoala fizica iar la o clasa a fost egalitate.

Ca o paranteza, au fost intrebati si elevii, iar la clasa copilului meu doar 2 elevi au votat pentru prezenta fizica, deci mai putin decat parintii lor!

Aveti falsa impresie ca cei mai multi parinti vor scoala cu prezenta fizica, deoarece acestia sunt mai vocali!

Suntem multi parinti care, in aceste conditii, preferam scoala online, decat riscul de imbolnavire!


Musafir

#17 Re: Re:

2021-10-15 13:13

#13: Ionela Gavril - Re:  

 Daca cei mai multi parinti vor prezenta fizica, de ce va este frica de sondaje in scoala? Va spun eu de ce va este frica: pentru ca nu sunt atat de multi parintii care vor prezenta fizica, sunt doar mai tupeisti si cu gura mai mare, pusi pe scandal si pe petitii!

Sa voteze toti parintii si toti profesorii si sa se ia decizia in functie de majoritate.

 

Ionela Gavril

#18 Re: Re:

2021-10-17 13:50

#16: - Re:  

 Va respect optiunea si parerea. Ma bucura faptul ca la dvs la.scoala sondajul a fost aplicat ca la carte. Pe de alta parte, mie mi se pare vicios din start sa fie supusa votului asemenea tema majora. E un semn de pierdere a controlului asupra scolilor si un haos imens. 

Asa cum arata acum conditiile de inchidere/deschidere a scolilor, ele favorizeaza invatarea online. Si este meritul vocilor pro-online, care au fost foarte vocale si au beneficiat de expunere media si dialog institutional.cu Ministerul.Educatiei. Cei care sustin scoala fizica sunt intr-o.mare spirala a tacerii, din pacate. Si nu au curaj sa isi sustina pozitia. Tocmai din cauza agresivitatii cu care este sustinut online-ul. Evident, nu ma refer la dvs.

Ionela Gavril

#19 Re: Re: Re:

2021-10-17 13:53

#17: - Re: Re:  

 Asa sa fie, cum spuneti! 

O petitie nu inseamna scandal. Inseamna o parghie foarte slaba pentru cei care nu au expunere media si alte avantaje pe care le-au avut cei care au sustinut online-ul (a se vedea CNE si FNAP).




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...